Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιουνίου 2024
Η Αλβανία γνωρίζει τουριστική έκρηξη τα 2 τελευταία χρόνια χάρη στις χαμηλές τιμές σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη
Ο Ρομές Ρανγκανέιθαν, Άγγλος stand-up κωμικός, παρουσιάζει στο BBC – και διαθέσιμη στο ERTFLIX – μια χιουμοριστική ταξιδιωτική σειρά με πολύ ενδιαφέρον concept: ερευνά αν τα συνεχιζόμενα στερεότυπα για συγκεκριμένα μέρη του κόσμου είναι υπερβολές ή όχι.
Σε μία από τις εκπομπές του πρώτου κύκλου, επισκέπτεται την Αλβανία. Αν και πηγαίνει εκεί συγκρατημένος, φεύγει κατενθουσιασμένος. Τόσο πολύ, που έκανε τατουάζ έναν αετό, το σύμβολο της χώρας!
Ανάρπαστοι έχουν γίνει από τους Βορειοελλαδίτες, μετά τη λήξη της πολύμηνης καραντίνας, οι εξωτικοί προορισμοί και τα εισιτήρια για τροπικά μέρη του πλανήτη, αλλά και για προορισμούς που αποτελούν «όνειρο ζωής», όπως για παράδειγμα η Κόστα Ρίκα και το Βιετνάμ, με τα σχετικά πακέτα να «κλείνουν» μάλιστα μέσα σε λίγα 24ωρα από τη στιγμή που θα διατεθούν από τα τουριστικά γραφεία.
‘Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης, Βύρων Θεολόγης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», «τα ταξίδια αυτά γίνονται sold out και ο κόσμος τρέχει να τα προλάβει».
«Βλέπουμε μετά την καραντίνα οι εξωτικοί προορισμοί έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον του κόσμου. Τα αγκαλιάζουν και σπεύδουν να κλείσουν γρήγορα θέσεις, παρά το γεγονός ότι δεν είναι φθηνά και ότι χρειάζονται μίνιμουμ 12 – 13 διανυκτερεύσεις. Και πάλι η εκδρομή για Βιετνάμ είναι “sold out”, όπως είχε συμβεί με το ταξίδι στη Κόστα Ρίκα, που οι θέσεις έκλεισαν σε λίγες ώρες» είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε επίσης πως μια ακόμη κατηγορία πολιτών δεν έχει κάνει «βήμα πίσω» αναφορικά με τα ταξίδια είναι οι νεόνυμφοι, που συνεχίζουν να ετοιμάζουν βαλίτσες για εξωτικούς προορισμούς, προκειμένου να χαρούν τις στιγμές από τον μήνα του μέλιτος.
Με αφορμή τη ζήτηση που έχουν οι εξωτικοί προορισμοί και γενικά ταξίδια, που ξεφεύγουν από τα κλασικά, όπως είπε ο κ.Θεολόγης σχεδιάζεται από το επόμενο διάστημα να ξεκινήσουν και πάλι οι πτήσεις από Θεσσαλονίκη για τον Αρκτικό Κύκλο και το Ροβανιέμι, καθώς και αυτό αποτελεί ένα ταξίδι «όνειρο ζωής» για αρκετούς γονείς, που θέλουν να ταξιδέψουν στο χωριό του Αϊ Βασίλη, μαζί με τα παιδιά τους, ακόμη κι αν αυτά έχουν ενηλικιωθεί.
Ο πρόεδρος της ‘Ενωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης υποστήριξε πως οι εμβολιασμοί, αλλά και η τήρηση των μέτρων προστασίας, οδηγούν φέτος αρκετούς Βορειοελλαδίτες να ταξιδέψουν, σε σύγκριση με το περσινό καλοκαίρι. Κι αν τα ταξίδια στο εξωτερικό το καλοκαίρι του 2021 παρουσιάζουν μια μείωση της τάξης του 70%, σε σύγκριση με το 2019, όπως είπε ο κ.Θεολόγης, στους νησιωτικούς προορισμούς στο εσωτερικό της χώρας δύσκολα παρατηρείται κάποια ακύρωση.
