5-7 September 2014
Nightlife & Music , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Pafos Aphrodite Festival

Το δημοφιλές και πολυσυζητημένο έργο του Mozart "Cosi Fan Tutte" (Έτσι κάνουν όλες) στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου

Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαΐου 2014

Το Pafos Aphrodite Festival 2014, ανοίγει την αυλαία του και παρουσιάζει τη δημοφιλή, εύθυμη όπερα "Cosi Fan Tutte" (Έτσι κάνουν όλες) του μεγάλου μουσουργού Wolfgang Amadeus Mozart, σε συνεργασία με τον Λυρικό Οργανισμό Opera Futura από τη Βερόνα και τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου. 

 

Το αριστούργημα του W. A. Mozart "Έτσι κάνουν όλες" ή "Σχολείο Εραστών" (Così Fan Tutte, ossia La scuola degli amanti) εκπροσωπεί το είδος της ιταλικής εύθυμης όπερας και αποτελείται από δύο πράξεις. Το λιμπρέτο ανήκει στον Λορέντσο ντα Πόντε και η πρεμιέρα παρουσιάστηκε στο Burgtheater της Βιέννης στις 26 Ιανουαρίου του 1790. Το θέμα της εύθυμης αυτής όπερας είχε θεωρηθεί ιδιαιτέρως τολμηρό για την εποχή της, καθώς αναφερόταν σε μια ιστορία ανταλλαγής ερωτικών συντρόφων. Παρόλο που το έργο στην πρεμιέρα του σημείωσε μεγάλη επιτυχία και ο κόσμος το αποδέχτηκε με μεγάλο ενθουσιασμό, για τον επόμενο μισό αιώνα απουσίαζε από το ρεπερτόριο ή στην καλύτερη περίπτωση παρουσιαζόταν σε λογοκριμένη εκδοχή.

Η υπόθεση της όπερας εξακολουθεί να γοητεύει το κοινό ακόμα και στις μέρες μας, αφού καταπιάνεται με τα διαχρονικά θέματα του έρωτα και της απιστίας, του συναισθήματος και της λογικής, τα οποία συνυπάρχουν μέσα σε μια κωμική ιστορία, όπου το ψέμα συμπλέκεται με την αλήθεια και η προσωπίδα συνυπάρχει με το πρόσωπο.

Η αγνή ομορφιά, η τελειότητα και το βάθος της μουσικής του έργου, χαρακτηριστικά της μεγαλοφυΐας του W. A. Mozart, θα εκπλήξουν ευχάριστα και θα καταγοητεύσουν το φιλόμουσο κοινό.

Απέναντι από ένα προσεγμένο σκηνικό του γνωστού ιταλού σκηνοθέτη και σκηνογράφου Paolo Panizza, θα βρεθούν οι θεατές στον αμφιθεατρικό ανοιχτό χώρο της Πλατείας του Μεσαιωνικού Κάστρου στο Λιμανάκι της Πάφου, έτοιμοι να ακολουθήσουν ένα μαγευτικό ταξίδι γεμάτο χρώματα από τις καλλιτεχνικές περιπλανήσεις του έργου «Έτσι κάνουν όλες» του μουσουργού W. A. Mozart στις 5, 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2014.

Συνοδοιπόροι στο μαγευτικό αυτό ταξίδι, θα είναι καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας με περγαμηνές στο χώρο της λυρικής μουσικής. Η συγκεκριμένη παραγωγή υψηλής αισθητικής, ανήκει στο λυρικό οργανισμό Opera Futura Verona με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, τη λυρική χορωδία του Pafos Aphrodite Festival και της χορωδίας "Amintore Galli" της πόλης Ρίμινι στην Ιταλία. Την ορχήστρα και χορωδία θα διευθύνει ο γνωστός Κύπριος μαέστρος Άγις Ιωαννίδης.



Το φυσικό σκηνικό που θα προσφέρει η επιβλητική σκιά του Κάστρου κάτω από τον έναστρο ουρανό, θα συμπληρώσει μιαν άλλη διάσταση και σε συνδυασμό με την αγνή ομορφιά, την τελειότητα και το βάθος της μουσικής του έργου, θα χαρίσουν στους θεατές ανάταση ψυχής.

Το θέμα της εύθυμης αυτής όπερας είχε θεωρηθεί ιδιαιτέρως τολμηρό για την εποχή της, καθώς αναφερόταν σε μια ιστορία ανταλλαγής ερωτικών συντρόφων. Παρόλο που το έργο στη πρεμιέρα του στο Burgtheater της Βιέννης στις 26 Ιανουαρίου το 1790, σημείωσε μεγάλη επιτυχία και ο κόσμος το αποδέχτηκε με μεγάλο ενθουσιασμό, για τον επόμενο μισό αιώνα απουσίαζε από το ρεπερτόριο ή στην καλύτερη περίπτωση παρουσιαζόταν σε λογοκριμένη εκδοχή.

Η μετάφραση θα γίνεται ταυτόχρονα στην ελληνική και αγγλική μέσω υποτίτλων.

 

Οι διοργανωτές της Παφιτικης όπερας ανακοίνωσαν ότι η διαδικτυακή προπώληση των εισιτηρίων της δημοφιλούς εύθυμης όπερας του Wolfgang Amadeus Mozart "Cosi Fan Tutte" (Έτσι κάνουν όλες) έχει αρχίσει και οι τιμές ανέρχονται στα 25, 40, 50 και 70 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνο 26822218 και ιστοσελίδα www.pafc.com.cy. Τιμές εισιτηρίων: €25, €40, €50 και €70.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close