Νέες Παραστάσεις

18 ενδιαφέρουσες παραστάσεις για ένα φουλ θεατρικό Απρίλιο στην Κύπρο

Μικρές και μεγάλες σκηνές με παραγωγές για όλα τα γούστα

Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαρτίου 2024

Ο Απρίλιος θα μας βρει στις θεατρικές αίθουσες για να παρακολουθήσουμε ενδιαφέρουσες παραγωγές τόσο από το κρατικό θέατρο και τις κυπριακές σκηνές όσο και από ελληνικά σχήματα που ταξιδεύουν τον επόμενο μήνα στο νησί μας.

synedria.2e16d0ba.fill-1375x729.width-800.jpg

H τελευταία συνεδρία του Φρόιντ, Alpha Square
Ο βραβευμένος Αμερικανός συγγραφέας Mark St. Germain, με ιδιαίτερη κλίση στην ιστορική μυθοπλασία, φαντάζεται μια πρώτη και τελευταία συνάντηση του θρυλικού συγγραφέα Σι Ες Λιούις με τον Σίγκμουντ Φρόιντ το 1939. Δύο μέρες μετά την έναρξη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, στο γραφείο του Φρόιντ στο Χάμπστεντ του Λονδίνου, ο Αυστριακός πατέρας της ψυχανάλυσης και τρανός άθεος θα συνομιλήσει με τον Ιρλανδό συγγραφέα (μελλοντικά διάσημο για Τα Χρονικά της Νάρνια) γνωστό για τη μεταστροφή του και τα γραπτά του στο Χριστιανισμό. Η συνομιλία – αναπόφευκτα, ευγενικά αλλά και προκλητικά – περιστρέφεται γύρω από την ύπαρξη του Θεού, την κόρη του Φρόιντ, τη συγκάτοικο του Λιούις, το τραύμα του Λιούις ως στρατιώτης στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και την αυτοκτονία που ο Φρόιντ σχεδιάζει (και, ιστορικά, θα διαπράξει είκοσι μέρες αργότερα). Στο ιδιαίτερο σαλόνι ενός σπιτιού, σχεδιασμένο από τον εμβληματικό Κύπριο αρχιτέκτονα Νεοπτόλεμο Μιχαηλίδη, μικρός αριθμός θεατών θα κάθεται μαζί με τις δύο ιστορικές φιγούρες στο «γραφείο του Φρόιντ» στο φυσικό φως της ημέρας! Οι Βαρνάβας Κυριαζής και Ανδρέας Αραούζος σκηνοθετούν και ενσαρκώνουν τις δύο επιβλητικές προσωπικότητες, .
>> Δευτέρα 1 (11:30 και 16:00) , Παρασκευή 6 & Σάββατο 7 Απριλίου (11.30 και 16:00), Κωνσταντίνου Κόντου 1, Λευκωσία.

post-07.2e16d0ba.fill-1375x729.width-800.jpg

Ολόκληρη η βίβλος σε μια ώρα, Θέατρο Αντίλογος
Την κωμωδία που έσπασε ταμεία σε Αμερική και Αγγλία, για πολλά χρόνια, παρουσιάζει το θέατρο Αντίλογος, σε σκηνοθεσία Ελένης Αναστασίου, με όλα τα πρόσωπα της Βίβλου. «Στην αρχή», μας πληροφορεί μια θεϊκή φωνή, «επικρατούσε το χάος.» Αλλά γιατί να σταματήσουμε εκεί; Η διαταραχή συνεχίζεται στη μέση και στο τέλος της Βίβλου! Το έργο «Ολόκληρη η βίβλος σε μια ώρα» των Adam Long, Reed Martin και Austin Tichenor είναι μια ευφυής και σπαρταριστή κωμωδία που πασχίζει να κατανοήσει ιστορίες «αυθεντίας» που από πολύ νωρίς έχουμε μάθει. Και δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι σ’ αυτό το έργο , που «πλαστογραφεί» «την σπουδαιότερη ιστορία που έγινε ποτέ αποδεκτή ως γεγονός», υπάρχουν υπέροχες στιγμές σουρεαλιστικής θεατρικότητας! Με το μέγα θεολογικό ερώτημα να είναι ένα: Έχει ο Θεός αίσθηση του χιούμορ; Παίζουν: Άρης Κυπριανού, Κλείτος Κωμοδίκης, Βασίλης Παφίτης.
>> Τρίτη 2, Τετάρτη 3 Απριλίου Θέατρο Μασκαρίνι, Λευκωσία, 20:30. Προπώληση εισιτηρίων: SoldOutTickets και καταστήματα Stephanis – Electronics. Πληροφορίες και κρατήσεις : 99251331.

