Δημοσιεύτηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2024
Το Σωματείο «Στήριξη» Αυτισμού Αμμοχώστου, σε συνεργασία με το 9o BIAC-Balkan International Autism Conference, διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Κύπρο, το Διεθνές Συνέδριο Αυτισμού με τίτλο: «Αυτισμός: Ένας περίπλοκος γρίφος». Θα διεξαχθεί από τις 25 – 27 Οκτωβρίου, στο Nissi Beach Resort στην Αγία Νάπα.
Αφορμή: Σε μία περίοδο όπου οι έρευνες και τα ερωτήματα γύρω από τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος τρέχουν, η κοινωνία χρειάζεται να ενημερώνεται ως προς τις εξελίξεις, έτσι ώστε να μπορεί να προσφέρει μία καλύτερη ποιότητα ζωής, στα άτομα με ΔΑΦ και στις οικογένειες τους.

Το συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει σημαντικό σημείο αναφοράς στον τομέα του Αυτισμού, συγκεντρώνοντας κορυφαίους ειδικούς από όλο τον κόσμο για να μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους.
Απευθύνεται σε επαγγελματίες, ειδικούς παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, μουσικοθεραπευτές, ειδικούς γυμναστές, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, γιατρούς, νοσηλευτές, φροντιστές, γονείς και φοιτητές.
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας και τον εναρκτήριο χαιρετισμό, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, θα απευθύνει η Υφυπουργός Πρόνοιας, κυρία Μαριλένα Ευαγγέλου.
Με την έγκριση του Παγκόσμιου Οργανισμού Αυτισμού WAO World Autism Organization
Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας:

>> 25 – 27 Οκτωβρίου, στο Nissi Beach Resort στην Αγία Νάπα.
Σχετικά
Limassol Art Walks: 19 χώροι ανοίγουν τις πόρτες τους στο ιστορικό κέντρο της πόλης
Εκεί θα δεις εκθέσεις, performances και έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά για συγκεκριμένους χώρους και σημεία της πόλης
Μια βραδιά για ρεμπέτες σε ένα οινοποιείο στο χωριό
Ρεμπέτικο, κρασί, ζιβανία και φαγητό σε μία υπέροχη αυλή στο χωριό
Week Agenda: 14 προτάσεις για έξοδο στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα
Ο Γιώργος Νταλάρας, το αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, ο Κώστας Χατζής και ενδιαφέρουσες θεατρικές και χορευτικές προτάσεις γεμίζουν την ατζέντα μας
«Φρέαρ»: Σύγχρονος χορός και ζωντανή μουσική στην Αξιοθέα
Η παράσταση σε χορογραφία της Μαρίας Καμπέρη παρουσιάζεται στις 7 Οκτωβρίου, με τη Νατάσα Φραντζή και τον Δημήτρη Γιασεμίδη σε έναν διάλογο κίνησης, ήχου και μνήμης.
Από τους δρόμους της Νέας Υόρκης στο Κάστρο της Πάφου
Το Joanna Sophia Fun Run/Walk Around the World in 5K επιστρέφει στην Κύπρο για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την Επιληψία και τον Αιφνίδιο Απροσδόκητο Θάνατο στην Επιληψία (SUDEP)
Κυπριακά τραγούδια και παραμύθια για το φθινόπωρο στο Μουσείο Χαμπή
Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στις 19:00, η Νικολέττα Δημητρίου, η Χριστίνα Πολυκάρπου και ο Συμεών Μερκούρης μάς προσκαλούν στη Λευκωσία για μια βραδιά μουσικής, ποίησης και αφήγησης, με ελεύθερη είσοδο και απαραίτητη κράτηση.
Lidl Wellness Camp 2026: Αυτοί είναι οι ομιλητές και οι experts που θα μας εμπνεύσουν στο φετινό διήμερο ευεξίας
Το 7ο κατά σειρά θεσμικό πια διήμερο καλής ζωής της Lidl Κύπρου, επιστρέφει τον Νοέμβριο στη Λεμεσό
Weekend Agenda: 50 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτώβρη
Φεστιβάλ στα χωριά, μεγάλες συναυλίες, θέατρο, stand-up comedy και οικογενειακές βόλτες γεμίζουν την ατζέντα μας για το τριήμερο 2–4 Οκτωβρίου.
Τις Κυριακές του φθινοπώρου θα πηγαίνουμε στο Φοινί για αυθεντικό Φοινιώτικο παλουζέ
Από αυτήν την Κυριακή και κάθε Κυριακή
Μια ξεχωριστή γιορτή παράδοσης αυτή την Κυριακή στον Κάτω Δρυ
Ζωντανεύοντας την Πολιτιστική Κληρονομιά του Κάτω Δρυ
Ένα βιβλίο, μια καλή πράξη: Το παζαράκι που στηρίζει τα αδέσποτα
Παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου για καλό σκοπό στο Δασούδι
Λευκωσία – γιορταΖΕΙΣ: Αυτά τα Χριστούγεννα, ολόκληρη η πόλη γίνεται μια μεγάλη σκηνή
Η Λευκωσία ετοιμάζεται να φορέσει τα γιορτινά της και να γεμίσει με φως, μουσική, χαμόγελα και δημιουργικότητα!