Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Τα 30 καλύτερα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το σαββατοκύριακο

Οι δυνατές προτάσεις που θα σε κάνουν να περάσεις ένα όμορφο weekend

Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαΐου 2024

Ο Μάΐος είναι εδώ και μας φέρνει όμορφες, ανοιξιάτικες στιγμές σε όλη την Κύπρο. Με ανεβασμένη διάθεση αυτό το σαββατοκύριακο έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε πολλές και διαφορετικές προτάσεις για μουσική, για live εμφανίσεις, θέατρο για παιδιά, θεατρικές παραστάσεις δράμα και κωμωδία για ενήλικες, εκθέσεις, πάρτι και αρκετά φεστιβάλ σε πόλεις και χωριά.

belgium-2020-hooverphonic-3.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Οι Hooverphonic στην Κύπρο
Οι Hooverphonic έρχονται στο Monte Caputo στην Λεμεσό την Παρασκευή 10 Μαΐου για μια μοναδική συναυλία. Οι Hooverphonic, χωρίς αμφιβολία, αποτελούν μία από τις πιο επιτυχημένες βελγικές pop μπάντες των τελευταίων χρόνων. Το μουσικό τους ταξίδι ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’90, με ρίζες στην pop μουσική κι κεφάτους ήχους που θύμιζαν έντονα party. Παρόλο που αρχικά κατηγοριοποιήθηκαν ως μπάντα trip hop, γρήγορα ξεχώρισαν κι επέκτειναν τον ήχο τους σε σημείο που πλέον δεν μπορούσε να τους περιγράψει ένα μόνο μουσικό είδος. Ταξιδεύουν ανάμεσα στην alternative rock, την electro-pop κι την trip-hop καταφέρνοντας πάντα να συγκινήσουν το κοινό. Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκρότημα αρχικά ονομάστηκε Hoover, αλλά αργότερα άλλαξε το όνομά του σε Hooverphonic καθώς ανακάλυψε ότι κι άλλα μουσικά γκρουπ χρησιμοποιούσαν ήδη την συγκεκριμένη επωνυμία, ενώ ταυτόχρονα αποφεύγονταν οποιαδήποτε νομικά ζητήματα με την γνωστή εταιρεία ηλεκτρικής σκούπας Hoover.
>> Παρασκευή 10 Μαΐου, Monte Caputo, 20.30, Λεμεσός. Εισιτήρια από €35. Προπώληση: Soldoutticketbox.

nor_to_afto.jpg

«Το Αυτό» στις Αποθήκες ΘΟΚ
Με το έργο ΤΟ ΑΥΤΟ της Βίβιεν Φράντσμαν, βραβευμένο ως Καλύτερο Έργο για Νεανικό Κοινό στα Writers Guild Awards της Μεγάλης Βρετανίας το 2023, οι έφηβοι συμμετέχοντες στο θεατρικό εργαστήριο «Δημιουργώντας μια παράσταση» των Δράσεων «Νέ@ σε Έρημο Νησί» θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε δύο ανοικτές παραστάσεις για το κοινό στις 10 και 11 Μαΐου στις 8.30μ.μ. στο Θέατρο Αποθήκες. Ένα έργο για ένα έφηβο κορίτσι που νιώθει κάτι να μεγαλώνει μέσα του. Δεν ξέρει τι είναι, ξεκινά από το στομάχι της. Καταλαμβάνει ολόκληρο το σώμα της. Μεγαλώνει κάτω από το δέρμα της. Έχει νύχια, δόντια και μαλλιά. Ίσως κέρατα ή κεραίες. Τα αισθάνεται να πιέζουν τα όργανά της. Κάνει έναν ήχο, σαν ερπετό, σαν φίδι. Κανείς δεν πρέπει να μάθει για αυτό. Πρέπει να κρατήσει την παρουσία του κρυφή. Η Γκρέις απομακρύνεται από τους φίλους της και αρνείται να μιλήσει, για να μην ακουστεί το ΑΥΤΟ. Εκείνο προσπαθεί να ξεφύγει από το σώμα της και η Γκρέις προσπαθεί να ζήσει τη ζωή της «κανονικά», κρατώντας το μέσα της. Με αμεσότητα στην αφήγηση, και απεύθυνση στο κοινό, ΤΟ ΑΥΤΟ είναι ένα σκοτεινά κωμικό έργο που εξερευνά την ψυχική υγεία των εφήβων και τον θυμό μέσα τους. Η ομάδα των εφήβων του εργαστηρίου, πότε ως Χορός, πότε αναλαμβάνοντας ρόλους ενηλίκων, πότε ως οι συμμαθητές της, δημιουργούν το περιβάλλον της Γκρέις. Γίνονται κι οι ίδιοι Γκρέις, για να αφηγηθούν την ιστορία της και να μιλήσουν για όλα όσα τους θυμώνουν, για όλα όσα δυσκολεύονται να κρατήσουν μέσα τους.
Παίζουν: Άννα-Χριστίνα Γκρόζα, Μαρία Τερέζα Θεοδώρου, Θεοδώρα Καχριμάνη, Μαρία Ανεζίνα Κούτρα, Ελλήπολις Κωνσταντίνου, Μυρσίνη Λεοντίου, Αλίκη Μιχαήλ, Θεοδώρα Νεοφύτου, Μαλβίνα Νικολαΐδου, Αντωνία Νικολάου, Ιωάννα Νικολάου, Θεόδωρος Παναγιωταράς, Ανδρέας Πέτρου, Παναγιώτης Στεφανίδης, Ιωάννα Στυλιανίδου, Μάρκος Σωκράτους, Χρυσοβαλάντω Χανδριώτου, Ιωάννα Χατζηλαζάρου,
Ορέστης Χριστοδουλίδης, Άντρια Χριστοδούλου, Μαρία Χριστοφόρου, Ελίνα Χρυσάνθου. Η παράσταση είναι αποτέλεσμα του πολύμηνου θεατρικού εργαστηρίου για εφήβους 14-18 ετών «Δημιουργώντας μια παράσταση», σε σχεδιασμό-εκτέλεση Ειρήνης Ανδρέου και Γιάννη Καραούλη και διδασκαλία κίνησης Παναγιώτη Τοφή (Νοέμβριος 2023 – Μάιος 2024). Καλλιτεχνική επιμέλεια δράσεων «Νέ@ σε έρημο νησί»: Ειρήνη Ανδρέου, Γιάννης Καραούλης, Ελένη Μολέσκη
>> Παρασκευή 10- Σάββατο 11 Μαΐου,, Αποθήκες ΘΟΚ, 20.30, Λευκωσία. Κρατήσεις απαραίτητες 77 77 27 17.

