21-26 June 2024
Μουσική , Music News , Τα καλύτερα της Κύπρου

Κατακλυσμός Λάρνακας 2024: Οι καλλιτέχνες που θα τραγουδήσουν φέτος

Έξι μέρες γιορτής στις φοινικούδες

Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουνίου 2024

Ο εορτασμός του Κατακλυσμού πλησιάζει και όπως κάθε χρόνο, ο Δήμος Λάρνακας προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να είναι όλα έτοιμα για τους εξαήμερους εορτασμούς. Οι φετινοί εορτασμοί αρχίζουν την Παρασκευή, 21 Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024.

Για έξι συνεχόμενες μέρες, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία παρακολουθήσουν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με διαγωνισμούς κυπριακής ποίησης, ερωτικών τραγουδιών, τσιαττιστών, αυλού, μπάλου και κυπριακών χορών. Παράλληλα οι πανηγυριστές θα είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους επισκέπτες.

Η έναρξη του Κατακλυσμού θα γίνει την Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 στις 8.00 μ.μ. με την εναρκτήρια Παρέλαση στην οποία λαμβάνουν μέρος Πολιτιστικοί Όμιλοι, Χορευτικά Συγκροτήματα, ο Ναυτικός Όμιλος Λάρνακας, το 30ο Σύστημα Προσκόπων Αμμοχώστου , Σώμα Κύπριων Οδηγών, συνοδευόμενοι από τη Φιλαρμονική Δήμου Λάρνακας, και την Φιλαρμονική Περιβλιών. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα και τον επίτιμο καλεσμένο Υπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Με την ταυτόχρονη λειτουργία 2 εξεδρών, τόσο της Κεντρικής Εξέδρας παρά την Πλατεία Κίμωνος όσο και της Εξέδρας στην Πλατεία Ευρώπης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ποικίλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Λαϊκοί ποιητές, χορευτές και τραγουδιστές θα διαγωνιστούν, ενώ η σάτιρα, τα θεατρικά στιγμιότυπα και τα παιδικά προγράμματα θα έχουν τη τιμητική τους. Σίγουρα δεν θα μπορούσαν να λείψουν από την μεγάλη αυτή Γιορτή και γνωστά ονόματα καλλιτεχνών από Κύπρο και Ελλάδα. Στην Κεντρική εξέδρα εκδηλώσεων θα δώσουν το παρόν τους μεταξύ άλλων δημοφιλείς τραγουδιστές όπως ο Πέτρος Ίμβριος, Σπύρος Σπυράκος, Στέλλα Γεωργιάδου, Γιώργος Δασκουλίδης, Σάββας Κέττηρος, Ερμογένης Σκιτίνης, Γιάννης Κότσιρας, Μυρτώ Βασιλείου, Δήμητρα Μπουλούζου, Βασιλική Χατζηαδάμου, Γιώργος Βασιλείου, Στέλιος Ρόκκος, Μιχάλης Ττερλικκάς, Παμπίνα Κοντέα, Πρόδρομος Τσιολιάς, Prospectus, μουσικό σχήμα Μιχάλη Χατζημιχαήλ, Biased Beast, Γιώργος Γιαννιάς κ.α.

Παράλληλα στο Κηποθέατρο του Μεσαιωνικού Κάστρου Λάρνακας, θα πραγματοποιηθεί, ως είθισται, το Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών – Καραγκιόζη στις 21, 22, 24 και 25 Ιουνίου.

Στην Πλατεία Ευρώπης, σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα, όπως κάθε χρόνο θα παρουσιάζονται παραδοσιακά κυπριακά επαγγέλματα με τεχνίτες να επεξηγούν την διαδικασία κατασκευής τους.

Η Λάρνακα λόγω της προνομιακής της θέσης ως παραλιακή πόλη, εντάσσει κάθε χρόνο στο πρόγραμμα του Κατακλυσμού ναυταθλητικά αγωνίσματα στην παραλία των Φοινικούδων όπως κανό- καγιάκ, ιστιοπλοϊκούς αγώνες και αγώνες σκαφών ανοικτής θαλάσσης. Επίσης διοργανώνονται κολυμβητικοί αγώνες που πραγματοποιούνται στο κολυμβητήριο του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας. Παράλληλα με τα πιο πάνω διεξάγονται οι Αγώνες Beach – Volley και στο ξενοδοχείο Golden Bay θα φιλοξενηθεί για ακόμα μια χρονιά το Σκακιστικό Τουρνουά Μπλιτζ.

ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ-ΛΑΡΝΑΚΑΣ.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close