Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουλίου 2024
Στη λίστα με τις καλύτερες παραλίες παγκοσμίως εντάχθηκε η παραλία Βουτούμι. Κάθε χρόνο, η Banana Boat διεξάγει και παρουσιάζει τα The World’s 50 Best Beaches. Στη σύνταξη της λίστας συμμετέχουν χιλιάδες ταξιδιωτικοί επαγγελματίες, οι οποίοι προηγουμένως απαντούν σε ερωτήσεις που στόχο έχουν να φωτογραφίσουν τις καλύτερες παραλίες στον κόσμο.
Έτσι, σύμφωνα με τη φετινή λίστα, την οποία δημοσίευσε το Forbes, στην πρώτη θέση βρίσκεται το Trunk Ba στο St. John στις Παρθένες Νήσους των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ στην 5η θέση το Βουτούμι στους Αντιπαξούς. Η παραλία απέχει από τους Παξούς μόλις 20 λεπτά και είναι προσβάσιμη μόνο με καραβάκι.

Νερό πραγματικό κρύσταλλο
Η μαγεία αυτής της παραλίας γίνεται αμέσως αντιληπτή αν ξεκινήσει κανείς από ψηλά, από τους καταπράσινους λόφους που προσφέρουν δροσερή σκιά στην ακτή και κοιτάξει για μία στιγμή προς τα κάτω, προς τη διάφανη θάλασσα και τα μικρά ή μεγάλα γιοτ που αράζουν στα ανοιχτά του κόλπου, δίνοντας την εντύπωση πως κρέμονται πάνω από τα πεντακάθαρα νερά.
Νερά πραγματικό κρύσταλλο που αφήνουν να φανερωθεί κάτω από τα πόδια σας η μαλακή, λευκή άμμος που καλύπτει τον πυθμένα και σας επιτρέπει να δείτε με ευκολία τον βυθό, χωρίς μάσκα και χωρίς καν να βουτήξετε.
Προσβάσιμη με σκάφος
Η ακτή είναι στρωμένη με μεγάλες, λευκές πέτρες, αλλά θα βρείτε αρκετά τμήματα καλυμμένα με άμμο και αυτή είναι η όμορφη διαφορά ανάμεσα στις παραλίες των Αντίπαξων με αυτές των Παξών: είναι περισσότερο «φιλικές» και «εύκολες» ειδικά αν ταξιδεύετε με παιδιά.
Στον υπέροχο κόλπο μπορείτε να φτάσετε και με σκάφος κατευθείαν από τους Παξούς και να επιστρέψετε πάλι πίσω μετά από μερικές ώρες, αφού έτσι κι αλλιώς στο νησί δεν υπάρχει κάποιο κατάλυμα για να μείνετε, οπότε η διαμονή σας θα είναι σίγουρα απέναντι.
Σχετικά
Πάσχα στην ορεινή Κύπρο, με διαμονή σε ένα πολυτελές Boutique Hotel
Ένα αξέχαστο Πάσχα γεμάτο παραδόσεις, γεύσεις, μουσική και αυθεντική φιλοξενία.
Ισπανία: Γιατί η Χώρα των Βάσκων είναι το ιδανικό μέρος να ταξιδέψεις το 2026
Στη Χώρα των Βάσκων της Ισπανίας, θα ζήσετε την τέχνη, τον πολιτισμό και θα απολαύσετε την καλύτερη γαστρονομία στον κόσμο.
Προορισμοί για τις πιο όμορφες πασχαλινές αναμνήσεις
Από την Κέρκυρα μέχρι την Πόλη Χρυσοχούς, τον Πρωταρά, τη Λεμεσό και την Πάφο, η Louis Hotels είναι αυτό το Πάσχα η κορυφαία επιλογή για ένα διάλειμμα γεύσεων και εμπειριών
Ένα Πάσχα γεμάτο μοναδικές στιγμές στο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, Λεμεσός
Αυτό το Πάσχα, κάθε στιγμή μετατρέπεται σε μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.
5 προορισμοί στην Ελλάδα για μία οικογενειακή απόδραση το Πάσχα
Χαλαροί, γαλήνιοι προορισμοί στην πιο όμορφη πλευρά της ελληνικής φύσης περιμένουν τους επισκέπτες για ένα κατανυκτικό Πάσχα
Λεμέσια 2026: 48+ λόγοι για να ζήσεις την απόλυτη αθλητική εμπειρία
Η διοργάνωση επιστρέφει για άλλη μια χρονιά, για να χαρίσει δυνατές εμπειρίες μέσα από ένα πλούσιο και πολυδιάστατο αθλητικό καλεντάρι
Βροχερό και με ισχυρούς ανέμους το σκηνικό του καιρού – Επιστρέφει η σκόνη
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Το πρώτο trailer της σειράς Harry Potter: Πότε κάνει πρεμιέρα
Τον νεαρό Χάρι υποδύεται ο Ντόμινικ ΜακΛάφλιν, με τον Άλαστερ Στάουτ στον ρόλο του Ρον και την Αραμπέλα Στάντον να παίζει τον ρόλο της Ερμιόνη
Αεροπορικά εισιτήρια: Ο πόλεμος φέρνει αυξήσεις έως και 560% σε Ευρώπη και Ασία
Στον αέρα τα σχέδια εκατομμυρίων ταξιδιωτών
Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Οι 7 ταξιδιωτικές τάσεις που αναμένεται να διαμορφώσουν το 2026
Οι ειδικοί συγκέντρωσαν προβλέψεις για την πορεία του κλάδου και κατέληξαν σε επτά βασικές τάσεις που αναμένεται να κυριαρχήσουν το επόμενο έτος
Το Trainspotting γίνεται μιούζικαλ και ανεβαίνει στο West End
Το Trainspotting γίνεται μιούζικαλ και κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο West End τον Ιούλιο, με τον Irvine Welsh να υπογράφει τη διασκευή