Τα καλύτερα της Κύπρου

Τα 20 καλύτερα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα

Όλα όσα θα κάνουν πιο όμορφες τις επόμενες ημέρες

Δημοσιεύτηκε στις 08 Απριλίου 2024

Υποδεχόμαστε την πρώτη εβδομάδα του Απρίλη στην Κύπρο με μία εικοσάδα από όμορφες εκδηλώσεις που θα μας συντροφεύσουν για αυτή την εβδομάδα που μόλις μπήκε. Θέατρο, μουσική, live εμφανίσεις, εκθέσεις και πολλές άλλες δραστηριότητες πραγματοποιούνται στο νησί γι' αυτό διάλεξε εκείνα που σε ενδιαφέρουν και προγραμμάτισε την επόμενη σου έξοδο μία μέρα καθημερινή με την παρέα.

FOTO_KAI_TORA_OI_DYO_MAS.2e16d0ba.fill-1375x72.width-800.jpg

Και τώρα οι δυο μας, Θέατρο Δέντρο
Ένα από τα συγκλονιστικότερα έργα της σύγχρονης ρωσικής δραματουργίας, το «Και τώρα οι δυο μας» του Αλεξάντερ Γκέλμαν ανεβαίνει στο Θέατρο Δέντρο σε σκηνοθεσία του διακεκριμένου Ελλαδίτη σκηνοθέτη και ηθοποιού Χρήστου Σουγάρη. Ένα έργο σταθερά επίκαιρο αφού πραγματεύεται το καταστροφικό πάθος για ανέλιξη και εξουσία στον εργασιακό χώρο καταδεικνύοντας τις αιτίες που απομακρύνουν τον άνθρωπο από την ηθική του υπόσταση. Το έργο, που έχει παρουσιαστεί σε πολλές χώρες του κόσμου με μεγάλη επιτυχία, φωτογραφίζει την ισοπέδωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας όταν η φιλοδοξία και το συμφέρον επιτρέπουν την εκμετάλλευση… Παίζουν: Χρήστος Σουγάρης, Κατερίνα Λούρα, Κυριακή Ιακωβίδου.
>> Δευτέρα 8 Απριλίου, 22:45 / Τετάρτη 10 Απριλίου, 20:30, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία. Διάρκεια παράστασης: 65 λεπτά. Εισιτήρια: Soldout Tickets και στα Kαταστήματα STEPHANIS.

nor_lefkosia_anthropoi_topoi.jpg


Τρεις Φωτογραφικές Διαδρομές – Λευκωσία: Άνθρωποι και Τόποι στο Λεβέντειο
Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας παρουσιάζει τη νέα του προσωρινή έκθεση με τίτλο Τρεις Φωτογραφικές Διαδρομές – Λευκωσία: Άνθρωποι και Τόποι. Η έκθεση συγκεντρώνει πληθώρα ιστορικών φωτογραφιών, οι οποίες «εικονογραφούν» την πρωτεύουσα του τόπου μας στο πέρασμά της στον χρόνο. Τρεις φωτογραφικές διαδρομές, τρία μέρη τα οποία εξελίσσονται διαδοχικά ως μία ουσιαστικά έκθεση: Μέρος 1: 1878-1950, Μέρος 2: 1950-1960 και Μέρος 3: 1960-2004. Με τον τρόπο αυτόν, το ιστορικό Μουσείο της πόλης προβάλλει άγνωστα ντοκουμέντα του Φωτογραφικού του Αρχείου ως μαρτυρίες που ξεδιπλώνουν την ανάπτυξη της πρωτεύουσας.
>> Εγκαίνια Τρίτη 9 Απριλίου, Λεβέντειο Μουσείο, Λευκωσία, 18:30. Διάρκεια έκθεσης έως 19 Μαΐου 2024
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή 10:00-16:30.

