Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαΐου 2024
Η καθιερωμένη Γιορτή του Κερασιού διοργανώνεται και φέτος από το Κοινοτικό Συμβούλιο Κάμπου με τη στήριξη του Πολιτιστικού Σωματείου Ανάπτυξης Κάμπου-Τσακίστρας (ΠΟ.ΣΩ.ΚΑ.Τ), υπό την αιγίδα της Δρ. Μαρίας Παναγιώτου, Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και του Υφυπουργείου Τουρισμού.
Η συγκομιδή κερασιών είναι μια παράδοση που απλώνεται πίσω στα παλιά χρόνια και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, αντιπροσωπεύοντας ένα σημαντικό κομμάτι της γεωργικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Από τους αρχαίους χρόνους, η καλλιέργεια κερασιών ήταν ένας σημαντικός τομέας της γεωργίας. Οι παραγωγοί αναμένουν με ανυπομονησία την άνοιξη για να δουν τα δέντρα τους να ανθίζουν και στη συνέχεια να εξελίσσονται τα καρποφόρα κλαδιά. Η συγκομιδή των κερασιών συχνά ήταν μια οικογενειακή υπόθεση, με μέλη της οικογένειας και γείτονες να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία. Σήμερα, παρά τις αλλαγές και την εισαγωγή τεχνολογίας στο μάζεμα των κερασιών, η συγκομιδή τους παραμένει ένας σημαντικός εορτασμός για πολλούς.
Ο Κάμπος και η Τσακκίστρα διοργανώνουν την Γιορτή του Κερασιού για να γιορταστεί η συνολική συλλογή των κερασιών και να τιμηθεί η εργασία των γεωργών και των παραγωγών. Από το παρελθόν μέχρι το παρόν, η συγκομιδή κερασιών είναι μια διαδικασία που συνδυάζει εργατικότητα, αφοσίωση και κοινή προσπάθεια, αναδεικνύοντας τη σπουδαιότητα της γεωργίας και της παράδοσης στην ιστορία των χωριών.

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 1 & 2 Ιουνίου 2024 στον Κάμπο και οι διοργανωτές προσκαλούν όλους να κοπιάσουν για μια μοναδική εμπειρία γεμάτη χαρά και γεύσεις. Η Γιορτή περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων καθώς και καλλιτεχνικό διήμερο πρόγραμμα από τον Γιώργο Καλογήρου μαζί με τους Κατερίνα Παράσχου, Αντρέα Ελεσνίτσαλη και Πάρη Παράσχο.
Στα πλαίσια της Γιορτής του Κερασιού θα πραγματοποιηθεί Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα «Φυσιογνωμίες», η οποία παρουσιάζει φωτογραφίες από τη συλλογή του φωτογράφου Νίκου Κοφτερού. Μέσα από τον φακό του δίνει μοναδικές στιγμές από την καθημερινότητα των χωριών, τοπία αλλά και φυσιογνωμίες χωριανών, που άφησαν το στίγμα τους στην κοινότητα. Η Έκθεση τελεί κάτω από την Αιγίδα του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, κ. Χαράλαμπου Χριστοφίνα και με τη στήριξη του Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.
Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/KambosTsakkistra
Σχετικά

Το καλοκαίρι είναι εδώ — και το Cyberness επιστρέφει με ένα νέο κύμα ενέργειας!
Έλα μαζί μας για ένα απόγευμα γεμάτο έμπνευση, δροσερά κοκτέιλ, δημιουργικά εργαστήρια, καλή μουσική και καλοκαιρινή μαγεία

Κεντούμε και ζυμώνουμε στην Αθηένου
Βιωματικά εργαστήρια με θέμα τον παραδοσιακό πολιτισμό και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά

17 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Καθημερινές γεμάτες με θερινό κινηματογράφο, φεστιβάλ και αγαπημένους τραγουδιστές

REWIND 2: Ο Λούης Πατσαλίδης και η παρεά του επιστρέφουν για ένα νοσταλγικό party του καλοκαιριού
Με τραγούδια που μας μεγάλωσαν, ήχους που μας ταξιδεύουν, και ρυθμούς που θα μας ξεσηκώσουν

Φέτος γιορτάζουμε το Γλυτζιστό αλλιώς... με έναν αγαπημένο καλλιτέχνη
Έρχεται για πρώτη φορά μία μουσική βραδιά γλυτζιστού με κρασί και χορό

38 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Μουσική, χορός, φαγητό, δραστηριότητες και φεστιβάλ

Καλοκαίρι στη Λεμεσό: Ένας ολόκληρος μήνας με 15 δωρεάν εκδηλώσεις «Δίπλα στο κύμα»
Η Λεμεσός θα φιλοξενήσει κι αυτό το καλοκαίρι μια σειρά θερινών εκδηλώσεων με επίκεντρο το θεατράκι του Μόλου

Πολιτισμός σε κάθε Γειτονιά του Στροβόλου
Έναρξη του νέου θεσμού με τη συναυλία «Έρωτας Ταξιδευτής» την Τετάρτη 2 Ιουλίου στο Πάρκο Τάκη Ζεμπύλα

Summer on Ice: Το event που θα σε πάει για διασκέδαση στο χωριό!
Street food, live μουσική, παγωμένες μπίρες και.... άκρως καλοκαιρινή διάθεση!

Παίζει πάρτι στο Βουνί (όλο το καλοκαίρι)
Το χωριό ανακοίνωσε το πρόγραμμά του με τις καλοκαιρινές του εκδηλώσεις

Dancing Roots στην πλατεία Τρόοδους
Mια βιωματική και διαπολιτισμική εμπειρία που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη των παιδιών, στο πλαίσιο του Διεθνούς Παιδικού Φεστιβάλ Λαϊκών Χορών
Glowmorous και με το παραπάνω: Μια βραδιά λάμψης και συγκίνησης στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Για ένα κόσμο γεμάτο παιδικά χαμόγελα!