«Φέτος ο κόσμος δείχνει ότι θέλει να ταξιδέψει και μάλιστα οι εξωτικοί προορισμοί είναι το ονειρό τους.Έχουν το ψυχολογικό προβάδισμα οι εμβολιασμένοι και όσοι τηρούν τα μέτρα. Οι πληρότητες στα πλοία από Θεσσαλονίκη και Καβάλα είναι ικανοποιητικές, ενώ έχουμε καλές συνδεσιμότητες από το αεροδρόμιο “Μακεδονία” για όλα τα νησιά. Τα εισιτήρια είχαν προπωληθεί από τους προηγούμενους μήνες και δεν βλέπουμε προοπτική ακυρώσεων» δήλωσε, συμπληρώνοντας πως στις εκδρομές επέστρεψαν το φετινό καλοκαίρι και τα άτομα του γκρουπ της τρίτης ηλικίας, που εμβολιάστηκαν από τους πρώτους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά
Αυτός είναι ο δημοφιλής καλλιτέχνης που θα ανέβει στη σκηνή των 21ων Βραβείων Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2026
Ο σημαντικότερος θεσμός που τιμά τη γυναικεία παρουσία, δημιουργικότητα και προσφορά στην Κύπρο επιστρέφει για 21η χρονιά
Αναμένονται βροχές σήμερα και τις επόμενες μέρες – Στους 33°C ο υδράργυρος
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Δημοφιλές ξενοδοχείο της Λεμεσού τιμάται με ένα MICHELIN Key
Μια νέα διάκριση που αναγνωρίζει την τέχνη της φιλοξενίας
€10.000 για να μετακομίσεις στην Ελλάδα – Tι ισχύει για οικογένειες από την Κύπρο
Ποιοι μπορούν να λάβουν την ενίσχυση
5 low budget προορισμοί για solo φθινοπωρινή απόδραση
Ιδανικοί προορισμοί, σε Ελλάδα και εξωτερικό, για μοναχικές εξορμήσεις την περίοδο του φθινοπώρου
Οι καλύτεροι προορισμοί για να ταξιδέψεις τον Οκτώβρη
Δεν χρειάζεται να σταματήσετε να ταξιδεύετε μόνο και μόνο επειδή τελειώνει το έτος
Τα ταξίδια έχουν πλέον και… γεύση: Αθήνα, Μύκονος και Σαντορίνη στις κορυφαίες food & drink εμπειρίες του κόσμου
Στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας βρίσκεται μια γαστρονομική βόλτα στο Ρέικιαβικ, με στάσεις από food trucks έως εστιατόρια
Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για τα 21α Βραβεία Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2026
Ο σημαντικότερος θεσμός που τιμά τη γυναικεία παρουσία, δημιουργικότητα και προσφορά στην Κύπρο επιστρέφει για 21η χρονιά
Η Λευκωσία μόλις κέρδισε ένα MICHELIN Key
Πρώτο Michelin Key για το Amyth of Nicosia - Διατηρεί τη διάκρισή του το Amyth of Mykonos
Αυτές είναι οι 20 καλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο για το 2026
Μόλις έξι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες κατάφεραν να βρεθούν στην πρώτη 20άδα
Γιατί αυτή η ιταλική πόλη είναι ο τέλειος προορισμός για ένα Σαββατοκύριακο το φθινόπωρο
Όσα αξίζει να δείτε και να κάνετε σε μια απο τις ωραιότερες ιταλικές πόλεις, τη Βερόνα, το φθινόπωρο.
Φιλανθρωπικό Δείπνο «Dinner For Life» Καραϊσκάκειου Ιδρύματος
Μια ξεχωριστή βραδιά, που ένωσε την κομψότητα, τη μουσική και, πάνω απ’ όλα, την προσφορά