Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαΐου 2024
Το Ksoporti Art Weekend επιστρέφει, αυτή τη φορά στην Πάφο! Από τις 31 Μαΐου, Παρασκευή, ως τις 2 Ιουνίου, Κυριακή, οι λάτρεις της τέχνης καλούνται να εξερευνήσουν την εικαστική σκηνή της Πάφου.
Καλλιτέχνες, κέντρα τέχνης, και η Δημοτική Πινακοθήκη θα ανοίξουν συλλογικά τους χώρους τους για το κοινό. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους καλλιτέχνες από κοντά και να έρθουν σε άμεση επαφή με τις πρακτικές, τις ιδέες και τα ερεθίσματα πίσω από τα έργα τους Παρομοίως, θα μπορούν να επισκεφθούν κέντρα τέχνης, τα οποία αποτελούν πυλώνες της εικαστικής σκηνής της Πάφου, καθώς και να εξερευνήσουν τη μόνιμη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Στις 2 Ιουνίου, Κυριακή, με την ολοκλήρωση του Ksoporti Art Weekend, καλούμε τους ενδιαφερόμενους να παραβρεθούν στην αυλή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου, η ώρα 7:00 μ.μ., σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα, για να κλείσουμε αυτό το όμορφο τριήμερο παρέα με τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες
Η εκδήλωση εξαπλώνεται σε διάφορες τοποθεσίες στη πόλη και στην περιφέρεια της Πάφου, ανάλογα με την τοποθεσία των εργαστηρίων και των κέντρων τεχνών.
Πόλη Πάφου: Παρασκευή-Σάββατο, 5:00 μ.μ. – 10:00 μ.μ. | Κυριακή 11:00 π.μ. - 5:00 μ.μ.
Λέμπα, Τάλα, Κισσόνεργα: Παρασκευή – Σάββατο, 5:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ. | Κυριακή 11:00 π.μ. - 5:00 μ.μ.
Ως μέρος του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν δύο σύντομες παρουσιάσεις σε μορφή συζήτησης. Η πρώτη θα λάβει χώρα στον εκθεσιακό χώρο του Ibrahim Khan την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 7:00 μ.μ., και η δεύτερη στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Σάββατο 1 Ιουνίου στις 6:00 μ.μ. Οι χώροι αυτοί, για τους σκοπούς του KSOPORTI ART WEEKEND, έχουν διαμορφωθεί ώστε να αποδίδουν σημειολογικά τον δημιουργικό χώρο των καλλιτεχνών και των καλλιτεχνιδών που θα στεγάζονται εκεί.

Για πληροφορίες σχετικά με τους συμμετέχοντες και τον χάρτη της εκδήλωσης παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο www.ksoporti.com
Η ομάδα του Ksoporti εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τον Δήμο Πάφου και το Πετρίδειο Ίδρυμα, καθώς φέτος το Ksoporti Art Weekend βρίσκεται υπό την αιγίδα του Πετριδείου Ιδρύματος, το οποίο γιορτάζει 30 χρόνια πολιτιστικής προσφοράς.
Σχετικά
«Agia Napa Biennale 2026»: Η καρδιά της παγκόσμιας εικαστικής δημιουργίας χτυπά στην Αγία Νάπα
Η διεθνής εικαστική έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο και στο Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας «Thalassa»
«Symphony»: Η Έλενα Παπαριστοτέλους παρουσιάζει τη νέα της έκθεση στο NYX Hotel Limassol
Μέρος των εσόδων να διατίθεται στον Σύνδεσμο ΔΕΠΥ Κύπρου
Harmoni: Νέα ατομική έκθεση της Chiaki Kamikawa στο Χάνι του Ιμπραήμ
Η έκθεση συνδέει την Ιαπωνική λαογραφία, την Ελληνική Μυθολογία και τον Κυπριακό Πολιτισμό στο Χάνι του Ιμπραήμ
Ο Σπύρος Αγαθού επιστρέφει στη Λάρνακα με μια έκθεση για όσα νιώθουμε αλλά δεν ονομάζουμε
Σχεδόν δέκα χρόνια μετά την τελευταία ατομική του έκθεση στη Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά, ο καλλιτέχνης παρουσιάζει την «unnamed», σε επιμέλεια της Χρυσήλιας Φιλιαστίδη.
Στον Τοίχο στα Λύμπια
Ο Twenty Three δημιουργεί τη νέα τοιχογραφία στο Πολιτιστικό Κέντρο Λυμπιών
8 συναρπαστικές εκθέσεις που εγκαινιάζονται αυτό το φθινόπωρο στο Λονδίνο
Η πολιτιστική σκηνή της βρετανικής πρωτεύουσας ανανεώνεται με δρώμενα πρωτότυπης θεματικής που αξίζει να βάλουμε στην ατζέντα μας
«A Planet in Common»: Ο Γιάννος Οικονόμου βάζει τα ζώα στο επίκεντρο της νέας του έκθεσης
Από τις 21 Οκτωβρίου έως τις 13 Νοεμβρίου, το Diatopos Art Centre στη Λευκωσία παρουσιάζει μια έκθεση για τη σχέση ανθρώπου και φύσης, σε επιμέλεια της Δάφνης Νικήτα.
«Objects in the mirror may be closer than they appear»: Ένα νέο project έρχεται στην Παλιά Λευκωσία
Έρχεται και ανατρέπει τον τρόπο που συναντάμε την τέχνη
Ψίθυροι Κληρονομιάς - Η Τέχνη του John Corbidge
Στο πλαίσιο του Limassol Art Walks 2026, η γκαλερί μορφή παρουσιάζει αναδρομική έκθεση έργων του John Corbidge
Ο Μαρίνος Καρτίκκης παρουσιάζει νέα έκθεση ζωγραφικής στην Αποκάλυψη
Η έκθεση αυτή με τίτλο “Εναλλακτική Πραγματικότητα”, αποτελεί και την έναρξη της νέας σεζόν στην γκαλερί Αποκάλυψη.
«Το μέλλον του παρελθόντος»: Εκθεση του Ανδρέας Καλλή στην Art Seen
Η νέα ατομική έκθεση του Κύπριου εικαστικού, σε επιμέλεια Μαρίας Στάθη, διερευνά τη μνήμη, την ευαλωτότητα και την ελπίδα μέσα από γλυπτά, κινητικές εγκαταστάσεις, ζωγραφική και χαρακτικά
Ο Κήπος του Άλνουικ του Δημήτρη Νεοκλέους στην Isnotgallery
Μία δουλειά που ισορροπεί ανάμεσα στην εσωστρέφεια του σχεδίου και την εξωστρέφεια του χρώματος