Δημοσιεύτηκε στις 07 Ιουνίου 2024
Την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 91 ετών, άφησε η αγαπημένη ηθοποιός Δέσποινα Στυλιανοπούλου, μια από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Το τελευταίο χρονικό διάστημα η υγεία της είχε επιβαρυνθεί πολύ γι΄αυτό και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.
Τη θλιβερή είδηση της απώλειάς της έκανε γνωστή η ανιψιά της
Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου μπορεί να μην ήταν συχνά πρωταγωνίστρια, κατάφερνε όμως, με το ταλέντο και το μοναδικό μπρίο της, να ξεχωρίζει πάντα μέσα από τους δεύτερους ρόλους που υποδυόταν. Την βλέπαμε συχνά ως επαρχιώτισσα οικιακή βοηθό κάποιου πλούσιου αφεντικού που επενέβαινε σαρωτικά στη ζωή του, ενώ οι αστείες ατάκες της, τα γλωσσικά λάθη της και οι χιουμοριστικοί μορφασμοί της άφησαν εποχή. Με την ίδια ευκολία, ωστόσο, που προκαλούσε το γέλιο, μπορούσε και να συγκινήσει τους θεατές.

Γι’ αυτό εξάλλου και ήταν περιζήτητη. Δεν είναι τυχαίο ότι το 1967 συμμετείχε σε 12 διαφορετικές ταινίες γι΄ αυτό και η χρονιά εκείνη έμεινε στην ιστορία ως «έτος Στυλιανοπούλου».

Έκανε την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία «Ξένος της νύχτας» αφού πρώτα είχε αποφοιτήσει, ένα χρόνο νωρίτερα, από τη Δραματική Σχολή του Δημήτρη Ροντήρη όπου σπούδασε θέατρο αλλά και από το Ελληνικό Ωδείο όπου έκανε σπουδές φωνητικής.

Στη διάρκεια της καριέρα της είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου και κυρίως με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Ανάμεσα στις ταινίες στις οποίες συνεργάστηκε μαζί της ήταν και οι «Η Αλίκη στο Ναυτικό», «Αχ αυτή η γυναίκα μου», «Το κορίτσι του Λούνα Παρκ», «Το πιο λαμπρό αστέρι» κ.α. Έπαιξε όμως και σε δεκάδες ακόμη ταινίες στο πλευρό άλλων γνωστών πρωταγωνιστών όπως ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, ο Νίκος Σταυρίδης και φυσικά ο Νίκος Ρίζος με τον οποίο αποτελούσαν ένα από τα πλέον αγαπημένα κινηματογραφικά δίδυμα. Ανάμεσά τους και οι «Κορόιδο γαμπρέ», «Ο εξυπνάκιας», «Ο γεροντοκόρος», «Πατέρα κάτσε φρόνιμα», «Δημήτρη μου Δημήτρη μου», «Η θυρωρίνα», «Καπετάν φάντης μπαστούνι», «Ένας μάγκας στα σαλόνια», «Η ταξιτζού» κ.α.
Σχετικά
«Οι Περιπέτειες του Μίκυ Μάους» έρχονται Κύπρο για να ξετρελάνουν τα παιδιά
Μια νέα παιδική θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από τον θρυλικό ποντικό του κινηματογράφου
H νέα κωμωδία του Γιώργου Τσιάκκα «εδώ Λέμε SOS» θα είναι άκρως απολαυστική
Το έργο που σκηνοθετεί η Μαρίνα Βρόντη θα κάνει πρεμιέρα στις 31 Ιανουαρίου
6 θεατρικές παραστάσεις του 2025 που ξεχωρίσαμε στην Κύπρο
Τι μας άφησαν πραγματικά, πού μας κέρδισαν και πού μας προβλημάτισαν οι παραστάσεις που συζητήθηκαν περισσότερο τη φετινή χρονιά
Χριστούγεννα με την ΕΘΑΛ: Θεατρικές Παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους σε Λεμεσό και Λευκωσία
Τι καλύτερο από μια έξοδο στο θέατρο για μικρούς και μεγάλους το τριήμερο των γιορτών
«Η Δούκισσα της Πλακεντίας» με την Μαρία Κίτσου στην Κύπρο
Πρόκειται για τη μυθιστορηματική ζωή της Σοφίας ντε Μαρμπουά, που έμεινε γνωστή ως η Δούκισσα της Πλακεντίας.
H Δωδέκατη νύχτα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ παρουσιάζεται ξανά στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ
Πρεμιέρα στις 6 Φεβρουαρίου
"Σ’ εσάς που με ακούτε" της Λούλας Αναγνωστάκη: Ανοίγει η προπώληση σήμερα
Tο έργο που σκηνοθετεί ο Θανάσης Γεωργίου ξεκινά παραστάσεις στις 23 Ιανουαρίου 2026
«Furry Tails: Ταξιδεύοντας με τα Ζώα του Κόσμου»: Μια πρωτότυπη μουσικο-αφηγηματική παράσταση από τον οργανισμό «Αθέρας»
Αυτές τις γιορτές, ετοιμαστείτε για το πιο τρελό, μουσικό ταξίδι!
Πέθανε ο Έλληνας ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ
Έφυγε ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και σταθερά παρόντες ηθοποιούς της ελληνικής σκηνής, σε ηλικία 73 ετών, έπειτα από μάχη με σοβαρή ασθένεια.
Η αθηναϊκή παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου» με την Άννα Βαγενά έρχεται Κύπρο
Η παράσταση βασίζεται στις μνήμες της σπουδαίας Μικρασιάτισσας, της Αγγελικής Παπάζογλου
“Η Μέρα που η Νίνα Σιμόν Σταμάτησε να Τραγουδά” από τη Θεατρική Ομάδα Persona
Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της Συριο-λιβανέζας ηθοποιού Νταρίνα Αλ Τζουντί