Δημοσιεύτηκε στις 07 Αυγούστου 2024
Το LMS παρουσιάζει το PIANOFEST3, το οποίο φιλοξενεί τέσσερις δεξιοτέχνες Κύπριους πιανίστες: τον Ορέστη Μάγου, τον Νικόλα Κωσταντίνου, τον Ράμι Σαριεντίν και την Ελένη Μαυρομουστάκη.
Οι μουσικοί ερμηνευτές, υπό την ιδιότητά τους ως οικουμενικοί παραστατικοί καλλιτέχνες, ανέκαθεν λειτουργούσαν ως πρεσβευτές της διεθνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας. Με τις ερμηνείες τους μεταδίδουν στο κοινό ένα ατέρμονο και πολύπλευρο διεθνικό φάσμα νοημάτων και μηνυμάτων, το οποίο στο σύνολό του αποτελεί την πύλη για την κατανόηση της ανθρώπινης ύπαρξης. Η μουσική, ως πράξη αλτρουισμού, θέτει τις προϋποθέσεις για την αμοιβαία κατανόηση, την αλληλεγγύη, την ενσυναίσθηση και την αγάπη.
Έργα, τα οποία κάποτε προέκυψαν από την εσωτερική ανάγκη για προσωπική έκφραση και που λειτούργησαν ως καταλύτες πνευματικής ανάτασης, προσφέρουν σήμερα μια αχτίδα ελπίδας ως προς την πανανθρώπινη συνύπαρξη. Από την άλλη, έργα, τα οποία αρχικά αποσκοπούσαν στην αφύπνιση του εθνικού συναισθήματος, λειτουργούν πλέον ως γέφυρες γνωριμίας και επικοινωνίας μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και λαών. Κατά τη διάρκεια της ζωής τους, πολλοί συνθέτες δέχθηκαν σκληρή κριτική, αν όχι διώξεις, για τα μηνύματα που επιχείρησαν να στείλουν, ακριβώς επειδή η δύναμη της μουσικής τους θεωρήθηκε απειλή για το καθεστώς.
Το LMS και οι τέσσερις διακεκριμένοι πιανίστες του PIANOFEST3 αντιστέκονται σθεναρά σε κάθε μορφή διαχωρισμού και αποξένωσης και επιμένουν στην προώθηση των διαχρονικών αυτών αξιών, αποβλέποντας σε μια καλύτερη, πιο ειρηνική πραγματικότητα, όπου οι άνθρωποι δύνανται να ευημερούν αρμονικά.
Σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και να στηρίξετε την προσπάθειά μας να σταθούμε ενάντια σε κάθε είδους διχασμό και μίσος και υπέρ της διαφύλαξης της ειρήνης και της αγάπης. Η τέχνη ενώνει.
Σχετικά
Το Sun Fiesta φέρνει το πιο fun τετραήμερο του καλοκαιριού!
Τέσσερις ημέρες γεμάτες μουσική, street food, luna park, παιδικές δραστηριότητες και ατελείωτη διασκέδαση υπόσχεται το Sun Fiesta που θα μετατρέψει το Kolossi Park στον απόλυτο summer προορισμό.
Κατακλυσμός Λάρνακας 2026: Όλα όσα θα γίνουν αυτές τις έξι ημέρες πολιτισμού και παράδοσης
Για έξι συνεχόμενες ημέρες, από την Παρασκευή 29 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2026, η Λάρνακα θα πλημμυρίσει μουσική, παράδοση και γιορτινή διάθεση
1ο Φεστιβάλ Παιδιού Αλάμπρας: Ένα απόγευμα γεμάτο παιχνίδι, χαμόγελα και παιδικές εκπλήξεις!
Φουσκωτά, face painting, κρυμμένος θησαυρός, χειροτεχνίες, γλυκά και πολλές δραστηριότητες περιμένουν μικρούς και μεγάλους στο πιο χαρούμενο οικογενειακό event του Ιουνίου
15ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Φράουλας: Μάθε με κάθε λεπτομέρεια τι θα γίνει φέτος στη διοργάνωση
Μουσική, παραδοσιακές γεύσεις, δημιουργικά εργαστήρια, παιδικό θέατρο και μεγάλη συναυλία με Γιώργο Τσαλίκη και Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο πιο αρωματικό φεστιβάλ της Κύπρου.
Εσύ φέτος το καλοκαίρι θα πας στο «Συναθκιόν» στο Κοιλάνι;
Μουσική, δημιουργία, street food και καλοκαιρινό vibe δίπλα στο ξωκλήσι της Αγίας Μαύρης σε ένα ολοήμερο gathering γεμάτο τέχνη και όμορφες στιγμές
5o Φεστιβάλ Ντομάτας Παρεκκλησιάς: Αφιέρωμα σε δύο μεγάλους Έλληνες τραγουδιστές
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και όλα όσα θα μας διασκεδάσουν στη φετινή διοργάνωση
Το 4ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ελιάς & Παράδοσης επιστρέφει στον Αναλιόντα
Mια μεγάλη γιορτή γεμάτη κυπριακές γεύσεις, μουσική, πολιτισμό και αυθεντικές εμπειρίες
Μια γιορτή γεμάτη παιδικά χαμόγελα στήνεται στον Λουβαρά
Το Περιφερειακό Φεστιβάλ Παιδιού επιστρέφει με παιχνίδια, μουσική, φουσκωτά, δραστηριότητες και πολλές εκπλήξεις για όλη την οικογένεια
Το Φεστιβάλ Γάλακτος (μόλις) ανακοίνωσε ημερομηνία
Μάθε λεπτομέρειες για το φετινό Φεστιβάλ Γάλακτος
Τρία ξεχωριστά φεστιβάλ κερασιού μάς καλούν φέτος τον Ιούνιο στην κυπριακή ύπαιθρο
Τρία αγαπημένα φεστιβάλ επιστρέφουν φέτος πιο γευστικά και πιο γιορτινά από ποτέ
Το πιο δροσερό και αγαπημένο φεστιβάλ της κυπριακής υπαίθρου επιστρέφει τον Ιούλιο
Μία διοργάνωση με μουσική, παράδοση, καλοκαιρινές γεύσεις και γιορτινή διάθεση