Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

10 νέες αφίξεις στη Λεμεσό για φαγητό και ποτό, συγκεντρώνουν τα βλέμματα

Όλες οι νέες επιλογές για έξοδο στην πόλη

Δημοσιεύτηκε στις 04 Απριλίου 2024

Δέκα νέα spots στη συμπρωτεύουσα, 10 εντελώς διαφορετικά concepts: Ένα γκλαμουράτο και πολύ πρωτοποριακό bar/restaurant, ένα ασιατικό, ένα healthy και πολλά ακόμα φέρνουν αέρα ανανέωσης στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης. Και έπεται και συνέχεια...

lila2.jpg

Lila Izakaya Bar
Το Lila Izakaya Bar, άνοιξε τις πόρτες του εδώ και μερικές εβδομάδες, σε ένα νέο χώρο υψηλής αισθητικής, πλήρως ανακαινισμένο, με κυρίαρχα στοιχεία την εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα και τα κομψά έπιπλα. Το Lila Izakaya Bar προσφέρε ένα νέο concept στην περιοχή, με γεύσεις και αισθήσεις που θα σε καταπλήξουν. Στον νέο γαστρονομικό προορισμό λοιπόν θα απολαύσεις μία ποικιλία γεύσεων από ιαπωνική και πανασιατική κουζίνα, όπως επίσης signature και κλασικά κοκτέιλ και ποτά. Πέρα από τα νόστιμα sushi του, αξίζει να δοκιμάσεις ένα από τα best seller πιάτα του, που είναι το bao bun με πόδι πάπιας ή μοσχαρίσιο μάγουλο, ενώ στο εστιατόριο οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν, μεταξύ άλλων, φρέσκα και νόστιμα ψάρια και θαλασσινά.
(97439997) πλατεία Συντάγματος, Παλιό Λιμάνι Λεμεσού.
Facebook: Lila Izakaya Limassol

fresha2.jpg

FRESHA healthy cuisine
Σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού, πάνω στην προκυμαία με υπέροχη θέα (από μπροστά και πίσω) στη θάλασσα, βρίσκεται εδώ και μερικές εβδομάδες ένα μικρό μεν, όμορφο και καθαρό από όλες τις απόψεις εστιατόριο, διανθισμένο με όλα εκείνα τα προϊόντα και στοιχεία που εκφράζουν τις τάσεις της εποχής μας και πολλά ακόμα περισσότερα! Ο λόγος για το FRESHA Healthy Cuisine, ένα καθαρά φιλοσοφικά/ιδεολογικά δημιουργημένο εστιατόριο, όπου το φαγητό και τα ροφήματα προσφέρονται στην πιο υγιεινή εκδοχή τους! Δηλαδή προσφέρει πιάτα χωρίς ζωικά προϊόντα και παράγωγα, χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη, μέσω ενός μενού εξολοκλήρου βιολογικού και σχεδιαστικά ισορροπημένου ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη λήψη βιταμίνων, αμινοξέων και πρωτεϊνών μέσω της διατροφής. Εδώ ό,τι σερβίρεται, είναι ολόφρεσκο, μιας και παρασκευάζονται όλα στη στιγμή, γεγονός που σου εξασφαλίζει την ποιότητα των συστατικών αλλά και έχει ως αποτέλεσμα τις υπέροχες γεύσεις. Όλα επίσης φτιάχνονται επιτόπου, τόσο τα φαγητά όσο και τα συστατικά τους. Για παράδειγμα φτιάχνουν τις δικές τους κρέμες, σπιτικές σάλτσες, γλυκίσματα χωρίς καθόλο ζάχαρη και ψωμιά αλεύρι φαγόπυρου, ακόμα και γάλατα από ξηρούς καρπούς. Ένα πρωτοποριακό εστιατόριο που απευθύνεται σε όλους, είτε ακολουθούν την vegan διατροφή είτε όχι.
(25711115) Μέσα στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού.
Ωράριο λειτουργίας: Δ-Κ 10.00-21.00.
Instagram: fresha.cy