street3.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Βραδιά Διεθνούς Γαστρονομίας στην Αραδίππου
Αν σου αρέσει να δοκιμάζεις γεύσεις από τις κουζίνες του κόσμου, τότε η πιο κάτω εκδήλωση θα σε χαροποιήσει ιδιαίτερα. Την Παρασκευή 10 Μαΐου, θα πάμε ξανά στην Αραδίππου για να δοκιμάσουμε φαγητά από διαφορερικές χώρες! Συγκεκριμένα ο Πολιτιστικός Όμιλος "Ομόνοια Αραδίππου" διοργανώνει και φέτος τη Βραδιά Διεθνούς Γαστρονομίας, στο πλαίσιο της οποίας το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει γεύσεις με διαφορετικό άρωμα και χρώμα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' στην Αραδίππου κι εκεί θα βρεις και θα απολαύσεις φαγητά από διάφορες χώρες.
>> Παρασκευή 10 Μαΐου, Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ', Αραδίππου. Πληροφορίες: 99531744.

436302907_122122772240242647_27023940105793637.width-800.jpg


Βάφτα μαύρα με χρώμα

«Χαλαρός στο φέρετρό του, στο σαλόνι του, λίγο πριν την κηδεία του, ο Σωτήρης δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε στους χειρότερους του εφιάλτες όλα όσα θα διαδραματιστούν γύρω του και ας είχε κάνει τάματα στη μονή του Οσίου Αββακούμ. Η χήρα του, η πρώην σύζυγός του, τα παιδιά από τους δύο γάμους του και η νεαρή influencer ερωμένη που τον έστειλε -κυριολεκτικά και μεταφορικά- στον Παράδεισο, μαζεύονται για να τον θρηνήσουν αλλά κυρίως για να διεκδικήσουν ότι είχε και δεν είχε ο μακαρίτης. Μια κατίνα γειτόνισσα, ένας περίεργος νεκροθάφτης και ένας -στην κοσμάρα του- αστυνομικός συνθέτουν το υπόλοιπο σκηνικό αυτής της θεότρελης και ανατρεπτικής κωμωδίας. Με την ανυπέρβλητη κωμική πένα των Ρέππα - Παπαθανασίου, σε διασκευή Δημήτρη Τοκαρή και σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους. Μια παραγωγή της Galinis Productions.». Παίζουν: Γιάννα Λευκάτη, Ανδρούλα Ηρακλέους, Μαρία Φιακά, Αθηνά Σάββα, Βάρσια Αδάμου, Χάρης Κκολός, Εύρος Βασίλειου, Αλέξανδρος Μαρτίδης και Ανδρέας Παπαμιχαλόπουλος.
>> Πρεμιέρα Παρασκευή 10 Μαΐου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 20:30. Εισιτήρια και υπόλοιπες παραστάσεις στην Κύπρο εδώ

18_MAH19_1980_Limassol_Spring_Fes.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Kids Festival στο MyMall Limassol
Ένα αξέχαστο και διασκεδαστικό τριήμερο φεστιβάλ, γεμάτο παιδικά χαμόγελα και άφθονη διασκέδαση, διοργανώνει το MYMALL Limassol για να γιορτάσει τα 15 χρόνια λειτουργίας του. Συγκεκριμένα από τις 10/05/24 έως τις 12/05/24, από τις 11:00 έως τις 20:00, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικές διασκεδαστικές δραστηριότητες, όπως βόλτες με άλογα και πόνυ, τραμπολίνα bungee jumping, ιπτάμενους ελέφαντες, πισίνα με συγκρουόμενες βάρκες, πισίνα με μπάλες waterwalker, τοξοβολία, φουσκωτά, VR παιχνίδια, τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα και πολλές άλλες δραστηριότητες που θα χαρίσουν ανεπανάληπτες στιγμές! Για τους μικρούς φίλους, θα υπάρχουν επίσης δωρεάν διασκεδαστικά παιχνίδια όπως παραστάσεις παπαγάλων, πασχαλινά παιχνίδια, παραστάσεις σχολών χορού και μουσικής, αυτόγραφα ποδοσφαιριστών, αλλά και πολλές άλλες εκπλήξεις! Παράλληλα, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τις λιχουδιές από τα περίπτερα φαγητού και ποτών που θα βρίσκονται εκεί. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το δώρο του μεγάλου διαγωνισμού που τρέχει στο Instagram & στο Facebook του My Mall: ένα οικογενειακό ταξιδιωτικό πακέτο στην Ροδο, μια προσφορά της Let’s Go Tours by Amathus θα δοθεί κατά τη διάρκεια του Κids Festival.
>> Παρασκευή 10-Κυριακή 12 Μαΐου, MyMall Limassol, 11:00-20:00. Για περισσότερες πληροφορίες / ή για να βρείτε όλο το πρόγραμμα του φεστιβαλ μπορείτε να αποταθείτε στην ιστοσελίδα www.mymall.com.cy ή επικοινωνήστε με το MYMALL Limassol στο 25343777.

Paradox_Museum_Science_Festival.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Φεστιβάλ Επιστήμης στο Paradox Museum

Την Παρασκευή 10 Μαΐου, ετοιμάσου για μια ανεπανάληπτη περιπέτεια στον κόσμο της επιστήμης και των παραδόξων στο Paradox Museum Limassol μαζί με το CP Foodlab! Γίνε και εσύ ένας από τους παράδοξους επιστήμονες του Paradox Museum Limassol απολαμβάνοντας ένα απίστευτο ταξίδι μάθησης και διασκέδασης. Ανακάλύψε τα μυστικά της επιστήμης μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και ξεχωριστά επιστημονικά πειράματα! Γίνε επιστήμονας για μια μέρα, λύσε παράδοξους γρίφους, διασκέδασε και μάθε για τον κόσμο μας μέσα από τις θετικές επιστήμες! Κλείστε τα εισιτήρια σας για το μουσείο online, και επωφεληθείτε δωρεάν είσοδο στο Science Festival. Το Φεστιβάλ Επιστήμης περιλαμβάνει Πειράματα χημείας, βιολογίας, φυσικής, αστρονομίας και μηχανικής τα οποία γίνονται από τα παιδιά, κατάλληλα για ηλικίες 4-12 ετών (παιδιά προδημοτικής και δημοτικού). Παιχνίδια, διαγωνισμούς, και πολλά άλλα!
>> Παρασκευή 10 Μαΐου, Paradox Museum Limassol, Μαρίνα Λεμεσού, 13:00 – 14:00 και 14:00 – 15:00.