aigia.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Έκθεση των μικρών δημιουργών της Αιγαία
Η Σχολή Αιγαία σε συνεχίζει την Ετήσια Έκθεση των μικρών της Δημιουργών μέχρι τις 30 Απριλίου 2024. Περιπλανηθείτε ανάμεσα σε χρώματα, πινελιές, γλυπτά, κεραμικά, πίνακες, φωτογραφίες, χαρακτήρες, αντικείμενα, ιστορίες. Οι νεαροί καλλιτέχνες, μας δείχνουν με τον μοναδικό τους τρόπο τι θα πει δημιουργικότητα, στοιχείο πλέον σημαντικό για εξεύρεση λύσεων στις σύγχρονες προκλήσεις της ανθρωπότητας. Τα εξειδικευμένα εργαστήρια που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι ομάδες μας σε κυκλική εναλλαγή καθ’όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους, τους έφεραν σε επαφή με την πληθώρα των εξειδικεύσεων των Καλών Τεχνών, του Design και Media. Ανέπτυξαν έτσι μια σφαιρική εικαστική αντίληψη, η οποία αντανακλάται και στην έκθεση που όλοι οι μικροί μας καλλιτέχνες λαμβάνουν μέρος. Στόχος μας είναι πάντα μεταξύ άλλων και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας για την σημασία της πολιτιστικής καλλιέργειας του ατόμου που ασχολείται με τις τέχνες από την παιδική ηλικία, καθώς και η εκτίμηση των εικαστικών τεχνών, σαν στοιχείο πολιτισμού. Μέσω των ποικίλων δραστηριοτήτων προκαλούμε το ενδιαφέρον των παιδιών, παροτρύνοντάς τα να παρατηρήσουν με περιέργεια και να αποτυπώσουν με αυθορμητισμό το ότι συμβαίνει γύρω τους. Να εκφράζουν τον εσωτερικό τους κόσμο, να καταγράφουν εμπειρίες και αναμνήσεις, να αναπτύσσουν κριτική σκέψη, να προτείνουν λύσεις σε προβλήματα. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα προσφέρουμε δωρεάν εκπαιδευτικό εικαστικό πρόγραμμα σχεδιασμένο για παιδιά δημοτικής εκπαίδευσης, στο οποίο μπορούν να λάβουν μέρος δάσκαλοι αλλά και γονείς μαζί με τα παιδιά τους. Ο διδακτικός χαρακτήρας των εκθεμάτων, μας δίνει την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε τμήματα διαφόρων ηλικιών και επιπέδων. Μέσα από το δημιουργικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδιάσαμε, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν θεματολογίες, ιδέες και νοήματα, προσφέροντας τους μια ξεχωριστή διαδραστική διδακτική εμπειρία.
>> Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο (ώρες λειτουργίας της σχολής), Σχολή Αιγαία, Λευκωσία. Ραντεβού για ομάδες στο 22 445757.

1000010286-1024x768.width-800.png

Άγγελοι στην Κόλαση, Θεατρική Ομάδα Garage
Την παραγωγή «Άγγελοι στην Κόλαση», με βάση το έργο του Έρνεστ Λέμαν, προτείνει από τις 5 Απριλίου η Θεατρική Ομάδα Garage, σε σκηνοθεσία Μάριου Ζησίμου, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Το έργο θέτει πολλά ερωτήματα στον θεατή. Πόσο αντέχουμε την αλήθεια; Μπορούμε να αποφύγουμε τον εαυτό μας; Και αν ναι, για πόσο; Πόσο μπορούμε να απαλλαγούμε από τα παιδικά μας τραύματα; Είμαστε ικανοί να διαγράψουμε το παρελθόν ή τελικά θα μας ακολουθεί για πάντα; Μπορεί άραγε ένας άγγελος να κατευνάσει την κόλαση; Δύο ζευγάρια επιστρέφουν από ένα πάρτι νωρίς τα ξημερώματα. Η ώρα είναι δύο το πρωί. Η πλοκή του έργου εκτυλίσσεται από αυτή την ώρα μέχρι να ξημερώσει, καθώς οι πρωταγωνιστές δίνουν την πιο γενναία τους μάχη. Παλεύουν άγρια μέσα τους να βρουν τον ήλιο. Έρχονται αντιμέτωποι με τον εαυτό τους. Ό,τι είχαν κοιμίσει βαθιά μέσα τους για χρόνια, ξύπνησε και δεν λέει να σωπάσει. Τα σκοτεινά τους ένστικτα κυριαρχούν. Έχουν πλήρη επίγνωση του κινδύνου, αλλά ξέρουν ότι μόνο έτσι θα γλιτώσουν από το σκοτάδι που τους κυκλώνει. Τολμούν το πιο γενναίο, το πιο οδυνηρό εγχείρημα της ζωής τους. Η μεγάλη τους απελπισία τούς οδηγεί να δουν την αλήθεια κατάματα. Και ακόμα περιμένουν να ξημερώσει Σκηνοθεσία/ Μουσική επιμέλεια: Μάριος Ζησίμοy. Παίζουν: Γιάννος Ερωτοκρίτου, Έλενα Μαραθεύτη, Βαλεντίνα Αντρέου και Γιάννης Χριστόπουλος.
>> Δευτέρα 8 Απριλίου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 20:30. Κρατήσεις: 99156101.

