Cyprus Eating Awards , Οι βραβευμένοι

Cyprus Eating Awards 2020: Αυτός είναι ο Σεφ της Χρονιάς

16 χρόνια βραβεύουμε τους άριστους της γεύσης

Δημοσιεύτηκε στις 08 Σεπτεμβρίου 2021

CHEF ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2020

Χριστόδουλος Θεοφάνους
Executive chef - Alasia Boutique Hotel

Ο σεφ των ισορροπημένων γεύσεων, των δημιουργικών και εκλεπτυσμένων πιάτων, που έχει καταφέρει να κερδίσει τον ουρανίσκο των Κυπρίων και όχι μόνο γαστρονόμων. Αυτός δεν είναι άλλος από τον executive chef του μπουτίκ ξενοδοχείου Alasia στη Λεμεσό. To πάθος του για τη μαγειρική τέχνη και τη ζαχαροπλαστική, που ξεκίνησε από πολύ νεαρή ηλικία, ο εκ προοιμίου δημιουργικός του χαρακτήρας, αλλά και οι σπουδές του σε μια από τις κορυφαίες σχολές γαστρονομίας στον κόσμο, τη Cesar Ritz στην Ελβετία, συνέτειναν στην πραγμάτωση ενός από τους σημαντικότερους επαγγελματικούς του στόχους και του οράματός του. Ένα όραμα που τον ταξίδεψε μέσα στις κουζίνες βραβευμένων με αστέρια Michelin εστιατορίων όπως το Trianon και Didier de Courten restaurant στην Ελβετία, αλλά και πλάι στον βραβευμένο Κύπριο σεφ Ανδρέα Μαυρομμάτη, στο εστιατόριο Le Mavrommatis στο Παρίσι, από όπου απέκτησε πολύτιμη εμπειρία. Εραστής της υψηλού επιπέδου πρώτης ύλης (και της εξαιρετικής της γεύσης), την οποία μετουσιώνει σε δημιουργίες με γαλλική φινέτσα, συνδυάζοντας δεξιοτεχνία, ακρίβεια, τεχνική αρτιότητα και αρμονία στα πιάτα που σερβίρει. 

Μπαρμπούνι με υφές από παστινάκι, χαρίσα, σκόνη ελιάς και ζωμό μπαρμπουνιού, χταπόδι ψημένο σε τρία στάδια, πλάι σε κασουλέ φασολιών, κρίταμο και τσορίθο, αλλά και «βασιλικό» περιστέρι ψημένο σε εξειδικευμένο ξυλόφουρνο, αρμονικά συνδυασμένο με μους από φουά γκρα και κραμπλ σελινόριζας και φουντουκιού, είναι μόνο ορισμένα από τα πιάτα του σεφ Χριστόδουλου Θεοφάνους που αξίζει να λοξοδρομήσεις από τη συνήθη πορεία σου για να τα γευτείς. 

Με μότο του τη «Διά βίου εκπαίδευση» δεν επαναπαύεται στις δάφνες του, τουναντίον κτίζει το γαστρονομικό αύριο «σπουδάζοντας» νέες τεχνικές, δουλεύοντας με καινούργια υλικά, φτιαγμένα από μικρούς παραγωγούς και βιολογικές καλλιέργειες. Υποστηρικτής της υψηλού επιπέδου πρώτης ύλης  και με γνώμονά του την αριστεία της γεύσης και τις παρακαταθήκες της αγαπημένης του γαλλικής κουζίνας, επαναπροσδιορίζει και επανατοποθετείται μαγειρικά, προτείνοντας καινούργια εποχικά μενού, αλλά και ευρηματικές προτάσεις ημέρας, στημένα όλα τους με εμβληματική αρχιτεκτονική πιάτου και δομημένα με φρεσκότατα υλικά που χαρίζουν η γη και η θάλασσα. 

Η μαγειρική του δεινότητα, η φαντασία και η όρεξη έχουν αναγνωριστεί από κορυφαίους σεφ όπως ο Arnaud Bignon και ο Theodor Falser αμφότεροι βραβευμένοι με 2 και 1 αστέρι Michelin αντίστοιχα, οι οποίοι μαγειρεύουν μαζί του στο νησί, ανταλλάσσοντας ισότιμα, γνώσεις και εμπειρίες. Γνώσεις και εμπειρίες που γίνονται συνταγές, και οι συνταγές γίνονται δημιουργίες. Δημιουργίες που μας κάνουν με ευκολία να πούμε ότι η μαγειρική είναι τέχνη.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close