Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ο κύριος Μιχάλης σού στρώνει (αυθεντικό) κυπριακό τραπέζι στο χωριό!

Σε ένα χωριό της Λάρνακας, θα απολαύσεις μερικά από τα πιο νόστιμα πιάτα της κυπριακής κουζίνας

Δημοσιεύτηκε στις 08 Απριλίου 2024

Σε ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά της ορεινής Λάρνακας, πολύ κοντά τόσο στη Λεμεσό, όσο και στη Λευκωσία αλλά και στη Λάρνακα, μια παραδοσιακή ταβέρνα έχει καταφέρει να τραβήξει την προσοχή, τόσο των ντόπιων όσο και των επισκεπτών της περιοχής. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την αυθεντική κουζίνα της και τα νόστιμα πιάτα της, αλλά και την ίδια την τοποθεσία της, στολισμένη με ανθισμένες αμυγδαλιές, οι οποίες μάλιστα της χάρισαν και το όνομά της.

DJI_0769--.jpg

Ο κύριος Μιχάλης, εξάλλου, που ανέλαβε τον χώρο πριν από μερικούς μήνες, είναι ιδιαίτερα γνωστός και πολύ αγαπητός στο κοινό, μίας και για 30 και πλέον χρόνια μάς υποδεχόνταν στο διπλανό Κάτω Δρυ, στον Πλάτανο, ετοιμάζοντάς μας εκεί τα μεζεδάκια του.

IMG_9960--d.jpg

Στο κέντρο του πανέμορφου χωριού Βάβλα (που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Χοιροκοιτία) λοιπόν και κυριολεκτικά μέσα στη φύση κάτω από μεγάλα δέντρα που, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, προσφέρουν σκιά και δροσιά, θα βρεις την ταβέρνα «ταβέρνα Πλάτανος- Εστιατόριο Αμυδγαλιές». Το εσωτερικό της, με καρό τραπεζομάντηλα, μας θυμίζει παραδοσιακό χωριό. Εκεί θα απολαύσεις κρεατικά και πεντανόστιμα μαγειρευτά, φτιαγμένα όλα με αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές, αλλά και άψογη φιλοξενία.

CHP_0569---.jpg

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Το εστιατόριο θα το βρεις απέναντι από την αρχαία εκκλησία και το 120 χρόνων σχολείο. Στεγάζεται σε ένα πετρόκτιστο ολοκαίνουργιο κτήριο, το οποίο απολαμβάνει απρόσκοπτα τη θέα της περιοχής!

IMG_9995--.jpg


Εκεί θα σε υποδεχθούν θερμά τόσο το προσωπικό του μαγαζιού, όσο και ο ίδιος ο κ. Μιχάλης αλλά και τα μέλη της οικογένειάς του, φιλοξενώντας σε στο "σπιτικό" τους σαν να σε ξέρουν χρόνια. Και φυσικά θα σου προτείνουν να απολαύσεις τα λαχταριστά τους μεζεδάκια, που φτιάχνονται καθημερινά στην κουζίνα τους, είναι ολόφρεσκα και ζεστά. Εξάλλου, το φαγητό παραμένει ψηλά στις προτεραιότητες τους και σταθερή αξία στο μαγαζί.

IMG_9968.jpg

Εκείνη πάντως την Κυριακή που το επισκεφθήκαμε εμείς... είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε καθαρές γεύσεις, εκτιμώντας για μια ακόμη φορά το μεγαλείο της απλότητας και της καλής πρώτης ύλης.

Για αρχή μας έφεραν μία φρεσκοκομμένη σαλάτα, με φέτα, αλοιφές όπως ταχίνι, τζατζίκι, γιαούρτι και παντζάρια, αλλά και φρεσκοζυμωμένο καρβέλι ψωμί, για να συνοδεύσει τα ορεκτικά.

piata vavla.jpg

Πολύ σύντομα έφτασαν στο τραπέζι και τα επόμενα πιάτα... Πεντανόστιμες πατάτες φούρνου και παστίτσιο για να γλείφεις τα δάχτυλά σου, κουπέπια όπως της γιαγιάς, κολοκάσι, κοφτό μακαρονάκι, ραβιόλες και πλιγούρι. Ακόμα, ξεχωριστός είναι και ο αυθεντικός λευκαρίτικος ταβάς που σερβίρει, το κλέφτικο που λιώνει στο στόμα, για το οποίο αξίζει πραγματικά να πας μέχρι εκεί.

kleftiko vavla.jpg

Νωρίς έφτασε και η πιατέλα κρεατικών, η οποία περιελάμβανε παραδοσοσιακή σούβλα αρνίσια και από κοτόπουλο, καλοφτιαγμένες σεφταλιές και σουβλάκια.

kreatika.jpg

Για το τέλος, μας σέρβιραν μπουρέκια αναρής σε φλογέρες, τα οποία έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο την επίσκεψή μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει παιδότοπος για τα παιδιά. Ενώ ο χώρος διατίθεται και για σχολικές εκδρομές, εκδηλώσεις, όπως πάρτι, γενέθλια και βαφτίσεις, αλλά και γάμους μέχρι 800 άτομα, ενώ δίπλα ακριβώς από το μαγαζί υπάρχει κηποθέατρο για εκδηλώσεις.

1000028793 (1).jpg

Επιπλέον μάθε ότι κοντά στο εστιατόριο βρίσκεται η Παναγιά της Αγάπης και το μοναστήρι του Αγίου Μηνά, στα οποία μπορείς να κάνεις στάση για προσκύνημα.

(24342160 & 99688761) Βάβλα, επ. Λάρνακας.
Facebook: Platanos Amygdalies

DJI_0772.JPG

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close