Η ωραία Δορά τον Σεπτέμβριο θα μας κεράσει παλουζέ

Το χωριό Δορά της επαρχίας Λεμεσού το έχεις ακουστά;  Η Δορά, κρασοχώρι της επαρχίας Λεμεσού, είναι ένα από τα γραφικότερα χωριά της Κύπρου. Βρίσκεται 40 περίπου χιλιόμετρα από τη Λεμεσό, στις πλαγιές του βουνού Κορδυλάς. Είναι κτισμένη με φρουριακό χαρακτήρα, διατηρώντας την παραδοσιακή της αρχιτεκτονική. Η πέτρα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της. Στην συντριπτική πλειονότητα τους τα σπίτια είναι πετρόκτιστα, πάρα πολλά από αυτά έχουν αναπαλαιωθεί και συντηρηθεί από τους ιδιοκτήτες τους. Περιδιαβαίνοντας τα στενά δρομάκια του χωριού και την λιθόστρωτη πλατεία μεταφέρεσαι νοερά στο χθές.

Από συγκοινωνιακής άποψης, η Δορά συνδέεται βορειοανατολικά, με τα χωριά Άρσος (6χμ.) και Μαλλιά (5χμ.) και νοτιοδυτικά με το χωριό Μούσερε (2χμ.), στ’ ανατολικά βρίσκεται η Πάχνα. Στα δυτικά της Δοράς, είναι τα διοικητικά σύνορα, των επαρχιών Λεμεσού και Πάφου. Μέσω της Μαλλιάς, το χωριό συνδέεται με τις Πλάτρες – Τρόοδος και με τη Λεμεσό, ενώ μέσω Μούσερε, συνδέεται με την Πάφο (39χμ.).

Εκεί λοιπόν θα πάμε για ζεστό παλουζέ.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου η ωραία Δορά ετοιμάζει Γιορτή του παλουζέ, από τις 17.00 μέχρι αργά το βράδυ! 

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του χωριού κι εκεί πέρα από δωρεάν ζεστό παλουζέ θα απολαύσεις και παραδοσιακή μουσική με βιολί και λαούτο.

Πάμε λοιπόν να περάσουμε όμορφα.
Θα τηρούνται όλοι με ευλάβεια τα μέτρα κατά του COVID.

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30