Δημοσιεύτηκε στις 07 Σεπτεμβρίου 2021
Στη βάση των κατευθυντήριων γραμμών από το Υπουργείο Υγείας, αποφασίζει τελεσίδικα, την Πέμπτη, το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού, για την πραγματοποίηση ή όχι της Γιορτής του Κρασιού, η οποία φέτος γιορτάζει τα 60χρονα της.
Οι δημοτικές Aρχές, έχουν ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι η φετινή γιορτή, που πέρσι ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας, μετατίθεται χρονικά κατά ένα περίπου μήνα (8-17 Οκτωβρίου), προσβλέποντας, μεταξύ άλλων, στη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και σε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.
Το θέμα απασχόλησε χθες σύσκεψη του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, με τον Δήμαρχο Λεμεσού Νίκο Νικολαΐδη, τον Αντιδήμαρχο Νεόφυτο Χαραλαμπίδη και την πολιτιστική λειτουργό του Δήμου, Σκεύη Αντωνιάδου.
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Λεμεσού ανέφερε πως πρόθεση του Δήμου και του Υπουργείου, είναι «να βρεθούν εκείνες οι διαδικασίες και οι τρόποι που να γίνει μια Γιορτή του Κρασιού στο πλαίσιο των επιδημιολογικών δεδομένων και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δυνατή προστασία της δημόσιας υγείας».
«Θέσαμε ενώπιον του Υπουργού κάποια ζητήματα που αφορούν τις εκδηλώσεις της γιορτής και αναμένουμε, με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία, να μας στείλουν τις κατευθυντήριες γραμμές στη βάση των οποίων μπορεί να γίνει η Γιορτή του Κρασιού, ώστε την ερχόμενη Πέμπτη, το δημοτικό συμβούλιο να πάρει την τελική απόφαση του», συμπλήρωσε.
Την ίδια ώρα υπέδειξε ότι, όλοι αναγνωρίζουν τη σημασία αυτής της μεγάλης λαϊκής γιορτής, «μιας γιορτής, η οποία συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό και στη ψυχολογία και στη ψυχαγωγία του κόσμου, στην προσέλκυση τουρισμού – ειδικά τώρα που γίνεται πιο αργά τον Οκτώβρη – σε μια περίοδο πολύ σημαντική για τον τουρισμό μας, ενώ συμβάλλει, επίσης, στην οικονομική δραστηριότητα».
Ερωτηθείς εάν υπάρχει ενδεχόμενο να ακυρωθεί και η φετινή γιορτή, ο κ.Νικολαϊδης απάντησε ότι «προσπάθεια όλων είναι να βρεθούν τρόποι για να υλοποιηθεί η Γιορτή του Κρασιού» και πως λαμβάνονται υπόψη όλες οι παράμετροι «ούτως ώστε να κάνουμε κάτι που και την πόλη και τους πολίτες να βοηθήσει, αλλά να είναι και μέσα στα σωστά πλαίσια».
Εν τω μεταξύ πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι οι κατευθυντήριες γραμμές του Υπουργείου, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυστηρές, όπως η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένα άτομα, η χρήση προστατευτικής μάσκας, ακόμη και στον υπαίθριο χώρο του Δημόσιου Κήπου και οι συνεχείς έλεγχοι.
Οι κατευθυντήριες γραμμές θα τεθούν την Πέμπτη ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, για λήψη τελικής απόφασης, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να γίνουν δεύτερες σκέψεις για το κατά πόσο μπορεί πρακτικά και με ασφάλεια να διεξαχθεί η 60η Γιορτή του Κρασιού.
Σχετικά
Η Κύπρος στο Επίκεντρο της Παγκόσμιας Καινοτομίας για τη Μακροζωία: Έρχεται το Cyprus EMEA Healthspan Summit 2026
Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν διεθνούς φήμης επιστήμονες, πρωτοπόροι της βιοτεχνολογίας, επενδυτές και φορείς χάραξης πολιτικής
Weekend Agenda: 30 υπέροχες προτάσεις για έξοδο αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Θέατρο, συναυλίες, stand-up, εκθέσεις, οικογενειακές βόλτες και ξεχωριστές εμπειρίες σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Αγία Νάπα για ένα γεμάτο και απολαυστικό weekend
Στις 4 του Απρίλη (μιτσιοί τζιαι μηάλοι) θα βρεθούμε στην αυλή του Άη Γιώρκη
Σε μία γιορτή που δίνει πνοή στες ρίζες και είναι αφιερωμένη στην παράδοση
Όλα όσα θα γίνουν τον Μάιο στο Fantasia Festival
Ετοιμαστείτε να φτιάξουμε προστατευτικές κούκλες να παρακολουθήσουμε μεσαιωνικές μάχες και magic show
Κυνηγάμε πασχαλινά αυγά μαζί με τα παιδιά στον πιο όμορφο βοτανικό κήπο του νησιού
Γεμίζουμε τα καλαθάκια μας αυγά και παίζουμε παραδοσιακά πασχαλινά παιχνίδια
Το Υφαντουργείο ξαναχτυπά με ένα πασχαλινό παζάρι
Η άνοιξη φέρνει markets, φαγητό και πολύ παιχνίδι
Έρχεται η 17η έκθεση Στατικού Μοντελισμού στην Κυπρο
Μοναδικά εκθέματα και έμπνευση για όλους στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου γιορτάζει με δωρεάν δράσεις για το κοινό
Τριήμερο εκδηλώσεων στη Λεμεσό με ελεύθερη είσοδο, βραδινή ξενάγηση και δημιουργικό εργαστήρι παντομίμας
Safari & Hiking στον Μαχαιρά: Ζήσε μια αυθεντική περιπέτεια στη ανθισμένη κυπριακή φύση
Μια μοναδική outdoor εμπειρία που συνδυάζει εξερεύνηση, πεζοπορία και τα εντυπωσιακά τοπία του ορεινού Μαχαιρά
«Χόρεψε, χόρεψε στη γειτονιά» των Αγίων Ομολογητών
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία για το πιο όμορφο έθιμο της γειτονιάς
Είσαι έτοιμος να ανακαλύψεις τα Τεισιά της Μαδαρής;
Εκπαιδευτική πεζοπορία σε μία πανέμορφη διαδρομή με εντυπωσιακά σημεία θέας