411201221_805377828060328_3162863.2e16d0ba.fil.width-800.jpg


Meatball, Θέατρο ΕΘΑΛ

Βρισκόμαστε σε μια κοινωνία «μετασημερινή», όπου τα ζώα έχουν ίσα δικαιώματα με τους ανθρώπους και η κατανάλωση κρέατος είναι απαγορευμένη διά νόμου. Ένα χαλαρό βράδυ Σαββάτου, δύο φιλικά ζευγάρια μαζεύονται στο σπίτι του ενός για δείπνο. Όλα κυλούν ομαλά και ευχάριστα μέχρι τη στιγμή που η διασκέδαση της παρέας σταματά, όταν αντικρίζουν στο πάτωμα ένα αυθάδικο και ελαφρώς δαγκωμένο κεφτεδάκι από κιμά!!!!!! Ναι!!! Από κιμά! Πανικός! Ανταλλάσσονται ματιές τρόμου! Μα γιατί; Οι ισορροπίες διαταράσσονται ξαφνικά. Ποιος είναι ο ένοχος; Ποιος πάει να τους παγιδεύσει; Ποιος άλλος μπήκε στο σπίτι κρυφά; Όχι εγώ, εσύ, όχι εσύ, αυτή! Επικρατεί πανικός. Αλληλοκατηγορούνται και φανερώνουν τα ανθρωποφάγα ένστικτά τους, έξαλλοι και καταϊδρωμένοι! Η απειλή της φυλάκισης κρέμεται σαν μία μάχαιρα επάνω απ’ το κεφάλι τους. Θα χάσουν τις δουλειές τους, το καλό τους όνομα, τη θέση τους στην πράσινη κοινωνία! Εκείνη τη βραδιά, μέσα από την κατάσταση που επικρατεί, βγαίνουν μυστικά στη φόρα, καταπιεσμένα ένστικτα και ένοχες επιθυμίες, που κανένας δεν τόλμησε μέχρι τότε να ξεστομίσει. Σκηνοθεσία: Μαρίνα Βρόντη. Παίζουν: Γρηγόρης Γεωργίου, Γιώργος Ευαγόρου, Δημήτρης Σπύρου, Πέννυ Φοινίρη, Μαρίλια Χαριδήμου.
>> Δευτέρα 8 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20:30. Κατάλληλο για άτομα άνω των 16 ετών. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεάτρου Δήμου Στροβόλου 2024. Εισιτήρια: Ticketmaster.

1223899271-01544-01062.jpg

«In Memoriam: συναυλία στη μνήμη του Νικόλα Οικονόμου»
H Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Λεμεσού υπό τη μουσική και καλλιτεχνική διεύθυνση του αρχιμουσικού Φράνσις Νεκτάριου Γκάυ παρουσιάζει στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού την «In Memoriam: συναυλία στη μνήμη του Νικόλα Οικονόμου». Πέραν από κορυφαίος πιανίστας, ο Νικόλας Οικονόμου (1953-1993) ήταν ταλαντούχος και ως συνθέτης. Τέσσερα κομμάτια από τις 16 πιανιστικές Σπουδές για παιδιά με τίτλο Childhood Whims, έχουν ενορχηστρωθεί από τον Άλκη Μπαλτά και θα αποτελέσουν την εισαγωγή στην συναυλία εις μνήμη των 30 χρόνων εκδημίας του σπουδαίου, «Sui generis», μουσικού της Κύπρου. Το Κοντσέρτο για βιολί σε μι ελάσσονα, έργο 64, του Felix Mendelssohn, ένα από τα ωραιότερα έργα του Ρομαντικού ρεπερτορίου, ερμηνεύει η καταξιωμένη Λεμεσιανή βιολονίστα Βικτώρια Μαυρομουστάκη. Η Βικτώρια από τα 15 της χρόνια ζει στο Λονδίνο, αρχικά ως υπότροφος του “The Purcell School for Young Musicians”, έπειτα ως φοιτήτρια στο “ The Royal School of Music” και τώρα σαν επαγγελματίας μουσικός με αξιοσημείωτη καριέρα, με εμφανίσεις στο Wigmore Hall και Royal Albert Hall του Λονδίνου καθώς και συναυλίες σε Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή. Το αποκορύφωμα της βραδιάς θα είναι αναμφίβολα η αριστουργηματική Πρώτη Συμφωνία σε Ντο μείζονα, έργο 21 του Ludwig van Beethoven. H «Βιενέζικη» αυτή συμφωνία χαρακτηρίζεται από τις κρυστάλλινες, όμορφες και ευνόητες μελωδίες και από τη σαφή δομή σύνθεσης, μορφής και αναλογίας.
>> Δευτέρα 8 Απριλίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 20.30. Εισιτήρια: €12 / €7.