1000010286-1024x768.webp

Άγγελοι στην Κόλαση
Θεατρική Ομάδα Garage
Την παραγωγή «Άγγελοι στην Κόλαση», με βάση το έργο του Έρνεστ Λέμαν, προτείνει από τις 5 Απριλίου η Θεατρική Ομάδα Garage, σε σκηνοθεσία Μάριου Ζησίμου, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Το έργο θέτει πολλά ερωτήματα στον θεατή. Πόσο αντέχουμε την αλήθεια; Μπορούμε να αποφύγουμε τον εαυτό μας; Και αν ναι, για πόσο; Πόσο μπορούμε να απαλλαγούμε από τα παιδικά μας τραύματα; Είμαστε ικανοί να διαγράψουμε το παρελθόν ή τελικά θα μας ακολουθεί για πάντα; Μπορεί άραγε ένας άγγελος να κατευνάσει την κόλαση; Δύο ζευγάρια επιστρέφουν από ένα πάρτι νωρίς τα ξημερώματα. Η ώρα είναι δύο το πρωί. Η πλοκή του έργου εκτυλίσσεται από αυτή την ώρα μέχρι να ξημερώσει, καθώς οι πρωταγωνιστές δίνουν την πιο γενναία τους μάχη. Παλεύουν άγρια μέσα τους να βρουν τον ήλιο. Έρχονται αντιμέτωποι με τον εαυτό τους. Ό,τι είχαν κοιμίσει βαθιά μέσα τους για χρόνια, ξύπνησε και δεν λέει να σωπάσει. Τα σκοτεινά τους ένστικτα κυριαρχούν. Έχουν πλήρη επίγνωση του κινδύνου, αλλά ξέρουν ότι μόνο έτσι θα γλιτώσουν από το σκοτάδι που τους κυκλώνει. Τολμούν το πιο γενναίο, το πιο οδυνηρό εγχείρημα της ζωής τους. Η μεγάλη τους απελπισία τούς οδηγεί να δουν την αλήθεια κατάματα. Και ακόμα περιμένουν να ξημερώσει Σκηνοθεσία/ Μουσική επιμέλεια: Μάριος Ζησίμοy. Παίζουν: Γιάννος Ερωτοκρίτου, Έλενα Μαραθεύτη, Βαλεντίνα Αντρέου και Γιάννης Χριστόπουλος.
>> Παρασκευή 5, Σάββατο 6, Κυριακή 7 και Δευτέρα 8 Απριλίου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 20:30. Κρατήσεις: 99156101

MELI_n-Copy-1024x698.width-800.png

Αυτή η νύχτα μέλι
Ένα ζευγάρι αποφασίζει να σπάσει τη ρουτίνα της πολύχρονης σχέσης του κάνοντας μια απόδραση σ’ ένα πολυτελές θέρετρο στην Πέγεια. Η πολυτελής σουίτα του ξενοδοχείου και η απίστευτη θέα με φόντο το απέραντο γαλάζιο φαντάζουν ως ιδανικό σκηνικό για την αναζωπύρωση του πάθους στην ερωτική τους ζωή. Θα έχει επιτυχή κατάληξη το εγχείρημα; Ή μήπως η ερωτική τους σχέση θα ολοκληρωθεί άδοξα; Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου θα διαδραματίσει το θεατρικό κοινό καθώς οι θεατές στην πορεία του έργου θα κληθούν να λάβουν μέρος σε μια ομαδική «ψυχοθεραπεία» δίνοντας συμβουλές στο ζευγάρι και καθορίζοντας εν μέρει την κατάληξη του έργου. Κείμενο, σκηνοθεσία Λώρης Λοϊζίδης. Πρωταγωνιστούν : Λώρης Λοϊζίδης,Μιχάλης Σοφοκλέους, Μαρία Μαστριδου, Μαρία Παπακώστα, Στέλλα Φιλιππίδου, Ειρήνη Σαλάτα και Κωνσταντίνος Τσίτσιος.
>> Πέμπτη 4, Παρασκευή 5 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία / Κυριακή 7, Δευτέρα 8 Απριλίου, Xenion, Παραλίμνι / Δευτέρα 22, Τρίτη 23 Απριλίου Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού / Παρασκευή 26, Σάββατο 27 Απριλίου, Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, 20:30.

istoriaagaphis-1024x683.2e16d0ba.fill-1375x729.png


Μια ιστορία αγάπης
Νέα Σκηνή ΘΟΚ

Η Κάτια και η Ζυστίν βιώνουν τον απόλυτο έρωτα. Το ξεκίνημά τους είναι ειδυλλιακό. Η Ζυστίν επιθυμεί ένα παιδί και η Κάτια μένει έγκυος με εξωσωματική γονιμοποίηση. Λίγες μέρες πριν από τη γέννηση της κόρης τους, η Ζυστίν εξαφανίζεται και δώδεκα χρόνια αργότερα ο Γουίλιαμ, ο αδελφός της Κάτια, την εντοπίζει και της κάνει μια πρόταση που θα ανατρέψει τη μοίρα όλων. Το έργο του Γάλλου συγγραφέα και ηθοποιού Αλέξης Μισαλίκ, βραβευμένο με τέσσερα βραβεία Molière το 2020, πραγματεύεται ένα θέμα απτό και αρκετά γνώριμο: τον τρόπο με τον οποίο η αγάπη καταφέρνει να αλλάξει τη ζωή μας και να της δώσει αξία. Μια ιστορία αγάπης, λοιπόν, με έντονα συναισθήματα, συγκρούσεις, αδιέξοδα, διλήμματα, εκπλήξεις, χαρές και λύπες, αποτυπωμένη με τρυφερότητα, σαρκασμό και, πάνω απ’ όλα, χιούμορ. Η σκηνοθέτρια Ελένη Αναστασίου και οι συνεργάτες της καλούνται να αναδείξουν μέσα από την απλότητα και τη φρεσκάδα της σύγχρονης γλώσσας του έργου τις ποικίλες εκφάνσεις της ζωής και του καίριου συστατικού της: της αγάπης. Παίζουν: Γρηγόρης Γεωργίου, Σαββίνα Γεωργίου, Ηλιάνα Κάκκουρα, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Ελένη Σιδερά. Συμμετέχει: Διαμάντω Κωνσταντίνου.
>> Πρεμιέρα Παρασκευή 5 Απριλίου, Νέα Σκηνή, ΘΟΚ, Λευκωσία, 20:30. Τακτικές παραστάσεις κάθε Παρασκευή-Σάββατο (20:30) και Κυριακή (18:00). Εισιτήρια: https://www.thoc.org.cy/ και από το ταμείο του ΘΟΚ.

SETSOYAN_3.width-800.width-800.jpg

Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν, Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ
Σε μια απομακρυσμένη επαρχία της Κίνας, το Σε Tσουάν, η Σεν Τε αναμετριέται με τις αντιφάσεις της ζωής αλλά και της καθημερινότητας, στην προσπάθειά της να επιβιώσει. Οι θεοί, που ταξιδεύουν στο Σε Tσουάν αναζητώντας καλές και γενναιόδωρες ψυχές, εντοπίζουν την καλόκαρδη πόρνη Σεν Τε, η οποία είναι η μόνη που δέχεται να τους φιλοξενήσει. Για να την ευχαριστήσουν, της προσφέρουν χρήματα. Έχουν όμως έναν όρο: να συνεχίσει να υπηρετεί το καλό. Η Σεν Τε καταφέρνει να αγοράσει ένα μικρό καπνοπωλείο, το οποίο πολύ γρήγορα κατακλύζεται από δεκάδες συμπολίτες της και τα υπερβολικά αιτήματά τους. Της ζητούν όλο και περισσότερα. Τόσο πολλά, μάλιστα, ώστε αναγκάζεται, προκειμένου να κρατήσει το μαγαζί της όρθιο, να επινοήσει ένα άλλο πρόσωπο. Πλάθει, λοιπόν, το αντίθετό της και μεταμορφώνεται στον «ξάδερφό» της, τον στυγνό επιχειρηματία Σούι Τα. Όμως πόσο θα αντέξει αυτόν τον διχασμό; Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος. Παίζουν: Μαρίνα Αργυρίδου, Γιώργος Αναγιωτός, Γιώργος Ευαγόρου, Άνθη Κάσινου, Αντώνης Κατσαρής, Σάββας Μενοίκου, Γιάννης Μπισμπικόπουλος, Ονησίφορος Ονησιφόρου, Σπύρος Σταυρινίδης, Πέννυ Φοινίρη, Μαρίλια Χαριδήμου, Γιολάντα Χριστοδούλου, Βαρβάρα Χριστοφή. Συμμετέχει: Σάββας Παϊσίου.
>> Κάθε Παρασκευή, Σάββατο 20:30 & Κυριακή 18:00, Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία μέχρι τις 14 Απριλίου. Πληροφορίες / Εισιτήρια: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy
Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

1.jpg

Κολιέ από μαργαριτάρια
Θέατρο Ανεμώνα
Πρόκειται για το πρώτο ανέβασμα θεατρικού έργου της καινούργιας Κυπρίας συγγραφέως, Μαριλένας Αχιλλέως. Το έργο είναι βασισμένο τόσο σε πραγματικά γεγονότα από τη ζωή ενός τρανς ατόμου, του Δημήτρη με καταγωγή από τη Λέσβο, όσο και σε μυθοπλασία. Στην ιστορία του έργου, η μικρή κοινωνία στο νησί αδυνατεί να αντιληφθεί και να δεχτεί την πραγματική φύση του Δημήτρη, με αποτέλεσμα να τον περιθωριοποιεί. Ο ίδιος εκφράζει την ανάγκη του για αλλαγή φύλου ώστε να ολοκληρώσει μ' αυτό τον τρόπο τη γυναικεία του φύση, αλλά η οικογένεια του τον αντιμετωπίζει ως τρελλό και θεωρεί ότι χρήζει ψυχιατρικής θεραπευτικής αγωγής. Μια δημοσιογράφος κάνοντας ένα ντοκιμαντέρ για εκείνον, τον κάνει γνωστό διεθνώς. Όμως η παρατεταμένη χρήση των ψυχιατρικών φαρμάκων εν αγνοία του και για αρκετά χρόνια, σε συνδυασμό με τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από συγχωριανούς του και την ανάρτηση της από τους ιδίους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον οδήγησαν σε κρίση και ξανά στο ψυχιατρείο. Τον ρόλο του Δημήτρη στην παράσταση ερμηνεύει ο Αντρέας Τηλεμάχου.
>> Κυριακή 7 Απριλίου, Θέατρο Ανεμώνα, Λευκωσία, 19:00. Εισιτήρια: SoldOut Tickets, Εισιτήρια και απευθείας από το ταμείο του θεάτρου.