market_oWqeaZM.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Fork Food Market στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσία
Το Fork Food Market επιστρέφει για δεύτερη Παρασκευή για φέτος μετά και τις γιορτές του Πάσχα στο γνωστό μας μέρος στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας. Έτσι, την Παρασκευή 10 Μαΐου μαζευόμαστε με την παρέα για να απολαύσουμε την όμορφη ατμόσφαιρα που δημιουργείται εκεί και φυσικά τα νόστιμα street food πιάτα που βρίσκονται στην αγορά. Το Market ανοίγει στις 18:00, το φαγητό θα σερβίρεται μέχρι τις 23:00, ενώ το μπαρ και η μουσική θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 12. Η Dj Vanesha θα μας κρατάει συντροφιά καθόλη την διάρκεια της βραδιάς. Αυτή την Παρασκευή θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε γεύσεις από τρεις νέους πωλητές στην αγορά. Rha Tha Thai με μενού από τη Θαύλάνδη με σπιτικά spring rolls που θα σε ξετρελάνουν, Gaia's Table με πεντανόστιμα σαντουιτς με spicy μανιτάρια πλευρώτους και το Impasto με τα καλύτερα Ιταλικά σάντουιτς schiacciata.
>> Παρασκευή 10 Μαΐου, Δημοτικό Κήπος Λευκωσία, 18:00.

kyrkou0.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Shadows and Beyond στον Διάτοπο
Η έκθεση που άνοιξε τις πόρτες της στις 8 Μαΐου 2024 και παρουσιάζει εκτυπώσεις φωτογραφιών σε χειροποίητο χαρτί με την ανθρώπινη φιγούρα όπως εμφανίζεται παραμορφωμένη από την ίδια της την σκιά. Πρόκειται για μια σειρά έργων και μιας εγκατάστασης στον υπόγειο χώρο της γκαλερί από χειροποίητο χαρτί με εκτυπώσεις φωτογραφιών που απεικονίζουν την ανθρώπινη φιγούρα όπως εμφανίζεται παραμορφωμένη από την ίδια της την σκιά. Η έκθεση αποτελεί μια σειρά έργων και μιας εγκατάστασης στον υπόγειο χώρο της γκαλερί από χειροποίητο χαρτί με εκτυπώσεις φωτογραφιών που απεικονίζουν την ανθρώπινη φιγούρα όπως εμφανίζεται παραμορφωμένη από την ίδια της την σκιά. Περισσότερα ΕΔΩ
>> Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη - Παρασκευή: 4.00 μ.μ - 7.00 μ.μ. & Σάββατο: 11.00 π.μ. - 1.00 μ.μ. Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος, οδός Κρήτης 11 ΔΖ Λευκωσία 1061, τηλ: 22766117
email:info@diatopos.com website: www.diatopos.com

oloi_kakoi.jpg

Όλοι οι...κακοί χωράνε! σε Λεμεσό και Λάρνακα
Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός eikona Ζωής παρουσιάζει το παραμυθένιο MUSICAL "Όλοι οι...κακοί χωράνε!" σε σκηνοθεσία της Χριστίνας Παυλίδου. Η έμπειρη καλλιτεχνική ομάδα των συντελεστών και αγαπημένοι μας ηθοποιοί θα μας ταξιδέψουν...αλλιώς στα αγαπημένα μας παραμύθια.  Ελάτε να γνωρίσουμε την Καλομοίρα, ένα έφηβο κορίτσι που εξερευνώντας τη μεγάλη βιβλιοθήκη του παππού της βρίσκει τον "κακό" της μπελά.  Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της, όχι μόνο θα συναντηθούμε με τους παραμυθένιους ήρωες, αλλά θα τους ανακαλύψουμε βαθύτερα. Τα καθαρά έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για τις φιλανθρωπικές ενέργειες του ΜΚΟ eikona ζωής. www.eikonazois.org
>> Παρασκευή 10 Μαΐου, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 15.30 / Σάββατο 12 Μαΐου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας «Γ. Λυκούργος», 12.30. Εισιτήρια: SoldOutTickets

436210430_820477076768811_431868000505433252_n.width-800.jpg

Μεγαλοπρέπεια από την Anyhow Theatre Ensemble
Στο πολυτελές Προεδρικό Μέγαρο μιας χώρας που δεν ονοματίζεται, μια δυτική φωτορεπόρτερ περιμένει την αργοπορημένη επιστροφή του Δικτάτορα για να τραβήξει τη φωτογραφία του. Μαζί της βρίσκονται η γυναίκα του Δικτάτορα, η καλύτερή της φίλη και μια διερμηνέας. Παπούτσια Πράντα, σφηνοπότηρα βότκας και ανυπόμονα δάχτυλα μετρούν τον χρόνο, καθώς ο κίνδυνος που βρίσκονται οι τέσσερις γυναίκες, η αγωνία, τα μυστικά, οι σκέψεις και οι υποψίες τους έρχονται στο φως. Έξω από το Παλάτι οι ήχοι της επανάστασης που έχει ξεσπάσει στους δρόμους πλησιάζουν όλο και πιο κοντά, ενώ η μέρα ξεδιπλώνεται. Μια μέρα που απειλεί να αλλάξει τις ζωές τους για πάντα. Το συναρπαστικό έργο της Άμπι Μόργκαν προσφέρει μια ιδιαίτερη ματιά στο μυαλό των τεσσάρων χαρακτήρων καθώς ο κόσμος γύρω τους καταρρέει. Το έργο εξερευνά τις σχέσεις εξουσίας, την επανάσταση, την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση μέσα σε ένα τοπίο πολιτικών αναταραχών και την ευθύνη του ποιοι είμαστε και τι θέση παίρνουμε στις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας. Σκηνοθεσία: Γιάννης Καραούλης. Παίζουν: Νάγια Αναστασιάδου, Γιόλα Κλείτου, Ιωάννα Κορδάτου, Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου.
>> Παρασκευή 10, Σάββατο 12, Κυριακή 13 Μαΐου, WhereHaus612, Λευκωσία, 20:30. Εισιτήρια: more.com

