Δημοσιεύτηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2024
Στις 20, 21 και 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ «Πάμε Καϊμακλί», το οποίο «φέρνει κοντά την κοινότητα του Καϊμακλίου και τη συνδέει με τοπικούς και διεθνείς καλλιτέχνες, φεστιβάλ και οργανώσεις, μέσα από την τέχνη, τον πολιτισμό και την κοινωνική επαφή».
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση Urban Gorillas, «μια σειρά από προ-φεστιβαλικές δραστηριότητες θα λάβουν χώρα, με στόχο να μεταμορφώσουν το Καϊμακλί σε ένα ζωντανό, διασυνδεδεμένο κοινωνικό-πολιτιστικό τοπίο, ενεργοποιώντας πάνω από 20 τοποθεσίες, σε συνεργασία με τους γείτονες που θα φιλοξενήσουν περισσότερους από 40 καλλιτέχνες σε διάφορους χώρους (μεταξύ άλλων, σπίτια, καταστήματα, ταράτσες, buffer zone)».
Επισημαίνεται ότι το φετινό θέμα, "RE*OPEN," αντλεί έμπνευση από τις προηγούμενες έννοιες του φεστιβάλ, "Ανοιχτά Παράθυρα", "Ανοιχτές Πόρτες" και "Ανοιχτή Κουζίνα", επεκτείνοντας πέρα από τους παραδοσιακούς χώρους τέχνης για να εξερευνήσει τα φυσικά και κοινωνικά στρώματα του Καϊμακλίου.
Προστίθεται ότι το φεστιβάλ επικεντρώνεται στις ιδέες της 'Διαστρωμάτωσης' και των 'Ενδιάμεσων Χώρων', ενθαρρύνοντας τους καλλιτέχνες να εξερευνήσουν την πλούσια, πολυεπίπεδη ιστορία και κοινωνική κληρονομιά της περιοχής. Μέσα από αυτή τη θεματική, το Πάμε Καϊμακλί 2024 στοχεύει να συνδυάσει παραδοσιακές και σύγχρονες μορφές τέχνης, δημιουργώντας μια συμπεριληπτική και πολυπολιτισμική εμπειρία που αντικατοπτρίζει την κοινότητα του Καϊμακλίου.
Το φεστιβάλ περιλαμβάνει πολυδιάστατες καλλιτεχνικές εκφράσεις, όπως μουσική, θέατρο, προβολές ταινιών, εργαστήρια, αισθητηριακές εγκαταστάσεις, χορευτικές παραστάσεις. Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με την επιτυχημένη θεατρική παράσταση OUT OF NECESSITY σε μια ανανεωμένη εκδοχή, και για πρώτη φορά σε δημόσιο χώρο, καταλήγει η ανακοίνωση.
>> 20, 21 και 22 Σεπτεμβρίου, Καϊμακλί, Λευκωσία.
Σχετικά
Claytopia, το μοναδικό φεστιβάλ στην Κύπρο αφιερωμένο στην κεραμική, επιστρέφει
Για μία μέρα, στις 13 Δεκεμβρίου, στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας
Άφθονη ζιβανία, παραδοσιακή μουσική, χορός, ζεστός παλουζές, κρασί κ.ά. στην πλατεία
Το ΕΡΜΗΣ ΦΕΣΤ ΓΟΥΙΝΤΕΡ ΕΝΤΙΣΙΟΝ στήνει "Τα Καζάνια" στην καρδιά της Αραδίππου
Το φεστιβάλ ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ επιστρέφει κι απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα για το 2026
Η διοργάνωση του 2026 έχω ως θεματική της το Μεταίχμιο: ανάμεσα σε κόσμους, ταυτότητες και μεταμορφώσεις
12th Cyprus Jazz & World Music Showcase 2025: Πρόγραμμα και παράλληλες εκδηλώσεις
Το φεστιβάλ παρουσιάζει μια σφαιρική και δυναμική εικόνα της σύγχρονης κυπριακής μουσικής δημιουργίας
Και φέτος θα πάμε στο Φεστιβάλ Σούπας (που ανακοίνωσε ημερομηνία)
Το Φεστιβάλ που έρχεται και φέτος τον Δεκέμβριο για να μας ζεστάνει
Μεσαιωνικό Φεστιβάλ με παραμύθια, γευσιγνωσία Κουμανταρίας, εργαστήρι και παραστάσεις
Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το 3ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Κουρίου, που θα λάβει χώρα στο Κάστρο Κολοσσίου, με τίτλο «Η Μεγάλη Κουμανταρία της Κύπρου»
Στη Λευκωσία θα στηθεί ένα διήμερο (εναλλακτικό) Φεστιβάλ Βιβλίου
Το 1ο Εναλλακτικό Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας είναι γεγονός
Το 1ο Φεστιβάλ Πολιτισμού και Λαογραφίας «βγαίνει» στους δρόμους και τις πλατείες της Πάφου
Το Δίκτυο Πάφου – Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδος επαναδραστηριοποιείται με μια εκδήλωση πολιτισμικής αυτογνωσίας και ενδυνάμωσης
Το Larnaca "Christmas Market" 2025 επιστρέφει
Street Food, καλλιτεχνικό πρόγραμμα, χριστουγενιάτικα προϊόντα και πολλά αλλά, στην υπέροχη και ζέστη πλατεία Ζουχουρί, στο κέντρο της Λάρνακας
Οι αρχιμάγειρες μάς προσκαλούν σε ένα ξεχωριστό Street Food Festival γεμάτο γεύσεις, μουσική και αγάπη!
Street Food Festival 2, στην πλατεία Παραλιμνίου, για καλό σκοπό
Το Διάστημα… κατεβαίνει στην πόλη!
Space Science Street Festival στη Λευκωσία – μια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στο Διάστημα
Ένα διήμερο Food Festival, σε έναν γιορτινό χώρο γεμάτο μουσική, δράσεις και εκπλήξεις
Πάνω από 20 διαφορετικές κουζίνες, από street food προτάσεις μέχρι fine dining, family-friendly ζώνες και δραστηριότητες για παιδιά, 2 μουσικές σκηνές με live acts και DJ sets κ.ά.