Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαΐου 2024
Αναγνωρισμένο ως η κορυφαία και μεγαλύτερη διοργάνωση σύγχρονου χορού στην Κύπρο, το Φεστιβάλ επανέρχεται με ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει 7 ξεχωριστές παραστάσεις όπου θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο Ριάλτο και 2 από αυτά τα έργα στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Το Φεστιβάλ συμμετέχει στη Δράση EU20, με αφορμή τους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι λάτρεις του σύγχρονου χορού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εμπνευσμένες παραστάσεις που αποτυπώνουν τις διαφορετικές σχολές, τάσεις και ρεύματα της σύγχρονης χορογραφικής τέχνης, χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα στην Κύπρο και την παγκόσμια σκηνή. Οι παραστάσεις του Φεστιβάλ προσφέρουν μια πολυδιάστατη καλλιτεχνική προσέγγιση, αναδεικνύοντας την καινοτομία και τη δημιουργικότητα των χορογράφων.

Επιπλέον, σε συνεργασία με τη Νέα Κίνηση Χορού Κύπρου, το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει ένα εργαστήριο με τη συμμετοχή των διακεκριμένων χορογράφων ELIANA AND BORNA. Εργαστήρι «Θεατρικό Σώμα» “Theatrical Body” Workshop, 17/06/2024, 10:00-13:00 στο Κέντρο Χορού του Δήμου Λεμεσού. Το εργαστήρι θα επικεντρωθεί στις πρακτικές του σωματικού θεάτρου: τη σύνδεση μεταξύ πρόθεσης/συναισθήματος και κίνησης. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν σε βάθος τη δική τους ατομικότητα μέσα από διάφορες ασκήσεις και παιχνίδια αυτοσχεδιασμού. Έχοντας ως στόχο να διευρύνουμε την επιτελεστικότητα και τη δημιουργικότητά μας, θα εφαρμόσουμε δύο προσεγγίσεις εξίσου σημαντικές για τη δημιουργική διαδικασία: τη σωματικότητα που επικαλείται την πρόθεση και την ενσάρκωση συναισθήματος/σκέψης.

Για να το πετύχουμε, θα πειραματιστούμε με διάφορα εργαλεία. Πρωταρχικός στόχος είναι να διερευνήσουμε διαφορετικές σωματικές ιδιότητες και υφές, εξετάζοντας παράλληλα πώς τα δύο μπορούν να συνδυαστούν στην πράξη. Μέσα σε μια εξωστρεφή και παιγνιώδη ατμόσφαιρα, θα αναδιατάξουμε τις κινητικές μας συνήθειες, δίνοντας έμφαση στη λεπτομέρεια και στην αυθεντικότητα της σωματικότητας.
Δήλωση συμμετοχών τηλεφωνικά στο 99881949 (τελευταία ημέρα υποβολής 13/06/2024. Υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετοχών γι’ αυτό προ κρατήστε τις θέσεις σας άμεσα).

Αναλυτικό Πρόγραμμα Παραστάσεων:
- 31/5, 20:30 | Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός | AiNA (50’) Performance – εγκατάσταση – έκθεση: Σουζάνα Φιαλά (Κύπρος) Σημείωση: Χρήση στροβοσκοπικού φωτισμού
- 4/6, 20:30 | Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός | The End - part 2 (60’) Arno Schuitemaker (Ολλανδία)
- 10/6, 20:30 | Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός 12/6, 20:30 | Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας | Carcass (75’) [18+] Ανδρέας Κωνσταντίνου, Himherandit Productions (Δανία)
- 14/6, 20:30 | Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός & 15/6, 20:30 | Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας | Σιωπή (60’) Rootlessroot, Λίντα Καπετανέα & Jozef Fruček (Ελλάδα)
- 16/6, 20:30 | Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός | AMAE (30’) Eliana Stragapede & Borna Babić (Ιταλία, Κροατία, Βέλγιο)
- 16/6, 21:30 | Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός | Save the Last Dance for Me (20’) Alessandro Sciarroni (Ιταλία)
- 23/6, 20:30 | Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός | Larsen C (60’) Χρήστος Παπαδόπουλος (Ελλάδα)