music_9GmsOL4.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

3ο Breach Festival στη Λευκωσία
Το Breach που ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 8 Απριλίου είναι ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στον Αυτοσχεδιασμό και την Πειραματική μουσική. Στόχος του Breach είναι να ενισχύσει και να υποστηρίξει αυτές τις πρακτικές στην Κύπρο: ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, free jazz, σύγχρονη κλασική μουσική, πειραματική ηλεκτρονική μουσική, sound-art, καθώς και πολλές άλλες αχαρτογράφητες ηχητικές περιοχές. Φέτος είναι η 3η χρονιά του Breach Festival, σε συνεργασία με το φεστιβάλ Irtijal στο Λίβανο - το μεγαλύτερο φεστιβάλ στη Βηρυτό και το φεστιβάλ Space21 στο Κουρδιστάν/Ιράκ. Οι μουσικοί που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ προέρχονται από Κύπρο, Ελλάδα, Λίβανο, Ελβετία και Ισπανία. Όλοι ανεξαιρέτως είναι καταξιωμένοι στον τομέα του αυτοσχεδιασμού και της πειραματικής μουσικής και έχουν μακρά ιστορία εμφανίσεων σε γνωστούς χώρους και φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Καλλιτέχνες: Giorgos Bizios, Pan Brown, Miriam Felix, Irine Flexiblespirit, David Fox, Margo Khlop, Aggelos Messios, Andria Nicodmeou, Alkis Nicolaides, Julia Sabra, Dimitris Savva, Sharif Sehnaoui, Simis Shukuroglou, Eva Stavrou, Fadi Tabal, Elyse Tabet, Marina Tantanozi, Melissa Zanga.
>> Πρόγραμμα Δευτέρα 8 Απριλίου, Κτήριον 53, Λευκωσία, 20:30.
Miriam Felix (τσέλο) & Andria Nicodemou (βιμπράφωνο) & Marina Tantanozi (μπάσο φλάουτο, ηλεκτρονικά) / Pan Brown (ηλεκτρική κιθάρα) & Alkis Nicolaides (ηλεκτρική κιθάρα) / “Snakenskin” - Julia Sabra (φωνή, ηλεκτρονικά) & Fadi Tabal (ηλεκτρονικά) / Breach Ensemble

A090.2e16d0ba.fill-1375x729_BmzgQUJ.width-800.jpg

Αλεπούδες, Point To Contemporary Theater
Πρόκειται για ένα καθηλωτικό έργο, με υπαινικτικό χιούμορ, που παίζει με τις παράνοιες μας - πραγματικές η φανταστικές. Σε ένα κόσμο στον οποίο ο καταιγισμός πληροφοριών φτάνει σε μας αφιλτράριστος, οι ψευδείς ειδήσεις και οι θεωρίες συνομωσίας παραμορφώνουν την καθημερινότητα μας. Το έργο θεωρήθηκε προφητικό αφού γράφτηκε πριν από τα τραγελαφικά γεγονότα που έζησαν οι Άγγλοι πολίτες, σχετικά με το Brexit, την έλλειψη τροφίμων και την συσσώρευση αποθεμάτων στα σπίτια τους. Η δράση λαμβάνει χώρα σε μια ζοφερή εποχή, όπου η ανθρωπότητα μαστίζεται από λιμό, οι σοδιές καταστρέφονται από πλημμύρες, ενώ παράλληλα ταλανίζεται από την απειλή του κόκκινου θηρίου (των Αλεπούδων). Εντεταλμένοι του κράτους στέλνουν τον νεαρό Ουίλιαμ Μπλορ, επίλεκτο ανιχνευτή αλεπούδων, στο κτήμα της οικογένειας Κόβι, που πενθεί τον πρόσφατο θάνατο του γιου τους, για να ερευνήσει την αιτία που οι οικογένεια δεν εκπλήρωσε τους στόχους της. Σκηνοθεσία: Ευαγγελία Ονουφρίου. Παίζουν: Νάγια Αναστασιάδου Κώστας Κωνσταντίνου Εύα Μιλτιάδου Σταύρος Πέτρου.
>> Δευτέρα 8 Απριλίου, Θέατρο WhereHaus612, Λευκωσία, 20:30. Εισιτήρια: ΕΔΩ

DSC_0950.2e16d0ba.fill-1375x729_MZOM1yt.width-800.jpg

Το Σκοπευτήριο, Θέατρο Χώρα
Η «Σόλο για Τρεις» σε σύμπραξη με το θέατρο ΑντίΛογος συνεχίζει τις παραστάσεις με το έργο του Μιχάλη Παπαδόπουλου «Σκοπευτήριο». Το «Σκοπευτήριο», είναι ένα θεατρικό έργο σε δύο πράξεις, που πραγματεύεται δύο διαφορετικές ιστορίες ρατσισμού και ομοφοβίας. Αθήνα, σήμερα. Ένα ζευγάρι περιμένει το διευθυντή ενός φεστιβάλ για δείπνο. Προοδευτικοί και οι δύο, με αριστερό παρελθόν, ζουν αποξενωμένοι πια ο ένας από τον άλλον. Βυθισμένοι στη ρουτίνα τους και στο κυνήγι μιας επιτυχημένης καριέρας, αδυνατούν να αντιληφθούν τις αλλαγές γύρω τους και το κακό που πλησιάζει. Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου – Καρσερά. Παίζουν: Χάρης Κκολός, Χριστίνα Χριστόφια, Μιχάλης Καζάκας.
>> Δευτέρα 8 Απριλίου, Θέατρο Χώρα, Λευκωσία, 20:30 / Τρίτη 9 Απριλίου, Θεατράκι Τάκη Χριστοφίδη, 20:00 / Τετάρτη 10 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Αγίας Νάπας, 20:30. Κρατήσεις: 9614780.

