Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαΐου 2014
Το Κωνστάντειον Κέντρο Εγκληματολογίας και Δικανικών Επιστημών διοργανώνει διάλεξη με τον Δρ Κωνσταντίνο Χρ. Κωνσταντινίδη, Εγκληματολόγο-Ψυχολόγο, σχετικά με την ιατρική αμέλεια. Η ανάπτυξη του θέματος αφορά τη σημερινή κατάσταση των περιστατικών και πώς αυτά αντιμετωπίζονται και εάν αντιμετωπίζονται ως εγκλήματα.
Στη διάλεξη λαμβάνει μέρος και η Ιωάννα Ιάσονος, Κοινωνιολόγος – Εγκληματολόγος, η οποία θα αναφερθεί στην κοινωνιολογική και εγκληματολογική προσέγγιση από την οπτική γωνία των θυμάτων και των οικογενειών τους, ιδιαιτέρως όταν το θέμα αφορά σε ακραία και ανεπιστρεπτή περιστατικά όπως θάνατοι βρεφών κατά την κύηση ή τη γέννα, θάνατοι των μητέρων κατά την κύηση ή τη γέννα, μόνιμες βλάβες οι οποίες καθιστούν την γυναίκα ανίκανη να τεκνοποιήσει ή να κυοφορήσει, ιατρική αμέλεια η οποία προκαλεί σοβαρές και μόνιμες βλάβες σε ένα βρέφος ακόμα και εάν καταλήξει να μείνει ζωντανό με σοβαρότατα νοητικά ή/και σωματικά προβλήματα, τόσο για το ίδιο όσο και για την οικογένειά του.
Επίσης, ο Νίκος Ροτσίδης, Νομικός-Δικηγόρος, θα αναφερθεί στη Νομική Προσέγγιση ως προς τη θέση της Ιατρικής αμέλειας και ως προς την ενδεχόμενη προσαγωγή του υπεύθυνου για την βλάβη ατόμου, στην προκειμένη Ιατρού, κάτω από συνθήκες Ποινικού Δικαίου.
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο Κωνστάντειον Κέντρο Εγκληματολογίας και Δικανικών Επιστημών, στη Λευκωσία, την Τετάρτη 4 Ιουνίου, 18.00-20.15. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνο 22339690 & www.constanteion.org.cy. Συμμετοχή μόνο με κράτηση θέσεων. Κόστος συμμετοχής: €35.
Σχετικά
Πεζοπορία στο Κάβο Γκρέκο, από το ηλιοβασίλεμα μέχρι την πανσέληνο
Μια βραδινή διαδρομή έξι χιλιομέτρων με εντυπωσιακές εικόνες, φωτογραφικές στάσεις και κέρασμα με κρασί
Δες την πρώτη ανατολή με… pilates και μουσική
Ένα διαφορετικό ξημέρωμα στη Ριβιέρα του Πρωταρά
Οι «Μέρες Ξηρολιθιάς» έρχονται στο Γούρρι
Ένα τριήμερο αφιερωμένο στην πανάρχαια τέχνη της πέτρας, με δράσεις που αναδεικνύουν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου
[Screenings] on the Side: Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού "ταξιδεύει" στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Η τελευταία Κυριακή του μήνα στη Λευκωσία, είναι διαφορετική
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για τη διήμερη Γιορτή Κυπριακής Παράδοσης στη Λάνια
Όλα όσα σε περιμένουν στο χωριό
Η Βυζακιά στήνει χοροεσπερίδα με την Αντωνία Ορφανού και την ορχήστρα της
Μια μεγάλη βραδιά με ζωντανή μουσική, χορό, φαγητό και ποτό στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού
Τα Κάτω Λεύκαρα στήνουν τη μεγάλη καλοκαιρινή τους χοροεσπερίδα
Μια βραδιά γεμάτη μουσική, παραδοσιακούς χορούς, φαγητό και δώρα, με το μουσικό σχήμα «Ασίκηδες»
Week Agenda: 12 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Συναυλίες, παραδοσιακά φεστιβάλ, θερινό σινεμά και μουσικές βραδιές μάς ταξιδεύουν από την Πάφο μέχρι τη Λάρνακα και τη Λεμεσό
Η Πανσέληνος του Αυγούστου στον Αρχαιολογικό Χώρο Ιδαλίου
Παρατήρηση της Σελήνης με τηλεσκόπια, σύντομες επιστημονικές παρουσιάσεις και ζωντανή μουσική συνθέτουν τη Βραδιά Αστρονομίας που διοργανώνεται στις 27 Αυγούστου 2026 στον Αρχαιολογικό Χώρο Ιδαλίου.
Τα Λεύκαρα τραγουδούν Παντελίδη, Μητροπάνο, Καρρά και Σφακιανάκη για καλό σκοπό
Ένα φιλανθρωπικό μουσικό αφιέρωμα σε τέσσερις φωνές που άφησαν εποχή, με τον DJ Peris στα decks και είσοδο με εισφορά €5
Ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος Λιβανέζος χορογράφος Ali Chahrour έρχεται για πρώτη φορά στη Λευκωσία
Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή φέρνει στη σκηνή τις αληθινές και συνταρακτικές ιστορίες επιβίωσης τριών μεταναστριών οικιακών εργαζομένων στον Λίβανο.
«Vaivén»: Η σύγχρονη εφηβεία ανάμεσα στις οθόνες, την πίεση και την ανάγκη για σύνδεση
Η Corus Motus Youth Dance Company παρουσιάζει εις διπλούν στη Λεμεσό μια παράσταση σύγχρονου χορού για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η νέα γενιά