Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Η τέχνη κι αυτό το καλοκαίρι πάει στις κοινότητες της Κύπρου

Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης 2021 «Η Τέχνη στις Κοινότητες»

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουλίου 2021

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνουν τη διεξαγωγή του Προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης 2021 κατά τους μήνες Ιούλιο – Νοέμβριο 2021.

Το Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης, το οποίο πραγματοποιείται με επιτυχία για έκτη συνεχόμενη χρονιά, θέτει ως στόχο την προώθηση και υλοποίηση ποιοτικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε κοινότητες της Κύπρου. Ειδικότερα, η εφαρμογή του Προγράμματος «Πολιτιστική Αποκέντρωση» στοχεύει στην προαγωγή, καλλιέργεια και διάδοση του πολιτισμού, στην παροχή ευκαιριών για γνωριμία, στην κατανόηση, συμμετοχή και καλλιτεχνική δημιουργία στην ύπαιθρο, στην ενθάρρυνση της κινητικότητας (mobility) των καλλιτεχνών και άλλων επαγγελματιών του πολιτισμού και του καλλιτεχνικού τους έργου και, τέλος, στη διαμόρφωση καλλιτεχνικής αντίληψης και αισθητηρίου, τόσο από τη θέση του δημιουργού, όσο και από τη θέση του θεατή. 

Το φετινό πλούσιο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Αποκέντρωσης ταξιδεύει σε περισσότερες από 40 κοινότητες της κυπριακής υπαίθρου παρουσιάζοντας 13 παραγωγές, οι οποίες περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και εργαστήρια μουσικής, παραστάσεις χορού, εικαστικές εκθέσεις και διαλέξεις με κυπρολογικό θέμα:

ΘΕΑΤΡΟ

1. «Ένας ιππότης για τη Βασούλα», των Κώστα Πρετεντέρη-Ασημάκη Γιαλαμά, από τη Θεατρική Ομάδα Πολυχώρου ΕΣΤΙΑ, σε σκηνοθεσία Άγι Παΐκου.

2. «Λυποθυμίες», από τα μονόπρακτα «Αρκούδα» και «Πρόταση Γάμου», του Αντόν Τσέχωφ, από το Θέατρο Αντίλογος, σε σκηνοθεσία Διομήδη Κουφτερού.

3. «Σαίξπηρ, εν τάχει», των Άνταμ Λονγκ, Ντάνιελ Σίνγκερ και Τζες Ουίνφιλντ, από την Dream Theater Productions, σε σκηνοθεσία Μάρας Κωνσταντίνου.

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. «Άξιον Εστίν» - Βυζαντινοί ύμνοι αφιερωμένοι στην Παναγία, από την Εκκλησιαστική Χορωδία «Ρωμανός ο Μελωδός».

2. «Έτσι βγαίνουν τα τραγούδια μάτια μου» - Εργαστήρι Στιχουργικής/Σύνθεσης -  Μουσικό Πρόγραμμα • Ερωτικό τραγούδι και ποίηση κάτω απ’ την πανσέληνο. Με τους Πόλυ Κυριάκου, Κούλη Θεοδώρου, Φρειδερίκη Τομπάζου και Μαρίνα Βερζανλή.

3. «Τα τραγούδια της επόμενης μέρας» - Συναυλία με τον Γιώργο Σταματάρη και το εξαμελές μουσικό του σχήμα.

4. «Ταγκό στο σεληνόφως» - Συναυλία με τους Χουάν Ιγκνάσιο Λόπεζ, Νικόλα Ευθυμίου, Σορίν Αλεξάνδρου Χόρλεα, Μανώλη Νεοφύτου. Συνοδεύουν οι χορευτές ταγκό Τότα Μαραγκού και Μιχάλης Παντελίδης.

5. «Κύκλοι φωνητικού αυτοσχεδιασμού: Φωνή μέσα στον Χώρο» - Εργαστήρι φωνητικού αυτοσχεδιασμού με την Αλέξια Βασιλείου και συναυλία με τους Αλέξια Βασιλείου, Αναστασία Δημητριάδου, Βασιλική Αναστασίου, Amalgamation Choir, Δήμο Κλεάνθους και Odiovibe.

ΧΟΡΟΣ

1. «Μες τους εφτά πλανήτες» - Διαδραστικό χοροθέατρο για παιδιά από την Ομάδα Χορού ΣΕΛΑΣ σε χορογραφίες της Μαρίας Καμπέρη.

2. «Σύθαμπο/Nightfall» - Χοροθεατρικές αφηγήσεις / site-specific παραστάσεις χορού από τοΑμφίδρομο Χοροθέατρο, σε χορογραφίες της Έλενας Χριστοδουλίδου.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

1. «Στ’ αχνάρια της μνήμης»- Υπαίθρια φωτογραφική έκθεση του Γιώργου Πανταζή και Εργαστήρι Φωτογραφίας από τον Στέφανο Κουραντζή, υπό την επιμέλεια της Actus Anima.

2. «Συμπλέξεις» – Εικαστική έκθεση υπό την επιμέλεια της Γιούλας Χατζηγεωργίου, της Σουζάνας Αναστάση και της Μ.Α.Μ.Α Contemporary.

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

1. «Ποιητικοί Διάλογοι. Μαντινάδες και Τσιαττίσματα: Κύπρος – Κρήτη – Δωδεκάνησα» - Σειρά διαλέξεων με θέμα τα τσιαττιστά και τις μαντινάδες στις τοπικές παραδόσεις της Κύπρου, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων,από τον Λαογραφικό Όμιλο Λεμεσού.

Περισσότερες πληροφορίες για τους συντελεστές, τις κοινότητες, τις ημερομηνίες και τους χώρους διεξαγωγής της κάθε δραστηριότητας μπορείτε να βρείτε στο σχετικό Πρόγραμμα/Booklet και στη σελίδα του Προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης στο Facebook (Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης - Πολιτιστικές Υπηρεσίες ΥΠΠΑΝ), η οποία θα ανανεώνεται συνεχώς για να σας παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης 2021.    

           

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close