434717527_846508590850087_7278876.2e16d0ba.fil.width-800.jpg


Κάθε χρόνο τέτοια μέρα στο Θέατρο Ανεμώνα

Το «Κάθε χρόνο τέτοια μέρα» είναι ένα από τα γνωστότερα έργα του βραβευμένου και δημοφιλούς Καναδού θεατρικού συγγραφέα Bernard Slade. Θεωρήθηκε άμα τη εμφανίσει μια δημοφιλής ρομαντική κωμωδία του εικοστού αιώνα, ενώ πια θεωρείται μια κλασική κομεντί που μετράει πολλές δεκάδες ανεβάσματα. Ο Τζορτζ και η Ντόρις συνάπτουν παράνομο δεσμό και έκτοτε συναντιούνται μόνο μία φορά το χρόνο, πάντα την ίδια μέρα, σ' ένα μοτέλ στο Σαν Φρανσίσκο. Για 25 ολόκληρα χρόνια! Μια σχέση όαση, ως αγάπη, ως φιλία, ως έρωτας, ως παιχνίδι, ως πόνος, ως γέλιο. Μια σχέση τόσο έξω και τόσο μέσα στις ζωές τους και τις νόμιμες, συμβατικές τους σχέσεις. Ο καθένας έχει σύζυγο και παιδιά., πολλά παιδιά. Πρέπει λοιπόν να προλάβουν μέσα σε ένα 24ωρο να μοιραστούν τα πάντα, πιάνοντας ταυτόχρονα τη σχέση τους από εκεί που την άφησαν ένα χρόνο πριν! Πρέπει να ανακαλύψουν ο,τι άλλαξε και ο,τι έμεινε ίδιο, ο,τι πόνεσε και ο,τι έβαλε μια καινούργια πινελιά στον εαυτό τους. Και ο "πίνακας" βλέπουμε να δημιουργείται μπροστά στα μάτια μας. Ήταν σχεδόν έφηβοι και στο φιναλε είναι μεσήλικες.. Ήταν νευρωτικοί και παρέμειναν νευρωτικοί, ήταν αθώοι και παρέμειναν αθώοι. Το πόσο σημαντικός είναι ο ένας για τον άλλο, το ανακαλύπτουν σιγά σιγά, μέχρι που φτάνει η στιγμή εκείνη για τη μεγάλη απόφαση. Σκηνοθεσία: Βαρνάβας Κυριαζής. Παίζουν: Μάρα Κωνσταντίνου, Γιώργος Αναγιωτός.
>> Kάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 20:30 μέχρι τις 2 Ιουνίου, Θέατρο Ανεμώνα, Λατσιά, Λευκωσία, 20:30.

436449899_844501881027292_2677275346757789887_.width-800.png


Γαμπροί για πούλημα

Η Purple Sparrow Productions παρουσιάζει την νέα κωμωδία Γαμπροί Για Πούλημα, των Ρέππα - Παπαθανασίου, για πρώτη φορά στην Κύπρο. Τι συμβαίνει όταν η ευκατάστατη Κυπριακή οικογένεια των Κωσταρέλλων αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα λόγω του ξέφρενου της life style και της προσπάθειας της να επιδείξει την δήθεν οικονομική της άνεση; Τι συμβαίνει όταν οι προσπάθειες της να καταχραστεί δημόσιο χρήμα προχωρούν με βήματα χελώνας; Τότε βγαίνει από την οικογενειακή συλλογή ένα αρχαιοελληνικό άγαλμα που κατέχει παράνομα η οικογένεια, για να το πωληθεί σε μία συλλέκτρια αρχαίων αγαλμάτων εκ Ρωσίας! Έλα όμως που το άγαλμα θέλει να το κλέψει και να το προσωπικό του σπιτιού; Ακούγεται απλό και συνηθισμένο; Δεν είναι, επειδή στην όλη κατάσταση προστίθενται οι εξωσυζυγικές ερωτικές σχέσεις της οικογένειας και του κύκλου της; Και τι συμβαίνει όταν όλοι -νόμιμοι και παράνομοι ερωτικοί σύντροφοι -πηγαίνουν στην έπαυλη των Κωσταρέλλων για να γλεντήσουν το βράδυ τους με την πεποίθηση πως έχουν όλο τον χώρο αποκλειστικά στην διάθεση τους; Ένα τρελό γαϊτανάκι με πρωταγωνιστές την οικογένεια Κωσταρέλλων, τον κηπουρό, τον γιό του, ένα υπάλληλο της κυβέρνησης εραστή της κυρίας Κωσταρέλλου, μια φιλόδοξη τηλεπερσόνα ερωμένη του κυρίου Κωσταρέλλου, την ερωτικά άτυχη πλούσια κοπέλα του γιού Κωσταρέλλου, δύο ζάμπλουτες κυρίες από την Ρωσία που έρχονται μαινόμενες για να πάρουν το άγαλμα και τον γιό της οικογένειας, τον Γανυμήδη και τον Πάνα τον τραγοπόδαρο; Το κέρατο το τράγιο! Αυτό γίνεται! Σε αυτή την κατάσταση ξεπουλιούνται τα πάντα: σώματα, ψυχές, υπολήψεις, παιδιά, γονείς, η πολιτιστική μας κληρονομιά, η τιμή και η αξιοπρέπεια! Παίζουν: Έλενα Ευσταθίου, Ζωή Κυπριανού, Δένα Ιωάννου, Θανάσης Δρακόπουλος, Χρήστος Γρηγοριάδης, Μάριος Στυλιανού, Δημήτρης Γιωρκάτζης, Έλενα Ολυμπίου, Ηλίας Αντρέου, Χαριτίνη Ηλιάδου.
>> Κάθε Παρασκευή, Σάββατο (20:30) & Κυριακή (17:00) Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία. Εισιτήρια: SoldOutTickets.

FotoJet_58.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Erroneous Encounters του Παναγιώτη Τοφή
Το καινούργιο χορογραφικό έργο !Erroneous Encounters" σε κείμενο, καλλιτεχνική επιμέλεια και χορογραφία του Κύπριου δημιουργού Παναγιώτη Τοφή αποτελεί ένα πειραματικό κινησιολογικό ταξίδι σε ζωντανή σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής και ποιητικού λόγου. Τέσσερις χαρισματικοί ερμηνευτές και ένας ταλαντούχος μουσικός συνθέτης μοιράζονται τη σκηνή σε μία πορεία διαπραγμάτευσης με το μετατραυματικό ως αυτοάνοσο, με τη δυσλειτουργία, την απόσταση όπως και τους πολλαπλούς συμβολισμούς του κενού. Το έργο αποτελεί συνέχεια της ερευνητικής πορείας του δημιουργού με την οποία εστιάζει σε θεματικές κενότητας και απόκρυψης, όπως και στην απώλεια της αυτονομίας και της ενσυναίσθησης ως χαρακτηριστικά της σύγχρονης πραγματικότητας.
>> Παρασκευή 10, Σάββατο 11 Μαϊου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 20:30.
Κρατήσεις εισιτηρίων: 96014086. Τιμή εισιτηρίου: €10 / Μειωμένο: €8

