Δημοσιεύτηκε στις 07 Νοεμβρίου 2024
Μετά την αξιολόγηση των αιτήσεων, «Χριστουγεννιάτικα Χωριά 2024 – 2025» θα λειτουργήσουν φέτος στον Αγρό, στη Δερύνεια, στον Καλοπαναγιώτη, στο Κίτι, στην Κυπερούντα, στη Λαϊκή Γειτονιά (Δήμος Λευκωσίας), στα Λεύκαρα και στο Φικάρδου, για την περίοδο από 22 Νοεμβρίου 2024 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2025, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Υφυπουργείο Τουρισμού.
Όπως αναφέρεται, σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας και των θετικών εντυπώσεων, που άφησε η πρωτοβουλία του Υφυπουργείου Τουρισμού για διοργάνωση των «Χριστουγεννιάτικων Χωριών» σε Δήμους και Κοινότητες, τα τρία τελευταία χρόνια, το Υφυπουργείο προκήρυξε Σχέδιο Επιχορήγησης για Κοινοτικά Συμβούλια και Ορεινούς / Ακριτικούς / Απομακρυσμένους Δήμους, που θα επιθυμούσαν να αναλάβουν τη διοργάνωση Χριστουγεννιάτικων Χωριών, για την επερχόμενη εορταστική περίοδο και συγκεκριμένα για την περίοδο από 22 Νοεμβρίου 2024 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2025.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για μια ξεχωριστή πρωτοβουλία που περιλαμβάνεται στις προσπάθειες του Υφυπουργείου Τουρισμού για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος μέσω συγκεκριμένων σημάτων ποιότητας (Labels), που πλέον έχει καταστεί θεσμός, για την τόνωση του χειμερινού τουρισμού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά την αξιολόγηση των αιτήσεων, που υποβλήθηκαν, το Υφυπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει ότι για φέτος θα λειτουργήσουν «Χριστουγεννιάτικα Χωριά» στον Αγρό, στη Δερύνεια, στον Καλοπαναγιώτη, στο Κίτι, στην Κυπερούντα, στη Λαϊκή Γειτονιά (Δήμος Λευκωσίας), στα Λεύκαρα και στο Φικάρδου.
Αναφέρεται ότι οι επιλεγμένοι προορισμοί θα διακοσμηθούν εορταστικά και θα περιλαμβάνουν ξύλινα σπιτάκια, με τοπικά προϊόντα και χειροτεχνήματα προς πώληση, βιωματικά εργαστήρια χειροτεχνίας και οινογαστρονομίας, δραστηριότητες στη φύση, όπως περπάτημα σε μονοπάτια της φύσης και ποδηλασία, ξεναγήσεις στα χωριά και άλλες εκπλήξεις.
Σημειώνεται ότι στον όλο σχεδιασμό θα ενταχθούν και εστιατόρια / καταλύματα, που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή των «Χριστουγεννιάτικων Χωριών», που επιλέγηκαν, τα οποία θα προσφέρουν εορταστικό μενού ή / και κυπριακό πρόγευμα, παρέχοντας έτσι την ευκαιρία σε πολλές γειτονικές κοινότητες να επωφεληθούν και εκείνες από τη διοργάνωση.
Προστίθεται ότι απώτερος στόχος του Υφυπουργείου είναι τα «Χριστουγεννιάτικα Χωριά», με τον τοπικό χαρακτήρα τους, να διαφοροποιηθούν από αυτά των πόλεων της Κύπρου και του εξωτερικού και κάθε χρόνο να εμπλουτίζονται για να αποτελούν πόλο έλξης για Κύπριους και ξένους.
Σημειώνεται ότι περισσότερη πληροφόρηση για το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες κάθε «Χριστουγεννιάτικου Χωριού», θα αναρτάται στον ειδικό για το σκοπό αυτό ιστότοπο www.christmasvillages.com.cy.
Σχετικά
«Beyond the Game»: Μια διαδραστική βραδιά πέρα από τα στερεότυπα στην Πλατεία Ελευθερίας
Έκθεση, βιωματικά εργαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες και ανοιχτή συζήτηση με ελεύθερη είσοδο
H ανακοίνωση (και η αφίσα) για τη Γιορτή του Κρασιού στη Λεμεσό
64 χρόνια ιστορίας γιορτάζει φέτος η Γιορτή του Κρασιού, με εντυπωσιακές τελετές έναρξης και λήξης, αλλά και αναβαθμισμένο πρόγραμμα γεμάτο δημοφιλείς παραστάσεις και δεκάδες καλλιτέχνες από Κύπρο και Ελλάδα
Πεζοπορία στο Κάβο Γκρέκο, από το ηλιοβασίλεμα μέχρι την πανσέληνο
Μια βραδινή διαδρομή έξι χιλιομέτρων με εντυπωσιακές εικόνες, φωτογραφικές στάσεις και κέρασμα με κρασί
Δες την πρώτη ανατολή με… pilates και μουσική
Ένα διαφορετικό ξημέρωμα στη Ριβιέρα του Πρωταρά
Οι «Μέρες Ξηρολιθιάς» έρχονται στο Γούρρι
Ένα τριήμερο αφιερωμένο στην πανάρχαια τέχνη της πέτρας, με δράσεις που αναδεικνύουν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου
[Screenings] on the Side: Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού "ταξιδεύει" στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Η τελευταία Κυριακή του μήνα στη Λευκωσία, είναι διαφορετική
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για τη διήμερη Γιορτή Κυπριακής Παράδοσης στη Λάνια
Όλα όσα σε περιμένουν στο χωριό
Η Βυζακιά στήνει χοροεσπερίδα με την Αντωνία Ορφανού και την ορχήστρα της
Μια μεγάλη βραδιά με ζωντανή μουσική, χορό, φαγητό και ποτό στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού
Τα Κάτω Λεύκαρα στήνουν τη μεγάλη καλοκαιρινή τους χοροεσπερίδα
Μια βραδιά γεμάτη μουσική, παραδοσιακούς χορούς, φαγητό και δώρα, με το μουσικό σχήμα «Ασίκηδες»
Week Agenda: 12 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Συναυλίες, παραδοσιακά φεστιβάλ, θερινό σινεμά και μουσικές βραδιές μάς ταξιδεύουν από την Πάφο μέχρι τη Λάρνακα και τη Λεμεσό
Η Πανσέληνος του Αυγούστου στον Αρχαιολογικό Χώρο Ιδαλίου
Παρατήρηση της Σελήνης με τηλεσκόπια, σύντομες επιστημονικές παρουσιάσεις και ζωντανή μουσική συνθέτουν τη Βραδιά Αστρονομίας που διοργανώνεται στις 27 Αυγούστου 2026 στον Αρχαιολογικό Χώρο Ιδαλίου.
Τα Λεύκαρα τραγουδούν Παντελίδη, Μητροπάνο, Καρρά και Σφακιανάκη για καλό σκοπό
Ένα φιλανθρωπικό μουσικό αφιέρωμα σε τέσσερις φωνές που άφησαν εποχή, με τον DJ Peris στα decks και είσοδο με εισφορά €5