baopau.jpg

Bao Pau
Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως το Bao Pau συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα asian fusion μαγαζιά της Λευκωσίας. Ένα εστιατόριο που μας επαναπροσδιόρισε την fusion κουζίνα, το μοντέρνο και δημιουργικό σούσι, το εξαιρετικό sashimi του και τα ωμά πιάτα του όπως το salmon tartate και το seebass ceviche, μας έμαθε να τρώμε peruvian style sushi και ιδιαίτερες asian salads και poke hawaiian. Πέραν των πιάτων του το Bao Pau έχει γίνει viral και για τα πρωτότυπα γλυκά του που δεν είναι άλλα από τα πεντανόστιμα Bao Nuts με γέμιση από σοκολάτα και καραμέλα μέχρι πιστάτσιο, μπουένο και άλλα. Πίσω από τα επιτυχημένα πιάτα του Bao Pau βρίσκεται ο γνωστός και ταλαντούχος σεφ Μάριος Μαλέκκος ο οποίος μας είχε συστηθεί τα προηγούμενα χρόνια σε άλλα πολύ γνωστά και δημοφιλή μαγαζιά της πρωτεύουσας. Μετά από μία επιτυχημένη και σταθερή πορεία στη Λευκωσία οι άνθρωποι του Bao Pau πήραν την απόφαση να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες με ένα νέο κατάστημα στην πόλη της Λεμεσού. Το νέο μαγαζί βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην οδό Γλάδστωνος 30B, Λεμεσός (πολύ κοντά στην τζαμούδα). Έχει Asian, μοντέρνα αισθητική, σε έναν χώρο του ο οποίος προσφέρεται για dine in. Εδώ λοιπόν θα δοκιμάσεις τα νόστιμα σούσι του σε διάφορες εκδοχές με το spicy tuna να κλέβει τις εντυπωσεις, σαλάτες, bao pun με γαρίδα τεμπούρα, ceviche, tartare αλλά και τα viral bao nuts. Το νέο Bao Pao ήρθε να φέρει μία νέα, asian πρόταση για εξαιρετικό και ποιοτικό φαγητό στη Λεμεσό σε ένα όμορφο, φωτεινό χώρο και ταυτόχρονα να προσφέρει στην πόλη take away και delivey.
(25443300) Γλάδστωνος 30B, Λεμεσός 3041.

ROE+BONE_10.jpg

Roe & Bone
Tο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού υποδέχθηκε μόλις κάτι… νέο. Νέο από κάθε άποψη, αφού εκεί αναδύθηκε ένα καινούργιο και πρωτοποριακό concept. Το Roe & Bone έφτασε για να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που απολαμβάνουμε το φαγητό και τη διασκέδαση. Πρόκειται για έναν χώρο που συνδυάζει το φαγητό, το ποτό και τη διασκέδαση, στο πιο ωραίο σημείο της Λεμεσού! Όσον αφορά στο φαγητό, το εστιατόριο προσφέρει μια μοναδική σύμπραξη μεσογειακής κουζίνας με επιρροές από Γαλλία και Ασία. Παράλληλα, εξειδικεύεται σε πρώτης ποιότητας κρέατα, στέικ και φρέσκο ψάρι, ενώ προσφέρει και ποικιλία από ωμά πιάτα, όπου τα στρείδια κυριαρχούν, καθιστώντας το ως ένα από τα κορυφαία Οyster Βars του νησιού. Το ισόγειο αποτελεί έναν ζωντανό χώρο, στον οποίο οι επισκέπτες – κάπου ανάμεσα στις ωραίες συζητήσεις και τη χαλαρή ατμόσφαιρα - θα απολαμβάνουν tapas και signature κοκτέιλ, πάνω στα ψηλά τραπέζια και τα μακριά island μπαρ. Πρωταγωνιστικό ρόλο στον χώρο έχουν η εντυπωσιακή παρουσίαση ψαριών σε βιτρίνα και το ειδικό τμήμα ωρίμανσης κρεάτων, τα οποία ενισχύουν τη δέσμευση του Roe & Bone στη φρεσκάδα και την ποιότητα. Ανεβαίνοντας στον πάνω όροφο, η εμπειρία των επισκεπτών γίνεται πιο… εστιατορική. Το αριστοτεχνικά σχεδιασμένο μενού επιτρέπει στους πελάτες να προσαρμόσουν το γευστικό τους ταξίδι και να ζήσουν την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία. Highlight του χώρου: τα τραπέζια που περιβάλλουν το μεγάλο μπαρ, τα οποία προσφέρουν μια μαγευτική θέα στη θάλασσα! Μετά το δείπνο, το εστιατόριο μεταμορφώνεται σε ένα παλλόμενο κέντρο ενέργειας και ενθουσιασμού, όπου το πάρτι… συνεχίζεται!
(99128111) Παλιό Λιμάνι Λεμεσού.