nor_premiere5.jpg


Premiere 5- Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου στο Δημ. Θέατρο Στροβόλου
Στις συναυλίες ‘Premiere 5’, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παρουσιάζει το εμβληματικό έργο του Antonio Vivaldi Τέσσερις Eποχές (Le Quattro Stagioni), ένα έργο διαχρονικό που μας οδηγεί σε μια αισθητηριακή εξερεύνηση των θαυμάτων της φύσης. O βιολιστής και μέλος της Ορχήστρας στα πρώτα βιολιά Αντώνης Παρτζίλης ερμηνεύει τα σόλο μέρη στα πανέμορφα, δεξιοτεχνικά και γεμάτα πάθος αυτά κοντσέρτα για βιολί και ορχήστρα. Η αριστουργηματική Συμφωνία αρ. 40 σε Σολ ελάσονα του Mozart που ακολουθεί, ταιριάζει θαυμάσια με τον έντονο συναισθηματισμό των Τεσσάρων Εποχών. Εύστοχα ο μουσικολόγος Charles Rosen την περιγράφει ως «ένα έργο πάθους, βίας και πένθους.»
Τιμές εισιτηρίων:
Ζώνη Α: €18 / €14 (μειωμένο)
Ζώνη Β: €13 / €10 (μειωμένο)

Δικαιούχοι μειωμένων εισιτηρίων:
Μαθητές, στρατιώτες, φοιτητές, συνταξιούχοι, πολύτεκνες και πενταμελείς οικογένειες με παρουσίαση ταυτότητας. Δωρέαν είσοδος σε άτομα με αναπηρίες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Antonio Vivaldi: Οι Τέσσερις Εποχές (Le Quattro Stagioni)
Wolfgang Amadeus Mozart: Συμφωνία αρ. 40 σε Σολ ελάσονα, Κ. 550
(διάρκεια: 80´-90΄)

Αντώνης Παρτζίλης βιολί
Douglas Boyd μαέστρος
>> Τετάρτη 10 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20:30 / Πέμπτη 11 Απριλίου Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, 20:30.
Προπώληση cyso.interticket.com , Ταμείο του Θεάτρου Παλλάς (Τετάρτη 16:00-19:00)
Πληροφορίες 22 463144 www.cyso.org.cy

Nikolas_Oikonomoy.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Τιμητική εκδήλωση και παρουσίαση βιβλίου προς τιμή του Νικόλα Οικονόμου
Τιμητική εκδήλωση για τον μεγάλο ερμηνευτή και συνθέτη Νικόλα Οικονόμου και παρουσίαση του βιβλίου της Βάντας Οικονόμου-Κωνσταντίνου, με τίτλο «Νικόλας Οικονόμου: Η αναπάντεχη φυγής μιας ιδιοφυίας», θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 9 Απριλίου 2024, στις 7:30 το βράδυ, στο χώρο της Μουσικής Ακαδημίας ΑΡΤΕ. Για το έργο και τη ζωή του Νικόλα Οικονόμου θα μιλήσουν ο εκδότης Αντρέας Χατζηθωμάς, ο πιανίστας/ακαδημαϊκός Χρίστος Γιάλλουρος, και η συγγραφέας. Τη παρουσίαση θα συντονίζει η Μαρίνα Μαλένη. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με μουσικό μέρος κατά το οποίο θα ακουστούν έργα του Οικονόμου καθώς και άλλες συνθέσεις. Τα έργα ερμηνεύουν οι Χρίστος Γιάλλουρος, Σάββας Σάββα, Νικόλας Κωσταντίνου, και οι νεαρές πιανίστριες του Μουσικού Σχολείου Λευκωσίας, Σοφία Βασιλείου και Σοφία Παπαδοπούλου. Το μουσικό μέρος θα ολοκληρωθεί με προβολή οπτικογραφημένου στιγμιότυπου από το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Μονάχου, το 1984, όπου ο Οικονόμου ερμηνεύει έργα Σοπέν. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Υφυπουργός Πολιτισμού, κ. Βασιλική Κασσιανίδου, η οποία θα απευθύνει χαιρετισμό.
>> Τρίτη, 9 Απριλίου, Μουσική Ακαδημία ΑΡΤΕ, οδός Λεωνίδου 34-36, 1097 (έναντι ΕΛΔΥΚ), Λευκωσία, 19:30. Πληρ. 22676823.

1974_KqPajP0.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Μαρτυρίες Μνημονεύουν
Το σκηνικό αφιέρωμα «Μαρτυρίες Μνημονεύουν» είναι απότοκο έξι προσωπικών ιστοριών, βασισμένο κυρίως σε μαρτυρίες, αναφορές και καταγεγραμμένα γεγονότα από την περίοδο της τουρκικής εισβολής του 1974. Από μνήμες Κυπρίων που έζησαν τις μέρες της εισβολής – πρόσωπα όπως η Ελένη Φωκά και η Χαρίτα Μάντολες, στρατιώτες, δάσκαλοι, άνθρωποι της Κύπρου που ξεριζώθηκαν – γεννήθηκαν έξι θεατρικές μαρτυρίες καθώς και έξι τραγούδια. Τα κείμενα και τους στίχους απέδωσε και έγραψε η Μαρία Χατζηαυξέντη, ενώ τη μουσική σύνθεση ο Ανδρέας Κατσιγιάννης. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Βαρνάβας Κυριαζής, Γιάννα Λευκάτη, Γιώργος Μουαΐμης, Έρικα Μπεγέτη Αννίτα Σαντοριναίου και Ιωάννα Σιαφκάλη θα εξιστορήσουν αυτές τις μαρτυρίες επί σκηνής, ενώ θα τραγουδούν o Ηρόδοτος Μιλτιάδους, η Μαρία Θεοδότου και η Άννα Γιαγκιώζη, με συνοδεία τριών μουσικών επί σκηνής, τους Αντώνη Πολυκάρπου, Κωνσταντίνο Μακαρίτη και Νικόλα Τρύφωνος. Οι βιντεοπροβολές και ο σχεδιασμός φωτισμού είναι του Νίκου Μυλωνά ενώ το σκηνικό αφιέρωμα σκηνοθετεί ο Ανδρέας Αραούζος.
>> Τρίτη 9 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία / Τετάρτη 10 Απριλίου, Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο, Πάφος, 20:30. Εισιτήρια: Ticketmaster.cy και όλα τα ACS couriers.

thodoris-ferris-romeo-club-25867057.width-800.jpg


Θοδωρής Φέρρης

Ο επιτυχημένος και ερωτικός καλλιτέχνης της γενιάς του Θοδωρής Φέρρης έρχεται στις Notes Live την Τετάρτη 10 Απριλίου στη Λεμεσό για να χαρίσει σε όλους άλλη μια ξεχωριστή εμπειρία.Ο αγαπημένος τραγουδιστής ετοιμάζεται να αφήσει για ακόμα μία φορά "Άλλη μία εμπειρία" στο κοινό του και να μας χαρίσει συναρπαστικές μουσικές στιγμές με ένα δυνατό πρόγραμμα γεμάτο συναίσθημα και επιτυχίες.
>> Τετάρτη 10 Απριλίου, Notes Live, 20.30, Λεμεσός. Κρατήσεις: 25344344.

xristos-dantis.width-800.jpg


Xρήστος Δάντης
O Xρήστος Δάντης έρχεται ξανά στο νησί μας για να κάνει τα βράδια μας ακόμα πιο διασκεδαστικά. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης θα εμφανιστεί στο Patio Cocktail Bar στη Λευκωσία την Τετάρτη 10 Απριλίου για ένα δυνατό live. ''Κάποιος σ' αγαπάει'', ''Δωμάτιο'', ''Ψάξε με'', ''Παλιό μου παλτό'', και πολλά άλλα θα τραγουδάμε και θα χορεύουμε μαζί με τον δημοφιλή τραγουδιστή σε ένα βράδυ γεμάτο διασκέδαση!
>> Τετάρτη 10 Απριλίου, Patio Cocktail Bar, Λευκωσία. Κρατήσεις & πληροφορίες: 22664488.

IMG_7957_002--.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, στις 19.00, εγκαινιάζεται στην γκαλερί Αποκάλυψη, στη Λευκωσία, η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Έλενας Σιακαλλή, με τίτλο “Determined To Fly”. Γεννημένη στην Αμμόχωστο, η Έλενα Σιακαλλή κατοικεί, μετά την προσφυγιά, στην Λεμεσό. Από μικρή την συνέπαιρνε η εικαστική δημιουργία και μετά τις σπουδές στο θέμα της Διοίκησης Επιχειρήσεων και του Μάρκετινγκ στην Μ. Βρετανία, δεν έπαψε ποτέ να μαθητεύει στην τέχνη, το ψηφιδωτό, την αγιογραφία αλλά και την ζωγραφική, την οποία διδάχτηκε και από τον διαπρεπή Κύπριο ζωγράφο Αντρέα Μακαρίου. Αυτή είναι η τρίτη της ατομική έκθεση ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου. Εδώ και χρόνια είναι ενεργό μέλος του ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ «Τέχνη δίχως Σύνορα», του οποίου είναι και αντιπρόεδρος από το 2018 έως και σήμερα.
>> Εγκαίνια Τετάρτη 10 Απριλίου, γκαλερί Αποκάλυψη, Λευκωσία, 19:00.