Το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου σας προσκαλεί να ζήσετε μια ξεχωριστή καλλιτεχνική εμπειρία, ανακαλύπτοντας τη μαγεία και την πρωτοπορία του σύγχρονου χορού. Μην χάσετε αυτήν την ευκαιρία να βυθιστείτε στον κόσμο της χορογραφικής δημιουργίας!
Τιμή: €8 (€30 για όλες οι παραστάσεις) E-ticket: www.rialto.com.cy
Ταμείο: 77 77 77 45 (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 -15:00)
Ελεύθερη είσοδος για μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχους και επαγγελματίες χορού. Δωρεάν μεταφορά από τη Λευκωσία προς τη Λεμεσό με επιστροφή (μόνο για έργα που δεν θα παρουσιαστούν στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας). Περισσότερες Πληροφορίες στο 99 618225.
Διοργάνωση: Υφυπουργείο Πολιτισμού (Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού) , Θέατρο Ριάλτο και EU20 CYPRUS
Σε συνεργασία: Δήμο Λεμεσού
Τεχνική Υποστήριξη: Event Pro
Στηρίζουν: Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, Νέα Κίνηση Χορού Κύπρου, Εφημερίδα Λεμεσός, Limassol Today, Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού, Russian Wave, Vestnik Kipra, Social et. Al.
Σχετικά

35 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Ξεχωριστές προτάσεις εξόδου για κάθε γούστο και διάθεση

INBETWEENING: Πρόγραμμα παραστάσεων και εργαστηρίων αφιερωμένο στην πολωνική χορογραφία
Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο του διεθνούς πολιτιστικού προγράμματος της Πολωνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2025

Οργανωμένη ημέρα για βόλτα με γαϊδουράκια, κεραμική και πολλές άλλες εκπλήξεις
Μία ημέρα αφιερωμένη στην οικογένεια

Λεμέσια 2025 με ένα πλούσιο αθλητικό καλεντάρι για όλες τις ηλικίες
Tο κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια σειρά από συναρπαστικά αθλήματα

Η Πλατεία Ζουχούρι θα γεμίσει μαμούθ, ρινόκερους και τίγρεις με μεγάλα δόντια
Aπό τις 20 Μαρτίου έως την 1η Μαΐου 2025.

Εικαστική ψυχοθεραπεία για άτομα τρίτης ηλικίας: Mια έρευνα για τη μοναξιά στη Λεβέντειο
13 ομαδικές συνεδρίες εικαστικής ψυχοθεραπείας στη Λεβέντειο Πινακοθήκη


Έρχεται ένα ανοιξιάτικο, πασχαλινό, διήμερο Bazaar στην Λευκωσία
Με κοσμήματα, βιβλία, διακοσμητικά, έργα τέχνης, ρούχα και πολλά άλλα

Family Fun Day στο Πάρκο Γαϊδουριών στην Άχνα
Οικογενειακή Μέρα Διασκέδασης στο Πάρκο Γαϊδουριών Φράγματος Άχνας!

Ένας μήνας αφιερωμένος στο παραμύθι και το βιβλίο, στο χωριό
Στον Πολυχώρο Τεχνών Αμυγδαλιά στα Πέρα Ορεινής

Δύο (δωρεάν) θεματικά εργαστήρια δημιουργικής κίνησης και μουσικής
Στο Mουσείο Κώστας Αργυρού στον Μαζωτό

Το χοροθεατρικό έργο «Daibar Masal» φέρνει στο φως ιστορία των «Μαγισσών των Τεσσάρων Φαναριών» της Λεμεσού
ο έργο αποκαλύπτει τις ιστορίες αυτών των δυναμικών γυναικών οι οποίες αρνήθηκαν πεισματικά να υποταχθούν στους κοινωνικούς περιορισμούς