Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουνίου 2024
Το Windcraft Music Fest γιορτάζει δέκα χρόνια και επιστρέφει δυναμικά στις 13 & 14 Ιουλίου στα Κατύδατα με πρωταγωνιστές τα πνευστά! Ετοιμαστείτε για στιγμές διασκέδασης και ατελείωτου χορού, σε ένα μουσικό φεστιβάλ όπου η παράδοση συναντά το σήμερα.
Το πρόγραμμα συναυλιών του Windcraft Music Fest 10 παρουσιάζει τα πνευστά σε πολλά διαφορετικά μουσικά στυλ: Μαγευτική τζαζ, σύγχρονη μουσική εμπλουτισμένη με λαϊκές παραδόσεις, ένα μείγμα ακουστικών και ηλεκτρονικών ήχων, δυναμικές βαλκανικές και techno μπάντες χάλκινων πνευστών που θα σας ξεσηκώσουν, ηλεκτρισμένα funky beats, ατμοσφαιρικά sunset ragas, διαθεματικά performances, ένα συναρπαστικό συνδυασμό μουσικής & αφήγησης, ένα αυτοσχέδιο κουαρτέτο σαξοφώνων και πολλά άλλα!

Φέτος το Περιβόλι – η κύρια σκηνή του φεστιβάλ - θα ανθίσει με μαγευτική μουσική από το τρίο του Αντρέα Πολυζωγόπουλου και το πρότζεκτ «Origins» του Οδυσσέα Τουμάζου με τον Χάρη Λαμπράκη στο νέυ, καθώς και με το μείγμα κρητικής και ροκ μουσικής των Ιδαίον Project με την προσθήκη της ιρλανδικής γκάιντας του Loïc Bléjean. Ετοιμαστείτε να ξεσηκωθείτε με τον δυναμικό βαλκανικό και techno χάλκινο ήχο των Captain Stambolov και των Mefisto Brass αντίστοιχα και με ένα μείγμα ακουστικών οργάνων και ηλεκτρονικών beats από τους Norlyz. Επιπλέον, η Μπάντα Χάλκινων Κράμα, με τους πιο υποσχόμενους πνευστούς της νεότερης γενιάς του νησιού, ισορροπεί ανάμεσα στην ανατολική και τη δυτική μουσική, ενώ το Chunky Funky Quartet συνεργάζεται με τον σαξοφωνίστα Jan Kus για να μας χαρίσει ηλεκτρισμένα funky beats. Διάφορες ιδιαίτερες τοποθεσίες του χωριού θα φιλοξενήσουν συναρπαστικές παραστάσεις και συναυλίες: τους Windcraft Band & Voices με ένα ρεπερτόριο από πρωτότυπες διασκευές παραδοσιακής μουσικής, την μουσικοαφηγηματική παράσταση «Η συντροφιά του Αιόλου» από τους Bruno Tomasello & Μαρίνα Κατσαρή η οποία θα προκύψει από το πρόγραμμα φιλοξενίας που στηρίζει το EFFEA, ινδική κλασική μουσική με ragas στο ηλιοβασίλεμα από τους Markus Schmidt και Ravi Saundankar, το Kardjin Sax Quartet με μουσικούς από διάφορες συμμετέχουσες μπάντες που θα ερμηνεύσει μουσική του Κύπριου συνθέτη Ευαγόρα Καραγιώργη, και τις διαθεματικές παραστάσεις HA KO από την Selas Dance Company και «Day fades into night fades into day fades into» με τις Άννη Χούρη και Έλενα Ξυδά.

Το ποικίλο παράλληλο πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ενθαρρύνει επισκέπτες όλων των ηλικιών να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους και να συμμετάσχουν ενεργά στη μαγεία της δημιουργίας μουσικής και τέχνης. Εμπλακείτε, δοκιμάστε και ανακαλύψτε: τον κόσμο των μακάμ με το Χάρη Λαμπράκη και την Έλενα Ξυδά, την ινδική κλασική μουσική με τον Markus Schmidt, το τραγούδι τσιαττιστών με τη Νικολέττα Δημητρίου και την ερμηνεία spoken word με την Κάλια Λοϊζίδου, την κατασκευή πιθκιαυλιού με τον Ρένο Κτώρο και το παίξιμο φλογέρων με τον Timo Bark, τη δημιουργική κίνηση με την Μαρία Καμπέρη και τον Δημήτρη Γιασεμίδη, την κεραμική με τη Σουζάνα Πετρή, την αναζωογονητική ενέργεια της yoga με τη Λίζα Καραολή, τη μεταλλευτική ιστορία του χωριού και της περιοχής με τον Aliosha Bielenberg. Όλα τα εργαστήρια και οι παράλληλες δράσεις είναι ανοικτά για όλους και προσφέρονται δωρεάν.