Igudesman__Joo_1.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Igudesman & Joo

Μετά από τη sold out εμφάνιση τους με τον John Malkovich στο Ηρώδειο το 2022, το διάσημο, μουσικό χιουμοριστικό ντουέτο Igudesman & Joo έρχεται στην Κύπρο για μία παράσταση. Ο Aleksey Igudesman και ο Hyung-ki Joo έχουν κατακτήσει τον κόσμο με τις μοναδικές, ξεκαρδιστικές θεατρικές παραστάσεις τους που συνδυάζουν το χιούμορ με την κλασική αλλά και την ποπ μουσική, συγκεντρώνοντας πάνω από 35 εκατομμύρια επισκέψεις στο YouTube. Μέσα από τα πανέξυπνα "mash-ups", οι δυο βιρτουόζοι μουσικοί, ο βιολιστής Igudesman και ο πιανίστας Joo, αναμειγνύουν μουσικά είδη και στυλ, με χορταστικές δόσεις χιούμορ και θεατρικότητας. Το κοινό θα απολαύσει ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα όπως: «Από τον Μότσαρτ με αγάπη», «Ο Ραχμάνινοφ μόνος του» και «Ένας πολύ γαλάζιος Δούναβης», δοσμένα μέσα από τη χαρακτηριστική, χιουμοριστική οπτική των δύο μουσικών.
>> Πέμπτη, 11 Απριλίου στις 20.30, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com. Διατίθεται περιορισμένος αριθμός early bird εισιτηρίων μέχρι την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου.

429654660_18022220908999348_48855.2e16d0ba.fil.width-800_rEI5ZaQ.jpg

Κοίτα ποιος ήρθε από το Σατιρικό Θέατρο στη Λεμεσό
Στο «Κοίτα ποιος ήρθε!» η φάρσα βρίσκει την πιο σπαρταριστή εκδοχή της, σατιρίζοντας μέσα από ψέματα, παραπλανήσεις, και απροσδόκητα συμβάντα τις ανθρώπινες αδυναμίες και πάθη. Η καταιγιστική δράση, οι απανωτές εκπλήξεις, παρεξηγήσεις και ανατροπές αλλά και οι άκρως απολαυστικοί χαρακτήρες του έργου, συνθέτουν ένα «εκρηκτικό» σκηνικό που θα προσφέρει άφθονο γέλιο. Οι Βασίλης Μιχαήλ, Χάρης Αριστείδου, Μαριλένη Σταύρου, Αστέρω Κυπριανού, Σπύρος Γεωργίου, Ανδρέας Ρόζου και Γεωργία Νικολάου στήνουν μια κεφάτη, γεμάτη ρυθμό και τρελό χιούμορ παράσταση και μας υπόσχονται μια βραδιά πραγματικής ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Παίζουν: Βασίλης Μιχαήλ, Χάρης Αριστείδου, Μαριλένη Σταύρου, Αστέρω Κυπριανού, Σπύρος Γεωργίου, Ανδρέας Ρόζου και Γεωργία Νικολάου.
>> Τετάρτη 10, Πέμπτη 11 Απριλίου, Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ, Λεμεσός, 20:30. Εισιτήρια: SoldOutTickets.

makeup-1.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Το MPM BAZAAR επιστρέφει
ΤΟ MPM BAZAAR αλλάζει τοποθεσία και μεταφέρεται στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη (Πύλη Αμμοχώστου). Εδώ θα βρεις το καθιερωμένο MPM BAZAAR με εκπτώσεις έως και 70%! Επώνυμα καλλυντικά, αρώματα, μακιγιάζ, ταξιδιωτικά είδη, summer accessories και πολλές επιλογές δώρων! Σας περιμένουμε για μια νέα αγοραστική εμπειρία & με χώρο στάθμευσης! MPM BAZAAR ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 70%. Ανάμεσα στις διαθέσιμες μάρκες καλλυντικών συμπεριλαμβάνονται οι Lancôme, YSL, Armani, Biotherm, Kiehl’s, Cacharel, Helena Rubinstein, Ralph Lauren, Viktor & Rolf, Diesel, Paco Rabanne, Nina Ricci, L’Oréal Paris, Maybelline New York, ΝΥΧ, Gosh, Dermacol, Garnier, OPI, W7, Bronx Colors, Technic, W7, Biovene, Spa Pharma, Mineralium, Dirty Works, Possibility και πολλές άλλες αγαπημένες μάρκες. Για ταξιδιωτικά είδη, οι επισκέπτες θα βρουν τις ταξιδιωτικές αποσκευές DELSEY, HERSCHEL backpacks και τα βιώσιμα μπουκάλια 24Bottles.
>> Τετάρτη με Σάββατο, 10 - 13 Απριλίου 10.00-20.00 και Κυριακή 14 Απριλίου, 11.00-17.00. Πληροφορίες στο 22 746745.