koulouri.jpg

Κουλουρομαγεία
Στην Κουλουρομαγεία, ένα νέο, μικρό μαγαζάκι στην οδό Αθηνών στο κέντρο της Λεμεσού, βρίσκεται ο παράδεισος του κουλουριού, όπως εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς κι από την ονομασία του. Εξάλλου ειδικεύονται στο συγκεκριμένο είδος! Εδώ λοιπόν τα κουλούρια φτιάχνονται καθημερινά, στο εργαστήρι του μαγαζιού, είναι ολόφρεσκα και ψήνονται με απόλυτη ακρίβεια όσο αφορά στον χρόνο και στη θερμοκρασία, γι’ αυτό και η γεύση τους είναι μοναδική. Θα τα δεις άλλωστε να βγαίνουν από τις λαμαρίνες. Εκτός από το κουλούρι Θεσσαλονίκης, δοκίμασε κουλουράκι πολύσπορο, κουλούρι με τυρί, κουλούρι με ελιές ή το κουλούρι με χαλούμι που είναι πραγματικός πειρασμός. Επίσης, στην Κουλουρομαγεία έχουν επενδύσει σημαντικά στον καφέ, φιλοξενώντας στο καταστήματά του μια μοναδική ποικιλία, απόλυτα εναρμονισμένη με τις γεύσεις των κουλουριών τους, ώστε να τα συνοδεύουν επάξια! Όλα τα προϊόντα προσφέρονται και μέσω delivery.
(70 088703) Αθηνών 17, Λεμεσός. Δ-Σ 08.00-16.00.


barbe.jpg

BarBe
Αν θες να περάσεις ένα όμορφο πρωινό ή απόγευμα, σε έναν ξεχωριστό χώρο, με γλυκά και καφέ, τότε δεν έχεις παρά επισκεφθείς το νέο instagrammable cafe της Λεμεσού, ονόματι BarBe. Το νέο instagrammable καφέ της πόλης της Λεμεσού BarBe είναι ένα ο ιδανικός χώρος για καφέ ενώ σερβίρει παιχνιδιάρικες επιλογές όπως το μοβ latte με γεύση λεβάντας, πράσινο με γεύση μέντας, ρολ με γεύση bubble gum αλλά και ροζ σοκολάτα. Έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις νόστιμα πιάτα για brunch και lunch καθημερινά μαζί με διάφορα κρύα και ζεστά ροφήματα αλλά και καλοφτιαγμένα σάντουιτς, φρέσκιες ιδιαίτερες σαλάτες, ανοιχτά σάντουιτς, ομελέτες και πολλά άλλα.
(25334335) οδός Κουμανδαρίας, Λεμεσός. Δ-Σ 7:30-20:00, Κ 9:00-20:00.

mata_opening_limassolmarina_560x344_2.png

Μata
Tο MATA, το πρώτο και μοναδικό κορεάτικο εστιατόριο στην Κύπρο, άνοιξε πριν από μερικές εβδομάδες στη Μαρίνα Λεμεσού. Η νέα άφιξη προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό απολαυστικού φαγητού, εκπληκτικής θέας και εκλεπτυσμένου εσωτερικού χώρου, που υπόσχεται μια αξέχαστη γαστρονομική απόλαυση για όλους τους επισκέπτες. Στο μενού του ΜATA θα βρεις τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή πιάτα από την Κορέα, προσεκτικά φτιαγμένα με παραδοσιακές συνταγές και κορυφαία υλικά που εισάγονται απευθείας από την Κορέα. Τα πιάτα παρασκευάζονται με ειδικό εξοπλισμό που εισάγεται από την Κορέα, χρησιμοποιώντας φρέσκα και υψηλής ποιότητας υλικά. Δοκίμασε Pork Bokum, Samgyeopsal, Japchae, Kimbap, Tteokbokki, Korean Fried Chicken Wings, Bibimbap, Bulgogi κ.ά. (δες όλο το μενού εδώ) και εξερεύνησε κάθε γωνιά της Κορέας μέσα από τα πιάτα της! Τις δελεαστικές γεύσεις του θα τις συνοδεύσεις με ένα μοναδικό μείγμα ποτών, όπως αυθεντική κορεάτικη μπύρα όπως η Cass and Hite, το διάσημο κορεάτικο soju και το παραδοσιακό κρασί από ρύζι, Makgeolli.
(25101618) Μαρίνα Λεμεσού.

Porto-Ydra-3.jpg

Porto Hydra
Ένα πολλά υποσχόμενο εστιατόριο με φινετσάτη ατμόσφαιρα και πιάτα που βλέπουν μέσα από μια μοντέρνα σκοπιά την ελληνική κουζίνα, χρησιμοποιώντας αγαπημένα υλικά της θάλασσας της Μεσογείου. Η φράση «προσοχή στη λεπτομέρεια» είναι πολύ μικρή για να περιγράψει την πραγματικότητα, αφού οι ιδιοκτήτες επέλεξαν κάθε μικρή και μεγάλη λεπτομέρεια (όπως τα υπέροχα κουτάλια, οι κεντημένες πετσέτες κ.λπ.) μόνοι τους, με μεράκι και ενθουσιασμό. Εδώ θα απολαύσεις σύγχρονα πιάτα με θαλασσινά, με αναβαθμισμένες, αλλά ταυτόχρονα γνώριμες γεύσεις της ελληνικής παλέτας.
(95 117257) Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ 181, Λεμεσός. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα με Κυριακή 17:00 - 00:00.

EΡΧONΤΑΙ...

