Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιανουαρίου 2025
Με dream team καλλιτεχνών «κλείδωσε» η παρουσίαση του εθνικού τελικού για την επιλογή του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού που θα διεξαχθεί τον Μάιο στην Ελβετία.
Το αρχικό σχέδιο της διοίκησης της ΕΡΤ για λαμπερό δίδυμο παρουσιαστών παίρνει σάρκα και οστά και υλοποιείται μετά το οριστικό «ναι» των δύο βασικών συντελεστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο Σάκης Ρουβάς όσο και η Έλενα Παπαρίζου συμφώνησαν να αναλάβουν από κοινού την παρουσίαση του εθνικού τελικού της Eurovision, που θα διεξαχθεί στις 30 Ιανουαρίου.
Όπως αναφέρει η Reallife, o Σάκης Ρουβάς φέρεται να έκλεισε πρώτος, ενώ σε πιο πρόσφατες συζητήσεις η ΕΡΤ απέσπασε το πολυπόθητο «ναι» και από την Έλενα Παπαρίζου, που αποτελεί πρόσωπο – κλειδί, καθώς φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τη μεγάλη νίκη της στη Eurovision το 2005.
Για τη συμμετοχή της Έλενας Παπαρίζου στον εθνικό τελικό δεν υπήρχε καμία αντίρρηση από τον ΣΚΑΪ, καθώς οι υποχρεώσεις της στο «The voice» ολοκληρώνονται στις 19 Ιανουαρίου με τον τελικό του talent show. Την dream team του εθνικού τελικού συμπληρώνει ο Φωκάς Ευαγγελινός, που αναλαμβάνει την καλλιτεχνική επιμέλεια του σόου.
Με τεράστια εμπειρία στη Eurovision και εν γένει σε μεγάλα σόου, ο Φωκάς Ευαγγελινός θα επιμεληθεί τόσο την εμφάνιση των Ρουβά – Παπαρίζου, όσο και των υποψηφίων. Η κριτική επιτροπή, την οποία έχει ορίσει η ΕΡΤ, συνεχίζει την ακρόαση των 168 τραγουδιών που κατατέθηκαν ως υποψήφια στην ανοιχτή πρόσκληση και αναμένεται σύντομα να καταλήξει στη short list των φιναλίστ, που θα πάρουν το εισιτήριο για να διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τους κανονισμούς για τη διαγωνιστική διαδικασία, η επιτροπή μπορεί να διαλέξει έως και 12 τραγούδια. Και ενώ αρχικά ο εθνικός τελικός ανακοινώθηκε για την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, η ΕΡΤ, σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής του MAD που έχει αναλάβει το σόου, αποφάσισε να μετακινήσει τον τελικό κατά μία ημέρα, την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, ώστε να υπάρξει περισσότερος χρόνος για πρόβες.
Σχετικά
«Μαγνητικά Δίπολα» στην Αυλή των Ιπποτών του Κυπριακού Οινομουσείου στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Commandaria Orchestra & Friends
Το πρόγραμμα φέρνει σε δημιουργική αντιπαράθεση την παράδοση και τον πειραματισμό
Πέθανε η θρυλική τραγουδίστρια Μπόνι Τάιλερ σε ηλικία 75 ετών
Η Βρετανίδα τραγουδίστρια που έγινε πασίγνωστη από το «Total Eclipse of the Heart», άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο της Πορτογαλίας, «ως συνέπεια της ασθένειας για την οποία υποβαλλόταν σε θεραπεία» όπως αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειάς της
«Dinner For Life» - Μια βραδιά λάμψης με σκοπό τη ζωή
Φιλανθρωπικό Δείπνο του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος
Το Kathikas Late Summer Festival επιστρέφει με μια μεγάλη γιορτή για όλη την οικογένεια
Μουσική, street food, gin bar, υπαίθρια αγορά και δεκάδες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους συνθέτουν το σκηνικό του φεστιβάλ
Μια καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη επιτυχίες με την Έλλη Κοκκίνου στον Αγρό
Οι Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις 2026 κορυφώνονται με μια μοναδική συναυλία που υπόσχεται μουσική, χορό και αξέχαστες στιγμές
Ο Hovig φέρνει το απόλυτο νησιώτικο γλέντι στα Λεύκαρα
Ο αγαπημένος καλλιτέχνης ανεβαίνει στη σκηνή του Δημοτικού Σχολείου Λευκάρων, μαζί με την Ελένη Στρατή και τον DJ Μιχάλη Κουρτή, σε μια βραδιά γεμάτη μουσική, χορό και καλοκαιρινή διάθεση
«Κρήτη, Αιγαίο μου και Κύπρος»: Μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση στην Πόλη Χρυσοχούς με ελεύθερη είσοδο
Η Αρετή Κετιμέ, ο Στέφανος Πελεκανής, ο Αντώνης Χουρδάκης και ο Κώστας Χαλκιαδάκης ενώνουν τις φωνές τους σε μια μοναδική συναυλία
Πέθανε η Λόρεν Μπένετ σε ηλικία 36 ετών
Άγνωστη παραμένει η αιτία θανάτου της Βρετανίδας τραγουδίστριας
H παγκοσμίου φήμης σοπράνο Αΐντα Γκαριφούλινα στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου
Μαζί με την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
Ανακοινώθηκαν άλλες δύο συναυλίες του Γιώργου Νταλάρα στην Κύπρο
Στο πλαίσιο του 3ου Ρεμπέτικου Φεστιβάλ που έρχεται στο Παττίχειο της Λεμεσού
Η Κατερίνα Λιόλιου έρχεται για μία δυνατή συναυλία δίπλα στη θάλασσα
To live που αναμένεται να είναι από τα κορυφαία μουσικά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού
Μόλις ανακοινώθηκε και δεύτερη συναυλία της Νατάσας Θεοδωρίδου στην Κύπρο
Mετά το sold out της πρώτης