leventios1.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Ζωγράφισε παρέα με μουσική και καλό κρασί στη Λεβέντειο
Με αφορμή τα δέκατα γενέθλιά της, η Λεβέντειος Πινακοθήκη σας προσκαλεί στην έκθεση 1, 2, 3... ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ που διαρκεί μέχρι 09-06-2024. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα διεξαχθούν μουσικές εκδηλώσεις, έτσι ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να ζωγραφίσει μετά μουσικής. Στην πρώτη εκδήλωση, η Λεβέντειος Πινακοθήκη προσκαλεί το συγκρότημα Misharoz Jazz Band για μια ξεχωριστή βραδιά! Ελάτε για ένα ποτάκι και για να ακούσετε όμορφες μελωδίες αλλά… και να γίνετε καλλιτέχνες για ένα βράδυ. Με επιλογές τραγουδιών της παραδοσιακής πρώιμης τζαζ και μπλουζ μουσικής, καθώς και με πρωτότυπες συνθέσεις, το Misharoz Jazz Band φέρνει κοντά σας τον πλούσιο, αυθεντικό ήχο των New Orleans rags, τη λαμπρή μελαγχολία της Billie Holiday, τη χορευτική ένταση των Caribbean Beguines και μουσικά στοιχεία από την Κύπρο και την Αγγλία. Τα εκλεκτά μας κρασιά ΟΙΝΟΥ ΓΗ, θα διατίθενται καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Χαλαρώστε με ένα ποτήρι κρασί ΟΙΝΟΥ ΓΗ και απολαύστε μια υπέροχη βραδιά με δημιουργικότητα και πολιτισμό.
>> Πέμπτη, 11 Απριλίου, Λεβέντειος Πινακοθήκη, Λευκωσία, 19:00-22:00. Είσοδος ελεύθερη.

diatrofi_3903w2E.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Δύο δωρεάν βιωματικά εργαστήρια στον Στρόβολο
Ο Δήμος Στροβόλου προσκαλεί το κοινό σε σειρά δωρεάν βιωματικών εργαστηρίων με θέμα την ψυχική υγεία και τη διατροφή, τα οποία θα διεξαχθούν τον Απρίλιο.Αυτή την εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 11 Απριλίου γίνεται η αρχή με το πρώτο εργαστήριο. Μπορείς πιο κάτω να ενημερωθείς και για τα υπόλοιπα που θα γίνουν.

Τα θέματα των εργαστηρίων είναι τα εξής:

  • Πώς επηρεάζει το διαδίκτυο τη διατροφή και τη ψυχολογία μας (Α’& Β’ μέρος) Πέμπτη 11 και Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στην αίθουσα υπογείου του Πολιτιστικού Κέντρου Στροβόλου, 18:30
  • Πώς να ζούμε καλύτερα με ένα αυτοάνοσο νόσημα (Α’& Β’ μέρος) Α’ μέρος: Πέμπτη 18 Απριλίου, στην αίθουσα υπογείου του Πολιτιστικού Κέντρου Στροβόλου, 18:30 Β’ μέρος: Τρίτη 23 Απριλίου 2024, στην αίθουσα «Νικόλαος Μούντης» του Πολιτιστικού Κέντρου Στροβόλου, 18:30

Δήλωση συμμετοχής απαραίτητη στην ιστοσελίδα του Δήμου www.strovolos.org.cy.

Οι εισηγήτριες των εργαστηρίων είναι η διατροφολόγος Νάσια Κουτή και η ψυχολόγος Χριστίνα Ζαβού, οι οποίες επί σειρά ετών δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Στροβόλου, παρέχοντας υποστήριξη σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, με έντονη εθελοντική δράση προσφοράς προς την κοινότητα. Ο Δήμος Στροβόλου, μέσω του Γραφείου Εθελοντισμού και Ενεργού Πολίτη, διοργανώνει την εν λόγω σειρά βιωματικών εργαστηρίων, με στόχο την ενδυνάμωση των συμμετεχόντων, την ενημέρωση και την επιμόρφωση του κοινού για τα ανωτέρω θέματα, κατόπιν εισηγήσεων των δημοτών.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close