A090.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Αλεπούδες
Point To Contemporary Theater
Πρόκειται για ένα καθηλωτικό έργο, με υπαινικτικό χιούμορ, που παίζει με τις παράνοιες μας - πραγματικές η φανταστικές. Σε ένα κόσμο στον οποίο ο καταιγισμός πληροφοριών φτάνει σε μας αφιλτράριστος, οι ψευδείς ειδήσεις και οι θεωρίες συνομωσίας παραμορφώνουν την καθημερινότητα μας. Το έργο θεωρήθηκε προφητικό αφού γράφτηκε πριν από τα τραγελαφικά γεγονότα που έζησαν οι Άγγλοι πολίτες, σχετικά με το Brexit, την έλλειψη τροφίμων και την συσσώρευση αποθεμάτων στα σπίτια τους. Η δράση λαμβάνει χώρα σε μια ζοφερή εποχή, όπου η ανθρωπότητα μαστίζεται από λιμό, οι σοδιές καταστρέφονται από πλημμύρες, ενώ παράλληλα ταλανίζεται από την απειλή του κόκκινου θηρίου (των Αλεπούδων). Εντεταλμένοι του κράτους στέλνουν τον νεαρό Ουίλιαμ Μπλορ, επίλεκτο ανιχνευτή αλεπούδων, στο κτήμα της οικογένειας Κόβι, που πενθεί τον πρόσφατο θάνατο του γιου τους, για να ερευνήσει την αιτία που οι οικογένεια δεν εκπλήρωσε τους στόχους της. Σκηνοθεσία: Ευαγγελία Ονουφρίου. Παίζουν: Νάγια Αναστασιάδου Κώστας Κωνσταντίνου Εύα Μιλτιάδου Σταύρος Πέτρου.
>> Παρασκευή 5, Σάββατο 6, Κυριακή 7 & Δευτέρα 8 Απριλίου, Θέατρο WhereHaus612, Λευκωσία, 20:30. Εισιτήρια: ΕΔΩ

411201221_805377828060328_3162863.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Meatball
Θέατρο ΕΘΑΛ
Βρισκόμαστε σε μια κοινωνία «μετασημερινή», όπου τα ζώα έχουν ίσα δικαιώματα με τους ανθρώπους και η κατανάλωση κρέατος είναι απαγορευμένη διά νόμου. Ένα χαλαρό βράδυ Σαββάτου, δύο φιλικά ζευγάρια μαζεύονται στο σπίτι του ενός για δείπνο. Όλα κυλούν ομαλά και ευχάριστα μέχρι τη στιγμή που η διασκέδαση της παρέας σταματά, όταν αντικρίζουν στο πάτωμα ένα αυθάδικο και ελαφρώς δαγκωμένο κεφτεδάκι από κιμά!!!!!! Ναι!!! Από κιμά! Πανικός! Ανταλλάσσονται ματιές τρόμου! Μα γιατί; Οι ισορροπίες διαταράσσονται ξαφνικά. Ποιος είναι ο ένοχος; Ποιος πάει να τους παγιδεύσει; Ποιος άλλος μπήκε στο σπίτι κρυφά; Όχι εγώ, εσύ, όχι εσύ, αυτή! Επικρατεί πανικός. Αλληλοκατηγορούνται και φανερώνουν τα ανθρωποφάγα ένστικτά τους, έξαλλοι και καταϊδρωμένοι! Η απειλή της φυλάκισης κρέμεται σαν μία μάχαιρα επάνω απ’ το κεφάλι τους. Θα χάσουν τις δουλειές τους, το καλό τους όνομα, τη θέση τους στην πράσινη κοινωνία! Εκείνη τη βραδιά, μέσα από την κατάσταση που επικρατεί, βγαίνουν μυστικά στη φόρα, καταπιεσμένα ένστικτα και ένοχες επιθυμίες, που κανένας δεν τόλμησε μέχρι τότε να ξεστομίσει. Σκηνοθεσία: Μαρίνα Βρόντη. Παίζουν: Γρηγόρης Γεωργίου, Γιώργος Ευαγόρου, Δημήτρης Σπύρου, Πέννυ Φοινίρη, Μαρίλια Χαριδήμου.
>> Δευτέρα 8 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20:30. Κατάλληλο για άτομα άνω των 16 ετών. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεάτρου Δήμου Στροβόλου 2024. Εισιτήρια: Ticketmaster.

