Δημοσιεύτηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2024
Το εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό με την ονομασία ELENA, βρίσκεται νοτιοδυτικά του νησιού, κινείται ανατολικά και συνεχίζει να επηρεάζει την περιοχή, ενώ μία νέα διαταραχή αναμένεται την Κυριακή.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες αλλά και χιονόπτωση στα ορεινά, η οποία ενδέχεται παροδικά να είναι πυκνή. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει χαλάζι. Κατά τόπους η ορατότητα πιθανόν να είναι περιορισμένη λόγω των φαινομένων, είτε λόγω ομίχλης ή και χαμηλής νέφωσης.
Αναλυτικά η πρόγνωση
Το εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό με την ονομασία ELENA, βρίσκεται νοτιοδυτικά του νησιού, κινείται ανατολικά και συνεχίζει να επηρεάζει την περιοχή, ενώ μία νέα διαταραχή αναμένεται την Κυριακή.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες αλλά και χιονόπτωση στα ορεινά, η οποία ενδέχεται παροδικά να είναι πυκνή. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει χαλάζι. Κατά τόπους η ορατότητα πιθανόν να είναι περιορισμένη λόγω των φαινομένων, είτε λόγω ομίχλης ή και χαμηλής νέφωσης. Σταδιακά μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νότιοι και σταδιακά στα βόρεια παράλια βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη και παροδικά στα δυτικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να επικρατεί παγετός.
Απόψε, ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ ενδέχεται στα βόρεια παράλια να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή και στα ορεινά, τοπικά να πέσει χιόνι. Οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στον μείον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, τοπικά αναμένεται να επικρατεί παγετός.
Το Σάββατο, ο καιρός το πρωί θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Κατά το μεσημέρι και μετά, οι νεφώσεις θα πυκνώνουν, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι , ενώ στα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση.
Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως κατά το μεσημέρι και μετά, αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι ενώ στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και η μεμονωμένη καταιγίδα.
Η θερμοκρασία το Σάββατο θα σημειώσει μικρή άνοδο, ενώ μέχρι τη Δευτέρα θα σημειώσει σταδιακά πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής. Το ύψος του χιονιού στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 16 εκατοστά.
Σχετικά

Έρχεται μία τεράστια αλλαγή στην εφαρμογή WhatsApp
Mετά από χρόνια παροχής δωρεάν υπηρεσιών, χωρίς δεσμεύσεις

Μην σταματάς ποτέ να εξελίσσεσαι: Η Lidl στο UEFA Women’s EURO 2025™
Η Lidl εστιάζει στην εκπαίδευση για τη διατροφή και την προσωπική ανάπτυξη στο πλαίσιο του partnership της με το UEFA Women’s EURO 2025.

Νέο μουσείο για τους λάτρεις των μηχανοκίνητων άνοιξε τις πόρτες του στην Αγία Νάπα
Με κλασικά αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και ένα ταξίδι στον χρόνο

Ελληνικό νησί ανάμεσα στους 6 πιο σημαντικούς πολιτιστικούς προορισμούς της Ευρώπης για το 2025
Ειδική μνεία στο νησί των Κυκλάδων από τη διεθνή ιστοσελίδα «Travel and Tour World»

5 νέες, οργανωμένες παραλίες στην Κύπρο που θα γίνουν το καλοκαιρινό σου στέκι
Άνεση, στυλ και καλοκαιρινή αύρα σε πέντε φρέσκες παραθαλάσσιες αφίξεις που πρέπει να επισκεφθείς φέτος

Ανακαλύψαμε ένα μοντέρνο σπιτάκι με πισίνα, για καλοκαιρινές διακοπές στο χωριό!
Ένα ολοκαίνουριο σπιτάκι στη διάσημη Λόφου για ξεχωριστές διακοπές!

Η Wizz Air αναστέλλει πτήσεις έως τις 15 Σεπτεμβρίου
Αναστέλλοντια όλες οι πτήσεις προς Τελ Αβίβ και τις ευρωπαϊκές πτήσεις προς Αμμάν

Ryanair – προσφορά: Πτήσεις με έκπτωση 15% για φθινοπωρινά ταξίδια σε ευρωπαϊκούς προορισμούς
Κλείσε το επόμενό σου ταξίδι τώρα!

Δύο κυπριακές παραλίες ανάμεσα στις 25 καλύτερες της Ευρώπης - Ελληνική παραλία στην πρώτη θέση
Κάθε χρόνο, το Tripadvisor, η μεγαλύτερη πλατφόρμα ταξιδιωτικής καθοδήγησης στον κόσμο, δημοσιεύει έναν κατάλογο με τις κορυφαίες παραλίες του κόσμου


Απεβίωσε ο τέως δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση του θανάτου του τέως δημάρχου του Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πυρίλλης

Ετοιμάσου και φέτος για βουτιές στην «πισίνα του Λέλλου»
Σύγχρονο και πλήρως ανακαινισμένο πια, το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας, ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό