Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Δημοτική Αγορά Λευκωσίας: Εγκαίνια με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις

Η ανακαινισμένη Δημοτική Αγορά της πόλης φιλοξενεί ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 12 Απριλίου 2024

Το κτήριο της Δημοτικής Αγοράς της Λευκωσίας, σχεδιάστηκε το 1965 από τον Αρχιτέκτονα Σταύρο Οικονόμου, προκειμένου να φιλοξενήσει τη Δημοτική Αγορά Λευκωσίας και να στεγάσει γραφεία του Δημου Λευκωσίας. 

Στην πορεία, η Δημοτική Αγορά επιτέλεσε τον πιο σημαντικό ρόλο που οι Δημοτικές Αγορές έχουν, αυτόν του σημείου συνάντησης των κατοίκων, σε αυτή την περίπτωση, ένα πολύ αναγκαίο σημείο συνάντησης για τους κατοίκους της εντός των τειχών πόλης. 

Οι εργασίες ανακαίνισης και επέκτασης του κτηρίου, ξεκίνησαν στις 19 Ιανουαρίου 2021 και ολοκληρώθηκαν σχεδόν τρία χρόνια αργότερα, στις 29 Δεκεμβρίου 2023.

433929966_801925485310610_7749926381793933123_n.jpg

Η μετακόμιση του Κέντρου Αριστείας CYENS στη διατηρητέα αυτή οικοδομή, ενδεικτικό παράδειγμα του μεταμοντερνισμού στην Κύπρου, θα ξαναδώσει ζωή στην περιοχή και θα συμβάλλει στη διαχρονικότητά του κτηρίου, το οποίο 60 σχεδόν χρόνια μετά την κατασκευή του, συνεχίζει να στεγάζει επαγγελματίες διαφορετικών ενδιαφερόντων ενώ ευελπιστεί πως θα αποτελέσει σημείο συνάντησης για το πολύ δραστήριο και ζωντανό οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων και νέων τεχνολογιών της πρωτεύουσας.

Την Τρίτη 23 Απριλίου, ο Δήμος Λευκωσίας θα τελέσει τα εγκαίνια του έργου «Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας – Συνοικία Δημιουργικών Επιχειρήσεων – Αποκατάσταση και Επέκταση Παλιάς Δημοτικής Αγοράς» στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, καλεσμένων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ανθρώπων που συνέβαλαν ποικιλοτρόπως στη δημιουργία, εξέλιξη και μεταμόρφωση της Δημοτικής Αγοράς Λευκωσίας. 

Μετά την επίσημη τελετή εγκαινίων του έργου, οι ερευνητές του Κέντρου Αριστείας CYENS, θα παρουσιάσουν μια ενδιαφέρουσα έκθεση που αφορά την ιστορία του κτηρίου, δύο performances οι οποίες παρουσιάζουν με τον πλέον καλλιτεχνικό τρόπο, την ερευνητική εργασία που διεξάγεται στο Κέντρο καθώς και demonstrations τα οποία θα επιτρέψουν στο κοινό να γνωρίσει τι είδους έρευνες πραγματοποιούνται στο Κέντρο και πως αυτές μπορούν να βοηθήσουν και να βελτιώσουν την καθημερινότητά του. 

Φορώντας γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, οι επισκέπτες μπορούν να «περπατήσουν» στην πράσινη γραμμή (CYENSVerse), να δουν σε ολογραφικό τραπέζι το digital twin της Λευκωσίας (iNicosia) να παίξουν στο ειδικά διαμορφωμένο Gaming Room εκπαιδευτικά παιχνίδια που δημιούργησαν οι ερευνητικές ομάδες του CYENS και πολλά ακόμη εξαιρετικά ενδιαφέροντα projects. 

Ελάτε την Τρίτη 23 Απριλίου, στις 7.30μ.μ., στην Παλιά Δημοτική Αγορά Λευκωσίας, να θαυμάσετε την εντυπωσιακή ανακαίνιση ενός εμβληματικού κτηρίου και να δοκιμάσετε σύγχρονες τεχνολογίες που έχουν σαν επίκεντρο τον άνθρωπο.

Εγκαίνια Τρίτη 23 Απριλίου, Κέντρο Αριστείας CYENS (Πλατεία Λέλλου Δημητριάδη), 19:00, Λευκωσία.

11MARCH2024-INTERIOR-64.jpeg

Αγορά: Η Δημιουργία   

Ερευνητική ομάδα Museum Lab

23.04 έως 21.06.2024 

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα με Παρασκευή 09.00 – 16.00

Την ημέρα των εγκαινίων του ανακαινισμένου κτηρίου της Παλιάς Δημοτικής Αγοράς Λευκωσίας, θα ανοίξει τις πόρτες της μια έκθεση αφιερωμένη στο ιστορικό αυτό κτήριο. Η έκθεση, θα παρουσιάσει τα σχέδια του αρχιτέκτονα, φωτογραφικό υλικό από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της, την εξέλιξή της τα τελευταία 50 χρόνια αλλά και τις εργασίες ανακαίνισης και επέκτασής της που ξεκίνησαν πριν από 20 χρόνια.

Μέσα από αυτήν την παρουσίαση, γνωρίζουμε και τιμούμε ένα κτήριο το οποίο συγκέντρωσε εντός αλλά και πέριξ των εγκαταστάσεών του την κοινότητα της Λευκωσίας.

Χορεύοντας στα Όρια της Τεχνολογίας: Μια Ψηφιακή Απεικόνιση των Λειτουργιών του Σώματος

Ερευνητική Ομάδα Neo-Move 

23.04.2024 / 20.00 – 20.15

Η ερευνητική ομάδα Neo-Move, έχει δημιουργήσει ένα καινοτόμο και εντυπωσιακό εργαλείο που μας επιτρέπει να παρακολουθούμε σε πραγματικό χρόνο μυσκελετικές (δυσ)λειτουργίες απεικονιζόμενες στο ψηφιακό δίδυμο του χρήστη (digital twin). Με την τοποθέτηση συγκεκριμένων αισθητήρων, η παράσταση της χορεύτριας Ιόλης Κασκάνη αποτυπώνεται ψηφιακά, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία αφενός να απολαύσει μια υπέροχη χορογραφία και αφετέρου να ανακαλύψει τη μυοσκελετική δραστηριότητα με κάθε της κίνηση.

Αυτή η παράσταση παρουσιάζει με τον πλέον καλλιτεχνικό τρόπο την έρευνα που πραγματοποιείται στο CYENS από την ομάδα Neo-Move, με σκοπό να βοηθήσει άτομα που ασκούν επαναλαμβανόμενες κινήσεις (αθλητές, μουσικούς, χορευτές) να εντοπίσουν φθορές ή κακώσεις στο μυοσκελετικό τους σύστημα.

Συνδυάζοντας Τέχνη, Επιστήμη και Τεχνολογία σε έναν Οργανικό-Ψηφιακό Κόσμο

Ερευνητική Ομάδα ITICA 

23.04.2024 / 20.30 – 20.45 

Μία performance που αξιοποιεί τη σύγχρονη τεχνολογία, την κινούμενη εικόνα και τη μουσική, προκειμένου να δημιουργήσει καινοτόμες εμπειρίες τόσο στην ακοή όσο και στην όραση. Το έργο θα παρουσιαστεί από τον ερευνητικό συνεργάτη και καλλιτέχνη Στέφανο Παπαδά -μέλος της ερευνητικής ομάδας ITICA-,  σε συνεργασία με τον συνθέτη, ακουστικό καλλιτέχνη, εκπαιδευτή και ερευνητή Δημήτρη Σάββα.

Η σύμπραξη των δυο καλλιτεχνών, δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να απολαύσει μουσική που μετουσιώνεται σε live εικόνα, ενώ οργανικά και αλγοριθμικά πρότυπα συνθέτουν ένα περιβάλλον όπου ο πραγματικός με τον ψηφιακό κόσμο γίνονται ένα.

Σκέψεις για το παρελθόν, το παρόν, και το μέλλον της νεκρής ζώνης της Λευκωσίας, μέσω εικονικής εξερεύνησης

Ερευνητική Ομάδα ITICA 

23.04.2024 / 19:00 έως 22:00 

Η ερευνητική ομάδα ITICA, παρουσιάζει σε εικονικό περιβάλλον, την νεκρή ζώνη της Λευκωσίας, μια από τις πιο ευάλωτες περιοχές πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης. Με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας / virual reality μπορούμε να δούμε και γνωρίσουμε την περιοχή της Λευκωσίας που όλοι γνωρίζουμε ως “πράσινη γραμμή”.  

Λαμβάνοντας έμπνευση από το metaverse και αξιοποιώντας τις τεράστιες δυνατότητες της πλατφόρμας iNicosia  -του digital twin της πρωτεύουσας-, το CYENSVerse, λειτουργεί ως χώρος συζήτησης για το μέλλον της Λευκωσίας, λαμβάνοντας υπόψη το πολύμορφο παρελθόν της, και αξιοποιώντας τις αναδυόμενες τεχνολογίες.

Στόχος του CYENSVerse, είναι να ενθαρρύνει τη συμμετοχή του κοινού σε μια διαδικασία επαναπροσδιορισμού του μέλλοντος της νεκρής ζώνης, μέσω μιας εικονικής εμπειρίας.

TMS projects

Thinker Maker Space 

23.04.2024 / 7-10μ.μ.

Ο πολυλειτουργικός δημιουργικός χώρος του Thinker Maker Space – TMS εργάζεται για να προσφέρει και να οικοδομήσει συνεργασίες με τοπικούς επιχειρηματίες, σχεδιαστές, καλλιτέχνες και ερευνητές.Στόχος του είναι να υποστηρίξει τη τοπική δημιουργική κοινότητα στην ανάπτυξη έργων που αξιοποιούν τεχνικές ψηφιακής κατασκευής και ταχείας δημιουργίας πρωτοτύπων, και προάγουν την καινοτομία με γνώμονα την τεχνολογία.

Με εύκολη πρόσβαση σε εξοπλισμό αιχμής και έμπειρους τεχνικούς, εγγεγραμμένα μέλη του Makerspace, μπορούν να εξερευνήσουν δυνατότητες που παρέχει η ταχεία κατασκευή πρωτοτύπων, οι παραδοσιακές διαδικασίες κατασκευής, η ρομποτική, η φωτογραφία και τρισδιάστατη σάρωση, αλλά και να χρησιμοποιήσουν πάγκους εργασίας.

Ψηφιακή Πλατφόρμα iNicosia Digital Twin

Ομάδα 3D Software Development Team  

23.04.2024 / 7-10μ.μ.

Το iNicosia Digital Twin,αποτελείται από ένα τρισδιάστατο μοντέλο της Λευκωσίας, με ψηφιακές αναπαραστάσεις των κτιριακών υποδομών της πόλης και των δεδομένων που σχετίζονται με αυτά. Η πλατφόρμα, περιλαμβάνει τρισδιάστατες αναπαραστάσεις μνημείων, του οδικού δικτύου, χώρων στάθμευσης και άλλων σημείων της πόλης. Διαθέτει δεδομένα από διάφορες πηγές και αισθητήρες που έχουν τοποθετηθεί γύρω από την πόλη της Λευκωσίας, κυβερνητικά ανοικτά δεδομένα και άλλες ιδιωτικές και δημόσιες πρωτοβουλίες.

Η πλατφόρμα iNicosia, περιλαμβάνει επίσης χώρο αποθήκευσης δεδομένων και ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της πόλης για την επιστημονική κοινότητα, τη βιομηχανία και το κοινό.

Οι χρήστες της πλατφόρμας μπορούν να κατεβάζουν δεδομένα και ψηφιακό υλικό για σκοπούς έρευνας και ανάπτυξης.

Διαμορφώνοντας Φανταστικά Τοπία

CPEIC STUDIO 

23.04.2024 / 19:00 μέχρι 22:00

Τιμώντας την αρχιτεκτονική και πολιτιστική σημασία του κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς, το στούντιο CPEIC ξεκίνησε ένα φορμαλιστικό πείραμα, χρησιμοποιώντας τη μορφή του κτιρίου ως καλούπι για να διαμορφώσει εναλλακτικούς φανταστικούς κόσμους.  

Μια ρευστή προσομοίωση πραγματοποιήθηκε εντός των ορίων μιας ψηφιακής αντιγραφής του κτιρίου, δημιουργώντας μια ποικιλία αφηρημένων σχημάτων. Κάποια από τα σχήματα που προέκυψαν, αναπαράχθηκαν σε δισδιάστατη μορφή χρησιμοποιώντας ανοξείδωτο ατσάλι και αποτέλεσαν τη βάση μιας σύνθεσης που θα αγκαλιάσει το ανθρώπινο σώμα.  

Ακολουθώντας το σώμα ως οδηγό, δημιουργήθηκε ένα μοναδικό σύνολο, όπου κάθε κομμάτι λειτουργεί ως γλυπτικό στοιχείο, επαναλαμβάνοντας τη ρευστότητα και τη δυναμική των κόσμων που εξερευνήθηκαν στο έργο.

Υπό τον τίτλο “Διαμορφώντας Φανταστικά Τοπία”, το έργο αποσκοπεί στην έναρξη ενός διαλόγου μεταξύ του σώματος, του χώρου και των ορίων του.

Ομάδα CPEIC STUDIO:

Τερέζα Κουρρά

Ανδρέας Χριστοδουλίδης

Χριστιάνα Χατζήκυριακου 

GAEA, Country-Scale AI-powered Geospatial Environmental Modelling Tool

Ερευνητική Ομάδα SuPerWorld

23.04.2024 /19:00 μέχρι 22:00

Tο Gaea, είναι ένα διαδραστικό διαδικτυακό εργαλείο εθνικής κλίμακας, που προσφέρει 26 γεωαναλυτικές περιβαλλοντικές υπηρεσίες, παρέχοντας ολοκληρωμένες και αξιόπιστες πληροφορίες για τα γεωμορφολογικά και κλιματικά χαρακτηριστικά της Κύπρου, μαζί με γεωχωρικές τάσεις και αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την αγορά ακινήτων.

Συνδυάζοντας προηγμένες τεχνολογίες παρατήρησης της γης, τεχνητή νοημοσύνη και τεχνικές γεωχωρικής ανάλυσης, το εργαλείο Gaea συνεισφέρει στην καλύτερη κατανόηση των επιπτώσεων των περιβαλλοντικών κινδύνων και της κλιματικής αλλαγής σε ακίνητα που βρίσκονται στη γεωγραφική περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επιπλέον, το Gaea ενσωματώνει χαρτογράφηση κάλυψης γης και αλλαγή χρήσης γης με την πάροδο του χρόνου, παρέχοντας πληθώρα πληροφοριών για πιο τεκμηριωμένη λήψη αποφάσεων από τεχνοκράτες. Το εργαλείο Gaea φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα ψηφιακό δίδυμο για ολόκληρη τη χώρα της Κύπρου.

WEBSITE superworld.cyens.org.cy

GAMING ROOM

23.04.2024 / 19:00 μέχρι 22:00

Δεν θα μπορούσαμε να γιορτάσουμε την εγκατάσταση του Κέντρου Αριστείας CYENS, στο κτήριο της Παλιάς Δημοτικής Αγοράς Λευκωσίας, χωρίς να έχουμε διευθετήσει τη δημιουργία ενός gaming room, τουλάχιστον για την ημέρα των εγκαινίων! 

Ελάτε να διασκεδάσετε με τα projects σε μορφή games που αναπτύχθηκαν μέσω των πολύ συναρπαστικών συνεργασιών του CYENS με κρατικούς οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Κάθε project δημιουργήθηκε από ομάδες που πάντρεψαν την ερευνητική κατάρτιση, την τεχνογνωσία, των σχεδιασμό, το ταλέντο και τον παιδικό ενθουσιασμό. 

Μια απολαυστική εμπειρία για όλες τις ηλικίες!

Game #1

“Το Παιχνίδι του Πύργου του Οθέλλο”

Το “Παιχνίδι του Πύργου του Οθέλλο” αποτελεί ένα συναρπαστικό διαδικτυακό παιχνίδι απόδρασης πολλαπλών παικτών, εμπνευσμένο από την ιστορία και την αρχιτεκτονική του Πύργου του Οθέλλο στην Αμμόχωστο. 

Σχεδιασμένο με προσέγγιση στην εκπαιδευτική ψυχαγωγία/ edutainment, οι παίκτες εισέρχονται σε ένα τρισδιάστατο εικονικό περιβάλλον όπου ανακαλύπτουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες και λύνουν γρίφους μαζί.

Το παιχνίδι προωθεί την κοινωνική αλληλεπίδραση και τη συνεργασία μεταξύ των παικτών, προάγοντας την ομαδικότητα και την επικοινωνία. Σε κάθε δωμάτιο, ένας παίκτης βλέπει γρίφους ενώ οι άλλοι βλέπουν μόνο στοιχεία, γεγονός που απαιτεί την επικοινωνία προκειμένου να υπάρξει πρόοδος.