60393-sitesdefaultfileshristosthivaios_WcR9RqN.width-800.jpg

Χρήστος Θηβαίος & Παναγιώτης Μάργαρης στο Ριάλτο
Με διάθεση συγκροτήματος επί σκηνής και επικοινωνίας, με όχημα τα τραγούδια, συναντιούνται και φέτος ο Χρήστος Θηβαίος και ο Παναγιώτης Μάργαρης. Μετά τις περσινές, πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις τους, επιστρέφουν στην Κύπρο, για να παρουσιάσουν ένα ανανεωμένο πρόγραμμα με τα τραγούδια γυμνά αλλά και γυμνασμένα, όπως τη στιγμή που έρχονται στο φως. Οι μοναδικές ερμηνείες του Χρήστου Θηβαίου σε δικά του τραγούδια από την εποχή των Συνήθων Υπόπτων αλλά και τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου και πολλών άλλων μεγάλων συνθετών, συναντιούνται με τις υπέροχες συνθέσεις και τη μοναδική δεξιοτεχνία του Παναγιώτη Μάργαρη σε solo κομμάτια. Ξεχωριστή στιγμή της παράστασης η παρουσίαση του πρώτου τους κοινού τραγουδιού σε μουσική Παναγιώτη Μάργαρη και στίχους Οδυσσέα Ιωάννου.
>> Παρασκευή 10 Μαΐου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσό, 20.30.

takitsan-Dj-Alx.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Τακι Τσαν & DJ ALX
Τακι Τσαν και Dj Alx ετοιμάζονται για την επόμενη στάση του ΡΙΜΑ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑ TOUR 2024 στην Κύπρο. Special guests οι ΧΑΡΜΑΝΗΣ, ΑΓΡΑΦΟΣ ΒΙΒΛΟΣ, ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ,SIGMA.PI.CREW & reper outlaw. On decks: Dj 2NS. Στα πρόσωπα των αδερφών Στραβαλέξη, Taki Tsan και DJ ALX, αντικατοπτρίζεται η ιστορία της ελληνικής hip hop σκηνής, στην οποία θα μας μεταφέρουν με το Ρίμα Για Χρήμα Tour 2024. To καυτό και ακούραστο δίδυμο Τάκι Τσαν και Dj Alx ερχεται στην πόλη σου για να παίξει live όλα τα highlights της δισκογραφίας του, από όλες τις διαφορετικές φάσεις και περιόδους, τα οποία αποτέλεσαν θεμέλια για την εγχώρια hip hop σκηνή. Raps και Beats από τους εκπροσώπους της παλιάς σχολής, που κάνουν ακόμη τον κόσμο του Χιπ Χοπ να προσεγγίζει με δέος ονόματα και καταστάσεις όπως: Ηχοκρατορία, Ζωντανοί Νεκροί, Τυμβωρύχος, Παιδί Θαύμα & TXC. Μπορεί να μην είναι κακό να πίνεις κανα ρο που και που αλλά είναι πολύ κακό να μην αγοράσεις τώρα το εισιτήριο σου για το Ρίμα Για Χρήμα tour 2024.
>> Σάββατο 11 Μαΐου, Avalon Live, Λάρνακα , 20.00 / Κυριακή 12 Μαΐου, DownTown Live, Εμμανουήλ Ροΐδη, Στρόβολος, 20.00. Προπώληση εισιτηρίων μέσω του more.com

kity.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Η Hello Kitty στην Κύπρο
Η Hello Kitty, η πιο αγαπημένη ηρωίδα μικρών και μεγάλων, μετά από την επιτυχημένη πορεία της σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο σε μια φαντασμαγορική θεατρική παράσταση, γεμάτη χρώματα και μουσική! Μαζί με τους αγαπημένους της φίλους, τον Dear Daniel, τη My Melody και τον Badtz - Maru ήρθαν για να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές με πολύ χορό, τραγούδι και πολλές ακόμη εκπλήξεις! Ελάτε κι εσείς στον μαγικό κόσμο της Hello Kitty και της παρέας της.
>> Σάββατο 11 Μαΐου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 11.30 & 15.00 / Κυριακή 12 Μαΐου, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 11.30 & 15.00. Εισιτήρια: ΖΟΝΕ Α €15 | ΖΟΝΕ Β €12 | παιδιά από 2 ετών και πάνω πληρώνουν εισιτήριο. soldoutticketbox.com

notes_Gpi50OX.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Νικηφόρος και Αγγελική Ηλιάδη στις Notes
Μια συνεργασία – έκπληξη για την Κύπρο. Νικηφόρος και Αγγελική Ηλιάδη ενώνουν τις φωνές και τις δυνάμεις τους και ετοιμάζονται να παρουσιάσουν ένα απόλυτα ανεβαστικό πρόγραμμα στη συμπρωτεύουσα κάθε Σάββατο βράδυ.
>> Έναρξη Σάββατο 11 Μαΐου, Notes Live, Λεμεσός. Κρατήσεις: 25344344.

uni501979.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Seven Jewish Children
Το έργο της Caryl Churchill, Seven Jewish Children (Ένα έργο για τη Γάζα) γράφτηκε το 2008-9 ως απάντηση στους εντατικούς βομβαρδισμούς που έγιναν στη Γάζα εκείνη την περίοδο από το κράτος του Ισραήλ. 15 χρόνια μετά, η λωρίδα της Γάζας βομβαρδίζεται εδώ και μήνες. Η Νικολέττα Παναγιώτου, καθοδηγούμενη από μία ανάγκη να ακουστεί το δίκαιο σύνθημα "Λευτεριά στην Παλαιστίνη" πέρα από τα στόματα των διαδηλωτών ανά τον κόσμο αλλά και από τα στόματα των καλλιτεχνών, που έχουν κατά την άποψή της καθήκον να παίρνουν θέση στα πολιτικά ζητήματα της εποχής τους, μετέφρασε, διασκεύασε και σκηνοθέτησε αυτό το συγκλονιστικό έργο της Caryl Churchill. Ενα έργο που αναγκάζει το θεατή να αντιληφθεί την σιγή του ως συνενοχή, την ίδια στιγμή που συντελείται μια γενοκτονία. Ένα έργο που θα ωθήσει το θεατή ενώ αποχωρεί από το θέατρο να μιλήσει στα παιδιά όλου του κόσμου. Να τους λέει από τώρα και στο εξής μόνο αλήθεια.
>> Σάββατο 11 Μαΐου, Κτήριον 53, Λευκωσία, 20:30. Εισιτήρια: more.com Πληροφορίες: 70001384.

