Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουνίου 2024
Ο εορτασμός του Κατακλυσμού πλησιάζει και όπως κάθε χρόνο, ο Δήμος Λάρνακας προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να είναι όλα έτοιμα για τους εξαήμερους εορτασμούς. Οι φετινοί εορτασμοί αρχίζουν την Παρασκευή, 21 Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024.
Για έξι συνεχόμενες μέρες, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία παρακολουθήσουν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με διαγωνισμούς κυπριακής ποίησης, ερωτικών τραγουδιών, τσιαττιστών, αυλού, μπάλου και κυπριακών χορών. Παράλληλα οι πανηγυριστές θα είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους επισκέπτες.
Η έναρξη του Κατακλυσμού θα γίνει την Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 στις 8.00 μ.μ. με την εναρκτήρια Παρέλαση στην οποία λαμβάνουν μέρος Πολιτιστικοί Όμιλοι, Χορευτικά Συγκροτήματα, ο Ναυτικός Όμιλος Λάρνακας, το 30ο Σύστημα Προσκόπων Αμμοχώστου , Σώμα Κύπριων Οδηγών, συνοδευόμενοι από τη Φιλαρμονική Δήμου Λάρνακας, και την Φιλαρμονική Περιβλιών. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα και τον επίτιμο καλεσμένο Υπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου.
Με την ταυτόχρονη λειτουργία 2 εξεδρών, τόσο της Κεντρικής Εξέδρας παρά την Πλατεία Κίμωνος όσο και της Εξέδρας στην Πλατεία Ευρώπης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ποικίλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Λαϊκοί ποιητές, χορευτές και τραγουδιστές θα διαγωνιστούν, ενώ η σάτιρα, τα θεατρικά στιγμιότυπα και τα παιδικά προγράμματα θα έχουν τη τιμητική τους. Σίγουρα δεν θα μπορούσαν να λείψουν από την μεγάλη αυτή Γιορτή και γνωστά ονόματα καλλιτεχνών από Κύπρο και Ελλάδα. Στην Κεντρική εξέδρα εκδηλώσεων θα δώσουν το παρόν τους μεταξύ άλλων δημοφιλείς τραγουδιστές όπως ο Πέτρος Ίμβριος, Σπύρος Σπυράκος, Στέλλα Γεωργιάδου, Γιώργος Δασκουλίδης, Σάββας Κέττηρος, Ερμογένης Σκιτίνης, Γιάννης Κότσιρας, Μυρτώ Βασιλείου, Δήμητρα Μπουλούζου, Βασιλική Χατζηαδάμου, Γιώργος Βασιλείου, Στέλιος Ρόκκος, Μιχάλης Ττερλικκάς, Παμπίνα Κοντέα, Πρόδρομος Τσιολιάς, Prospectus, μουσικό σχήμα Μιχάλη Χατζημιχαήλ, Biased Beast, Γιώργος Γιαννιάς κ.α.
Παράλληλα στο Κηποθέατρο του Μεσαιωνικού Κάστρου Λάρνακας, θα πραγματοποιηθεί, ως είθισται, το Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών – Καραγκιόζη στις 21, 22, 24 και 25 Ιουνίου.
Στην Πλατεία Ευρώπης, σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα, όπως κάθε χρόνο θα παρουσιάζονται παραδοσιακά κυπριακά επαγγέλματα με τεχνίτες να επεξηγούν την διαδικασία κατασκευής τους.
Η Λάρνακα λόγω της προνομιακής της θέσης ως παραλιακή πόλη, εντάσσει κάθε χρόνο στο πρόγραμμα του Κατακλυσμού ναυταθλητικά αγωνίσματα στην παραλία των Φοινικούδων όπως κανό- καγιάκ, ιστιοπλοϊκούς αγώνες και αγώνες σκαφών ανοικτής θαλάσσης. Επίσης διοργανώνονται κολυμβητικοί αγώνες που πραγματοποιούνται στο κολυμβητήριο του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας. Παράλληλα με τα πιο πάνω διεξάγονται οι Αγώνες Beach – Volley και στο ξενοδοχείο Golden Bay θα φιλοξενηθεί για ακόμα μια χρονιά το Σκακιστικό Τουρνουά Μπλιτζ.

Σχετικά

Eurovision 2025: Προβλήματα με συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό - Ποιες χώρες αντιδρούν
Η διευθύντρια της δημόσιας τηλεόρασης στη Σλοβενία, ζητά εξηγήσεις από την EBU για άνιση μεταχείριση στα κράτη-μέλη της, συγκρίνοντας τη διαγραφή της Ρωσίας με τη συνεχιζόμενη παρουσία του Ισραήλ στον διαγωνισμό

Ο Κέντρικ Λαμάρ ηγείται των υποψηφιοτήτων για τα Αμερικανικά Μουσικά Βραβεία
Ακολουθούν οι Post Malone, Μπίλι Άιλις, Chappell Roan και Shaboozey


Ανακοινώθηκε η πρώτη καλοκαιρινή συναυλία στο Θεατράκι Κοινοτικού Πάρκου Λυμπιών
Με ένα αγαπημένο δίδυμο

Συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ με την MorFarm Big Band στην Πλατεία Ελευθερίας
Ελεύθερη είσοδος

Αφιέρωμα στην Άννα Βίσση: Ένα εκρηκτικό βράδυ με τα τραγούδια της απόλυτης σταρ
Με ζωντανή μουσική από εξαιρετικούς τραγουδιστές

7 μουσικά ραντεβού με αγαπημένους καλλιτέχνες την παραμονή Πρωτομαγιάς
Το νησί φορά τα ανοιξιάτικά του και γεμίζει μουσική: Πού θα πας την παραμονή της Πρωτομαγιάς

Ο Wim Mertens έρχεται στην Κύπρο για μια ξεχωριστή συναυλία
Ο Βέλγος συνθέτης, γνωστός για τη μοναδική του προσέγγιση στη μουσική

H Γλυκερία επί σκηνής στην Κύπρο μαζί με 200 κιθάρες
Η Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου συμπράττει με την κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια

Ρεσιτάλ πιάνου και βιολοντσέλου με την Τόνια Ιωάννου και τον Ρομπέρτας Γκροντ
Ρεσιτάλ πιάνου και βιολοντσέλου παρουσιάζουν σε Λευκωσία και Λάρνακα η Τόνια Ιωάννου και ο Ρομπέρτας Γκροντ.

Στο νοσοκομείο ο Κάρλος Σαντάνα
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη του εμφάνιση του στο Τέξας