Με την ενσωμάτωση της πολιτιστικής εκπαίδευσης στο παιχνίδι, αυτή η εμπειρία στοχεύει να είναι ταυτόχρονα εκπαιδευτική και κοινωνικά ελκυστική, κάνοντας τη μάθηση για την πολιτιστική κληρονομιά του κάστρου πιο συναρπαστική. 

Την ιστορική έρευνα, την 3D σάρωση και την ανάπτυξη του παιχνιδιού ανέλαβε η πρώην ερευνητική ομάδα του CYENS, VR for WELL-BEING. Το παιχνίδι “Ο Πύργος του Οθέλλο” υπήρξε ανάθεση από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Ηνωμένου Εθνικού Οργανισμού (ΟΗΕ) ως μέρος του έργου “Ψηφιακή Κληρονομιά: Η Ενίσχυση της Ιστορικής Αμμοχώστου για τα Παιδιά της Σχολικής Ηλικίας”.

WEBSITE https://www.cyens.org.cy/en-gb/media/news/othello-s-castle-escape-the-time/

Game #2

“Κάτι αρχαίο ψήνεται” για το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής

Το έργο “Κάτι αρχαίο ψήνεται” είναι ένα εκπαιδευτικό ψηφιακό παιχνίδι. Το έργο σχεδιάστηκε από τη μουσειολόγο Χρυστάλλα Αντωνίου και υλοποιήθηκε από την Ομάδα 3D & Software Development Team,του CYENS

Centre of Excellence.

Το ψηφιακό πρόγραμμα μουσειακής αγωγής «Κάτι Αρχαίο Ψήνεται» πραγματεύεται πτυχές που άπτονται της διατροφής στην Κύπρο της αρχαιότητας, προβάλλοντάς τις ως αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτισμικής της κληρονομιάς. 

Συγκεκριμένα, μέσα από την κινούμενη εικόνα και τα διαδραστικά παιγνίδια, τα παιδιά ταξιδεύουν στην καθημερινότητα μια αρχαίας Κύπριας και με διασκεδαστικό τρόπο εξερευνούν τις τροφές που συνιστούσαν μέρος της δίαιτας των αρχαίων Κυπρίων, τα χρηστικά σκεύη και το εορταστικό-αριστοκρατικό τραπέζι. 

Όλα μαζί ωθούν τα παιδιά να συνδιαλεχθούν με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αναφορικά με τη διατροφή και τις διατροφικές συνήθειες, με πολιτισμικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές προεκτάσεις.

Το πρόγραμμα βασίζεται στην Αρχαιολογική Συλλογή Γεωργίου και Νεφέλης Τζιάπρα Πιερίδη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου και απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικής Εκπαίδευσης. Προσφέρεται από το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου.

Η ομάδα Ομάδα 3D & Software Development Team του CYENS ανέλαβε την επεξεργασία σεναρίου, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη παιχνιδιών στη Unity, καθώς και την εικονογράφηση, την 2D animation, τον συντονισμό σχεδιασμού ήχου και τις υπηρεσίες ηχογράφησης στο στούντιο.

Play the game: https://cyprusfoodmuseum.cyens.org.cy/

Game #3

“Dragons of the Heartland” για το Υφυπουργείο Τουρισμού

Το Dragon Game βασίζεται στο έργο Heartland of Legends (HoL), μια διαδρομή που δημιουργήθηκε από το Υφυπουργείο Τουρισμού, η οποία διέρχεται από ορεινές περιοχές, με στόχο να προσφέρει αυθεντικές εμπειρίες σε επισκέπτες και τουρίστες και να τους φέρει πιο κοντά στην κυπριακή φύση, παράδοση και τρόπο ζωής. 

Το HoL είναι ήδη διαθέσιμο διαδικτυακά σε μια προσπάθεια να προσφέρει μια συλλογή εμπειριών σε κάθε επισκέπτη και να προσφέρει επίσης την ευκαιρία σε χωριά, κοινότητες, παραγωγούς και επιχειρηματίες να προωθηθούν μέσω του HoL, επιτυγχάνοντας οφέλη συνέργειας.

Στο πλαίσιο της προώθησης του HoL και της ενθάρρυνσης της τουριστικής κίνησης προς την ενδοχώρα και της αύξησης της επισκεψιμότητας των περιοχών αυτών, αποφασίστηκε η δημιουργία ενός mobile AR παιχνιδιού, του Dragons of the Heartland.