17146-sitesdefaultfiles058923-007-a_fruehmorge.width-800.jpg

Γιορτή Τριαντάφυλλου στον Αγρό
Κάθε Μάιο, παραδοσιακά, δίνουμε ραντεβού στον Αγρό! Για δύο σαββατοκύριακα και φέτος ο Αγρός θα έχει την τιμητική του! Εξάλλου η λέξη τριαντάφυλλο έχει γίνει πλέον συνώνυμη με το πανέμορφο χωριό. Γι' αυτό και η κοινότητα καθιέρωσε το ετήσιο φεστιβάλ που γίνεται με σκοπό να διαδοθεί η παράδοση που έχει σχέση με τα ρόδα. Στη Γιορτή του Άγριου Τριαντάφυλλου θα ζήσεις τη μοναδική εμπειρία συγκομιδής και επεξεργασίας του ρόδου, και θα μάθεις για την εξέλιξη της παραγωγικής διαδικασίας και τους τρόπους χρήσης των προϊόντων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Επίσης, στο πλαίσιο της γιορτής πραγματοποιούνται έκθεση, μουσικοχορευτικό πρόγραμμα κ.ά.
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.
>> Σ 11 & Κ 12 Μαΐου και Σ 18 & Κ 19 Μαΐου, Αγρός, επ. Λεμεσού.

3._DJ_Cotsios_O_Pikatillis___Needle_2024.width-800.png

Needle
Έξι εβδομάδες εξερεύνησης του πολιτιστικού πλούτου της Λάρνακας οδήγησαν στο σήμερα: το Needle 2024 με χαρά ανακοινώνει ολόκληρο το lineup του φεστιβάλ του. Το Σάββατο 11 Μαΐου, η Λάρνακα 2030 θα ανοίξει τις πόρτες του φεστιβάλ Needle στην πλατεία Ζουχουρί από τις 15:00 μέχρι αργά το βράδυ για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την πολιτιστική κληρονομιά της Λάρνακας και να στρέψουμε το βλέμμα μας στο μέλλον της καλλιτεχνικής δημιουργίας του νησιού. Αναμένεται να παρουσιαστεί ένα γεμάτο πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένων νέων καλλιτεχνικών έργων στο δωρεάν φεστιβάλ της Needle 2024, με εικαστικές εγκαταστάσεις, ψηφιακά έργα τέχνης και ασταμάτητες παρουσιάσεις ζωντανής μουσικής και DJ sets.
Δες ολόκληρο το πρόγραμμα, ΕΔΩ.
>> Σάββατο 11 Μαΐου, πλατεία Ζουχούρι, Λάρνακα, 15.00.

kids_B5ksMM8.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Δωρεάν θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά στο Παραλίμνι
Ο Δήμος Παραλιμνίου διοργανώνει σειρά Θεατροπαιδαγωγικών Εργαστηρίων με τίτλο "Ο Δράκος τζιαι οι τεγνίτες της Κύπρου" με τη Θεατροπαιδαγωγό Χριστίνα Νικολάου το Σάββατο 11 Μαΐου 2024 για παιδιά 5 μέχρι 8 ετών και το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 για παιδιά 8 μέχρι 11 ετών. Το θεατροπαιδαγωγικό εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στο Παραδοσιακό Σπίτι Δήμου Παραλιμνίου και η συμμετοχή είναι δωρεάν. (Απαιτείται δήλωση συμμετοχής στη διεύθυνση: https://forms.gle/PS4heA3PtKeuzarv6
Περισσότερα ΕΔΩ

cactus-4161381_1280.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

15η Ετήσια Έκθεση Κάκτων και άλλων Παχυφύτων
Στον εκθεσιακό χώρο ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει σπάνιους συλλεκτικούς κάκτους και άλλα παχύφυτα. Τα μέλη του Συνδέσμου με τα χρόνια έχουν γίνει πιο έμπειροι καλλιεργητές και αυτό αντανακλάται στα φυτά που εκτίθενται στην Έκθεση. Παράλληλα με την Έκθεση γίνεται και διαγωνισμός. Ο κριτής του διαγωνισμού φέτος θα είναι ο κ. Jakub Jilemicky, ο οποίος έχει εξειδικευτεί στις Haworthias, Gasterias και Conophytum τα τελευταία 30 χρόνια, έχοντας περάσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής του, ταξιδεύοντας στη Νότια Αφρική και κυνηγώντας με την κάμερα του ενδιαφέροντα και σπάνια φυτά. Έχει δώσει διαλέξεις σε πολλές χώρες και φωτογραφίες του φιλοξενούνται σε διάφορες δημοσιεύσεις. Στον εξωτερικό χώρο της εκδήλωσης πωλούνται κάκτοι και άλλα παχύφυτα από φυτώρια και παραγωγούς από όλη την Κύπρο. Υπάρχουν προς πώληση συλλεκτικά σπάνια φυτά, χειροποίητες γλάστρες και άλλα σχετικά προϊόντα!
>> Κυριακή 12 Μαΐου, Εκθεσιακός Χώρος Σπηλιών, Πάρκο Ακρόπολης, 10:00-19:00.

pineza_gQdI6fe.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Street Party στην Παλαιά Πινέζα
Το δημοφιλές cocktail bar, που θα βρεις κρυμμένο σε ένα αδιέξοδο της παλιάς Λευκωσίας, συμπληρώνει κιόλας έντεκα χρόνια ζωής και το γιορτάζει με ένα μεγάλο πάρτι στον δρόμο... ειδικά αφιερωμένο στο πιο κεφάτο κοινό της πόλης... Έτσι ακριβώς θα είναι και το πάρτι που ετοιμάζει η Παλαιά Πινέζα... που γιορτάζει πάνω από μια δεκαετία επικών πάρτι και αξέχαστων αναμνήσεων. Κεφάτο και διασκεδαστικό, γεμάτο εκπλήξεις, με υπέροχα κοκτέιλ, δυνατές μουσικές ντόπιων DJs, τις οποίες και ωραίο φαγητό! Ετοιμάσου λοιπόν για χορό και διασκέδαση!
>> Κυριακή 12 Μαΐου, Παλαιά Πινέζα, παλιά Λευκωσία, 16.00. Πληρ. 70001991.