429654660_18022220908999348_48855.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Κοίτα ποιος ήρθε
Σατιρικό Θέατρο
Στο «Κοίτα ποιος ήρθε!» η φάρσα βρίσκει την πιο σπαρταριστή εκδοχή της, σατιρίζοντας μέσα από ψέματα, παραπλανήσεις, και απροσδόκητα συμβάντα τις ανθρώπινες αδυναμίες και πάθη. Η καταιγιστική δράση, οι απανωτές εκπλήξεις, παρεξηγήσεις και ανατροπές αλλά και οι άκρως απολαυστικοί χαρακτήρες του έργου, συνθέτουν ένα «εκρηκτικό» σκηνικό που θα προσφέρει άφθονο γέλιο. Οι Βασίλης Μιχαήλ, Χάρης Αριστείδου, Μαριλένη Σταύρου, Αστέρω Κυπριανού, Σπύρος Γεωργίου, Ανδρέας Ρόζου και Γεωργία Νικολάου στήνουν μια κεφάτη, γεμάτη ρυθμό και τρελό χιούμορ παράσταση και μας υπόσχονται μια βραδιά πραγματικής ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Παίζουν: Βασίλης Μιχαήλ, Χάρης Αριστείδου, Μαριλένη Σταύρου, Αστέρω Κυπριανού, Σπύρος Γεωργίου, Ανδρέας Ρόζου και Γεωργία Νικολάου.
>> Τετάρτη 10, Πέμπτη 11 Απριλίου, Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ, Λεμεσός, 20:30. Εισιτήρια: SoldOutTickets.

FOTO_KAI_TORA_OI_DYO_MAS.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Και τώρα οι δυο μας
Θέατρο Δέντρο

Ένα από τα συγκλονιστικότερα έργα της σύγχρονης ρωσικής δραματουργίας, το «Και τώρα οι δυο μας» του Αλεξάντερ Γκέλμαν ανεβαίνει στο Θέατρο Δέντρο σε σκηνοθεσία του διακεκριμένου Ελλαδίτη σκηνοθέτη και ηθοποιού Χρήστου Σουγάρη. Ένα έργο σταθερά επίκαιρο αφού πραγματεύεται το καταστροφικό πάθος για ανέλιξη και εξουσία στον εργασιακό χώρο καταδεικνύοντας τις αιτίες που απομακρύνουν τον άνθρωπο από την ηθική του υπόσταση. Το έργο, που έχει παρουσιαστεί σε πολλές χώρες του κόσμου με μεγάλη επιτυχία, φωτογραφίζει την ισοπέδωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας όταν η φιλοδοξία και το συμφέρον επιτρέπουν την εκμετάλλευση… Παίζουν: Χρήστος Σουγάρης, Κατερίνα Λούρα, Κυριακή Ιακωβίδου.
>> 3 Απριλίου (Τετάρτη), 22:45 - 5 Απριλίου (Παρασκευή), 22:45 - 6 Απριλίου (Σάββατο), 22:45 - 8 Απριλίου (Δευτέρα), 22:45 - 10 Απριλίου (Τετάρτη), 20:30 - 12 Απριλίου (Παρασκευή), 22:45 - 13 Απριλίου (Σάββατο), 22:45 - 15 Απριλίου (Δευτέρα), 20:30 - 17 Απριλίου (Τετάρτη), 20:30 - 20 Απριλίου (Σάββατο), Δύο παραστάσεις στις 22:45 & 24:00. ΛΕΜΕΣΟΣ / Παλιό Ξυδάδικο - 7 Απριλίου (Κυριακή), 20:30.ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ / Αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου Παραλιμνίου - 19 Απριλίου (Παρασκευή) 20:30. Διάρκεια παράστασης: 65 λεπτά. Εισιτήρια: Soldout Tickets και στα Kαταστήματα STEPHANIS.

DSC_0950.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Το Σκοπευτήριο
Θέατρο Χώρα

Η «Σόλο για Τρεις» σε σύμπραξη με το θέατρο ΑντίΛογος συνεχίζει τις παραστάσεις με το έργο του Μιχάλη Παπαδόπουλου «Σκοπευτήριο». Το «Σκοπευτήριο», είναι ένα θεατρικό έργο σε δύο πράξεις, που πραγματεύεται δύο διαφορετικές ιστορίες ρατσισμού και ομοφοβίας. Αθήνα, σήμερα. Ένα ζευγάρι περιμένει το διευθυντή ενός φεστιβάλ για δείπνο. Προοδευτικοί και οι δύο, με αριστερό παρελθόν, ζουν αποξενωμένοι πια ο ένας από τον άλλον. Βυθισμένοι στη ρουτίνα τους και στο κυνήγι μιας επιτυχημένης καριέρας, αδυνατούν να αντιληφθούν τις αλλαγές γύρω τους και το κακό που πλησιάζει. Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου – Καρσερά. Παίζουν: Χάρης Κκολός, Χριστίνα Χριστόφια, Μιχάλης Καζάκας.
>> Δευτέρα 1, Τετάρτη 3, Κυριακή 7, Δευτέρα 8 Απριλίου, Θέατρο Χώρα, Λευκωσία, 20:30 / Τρίτη 2 Απριλίου, Αίθουσα ΠΟΕΔ Λευκωσίας, 19.45 / Πέμπτη 4 Απριλίου, Λύκειο Αγίου Γεωργίου, Λάρνακα, 20:00 / Παρασκευή 5 Απριλίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20:30 / Τρίτη 9 Απριλίου, Θεατράκι Τάκη Χριστοφίδη, 20:00 / Τετάρτη 10 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Αγίας Νάπας, 20:30 / Δευτέρα 15 Απριλίου, Μαρκίδειο Θέατρο Πάφος, 20:30 / Κυριακή 21 Απριλίου, Θέατρο ΠΕΟ, Λευκωσία, 20:30. Κρατήσεις: 9614780.

teleioi_xenoi.width-800.jpg


Τέλειοι Ξένοι

Οι «Tέλειοι Ξένοι» του Π. Τζενοβέζε σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη είναι η παράσταση που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς και που καταχειροκροτήθηκε από περισσότερους από 80.000 θεατές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για δυο σεζόν, έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο. H μετάφραση και η διασκευή είναι της πολύ γνωστής δημοσιογράφου και παρουσιάστριας Ελεονώρας Μελέτη. Eπτά φίλοι συναντιούνται για γεύμα στο σπίτι ενός εκ των ζευγαριών. Αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι. Αφήνουν όλοι τα κινητά τους στη μέση του τραπεζιού και μοιράζονται μεταξύ τους το περιεχόμενο από κάθε μήνυμα, email ή τηλέφωνο που λαμβάνουν. Μυστικά έρχονται στην επιφάνεια που διαταράσσουν την ισορροπία στις σχέσεις. Γιατί όπως είπε και ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, «Ο καθένας από εμάς έχει τρεις ζωές, μία δημόσια, μία προσωπική και μία μυστική.» Και σαν να μην έφταναν οι τρεις ζωές, έχει και Πανσέληνο… Το έργο «Τέλειοι Ξένοι» με τις ξεκαρδιστικές ανατροπές και τις απρόσμενες εξελίξεις του έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία στο εξωτερικό και έχει γίνει επίσης πολύ επιτυχημένη κινηματογραφική ταινία σε 18 χώρες. Αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές και καλλιτεχνικές επιτυχίες στην Ιταλία την χρονιά που κυκλοφόρησε. Κέρδισε 2 «ιταλικά Όσκαρ» (βραβεία Νταβίντ ντι Ντονατέλο), καλύτερης ταινίας και σεναρίου, ενώ ήταν υποψήφια στις κατηγορίες Σκηνοθεσίας και Α’ Γυναικείας Ερμηνείας. Στην Ελλάδα έγινε και στον κινηματογράφο από τον Θοδωρή Αθερίδη το 2016 με μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, με πρωταγωνιστές τον Θ. Αθερίδη, Σ. Καρύδη, Α. Κούρκουλο, Μ. Ναυπλιώτου κ.ά. Η παράσταση της Αθήνας παίζεται με μεγάλη επιτυχία εδώ και δυο χρόνια , στο θέατρο «Αθηνά» και έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο για πέντε παραστάσεις σε Λεμεσό και Λευκωσία. Πρωταγωνιστούν οι γνωστοί και αγαπημένοι ηθοποιοί Μυρτώ Αλικάκη, Πέτρος Λαγούτης («Παγιδευμένοι»), Γιώργος Χρανιώτης, Κατερίνα Μισιχρόνη, Δημήτρης Λιόλιος, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Σοφία Μανωλάκου και Αλίκη Κακολύρη. Συμμετέχουν με τις φωνές τους οι ηθοποιοί: Θανάσης Αλευράς, Δημήτρης Λαγούτης, Γιώργος Λιάντος, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Βασίλης Παπαστάθης, Χρήστος Σαπουντζής, Ναταλία Σουίφτ, Ευσταθία Τσαπαρέλη.
>> Παραστάσεις: Παρασκευή 12 (21:00), Σάββατο 13 (18:00 & 21:00) Απριλίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 21:00 & Κυριακή 14 (18:00 & 21:00), Δημοτικό Θέατρο Λατσιών. Τιμή Εισιτηρίων: €30 & €25. Προπώληση Εισιτηρίων: www.ticketmaster.cy, Καταστήματα ACS Courier.

19.10_EPIThEORETES.original.jpg

Ο επιθεωρητής έρχεται
Θέατρο Διόνυσος

Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ», ανεβάζει στις 17 Απριλίου 2024, 20.30, στο Δημοτικό θέατρο Στροβόλου, στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Στροβόλου, το αστυνομικό δράμα «Ο επιθεωρητής έρχεται» του Τζων Πρίσλεϋ, σε σκηνοθεσία Χρήστου Γιάγκου. Ο Τζων Πρίσλευ, στο σημαντικότερο ίσως έργο του, επιλέγει να μιλήσει για το θέμα της ατομικής ευθύνης, στήνοντας σε πρώτο επίπεδο ένα αστυνομικό δράμα που ο θεατής παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα... Μια Εύα Σμιθ έφυγε, αλλά υπάρχουν εκατομμύρια άλλες εκεί έξω, που ζουν μαζί μας, με τα όνειρά τους, τους φόβους τους, τις αγωνίες, αλλά και μια ελπίδα ευτυχίας, όλα συνδεδεμένα με τις δικές μας ζωές, με το τι λέμε και το τι κάνουμε. Δεν ζούμε μόνοι. Είμαστε μέλη ενός σώματος. Είμαστε υπεύθυνοι ο ένας για τον άλλον. Και θα σας πω, ότι αν ο άνθρωπος δε μάθει τώρα αυτό το μάθημα, σύντομα θα έρθει ο καιρός που θα το διδαχτεί μες τη φωτιά και το αίμα και την αγωνία... Παίζουν: Χρήστος Γιάγκου, Λουκία Πρωτοπαπά, Γιώργος Αναγιωτός, Αντρέας Κουτσόφτας, Όλγα Παραπραστανίτη, Θέμις Νικολάου, Κρίστοφερ Γκρέκο.
Τετάρτη 17 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20:30, Εισιτήρια: Ticketmaster

theatro_dionisos.2e16d0ba.fill-1375x729.width-800.jpg


Μικρά συζυγικά εγκλήματα
Θέατρο Διόνυσος

Ο Ζιλ, διάσημος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων και η γυναικά του Λίζα, επιστρέφουν στο σπίτι τους από́ το νοσοκομείο όπου ο Ζιλ βρισκόταν για 15 μέρες, μετά από́ ένα ατύχημα που τον τραυμάτισε στο κεφάλι με αποτέλεσμα, να έχει χάσει τη μνήμη του. Η Λίζα προσπαθεί́ να τον βοηθήσει να επανακτήσει την μνήμη του. Ωστόσο, μέσα από́ τον διάλογο τους, αποκαλύπτονται μεγάλες αλήθειες και ψέματα, που ανατρέπουν την πραγματικότητα και των δύο. Σκηνοθεσία: Σώτος Σταυράκης. Παίζουν: Έλενα Χριστοφή, Χρήστος Γιάγκου.
> Παραστάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο (20:30), Κυριακή (18:30) μέχρι τις 21 Απριλίου, Θέατρο Διόνυσος, Λευκωσία. Εισιτήρια: Soldouticketbox.com Πληροφορίες: 22818999 & 99621845.

b_33302_O86A0160.width-800.width-800.jpg


Ο κοιμωμένος Χαλεπάς, ο σάλος άγιος

Η παράσταση που παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά, έχει ήδη αγγίξει την καρδιά πολλών θεατών, που ξεσπούν σε χειροκροτήματα στο τέλος αλλά και κατά την διάρκεια της παράστασης, σε Αθήνα, Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Κρανιδι Ερμιονιδας, στον Πύργο της Τήνου, όπου παρουσιάστηκε στον προαύλιο χώρο του σπιτιού, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο σπουδαίος γλύπτης, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδος , συνεχίζει και τις παραστάσεις της στο Σατιρικό θέατρο Κύπρου στην Λευκωσία. Σήμερα οι καλλιτέχνες αυτοί χαρακτηρίζονται ως σπουδαίοι, με δείγματα δουλειάς, που έμειναν αξιοζήλευτα, αναλλοίωτα και ιστορικά στο πέρασμα του χρόνου. Ένας από αυτούς τους σημαντικούς καλλιτέχνες υπήρξε και ο Τηνιακός γλύπτης Γιαννούλης Χαλεπάς, για τη ζωή του οποίου μας μιλάει το έργο του Άγγελου Ανδρεόπουλου. Ένας άνθρωπος, για τον οποίο η χώρα μας ήταν, είναι και παραμένει περήφανη, με πληθώρα βραβείων στο εξωτερικό και την Ελλάδα, με έργα που εντυπωσιάζουν οποιοδήποτε τα αντικρίζει... μα και με ατέλειωτες στιγμές ταλαιπωρίας, ταπείνωσης και απαξίωσης στην πορεία της ζωής του. Η διάσημη Κοιμωμένη του, που κοσμεί, ακόμα, το πρώτο νεκροταφείο, ο Σάτυρος που παίζει με τον έρωτα και δεν του χαρίζει τα εδέσματά του, η Μήδεια που σε κάθε μία από τις εκφάνσεις της, γίνεται όλο και πιο σκληρή με τα παιδιά της, το Παραμύθι της πεντάμορφης, είναι μερικά από τα δείγματα της, μπροστά από την εποχή του, τέχνης του Γιαννούλη Χαλεπά, τα οποία ακόμα και σήμερα αποτελούν αντικείμενο θαυμασμού, όλων των επισκεπτών που τα αντικρίζουν στα μουσεία ή τις γκαλερί που φιλοξενούνται. Ο αντίποδας όλης αυτής της δόξας στη ζωή του ανθρώπου αυτού... 14 χρόνια εγκλεισμός στο ψυχιατρείο της Κέρκυρας, κάτω από άθλιες συνθήκες... άλλα 14 χρόνια υπό την επίβλεψη της αυστηρής και αυταρχικής μητέρας του, που από τα πρώτα βήματα της ζωής του, εκδήλωσε την επιθυμία της, να μην γίνει ο γιος της μαρμαράς και να ακολουθήσει τη μοίρα του συζύγου της. Χλευασμοί, επαιτεία, πείνα, μερικές από τις λέξεις και στιγμές που χαρακτηρίζουν το βίο του Γιαννούλη Χαλεπά. Στον ρόλο του Γιαννούλη Χαλεπά ο Γιώργης Κοντοπόδης.
>> Παρασκευή 19, Σάββατο 20 Απριλίου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 20:15. Εισιτήρια: SoldOutTickets.