Το Mobile Augmented Reality Game  αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε από τις ομάδες ITICA, Museum Lab και την ομάδα 3D & Software Development Team του CYENS, με την καλλιτεχνική συμβουλευτική καθοδήγηση του Γιώργου Τσαγκάρη και της Μαγδαλένας Ζήρα.

Website: https://heartlandoflegends.com/

Game #4

“Μετάλλων Τόποι” για το Τμήμα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου

Το αντικείμενο του έργου περιελάμβανε την ανάπτυξη και παραγωγή δύο ψηφιακών μουσειακών παιχνιδιών, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού διασυνοριακού προγράμματος Metal Places με στόχο την ανάδειξη της αρχαίας και σύγχρονης μεταλλευτικής κληρονομιάς της Ασγάτας (Κύπρος) και του νησιού της Σίφνου, της Σέριφου, της Κύθνου (Κυκλάδες, Ελλάδα).

Στόχος θα είναι να προσελκύσει το ενδιαφέρον των παιδιών σχολικής ηλικίας, να μάθουν με διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο θέματα σχετικά με τις πρώτες ύλες, τη γεωλογία και τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στην Ελλάδα και την Κύπρο, την ιστορία της αρχαιολογίας της εκμετάλλευσης ορυκτών, καθώς και την παρουσίαση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ασγάτας, της περιοχής Τροόδους καθώς και των νησιών Σίφνου, Σέριφου και Κύθνου.

Η ομάδα 3D & Software Development Team του CYENS, παρέδωσε παιχνίδια περιπέτειας point & click, όπου ο παίκτης μαθαίνει για την ιστορία και τις ιδιότητες των δύο μετάλλων (χαλκό και ασήμι) και τη μεταλλουργική διαδικασία μέσω της διαδραστικής εμπειρίας. 

Οι υπηρεσίες που παρείχε το CYENS περιλάμβαναν έρευνα, σχεδιασμό και σενάριο παιχνιδιών, ανάπτυξη στο Unity, τρισδιάστατο σχεδιασμό στοιχείων, κινούμενα σχέδια και σχεδίαση χαρακτήρων και περιβάλλοντος.

Website: https://www.greece-cyprus.eu/ & https://metalplaces.eu/

Game #5

RELIEF

Το RELIEF είναι μια πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας (VR) που σχεδιάστηκε για να βοηθήσει επαγγελματίες θεραπευτές να καθοδηγήσουν τους ασθενείς μέσω εξατομικευμένης θεραπείας σχετικά με φοβίες.

Αποτελούμενο από μια ποικιλία σεναρίων που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες φοβίες όπως η υψοφοβία (φόβος των υψών), η αεροφοβία (φόβος των αεροπλάνων), η κλειστοφοβία (φόβος των κλειστών χώρων), η πλατφόρμα προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να βρεθούν σε ρεαλιστικά εικονικά περιβάλλοντα μέσα σε ένα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον.

Οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν μια παιχνιδοποιημένη εξερεύνηση, ενώ σε επαγγελματικό πλαίσιο, το RELIEF μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα δυναμικό και εύπλαστο εργαλείο κατά τη διάρκεια διάγνωσης και θεραπείας.

Game #6

“Red Space”, το μέλλον της κινηματογραφικής τέχνης!

Το “Red Space”, είναι μια επίδειξη του πως μπορεί κάποιος να κάνει ζωντανή εικονική παραγωγή ταινίας χρησιμοποιώντας τρισδιάστατα γραφικά πραγματικού χρόνου και μεθοδολογίες καταγραφής κίνησης.

Το project είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της ερευνητικής ομάδας PULSE και της ομάδας 3D& Software Development Team του CYENS.

Η επίδειξη εντάσσει τον χρήστη σε έναν επιστημονικής φαντασίας κόσμο που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για αυτή την επίδειξη από την ομάδα του CYENS, όπου ένας ηθοποιός γίνεται ένα ρομποτικό εξωγήινο άβαταρ!

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι είναι πως ο χρήστης είναι αυτός που παίρνει τις αποφάσεις ως άλλος σκηνοθέτης, δίνει τις εντολές στο avatar και μπορεί να κάνει κινηματογράφηση σε πραγματικό χρόνο.

Μέσω του Red Space, ο χρήστης απολαμβάνει την εμπειρία της τεχνικής της εικονικής κινηματογράφησης σε πραγματικό χρόνο η οποία έχει φέρει επανάσταση στη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close