438664410_832066372301104_8439786.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Ένας αλλιώτικος Σπανός και οι 40 Δράκοι στο Ριάλτο
Παράστασεις Παιδικού Θεάτρου βασισμένες στη σειρά εκπαιδευτικών παιγνιδιών «Makers Will Make: STEAM Toys», στο πλαίσιο του προγράμματος FlashArt 2024. Ορμώμενες από την επιθυμία να συνδυάσουν τον πολιτισμό με την τεχνολογία, τρεις γυναίκες συνεργάστηκαν και δημιούργησαν την εκπαιδευτική σειρά παιχνιδιών «Makers Will Make: STEAM TOYS». Βασισμένα στον κυπριακό λαϊκό πολιτισμό και τη φύση, τα παιγνίδια δημιουργήθηκαν μέσω της χρήσης ψηφιακού εξοπλισμού ταχείας πρωτοτυποποίησης, σε συνδυασμό με παραδοσιακές μεθόδους κατασκευής και βραβεύτηκαν ως «Top Design» με το βραβείο «European Product Design Award». Η παραστάσεις έχουν αφηγηματικό χαρακτήρα και σταδιακά εξελίσσονται σε διαδραστικές, δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα να δημιουργήσουν δικούς τους σκηνικούς χώρους και φιγούρες, χρησιμοποιώντας τα συστατικά των παιγνιδιών. Τοπία χαραγμένα σε διαφανές πλαστικό, φιγούρες πουλιών της Κύπρου, ο Σπανός, οι σαράντα δράκοι και το φως από κινητά τηλέφωνα θα δείξουν στα παιδιά τη γοητεία του ταξιδιού από τις δυο στις τρεις διαστάσεις, θίγοντας ταυτόχρονα σύγχρονες θεματικές όπως η μετανάστευση και η αποδοχή της διαφορετικότητας.
>> Κυριακή 12, Μαΐου, Θέατρο Ριάλτο, 12:00 (50’). Θα προηγηθεί εργαστήρι κατασκευών στις 10:00.

saligaria-stiifado.width-800.jpg

Φεστιβάλ Καραόλου στην Τερσεφάνου
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Τερσεφάνου θα διοργανώσει ένα γαστρονομικό και πολιτιστικό φεστιβάλ με θέμα τον καράολο. Μέσα από αυτό το φεστιβάλ θα αναδειχθεί με μοναδικό τρόπο η παράδοση, η γαστρονομία και η πολιτιστική κληρονομιά της κοινότητας Τερσεφάνου. Η εκδήλωση θα διοργανωθεί στις 12 Μαΐου 2024 από τις 3μμ μέχρι και τις 8. Το φεστιβάλ θα διοργανωθεί στον χώρο στάθμευσης στο κέντρο του χωριού. Οι Σεφ Κυριάκος Φώκου και Χρίστος Χριστοδούλου καθώς και η τηλεμαγείρισσα Χρύσω Λέφου θα ετοιμάζουν δημιουργικές συνταγές με καραόλους που θα προσφέρονται δωρεάν στους επισκέπτες για γευσιγνωσία. Δωρεάν βιωματικά εργαστήρια μαγειρικής, χειροτεχνιών, και ζωγραφικής για μικρούς και μεγάλους. Στο χώρο θα υπάρχουν περίπτερα πώλησης φαγητού τύπου «street food» και τοπικών προϊόντων. Μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα θα μας κρατούν συντροφιά κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ. Διαγωνισμός του καλύτερου πιάτου από καραόλους. Ο καθένας και η κάθε μια θα έχει το δικαίωμα, εφόσον το επιθυμεί να συμμετέχει στο διαγωνισμό καλύτερου πιάτου με καραόλους. Για δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 24422222 μέχρι τις 7 Μαΐου 2024. (Έντυπα συμμετοχής βρίσκονται αναρτημένα στη σελίδα του φεστιβάλ και στο Κοινοτικό Συμβούλιο.). Το γαστρονομικό και πολιτιστικό φεστιβάλ θα δώσει τη δυνατότητα στην κοινότητα Τερσεφάνου να προβάλει την παράδοσή της και να μοιραστεί τον πλούτο της κουλτούρας της με τους επισκέπτες. Το Φεστιβάλ τελείται υπό την αιγίδα της Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κας Μαρίας Παναγιώτου.
Δες εδώ τις σπέσιαλ συνταγές που θα απολαύσουμε την Κυριακή στην Τερσεφάνου
>> Κ 12 Μαΐου, Τερσεφάνου, επ. Λάρνακας, 15.00-20.00.


Φεστιβάλ Αυτοκινήτων & Μοτοσικλετών

Είστε έτοιμοι για μια μέρα γεμάτη δράση, ταχύτητα και αδρεναλίνη; Τότε αυτό το αναμενόμενο γεγονός είναι για εσάς! Το Φεστιβάλ Αυτοκινήτων & Μοτοσικλετών είναι εδώ και ετοιμάζεται να αναστατώσει τους λάτρεις των οχημάτων! Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ στην Πέγεια της Πάφου και θα περιλαμβάνει τόσο εντυπωσιακά αυτοκίνητα όσο και μοτοσικλέτες! Επιθυμούμε να δούμε τα καλύτερα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες στην πόλη μας, και γι' αυτό χρειαζόμαστε τη συμμετοχή σας!
>> Κ 12 Μαΐου, Πέγεια, Πάφος, 10.00-22.00. Πληρ. 99851335.

citymarketss.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Τα City Markets επιστρέφουν
Το αγαπημένο pop up market, που κάθε τόσο μάς καλεί σε διαφορετικά σημεία του νησιού,.ετοιμάζεται για ένα ακόμα event. Το City Markets επιστρέφει στο Πάρκο Ακρόπολης για να χαρίσει σε όλους μία μοναδική μέρα στο πράσινο και στη φύση, με δεκάδες εκθέτες χειροποίητων μοναδικών δημιουργιών, μουσική, εκπλήξεις για τα παιδιά και πολλά άλλα. Στις 12 Μαΐου από τις 10:00 μέχρι τις 19:00, τα City Markets θα βρίσκονται στο Πάρκο Ακρόπολης στη Λευκωσία, και σε προσκαλούν να απολαύσεις τη βόλτα σου στο πανέμορφο τοπίο. Αυτό όμως με το οποίο έχουν ταυτιστεί είναι τα καταστηματάκια με crafts, παιχνίδια, γλυκά και τόσα άλλα, από τα οποία λατρεύουμε να ψωνίζουμε. Φιλοζωικές οργανώσεις είναι ευπρόσδεκτες να συμμετέχουν δωρεάν για ενίσχυση των καταφυγίων τους και των συνδέσμων τους.
>> Κυριακή 12 Μαΐου, Πάρκο Ακρόπολης, Λευκωσία, 10:00-19:00.

