Δημοσιεύτηκε στις 22 Μαΐου 2024
Ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού, το οποίο καλλιεργείται στις ορεινές περιοχές της Κύπρου, το κεράσι, απέκτησε όχι ένα, ούτε δύο αλλά 4 διαφορετικά φεστιβάλ σε 4 πανέμορφα χωριά της ορεινής Κύπρου όπου το βρίσκουμε σε αφθονία.
Κάνε πρόγραμμα και τον Ιούνιο πάρε την παρέα για να επισκεφτείτε ένα από τα 4 φεστιβάλ κερασιού ή και γιατί όχι και τα 4.
Φεστιβάλ Κερασιού στις Τρεις Ελιές
Ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού, το κεράσι, τον Ιούνιο έχει την τιμητική του, έχοντας μάλιστα και το δικό του φεστιβάλ, που πραγματοποείται στα χωριά της ορεινής Κύπρου μας. Ανάμεσα σε αυτά τα χωριά, και οι Τρεις Ελιές. Με την οικονομική στήριξη του Υφυπουργείο Τουρισμού και την εργασία ομάδας εθελοντών από κατοίκους, αποδήμους και φίλους του χωριού, το Κοινοτικό Συμβούλιο Τριών Ελιών άρχισε τις ετοιμασίες για τη διοργάνωση της γιορτής του κεραζιού, που θα γίνει το Σάββατο, 1η Ιουνίου 2024. Μάλισυα ανακοινώθηκε ήδη το πρόγραμμα της γιορτής, το οποίο θα δεις ΕΔΩ.
>> Σάββατο 1 Ιουνίου 2024, Τρεις Ελιές, επ. Λεμεσού.
Γιορτή Κερασιού στα χωριά Κάμπος και Τσακκίστρα
Τα κεράσια του Κάμπου και της Τσακκίστρας είναι ξακουστά όπως και οι ανθισμένες τους κερασιές κάθε χρόνο την άνοιξη. Εξ ου και για άλλη μία χρονιά τα γραφικά χωριά των βουνοπλαγιών του Κύκκου αποθεώνουν το αγαπημένο μας φρούτο, το κεράσι, με μία μεγάλη γιορτή. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το σαββατοκύριακο 1 & 2 Ιουνίου και οι διοργανωτές υπόσχονται άκρως απολαυστικές στιγμές! Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα στη σελίδα τους στο Facebook.
>> Σαββατοκύριακο 1 & 2 Ιουνίου, χωριά Κάμπος και Τσακκίστρα, επαρχίας Λευκωσίας.
5ο Φεστιβάλ Κερασιού στον Πεδουλά
Το 6ο Φεστιβάλ Κερασιού θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουνίου και σ' αυτό πέρα από τα ζουμερά κεράσια του χωριού, θα υπάρχουν μουσική, χορός, τραγούδι, φαγητό, ποτό καθώς και έκθεση παραδοσιακών προϊόντων του χωριού. Το φεστιβάλ διοργανώνουν το Κοινοτικό Συμβούλιο Πεδουλά και ο Σύνδεσμος Αποδήμων και Φίλων Πεδουλά. Το Κοινοτικό Συμβούλιο μάλιστα δέχεται προσφορές για μουσικά σχήματα και χορευτικά συγκροτήματα, όπως και για συμμετοχές με περίπτερα.
>> Σαββατοκύριακο 15 & 16 Ιουνίου, Πεδουλάς, επ. Λευκωσίας.
Γιορτή του Κερασιού στην Πλατανιστάσα
Η Πλατανιστάσα, το χωριό που δεσπόζει στην οροσειρά Μαδαρής – Παπούτσας, στην περιφέρεια Πιτσιλιάς, διοργανώνει παραδοσιακά κάθε Ιούνιο μία πολύ όμορφη γιορτή αφιερωμένη στα ζουμερά κεράσια. Μάλιστα πρόκειται για μία από τις μακροβιότερες γιορτές καθώς διοργανώνεται εδώ και 44 χρόνια από το σωματείο «Αχιλλέας Πλατανιστάσας». Η γιορτή αυτή δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να επισκεφθούν το όμορφο αυτό χωριό, να δουν τα αξιόλογα αξιοθέατα και τις ομορφιές του, μεταξύ των οποίων και ο Ναός του Τιμίου Σταυρού του Αγιασμάτι, και να απολαύσουν τα πεντανόστιμα κεράσια, τις πάστες και διάφορά άλλα γλυκά τα οποία είναι φτιαγμένα με κύριο συστατικό το κεράσι. Η Γιορτή του Κερασιού λοιπόν στην Πλατανιστάσα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Ιουνίου.
>> Σάββατο 15 Ιουνίου 2024, πλατεία του χωριού, 20.15.
Σχετικά
5ο Femme Fest Cyprus σε 5 χώρους, σε 5 διαφορετικές πόλεις (για πρώτη φορά)
Την Κυριακή 26 Απριλίου 2026, η Λευκωσία, η Λεμεσός, η Λάρνακα, η Πάφος και η Αγία Νάπα θα φιλοξενήσουν ταυτόχρονα το 5ο Φεστιβάλ για την Προώθηση της Ισότητας των Φύλων.
Η Σαλαμιού γιορτάζει και φέτος την ανθισμένη αμυγδαλιά - Αναλυτικά το πρόγραμμα
Μουσική, λόγος, παράδοση και φύση συναντιούνται στην 4η Γιορτή Ανθισμένης Αμυγδαλιάς, την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου
Αυτό είναι το πρόγραμμα για το Φεστιβάλ Μανταρινιού στη Διερώνα
Καλλιτεχνικό πρόγραμμα, εργαστήρια, δωρεάν μανταρίνια και πολλά ακόμα
Η Βασιλική Χατζηαδάμου τραγουδά στη Γιορτή της Αμυγδαλιάς στο Λιμνάτη
Μάθε ολόκληρο το πρόγραμμα της γιορτής
Όλα όσα θα γίνουν στο 7ο Φεστιβάλ Ανθισμένης Αμυγδαλιάς - Αναλυτικά το πρόγραμμα
Το 7ο Φεστιβάλ Ανθισμένης Αμυγδαλιάς επιστρέφει με μουσική, γεύσεις και παράδοση σε μια ολοήμερη γιορτή στο χωριό.
Αυτό είναι το πρόγραμμα για την 3η Γιορτή του Μανταρινιού στον Αρακαπά
Καλλιτεχνικό πρόγραμμα, εργαστήρια, κεράσματα και πολλά ακόμα
Τα πρώτα παραδοσιακά φεστιβάλ του 2026 στην Κύπρο
Μανταρίνι, αμυγδαλιά και άγρια τουλίπα δίνουν το σύνθημα για μια χρονιά γεμάτη γιορτές και παράδοση
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία για το 3ο Φεστιβάλ Μπύρας και Μουσικής στην Τεμβριά
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις
Cult & B-Movies Festival: Μια διήμερη εξερεύνηση του cult κινηματογράφου στη Λεμεσό
Στόχος η ανάδειξη και επανεκτίμηση ταινιών που κινούνται εκτός των καθιερωμένων κινηματογραφικών κανόνων
To 11o Cyprus International Tattoo Convention ανακοίνωσε ημερομηνίες
Μια πολύ επιτυχημένη διοργάνωση, επιστρέφει για 11η χρονιά στην Κύπρο
Θριαμβευτική ολοκλήρωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας 2025 με την έκθεση «Πέρας» του Νικόλα Λουκά
Η έκθεση προσέλκυσε αδιάκοπη ροή επισκεπτών τόσο του καλλιτεχνικού χώρου όσο και θεατών