Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαΐου 2024
Μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα μουσική συνύπαρξη επί σκηνής, μια ανατρεπτική συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου με τον Βασίλη Λέκκα και την Ρίτα Αντωνοπούλου σε ένα μουσικό υπερθέαμα!
Καλλιτεχνικός διευθυντής: Αντώνης Κοΐζας.
Διεύθυνση Ορχήστρας & Ενορχηστρώσεις: Αντώνης Μυτακίδης.
Με την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου συμπράττουν οι σολίστ Γιώργος & Στέλιος Γκόλγκαρης, το Cyprus Guitar Trio και η Γεωργία Νεοκλέους στο τραγούδι.
Συμμετέχουν: Καθηγητές & Σπουδαστές Πανεπιστημίων, Ωδείων & Μουσικών Σχολείων.
Πρόκειται για μια ιστορική παράσταση, με διάσταση εθνικού γεγονότος και θα κληθούν να παραστούν σημαντικές προσωπικότητες της χώρας, από την Πολιτική, τον Πολιτισμό, τις Τέχνες και τα Γράμματα.
Για πρώτη φορά 200 Κιθαριστές θα παρουσιάσουν μερικά από τα αριστουργήματα των μεγάλων μας δημιουργών.
Η προτεινόμενη παράσταση αποτελεί μια σύγχρονη ερμηνευτική προσέγγιση, με τους σημαντικούς ερμηνευτές της νεότερης γενιάς, Βασίλη Λέκκα και Ρίτα Αντωνοπούλου.
Η Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου προβάλλει τα τραγούδια πάντα με την ιδιαίτερη ενορχηστρωτική ματιά της, με απόλυτο σεβασμό στην αυθεντική μουσική γραφή.
Τραγούδια που θα ταξιδέψουν το ακροατήριο σε γνώριμες μελωδίες Μεγάλων
Δημιουργών όπως, Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Σταύρος Ξαρχάκος, Γιάννης Μαρκόπουλος, Μάνος Λοΐζος , Θάνος Μικρούτσικος, καθώς και των Κυπρίων δημιουργών Κώστα Κακογιάννη και Γιώργου Μωυσή.
Όλοι οι Καλλιτέχνες, σε μια σημαντική στιγμή της καριέρας τους αναμετριόνται με το βάθος και το πλάτος της μουσικής μας παρακαταθήκης, προσπαθώντας να φέρει στο φως τη συλλογική μνήμη και τη συγκίνηση που κρύβουν μέσα τους τραγούδια από κάθε «γεωγραφικό διαμέρισμα» του χάρτη της Ελληνικής και Κυπριακής μουσικής.
Προσπάθεια όλων των συντελεστών είναι η κατάδυση στην βαθιά ουσία κάθε τραγουδιού και η απόδοση της με σύγχρονη, κατανοητή και συνάμα πρωτότυπη ματιά.
>> Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024, 20:30, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Εισιτήρια προπωλούνται: €30, €25 και €15 για παιδιά μέχρι 12 χρονών, διαδικτυακά από: Ticketmaster.cy και από όλα τα καταστήματα ACS.
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Επίσημα σημεία πώλησης εισιτηρίων της εκδήλωσης είναι τα παρακάτω:
www.ticketmaster.cy *
Καταστήματα ACS Courier

-
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
03 Ιουλίου 2024
Σχετικά

Η Queen G και ο DJ Anthony ανεβάζουν τους Afro-House παλμούς στο AYÃ
Το καλοκαιρινό ραντεβού κάτω απ’ την πανσέληνο

Ο Chris IDH φέρνει τον ήχο του Scorpios Mykonos στο AYÃ της Αγίας Νάπας
Afro-House μαγεία δίπλα στην πισίνα


Νίκος Μακρόπουλος: Οι εμφανίσεις του λαϊκού καλλιτέχνη στην Κύπρο αυτό το καλοκαίρι
Τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου θα απολαύσουμε τον αγαπημένο τραγουδιστή

«Κύπρος – Ελλάδα – Ένα τραγούδι δρόμος»: Μία δωρεάν συναυλία με Κύπριους καλλιτέχνες
Ένας «μουσικός περίπατος» από τη Κύπρο στην Ελλάδα

Sidarta και Sigma: Οι δύο πολυβραβευμένοι καλλιτέχνες έρχονται στην Κύπρο
Ενώνουν τις δυνάμεις τους για μία μοναδικη live εμφάνιση

Ακυρώθηκε η μεγάλη συναυλία του Γιάννη Μαργάρη με special guest την Ευρυδίκη
Τι θα γίνει με τα εισιτήρια

Τιμούμε τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη με ένα μεγάλο μουσικό αφιέρωμα
Αγαπημένες μελωδίες, σπουδαίες ερμηνείες και βαθιά συγκίνηση

Μεσογειακές νότες και συναισθήματα με την "Ηχώ των Μαντολίνων"
Ένα ταξίδι στην τέχνη του μαντολίνου

Επιστρέφει με έναν αγαπημένο Έλληνα καλλιτέχνη το Youth Summer Music Event vol.3
Μία άκρως καλοκαιρινή συναυλία με ρυθμό και διασκέδαση

Η Kylie Minogue μαζί με την Loreen σε ένα φαντασμαγορικό show στην Ελλάδα
Ένα setlist γεμάτο με όλες τις μεγάλες επιτυχίες

Οι Lil Pump, A!ms, Nura και Λίλα θα εμφανιστούν στην πιο hot σκηνή του καλοκαιριού
Ένα εκρηκτικό line-up και μια εμπειρία που δεν μοιάζει με καμία άλλη