cyprus-greater-flamingos.width-800.png

2ο Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Ακρωτηρίου
Το Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Ακρωτηρίου, είναι μια μοναδική εκδήλωση αφιερωμένη στην περιβαλλοντική και πολιτιστική σημασία της Χερσονήσου του Ακρωτηρίου, και θα λάβει χώρα την Κυριακή 12 Μαΐου 2024. Σε συνέχεια της περσινής του επιτυχίας, το Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Ακρωτηρίου διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να μάθουν περισσότερα για την πλούσια φυσική και πολιτιστική αξία της Χερσονήσου Ακρωτηρίου και να ζήσουν από κοντά την ομορφιά της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, άτομα όλων των ηλικιών θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ποικιλία δραστηριοτήτων όπως δακτυλίωση και παρατήρηση πουλιών, διασκεδαστικά παιχνίδια εξερεύνησης και χειροτεχνίες για όλη την οικογένεια, περπάτημα σε μονοπάτια της φύσης, εργαστήρια καλαθοπλεκτικής και κυανοτυπίας κ.α. Η συμμετοχή στις δραστηριότητες είναι δωρεάν και ανοικτές προς το κοινό. Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι διαθέσιμα εδώ: https://visitakrotiri.cy/el/plan-your-visit/festivals/. Λόγω περιορισμένων θέσεων, απαιτείται δήλωση συμμετοχής για κάποιες από τις δραστηριότητες.
Δες το πρόγραμμα ΕΔΩ.
>> Κ 12 Μαΐου, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου (ΚΠΕΑ), Ακρωτήρι, Λεμεσός, 08.45.


Love the Earth Festival

Το Let’s Make Cyprus Green μας προσκαλεί στο δεύτερο Love the Earth Festival την Κυριακή 12 Μαΐου, από τις 10:30 έως τις 16:30 στο Πάρκο Μώλου, δίπλα στο Red Resto Bar. Ένα φεστιβάλ που θα προσφέρει μια ευχάριστη μέρα για όλες τις ηλικίες, με ποικίλες δραστηριότητες: Συνδεθείτε με τοπικούς οργανισμούς για να μάθετε για τις εμπνευσμένες πρωτοβουλίες τους, Λάβετε μέρος σε ανταλλαγή ρούχων, Εργαστήρια ανακύκλωσης, Απολαύστε ψυχαγωγικά παιχνίδια που είναι ταυτόχρονα εκπαιδευτικά και ευχάριστα, Εξερευνήστε περίπτερα που παρουσιάζουν προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον, Απολαύστε μουσική και νόστιμα υγιεινά σνακ. Επιπλέον, μη χάσετε την ευκαιρία να κερδίσετε συναρπαστικά δώρα! Ως ξεχωριστό σημείο, θα γιορτάσουμε την εγκατάσταση του πρώτου σταθμού ανεφοδιασμού νερού στην παραλία του Μώλου, ένα σημαντικό ορόσημο για την εκστρατεία Refill Cyprus. Αυτός ο σταθμός θα παρέχει στο κοινό δωρεάν, φιλτραρισμένο και κρύο νερό, συμβάλλοντας στη μείωση της ρύπανσης από πλαστικά μπουκάλια. Ελάτε να γίνετε μέρος αυτής της χαρούμενης γιορτής και να συνεισφέρετε σε ένα πιο πράσινο, πιο βιώσιμο μέλλον. Η παρουσία σας στο Love the Earth Festival ενισχύει τη συλλογική δέσμευση να έχουμε θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη.
>> Κ 12 Μαΐου, Μόλος Λεμεσού, 10.30-16.30.


Ημέρα της πόλης της Αγίας Νάπας
Με την εκδήλωση με τίτλο «Ημέρα της πόλης της Αγίας Νάπας» ο Δήμος Αγίας Νάπας θα εορτάσει και φέτος, με πανηγυρικό τρόπο την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Πρόκειται για μία ημέρα γιορτής, χαράς, στην οποία θα μπορούν όλοι όσοι θα παρευρίσκονται στους χώρους διεξαγωγής της εκδήλωσης να συμμετέχουν μαζί με τα καλλιτεχνικά μουσικοχορευτικά συγκροτήματα, στέλνοντας παράλληλα προς τα έξω με τον εορταστικό αυτό τρόπο το μήνυμα ότι η Αγία Νάπα είναι ένας κορυφαίος προορισμός για ονειρεμένες διακοπές που διαθέτει πέρα από τις χρυσές αμμουδιές, τα καταγάλανα θαλασσινά νερά, Πολιτισμό, ιστορία, πλούσιες παραδόσεις, αξιόλογα αξιοθέατα και πολιτιστικά σημεία αναφοράς. Φέτος, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024, στις 7.00μ.μ με χορούς της Κύπρου και της Θάλασσας που θα χορέψουν κατά μήκος της λεωφόρου Μακαρίου, από τα φώτα τροχαίας μέχρι το χερσαίο χώρο του Αλιευτικού Καταφυγίου, μέχρι τις 8:00μ.μ. Συμμετέχουν εννέα χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Επαρχία Αμμοχώστου - ο Χορευτικός ΄Ομιλος Δήμου Αγίας Νάπας, τα Χορευτικά Συγκροτήματα «Ρυθμός», «Δρυμιό» Δήμου Δερύνειας, «Χορόκραμα» και οι Πολιτιστικοί Όμιλοι «Γιασουμειά» Δάσους ΄Αχνας, «΄Αγιος Γεώργιος» Βρυσούλλων-Αχερίτου, «Αράδιππος», «Η Παράδοση» Λιοπετριού και «Χοροθέαμα» Ξυλοφάγου. Στη συνέχεια τα συγκροτήματα θα καταλήξουν στην Πλατεία του Αγίου Γεωργίου όπου θα συνεχίσουν για μία ώρα ακόμη να χορεύουν χορούς της Κύπρου και της Θάλασσας. Τα χορευτικά συγκροτήματα θα συνοδεύουν μουσικά, Μουσικό Σχήμα, το οποίο απαρτίζεται από τους μουσικούς, Αντρέα Νικολάου (Βιολί), Χρίστο Ισιδώρου (Λαούτο), Χρίστο Ππασή (κρουστά, τραγούδι) και ΄Ελενα Παπαγεωργίου (σαντούρι, τραγούδι).
>> Κυριακή 12 Μαΐου, Αγία Νάπα, 19:00. Είσοδος ελεύθερη.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close