Δημοσιεύτηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2024
Τον Οκτώβριο, η Ετήσια Γενική Συνέλευση και Συνέδριο της WISTA International 2024 θα συγκεντρώσει ηγέτες του κλάδου στο Amathus Beach Hotel στη Λεμεσό της Κύπρου, σηματοδοτώντας την 50ή επέτειο της WISTA International. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε δεκαετιών, η WISTA υπήρξε κινητήριος δύναμη για την προώθηση της διαφορετικότητας και της ένταξης στους τομείς της ναυτιλίας και του εμπορίου. Ο οργανισμός έχει αποκτήσει συμβουλευτικό καθεστώς με τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO), συμβάλλοντας σημαντικά στην πρόοδο του ναυτιλιακού κλάδου. Το 2023, η WISTA απέκτησε επίσης το καθεστώς Παρατηρητή στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD).
Το συνέδριο του 2024 θα τονίσει τον καθοριστικό ρόλο της καινοτομίας, της διαφορετικότητας και της βιωσιμότητας στο μέλλον της ναυτιλιακής βιομηχανίας.
Μια ποικιλία συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης θα φιλοξενήσει ειδικούς του κλάδου για να εξερευνήσουν θέματα που κυμαίνονται από την τεχνολογία μέχρι τη χρηματοδότηση του μέλλοντος, ενώ τα εργαστήρια θα εστιάσουν στο ανθρώπινο στοιχείο της καινοτομίας και στο πώς η εκπαίδευση μπορεί να στηρίξει τη δημιουργία ενός βιώσιμου ναυτιλιακού εργατικού δυναμικού.
Το Συνέδριο της WISTA International 2024 θα φέρει κοντά ένα πολυδιάστατο σύνολο επαγγελματιών, δημιουργώντας μια πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών που αμφισβητούν παραδοσιακές πρακτικές και προωθούν ουσιαστικές αλλαγές. Αυτή η εκδήλωση προσφέρει μια πολύτιμη ευκαιρία για δικτύωση, συνεργασία και αναβάθμιση στρατηγικών συνεργασιών.
Κεντρικοί ομιλητές, όπως η Εξοχότητα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Γενικός Γραμματέας του IMO κ. Αρσένιο Ντομίνγκες και η μελλοντολόγος και οικοκεντρική KD Adamson, θα απευθυνθούν στο συνέδριο, το οποίο αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 250 επαγγελματίες του κλάδου από όλο τον κόσμο.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: www.wista2024.com
Σχετικά
Limassol Art Walks: 19 χώροι ανοίγουν τις πόρτες τους στο ιστορικό κέντρο της πόλης
Εκεί θα δεις εκθέσεις, performances και έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά για συγκεκριμένους χώρους και σημεία της πόλης
Μια βραδιά για ρεμπέτες σε ένα οινοποιείο στο χωριό
Ρεμπέτικο, κρασί, ζιβανία και φαγητό σε μία υπέροχη αυλή στο χωριό
Week Agenda: 14 προτάσεις για έξοδο στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα
Ο Γιώργος Νταλάρας, το αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, ο Κώστας Χατζής και ενδιαφέρουσες θεατρικές και χορευτικές προτάσεις γεμίζουν την ατζέντα μας
«Φρέαρ»: Σύγχρονος χορός και ζωντανή μουσική στην Αξιοθέα
Η παράσταση σε χορογραφία της Μαρίας Καμπέρη παρουσιάζεται στις 7 Οκτωβρίου, με τη Νατάσα Φραντζή και τον Δημήτρη Γιασεμίδη σε έναν διάλογο κίνησης, ήχου και μνήμης.
Από τους δρόμους της Νέας Υόρκης στο Κάστρο της Πάφου
Το Joanna Sophia Fun Run/Walk Around the World in 5K επιστρέφει στην Κύπρο για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την Επιληψία και τον Αιφνίδιο Απροσδόκητο Θάνατο στην Επιληψία (SUDEP)
Κυπριακά τραγούδια και παραμύθια για το φθινόπωρο στο Μουσείο Χαμπή
Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στις 19:00, η Νικολέττα Δημητρίου, η Χριστίνα Πολυκάρπου και ο Συμεών Μερκούρης μάς προσκαλούν στη Λευκωσία για μια βραδιά μουσικής, ποίησης και αφήγησης, με ελεύθερη είσοδο και απαραίτητη κράτηση.
Lidl Wellness Camp 2026: Αυτοί είναι οι ομιλητές και οι experts που θα μας εμπνεύσουν στο φετινό διήμερο ευεξίας
Το 7ο κατά σειρά θεσμικό πια διήμερο καλής ζωής της Lidl Κύπρου, επιστρέφει τον Νοέμβριο στη Λεμεσό
Weekend Agenda: 50 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτώβρη
Φεστιβάλ στα χωριά, μεγάλες συναυλίες, θέατρο, stand-up comedy και οικογενειακές βόλτες γεμίζουν την ατζέντα μας για το τριήμερο 2–4 Οκτωβρίου.
Τις Κυριακές του φθινοπώρου θα πηγαίνουμε στο Φοινί για αυθεντικό Φοινιώτικο παλουζέ
Από αυτήν την Κυριακή και κάθε Κυριακή
Μια ξεχωριστή γιορτή παράδοσης αυτή την Κυριακή στον Κάτω Δρυ
Ζωντανεύοντας την Πολιτιστική Κληρονομιά του Κάτω Δρυ
Ένα βιβλίο, μια καλή πράξη: Το παζαράκι που στηρίζει τα αδέσποτα
Παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου για καλό σκοπό στο Δασούδι
Λευκωσία – γιορταΖΕΙΣ: Αυτά τα Χριστούγεννα, ολόκληρη η πόλη γίνεται μια μεγάλη σκηνή
Η Λευκωσία ετοιμάζεται να φορέσει τα γιορτινά της και να γεμίσει με φως, μουσική, χαμόγελα και δημιουργικότητα!