Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου 2025
Η Γιαν Σέπαρντ, ηθοποιός της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ, που έπαιξε δίπλα στον Έλβις Πρίσλεϊ σε εμβληματικές ταινίες, έφυγε από τη ζωή στις 17 Ιανουαρίου σε ηλικία 96 ετών, στο Μπέρμπανκ της Καλιφόρνια, από πνευμονία.
Η Σέπαρντ συμμετείχε σε ταινίες όπως το «King Creole» (1958) και το «Paradise, Hawaiian Style» (1966). Στο πρώτο υποδύθηκε τη Mimi Fisher, την αδερφή του χαρακτήρα του Έλβις Πρίσλεϊ, ενώ στο δεύτερο έπαιξε τη Betty Kohana, τη σύζυγο του συνεταίρου του πρωταγωνιστή.
Σε συνέντευξή της τον Ιούνιο του 2022 στο Elvis Australia, είχε αναφερθεί στη συνεργασία της με τον «βασιλιά του Ροκ εντ Ρολ», αποκαλύπτοντας πως αρχικά ήταν σκεπτική για την επιτυχία του. «Όταν άκουσα για πρώτη φορά το όνομά του, είπα: "Τι όνομα είναι αυτό; Αυτός δεν πρόκειται να τα καταφέρει!"» είχε δηλώσει. Παρ’ όλα αυτά, όταν τον γνώρισε, τον περιέγραψε ως εξαιρετικά γενναιόδωρο και γοητευτικό, λέγοντας χαριτολογώντας πως «αν είχε αδερφή, θα ήθελε να είναι εκείνη».
Jan Shepard Dies: 'King Creole' Actress Was 96 https://t.co/0E9TivDR0P
— Deadline (@DEADLINE) January 28, 2025
Η Σέπαρντ είχε εμφανιστεί σε περισσότερες από 30 τηλεοπτικές σειρές, συμπεριλαμβανομένων των «Gunsmoke», «Bonanza» και «The Virginian». Είχε επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά «The Clear Horizon», συμμετέχοντας σε 256 επεισόδια από το 1960 έως το 1962. Η τελευταία της τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στη σειρά «The Rookies» το 1973.
Γεννημένη στις 19 Μαρτίου 1928 στην Πενσυλβάνια, με το όνομα Τζοζεφίν Άντζελα Σορμπέλο, η Γιαν Σέπαρντ υπήρξε πολυπράγμων στα σχολικά της χρόνια, καθώς ήταν σημαιοφόρος, μαζορέτα και ηθοποιός. Το 1950 μετακόμισε στο Λος Άντζελες, όπου εξέλιξε τις δεξιότητές της στο θέατρο με την ομάδα Ben Bard Players και το Pasadena Playhouse.
Ήταν παντρεμένη για περισσότερα από 65 χρόνια με τον Ρέι Μπόιλ, γνωστό από τη σειρά «Wyatt Earp», ο οποίος πέθανε το 2022 σε ηλικία 98 ετών. Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1951 και συνεργάστηκε σε διάφορα projects, όπως η σειρά «Death Valley Days».
Σχετικά

Το «Frankenstein» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο πρώτα στους κινηματογράφους και μετά στο Netflix
Η πολυαναμενόμενη ταινία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας στις 30 Αυγούστου

«Anemone»: Η κινηματογραφική επιστροφή του Ντάνιελ Ντέι-Λούις απέκτησε το πρώτο της τρέιλερ
Το 'πε και το 'κανε. Ο Ντέι-Λούις άφησε πίσω του τη συνταξιοδότηση, προκειμένου να παίξει στην ταινία που σκηνοθετεί ο γιος του.

Ζήσε την μοναδική εμπειρία του Drive-In Σινεμά με κλασικά αυτοκίνητα στο Ιδάλιo
Ένα μοναδικό καλοκαιρινό event γεμάτο νοσταλγία, παλιές μηχανές και ελληνικό κινηματογράφο επιστρέφει στη Λευκωσία

Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του «The Ballad of a Small Player» με τον Κόλιν Φάρελ
Ο Εντουαρντ Μπέργκερ επιστρέφει με μια στιλιζαρισμένη δραματική ιστορία, λίγο πριν την πρεμιέρα στο Netflix

Τρεις νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες
Δράμα, κωμωδία και περιπέτεια συνθέτουν το κινηματογραφικό μενού που υπόσχεται να ικανοποιήσει όλα τα γούστα

Η ελληνική ταινία Heat me της Κέλλυς Σαρρή διακρίθηκε στο Oscar Qualifying Galway Film Fleadh
Η ταινία που θίγει το θέμα της κλιματικής κρίση απέσπασε το Βραβείο Joe McMahon ως Καλύτερη Διεθνής Ταινία Μικρού Μήκους.

«Lord of the Rings: The Hunt for Gollum»: Eπιστρέφουν γνώριμα και αγαπημένα πρόσωπα στην νέα ταινία
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ίαν ΜακΚέλεν

Θερινό σινεμά πλάι στο κύμα με μία αγαπημένη κωμωδία
Ο καιρός επιβάλλει ανέμελες βραδιές με ποπ κορν

Οι ταινίες που θα απολαύσουμε στην πρωτεύουσα αυτή τη βδομάδα
Δες αναλυτικά τις προβολές στον θερινό κινηματογράφο της Λευκωσίας

Πέθανε ο Τέρενς Σταμπ, ο θρυλικός «Στρατηγός Ζοντ» του Superman, σε ηλικία 87 ετών
Ο βρετανός ηθοποιός Τέρενς Σταμπ, γνωστός για τον ρόλο του ως General Zod στις ταινίες Superman, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών - Η καριέρα του περιλαμβάνει περισσότερες από 60 ταινίες και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ

Αυτές είναι οι ταινίες που θα δούμε στον 3ο Θερινό Κινηματογράφο Περιστερώνας
Δύο όμορφες καλοκαιρινές βραδιές με (δωρεάν) υπαίθριες προβολές και όχι μόνο

«Πειρατές της Καραϊβικής»: Ο Τζόνι Ντεπ σε συζητήσεις για την επιστροφή του ως Jack Sparrow
«Αν του αρέσει ο τρόπος που είναι γραμμένος ο ρόλος, νομίζω ότι θα το κάνει»