430597349_821721799971967_4245625.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Γαμπροί για πούλημα
Purple Sparrow
Τι συμβαίνει όταν η ευκατάστατη Κυπριακή οικογένεια των Κωσταρέλλων αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα λόγω του ξέφρενου της life style και της προσπάθειας της να επιδείξει την δήθεν οικονομική της άνεση; Τι συμβαίνει όταν οι προσπάθειες της να καταχραστεί δημόσιο χρήμα προχωρούν με βήματα χελώνας; Τότε βγαίνει από την οικογενειακή συλλογή ένα αρχαιοελληνικό άγαλμα που κατέχει παράνομα η οικογένεια, για να το πωληθεί σε μία συλλέκτρια αρχαίων αγαλμάτων εκ Ρωσίας! Έλα όμως που το άγαλμα θέλει να το κλέψει και να το προσωπικό του σπιτιού; Ακούγεται απλό και συνηθισμένο; Δεν είναι, επειδή στην όλη κατάσταση προστίθενται οι εξωσυζυγικές ερωτικές σχέσεις της οικογένειας και του κύκλου της; Και τι συμβαίνει όταν όλοι -νόμιμοι και παράνομοι ερωτικοί σύντροφοι -πηγαίνουν στην έπαυλη των Κωσταρέλλων για να γλεντήσουν το βράδυ τους με την πεποίθηση πως έχουν όλο τον χώρο αποκλειστικά στην διάθεση τους; Ένα τρελό γαϊτανάκι με πρωταγωνιστές την οικογένεια Κωσταρέλλων, τον κηπουρό, τον γιό του, ένα υπάλληλο της κυβέρνησης εραστή της κυρίας Κωσταρέλλου, μια φιλόδοξη τηλεπερσόνα ερωμένη του κυρίου Κωσταρέλλου, την ερωτικά άτυχη πλούσια κοπέλα του γιού Κωσταρέλλου, δύο ζάμπλουτες κυρίες από την Ρωσία που έρχονται μαινόμενες για να πάρουν το άγαλμα και τον γιό της οικογένειας, τον Γανυμήδη και τον Πάνα τον τραγοπόδαρο; Το κέρατο το τράγιο! Αυτό γίνεται! Σε αυτή την κατάσταση ξεπουλιούνται τα πάντα: σώματα, ψυχές, υπολήψεις, παιδιά, γονείς, η πολιτιστική μας κληρονομιά, η τιμή και η αξιοπρέπεια! Όλα αυτά δοσμένα με το καυστικό μοναδικό χιούμορ του ιδιαίτερα πετυχημένου συγγραφικού διδύμου Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου. Παίζουν: Έλενα Ευσταθίου, Ζωή Κυπριανού, Δένα Ιωάννου, Θανάσης Δρακόπουλος, Χρήστος Γρηγοριάδης, Μάριος Στυλιανού, Άθως Αντωνίου, Έλενα Ολυμπίου, Ηλίας Αντρέου και η Χαριτίνη Ηλιάδου. Σκηνοθεσία: Πέτρος Χαραλάμπους.
>> Πρεμιέρα Παρασκευή 26 Απριλίου, Σατιρικό Θέατρο Λευκωσία, 20:30. Εισιτήρια: SoldOutTickets.

429865109_122117748710218272_3864.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Apocalypse Tomorrow
Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Κύπρου
Έξι άνθρωποι σε ένα δωμάτιο ανακαλύπτουν ότι ο κόσμος θα τελειώσει σε μια ώρα. Στα επόμενα 60 λεπτά, μέσα από το χορό, το σεξ, την απελπισία, την οργή και τη χαρά, εξερευνούν τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος. Το Apocalypse Tomorrow είναι η πρώτη ανεξάρτητη πρεμιέρα του KIRILL & FRIENDS , μιας νέας θεατρικής ομάδας που συγκεντρώνει τον σκηνοθέτη Kirill Serebrennikov και τους συνεργάτες του. Στις 29 και 30 Απριλίου στην Κύπρο, το έργο θα ανοίξει το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου Κύπρου CITF. Δημιουργοί: Evgeny Kulagin, Ivan Estegneev, Mikhail Durnenkov, Ksenia Peretrukhina. Πρωταγωνιστούν: Nikita Kukushkin, Svetlana Mamresheva, Campbell Caspary, Capucine Schattleitne, Adela Maharani.
>> Δευτέρα 29, Τρίτη 30 Απριλίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 20:00. Εισιτήρια: SoldOutTicket.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close