Δύο μόνιμες εγκαταστάσεις στο Χάνι του Σταυρινού, θα καλωσορίζουν τους επισκέπτες καθόλη τη διάρκεια του φεστιβάλ: στη λογοτεχνική γωνιά «Αρμαρούθκια» θα μπορεί κάποιος να χαλαρώσει ξεφυλλίζοντας λογοτεχνικά έργα Κυπρίων συγγραφέων ή ποιητών, ενώ στη θεματική έκθεση «Ήχοι της μνήμης» θα μπορεί κανείς να αφουγκραστεί τις ιστορίες αντικειμένων, όπως τις θυμούνται και τις διηγούνται κάτοικοι του χωριού.
Ετοιμαστείτε για ένα συναρπαστικό μουσικό Σαββατοκύριακο για όλη την οικογένεια στην πανέμορφη ύπαιθρο της κοιλάδας της Σολέας και απολαύστε ξεχωριστές μουσικές προτάσεις, διάδραση, αυθόρμητα γλέντια και αέρινες βραδιές με ατέλειωτη διασκέδαση, ανακαλύπτοντας παράλληλα την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής και συμμετέχοντας στη διαδικασία οικοδόμησης μιας κοινότητας χωρίς αποκλεισμούς.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα www.windcraftmusicfest.com και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Windcraft Music Fest.
Το Μουσικό Φεστιβάλ Windcraft συμμετέχει στη Δράση EU20, με αφορμή τους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επικοινωνία-πληροφορίες: Windcraft Loud. +357 22 377748, info@windcraftmusic.com
Τιμή εισιτηρίου: Προπώληση €20 / 1ήμερο, €35 / 2ήμερο (μέχρι τις 12/07). Στην είσοδο (κατόπιν διαθεσιμότητας) €25 / 1ήμερο, €42 / 2ήμερο. Παιδιά κάτω των 12 δωρεάν. Συμμετοχή στα εργαστήρια δωρεάν.
Διαδικτυακή προπώληση εισιτηρίων: www.windcraftmusicfest.com/tickets or more.com
Χορηγοί: Υφυπουργείο Πολιτισμού – Τμήμα Σύγχρονου Πολιτιστμού, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, EFFEA. Υποστηρικτές: Institut Francais Chypre, Κοινοτικό Συμβούλιο Κατυδάτων, Λέλλος Π. Δημητριάδης Δικηγορικό γραφείο Δ.Ε.Π.Ε., Windcraft Music Centre. Χορηγός επικοινωνίας: Καθημερινή Κύπρου
Σχετικά
Claytopia, το μοναδικό φεστιβάλ στην Κύπρο αφιερωμένο στην κεραμική, επιστρέφει
Για μία μέρα, στις 13 Δεκεμβρίου, στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας
Άφθονη ζιβανία, παραδοσιακή μουσική, χορός, ζεστός παλουζές, κρασί κ.ά. στην πλατεία
Το ΕΡΜΗΣ ΦΕΣΤ ΓΟΥΙΝΤΕΡ ΕΝΤΙΣΙΟΝ στήνει "Τα Καζάνια" στην καρδιά της Αραδίππου
Το φεστιβάλ ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ επιστρέφει κι απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα για το 2026
Η διοργάνωση του 2026 έχω ως θεματική της το Μεταίχμιο: ανάμεσα σε κόσμους, ταυτότητες και μεταμορφώσεις
12th Cyprus Jazz & World Music Showcase 2025: Πρόγραμμα και παράλληλες εκδηλώσεις
Το φεστιβάλ παρουσιάζει μια σφαιρική και δυναμική εικόνα της σύγχρονης κυπριακής μουσικής δημιουργίας
Και φέτος θα πάμε στο Φεστιβάλ Σούπας (που ανακοίνωσε ημερομηνία)
Το Φεστιβάλ που έρχεται και φέτος τον Δεκέμβριο για να μας ζεστάνει
Μεσαιωνικό Φεστιβάλ με παραμύθια, γευσιγνωσία Κουμανταρίας, εργαστήρι και παραστάσεις
Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το 3ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Κουρίου, που θα λάβει χώρα στο Κάστρο Κολοσσίου, με τίτλο «Η Μεγάλη Κουμανταρία της Κύπρου»
Στη Λευκωσία θα στηθεί ένα διήμερο (εναλλακτικό) Φεστιβάλ Βιβλίου
Το 1ο Εναλλακτικό Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας είναι γεγονός
Το 1ο Φεστιβάλ Πολιτισμού και Λαογραφίας «βγαίνει» στους δρόμους και τις πλατείες της Πάφου
Το Δίκτυο Πάφου – Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδος επαναδραστηριοποιείται με μια εκδήλωση πολιτισμικής αυτογνωσίας και ενδυνάμωσης
Το Larnaca "Christmas Market" 2025 επιστρέφει
Street Food, καλλιτεχνικό πρόγραμμα, χριστουγενιάτικα προϊόντα και πολλά αλλά, στην υπέροχη και ζέστη πλατεία Ζουχουρί, στο κέντρο της Λάρνακας
Οι αρχιμάγειρες μάς προσκαλούν σε ένα ξεχωριστό Street Food Festival γεμάτο γεύσεις, μουσική και αγάπη!
Street Food Festival 2, στην πλατεία Παραλιμνίου, για καλό σκοπό
Το Διάστημα… κατεβαίνει στην πόλη!
Space Science Street Festival στη Λευκωσία – μια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στο Διάστημα
Ένα διήμερο Food Festival, σε έναν γιορτινό χώρο γεμάτο μουσική, δράσεις και εκπλήξεις
Πάνω από 20 διαφορετικές κουζίνες, από street food προτάσεις μέχρι fine dining, family-friendly ζώνες και δραστηριότητες για παιδιά, 2 μουσικές σκηνές με live acts και DJ sets κ.ά.