Beefbar-2-s.jpg

Beefbar
Το ξενοδοχείο AMARA δεν παρέμεινε κλειστό μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου τυχαία, αφού προετοιμάζεται για τη «γέννηση» ενός καινούργιου -για τα κυπριακά δεδομένα-, πολυτελούς εστιατορίου, του Beefbar! Το Beefbar έκανε παγκόσμια αίσθηση όταν έκανε το ντεμπούτο του στο Μόντε Κάρλο το 2005 και τα τελευταία 19 χρόνια εξαπλώθηκε σε διάφορα σημεία κλειδιά στον κόσμο, ενώ τώρα φτάνει στη Λεμεσό, για να μεταμορφώσει και να εμπλουτίσει το γαστρονομικό τοπίο του νησιού. Ο εμπνευστής του Beefbar, Riccardo Giraudi και ο Executive Chef Thierry Paludeto, κατάφεραν να αποκτήσουν παγκόσμια αναγνώριση, αφού επαναπροσδιόρισαν την παραδοσιακή έννοια του «steakhouse», δημιουργώντας ένα αντισυμβατικό μενού, στο οποίο συνδύασαν το out-of-the-box mindset του street food, με πιο εκλεπτυσμένες γεύσεις. Η ποιότητα των υλικών είναι αδιαπραγμάτευτη, ενώ οι premium κοπές που χρησιμοποιούνται προέρχονται από Αυστραλία, Ιαπωνία και Ηνωμένες Πολιτείες και είναι δεδομένο ότι θα εντυπωσιάσουν ακόμα και τους πιο μεγάλους λάτρεις των steak. Η πολυτελής ατμόσφαιρα, οι καθαρές αρχιτεκτονικές γραμμές και η γαστρονομική του υπεροχή δένουν μαγικά μεταξύ τους και προσφέρουν ένα ξεχωριστό αισθητηριακό ταξίδι στους θαμώνες του. Το όραμα του Giraudi, κατακτά και ξεπερνά το αρμονικό πάντρεμα των ποιοτικών υλικών με τη μαγειρική δεξιοτεχνία, δημιουργώντας μια χαλαρή και ταυτόχρονα κομψή ατμόσφαιρα. Δέσμευσή του είναι τόσο η ανάδειξη του κρέατος σε… μορφή τέχνης, όσο και η προσφορά μιας ξεχωριστής εμπειρίας σε κάθε επισκέπτη. Είτε είστε λάτρης του εμβληματικού Wagyu, είτε προτιμάτε τις πιο «γρήγορες» γεύσεις, το Beefbar στο AMARA, υπόσχεται μια καθηλωτική και αξέχαστη εμπειρία. Και ναι, το Beefbar ανάβει το φως του και υπόσχεται να γίνει ένας γαστρονομικός φάρος που θα οδηγεί αυτούς που αναζητούν όχι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια πολύπλευρη γαστρονομική… γιορτή! Το Beefbar ανοίγει τις πόρτες του την άνοιξη του 2024.
Amara, λεωφ. Αμαθούντος 95, Άγιος Τύχωνας 4533, Λεμεσός
WEB: www.amarahotel.com
IG: www.instagram.com/amarahotelcy

hani.webp

Honi Poke
Ένα νέο διεθνές brand healthy food υποδέχεται το επόμενο διάστημα η Κύπρος. Ο λόγος για την αλυσίδα fusion Hawaiian cuisine με το παιχνιδιάρικο όνομα Honi Poke. Πρόκειται για μία αλυσίδα φαγητού που καταφθάνει στο νησί από τους πολυσύχναστους δρόμους του Λονδίνου και το φαγητό που σερβίρει αποτελεί το food trend των τελευταίων ετών στο εξωτερικό. Το συγκεκριμένο είδος έχει κάνει την εμφάνισή του και στην Κύπρο με νέα εστιατόρια μικρά ή μεγαλύτερα. Το Honi Poke θα εγκατασταθεί σύντομα στους χώρους του My Mall Λεμεσού και θα είναι μία από τις νέες αφίξεις που υποδέχεται στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Η νέα προθήκη στον γαστρονομικό χάρτη του My Mall θα μας σερβίρει φρέσκα, υγιεινά και νόστιμα poke bowls και πιάτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, γεμάτα πρωτεΐνες. Εκεί, θα απολαύσουμε τα διάσημα χαβανέζικα μπολ poke που περιέχουν κύβους φρέσκου ψαριού, ρύζι, λαχανικά τουρσί και γευστικές σάλτσες, συνδυάζοντας φρεσκάδα και χαβανέζικη savoir -faire. Το τροπικό, όπως χαρακτηρίζεται, καταφύγιο για τους λάτρεις των εν λόγω γεύσεων αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα στο My Mall Limassol και ανυπομονούμε να το δοκιμάσουμε!

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close