News , Guide

Heartland of Legends: Μια διαδρομή αυθεντικών εμπειριών στην ενδοχώρα της Κύπρου

O Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος ανακοίνωσε την έναρξη του καινοτόμου έργου «Heartland of Legends»

Δημοσιεύτηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2021

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 23ης Σεπτεμβρίου 2021, στο γραφικό χωριό Πραστειό Αυδήμου, ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος ανακοίνωσε την έναρξη του καινοτόμου έργου «Heartland of Legends».

Το έργο είναι αποτέλεσμα έμπνευσης από την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας και στοχεύει στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της υπαίθρου, των ορεινών και ακριτικών περιοχών. Αφορά στη δημιουργία μιας κεντρικής, κυκλικής διαδρομής, καθώς και αριθμού επί μέρους θεματικών διαδρομών, οι οποίες διέρχονται εξολοκλήρου από τις περιοχές αυτές και προσφέρουν αυθεντικές εμπειρίες στους επισκέπτες, φέρνοντας τους κοντά στην κυπριακή φύση, την κυπριακή παράδοση και στον τρόπο ζωής των Κυπρίων. Οι θεματικές διαδρομές, οι οποίες είτε ξεκινούν είτε τελειώνουν στην κεντρική διαδρομή, θα εμπλουτίζονται συνεχώς με επιπρόσθετες εμπειρίες στα αμέσως επόμενα στάδια του έργου.

Στις μέρες μας, όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες αναζητούν την ευκαιρία να ζήσουν πραγματικά τον τόπο που επισκέπτονται, να γνωρίσουν τους κατοίκους και τις τοπικές παραδόσεις, να μυηθούν στην τοπική γαστρονομία και να κατανοήσουν τον τοπικό πολιτισμό. Η διαδρομή και οι θεματικές της λοιπόν δίνουν την ευκαιρία στα χωριά, τις κοινότητες, τους παραγωγούς και τους επιχειρηματίες να προβάλλονται σε σύνδεση μαζί της και να προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες στους επισκέπτες.

Σημειώνεται ότι η διαδρομή έχει αποτυπωθεί ψηφιακά, με ξεχωριστή ταυτότητα και εικόνα, για να προωθηθεί στα κατάλληλα τμήματα αγοράς.

Το Υφυπουργείο ευελπιστεί ότι το έργο αυτό θα αποκτήσει δυναμική στην κυπριακή κοινωνία και θα αποτελέσει ένα ζωντανό εργαλείο προώθησης εναλλακτικού τουρισμού για πολλά χρόνια. Στόχος είναι ο συνεχής εμπλουτισμός και η ανάπτυξη του, τόσο με ιστορίες, θρύλους και παραδόσεις, όσο και με νέες εμπειρίες που είτε προσφέρονται ήδη, είτε θα αναπτυχθούν στο μέλλον. Για τον σκοπό αυτό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αιτηθούν ένταξη των επιχειρήσεών τους στη διαδρομή, στέλνοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στο info@heartlandoflegends.com .

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορούν να αντληθούν από την ιστοσελίδα www.heartlandoflegends.com .

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close