Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαΐου 2024
Mε την ταινία που προβλήθηκε στην πρώτη μας προβολή στις 31 Μαΐου 1974, κατευοδώνουμε τον γενέθλιο μήνα μας και κλείνουμε τις φετινές χειμερινές μας προβολές.
Το 1844, ένας Βρετανός πράκτορας φτάνει στην πορτογαλική αποικία Κουεμάντα στην Καραϊβική με στόχο να διασφαλίσει τα βρετανικά συμφέροντα στο εμπόριο της ζάχαρης στην περιοχή. Αφού υποκινεί μια επιτυχημένη εξέγερση των σκλάβων εναντίον των Πορτογάλων αποικιοκρατών και εγκαθιδρύει μια κυβέρνηση-μαριονέτα αποχωρεί, αλλά δέκα χρόνια μετά αναγκάζεται να επιστρέψει ώστε να καταπνίξει αυτή τη φορά μια εξέγερση εναντίον των βρετανικών συμφερόντων.
Από τον Ιταλοεβραίο σκηνοθέτη Gillo Pontecorvo, που μας έδωσε και τη "Μάχη της Αλγερίας", η "Queimada" (Burn!) με πρωταγωνιστή τον Marlon Brandο, παραμένει μέχρι και σήμερα μία από τς σημαντικότερες αντιαποικιακές κινηματογραφικές δημιουργίες.
Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα πενηντάχρονα της Κινηματογραφικής Λέσχης Λεμεσού, την ταινία, που θα προβληθεί την Δευτέρα 27 Μαΐου, στις 20.15, στο σινεμά Ρίο 3, θα προλογίσει ο Κώστας Μακρίδης, ιδρυτικό μέλος της Λέσχης και πρώην πρόεδρος του ΔΣ.
Σχετικά
À Bout de Soufflé
Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Jean-Luc Godard από την Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού
Good Luck, Have Fun, Don't Die
Μια κωμική, δυναμική, τρελή περιπέτεια για το τέλος του κόσμου
Bernard Missions Mars
Μια ξεκαρδιστική, διαστημική περιπέτεια για όλη την οικογένεια!
The Wizard of the Kremlin
Ο Jude Law ενσαρκώνει τον Vladimir Putin στο πολιτικό θρίλερ του Olivier Assayas
The Tasters
Η συγκλονιστική αληθινή ιστορία των γυναικών που δοκίμαζαν το φαγητό του Χίτλερ για να αποτρέψουν πιθανή δηλητηρίαση
The Secret Agent
Η πολυβραβευμένη – υποψήφια για 4 Όσκαρ – ταινία του Βραζιλιάνου σκηνοθέτη Kleber Mendonça Filho
Scarlet
Η ταινία anime εξερευνά καθολικά θέματα όπως το πένθος, η εκδίκηση, η λύτρωση και η δύναμη της συγχώρεσης
Is This Thing On?
Η νέα ταινία του Bradley Cooper μιλά για τη ζωή, τον γάμο και τις δεύτερες ευκαιρίες
Πολύ Κοριτσίστικο Όνομα το Πάττυ
Μια ιστορία ενηλικίωσης με φόντο το άθλημα του Τζούντο