Φεστιβαλ

Τα 20 υπέροχα φεστιβάλ της άνοιξης που δεν πρέπει να χάσεις

Αυτά είναι τα καλύτερα φεστιβάλ που γίνονται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, καλωσορίζοντας την πιο όμορφη εποχή του χρόνου

Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαρτίου 2024

Η άνοιξη είναι ήδη εδώ και καθώς ο καιρός ζεσταίνει σιγά-σιγά, προετοιμάζοντας το έδαφος για το καλοκαίρι. Εξ ου και πολλά είναι τα φεστιβάλ που έρχονται για να βάλουν χρώμα και μουσική, γεύσεις και αρώματα, σε κάθε γωνιά του νησιού μας.

Εμείς λοιπόν μαζέψαμε τα φεστιβάλ (που ανακοινώθηκαν μέχρι σήμερα), εκ των οποίων τα πλείστα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, καλωσορίζοντας την πιο όμορφη εποχή του χρόνου. Εσύ κράτα σημειώσεις:

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

spring fest.jpg

6ο Spring Festival
Το 6ο Αοιξιάτικο Φεστιβάλ έρχεται πιο ανανεωμένο από ποτέ και περιμένει μικρούς και μεγάλους για μοναδικές στιγμές χαράς μέσα στη φύση! Εμπειρία VR, τηλεκατευθυνόμενα αυτοκινητάκια, τροχός της τύχης, βελάκια, σκοποβολή paintball, γιγάντιο bingo και άλλα πολλά! Το φεστιβάλ διοργανώνει το Inspired Family Fun - all for a good cause. Προαιρετική εισφορά για τον Σύνδεσμο Φίλων Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής - €2.
>> Σ 30, Κ 31 Μαρτίου & Δ 1 Απριλίου, Δασικό Πάρκο Λεμεσού, 10:00 – 19:00.
>> Σ 13 & Κ 14 Απριλίου, Πάρκο Ακροπόλεως Λευκωσία, 10:00 – 19:00.

3ο Breach Festival
Το Breach είναι ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στον Αυτοσχεδιασμό και την Πειραματική μουσική. Στόχος του Breach είναι να ενισχύσει και να υποστηρίξει αυτές τις πρακτικές στην Κύπρο: ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, free jazz, σύγχρονη κλασική μουσική, πειραματική ηλεκτρονική μουσική, sound-art, καθώς και πολλές άλλες αχαρτογράφητες ηχητικές περιοχές. Φέτος είναι η 3η χρονιά του Breach Festival, σε συνεργασία με το φεστιβάλ Irtijal στο Λίβανο -το μεγαλύτερο φεστιβάλ στη Βηρυτό και το φεστιβάλ Space21 στο Κουρδιστάν/Ιράκ. Οι μουσικοί που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ προέρχονται από Κύπρο, Ελλάδα, Λίβανο, Ελβετία και Ισπανία. Όλοι ανεξαιρέτως είναι καταξιωμένοι στον τομέα του αυτοσχεδιασμού και της πειραματικής μουσικής και έχουν μακρά ιστορία εμφανίσεων σε γνωστούς χώρους και φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
>> Κυριακή 7 & Δευτέρα 8 Απριλίου, Ktirion 53, Αθηνάς 25-27, Λευκωσία 1017.

toulipes.jpg

Φεστιβάλ Τουλίπας
Στις 7 Απριλίου 2024 άνθρωποι από όλη την Κύπρο μπορούν να περάσουν ένα όμορφο πρωινό με πολλές τουλίπες, παραδοσιακή μουσική, χορό, ποίηση, κεραστικά και κρασί. Κι όλα αυτά στο Πολέμι, έναν μοναδικό τόπο, όπου στην άγρια φύση του ευδοκιμούν και αναπτύσσονται οι τουλίπες. Το ετήσιο Φεστιβάλ της Τουλίπας διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φίλων της Τουλίπας, ο οποίος ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει τον πληθυσμό, με στόχο την προστασία αυτού του εκπληκτικού λουλουδιού. 
>> Κ 7 Απριλίου, Πολέμι, επ. Πάφου.

22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2024
Από τις 12 μέχρι τις 20 Απριλίου θα διεξαχθεί φέτος το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός στον τομέα του κινηματογράφου στην Κύπρο, κι ένα από τα σημαντικότερα στο ετήσιο πολιτιστικό ημερολόγιο. Με έντονο διεθνή χαρακτήρα, το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2024 θα αποτελέσει, για μια ακόμη χρονιά, το κατεξοχήν πεδίο καλλιτεχνικής εξερεύνησης και ψυχαγωγίας για τους λάτρεις του σινεμά στο νησί, που θα κατακλύσουν το Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό και το Ζήνα Πάλας στη Λευκωσία. Οι διοργανωτές, το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο, εγγυώνται μια συναρπαστική διαδρομή στο πιο ενδιαφέρον σινεμά της εποχής μας, με πολυαναμενόμενες ταινίες πρώτης προβολής καταξιωμένων κινηματογραφιστών και επιλεγμένα «διαμάντια» από υποσχόμενους σκηνοθέτες. Το κοινό θα απολαύσει κοινωνικά ευαίσθητες και καλλιτεχνικά ανατρεπτικές προτάσεις του ποιοτικού ανεξάρτητου κινηματογράφου από όλο τον κόσμο και την Κύπρο. Το γενικό πρόσταγμα στον καταρτισμό του προγράμματος και των παράλληλων εκδηλώσεων έχει και φέτος το δίδυμο των Καλλιτεχνικών Διευθυντών που αποτελείται από τους σκηνοθέτες και εκπαιδευτές κινηματογράφου Αργυρώ Νικολάου και Μάριο Λιζίδη. Ένα πρόγραμμα με ταινίες από διαφορετικά μέρη του κόσμου θα αποτελέσει βασικό πόλο έλξης και φέτος με είκοσι και πλέον ταινίες μυθοπλασίας. Το Τμήμα Viewfinder φιλοξενεί ταινίες που ξεχώρισαν διεθνώς, ενώ πολλές ευχάριστες εκπλήξεις περιμένουν και φέτος τους θεατές από τις επιλογές του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος – Glocal Images. Τέσσερις πρόσφατες προτάσεις αξιώσεων από Κύπριους δημιουργούς συγκροτούν το Κυπριακό Διαγωνιστικό Τμήμα, που φέτος θα είναι σημείο αναφοράς. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθούν οι νέες ταινίες του Ken Loach The Old Oak, του Wim Wenders Perfect Days και της Agnieszka Holland Green Border. Στις προβολές θα προστεθούν οι ταινίες του παράλληλου προγράμματος και της φετινής έκδοσης του φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες για Παιδιά και Νέους, ενώ σε ειδική προβολή εκτός διαγωνιστικού προβάλλεται η βραβευμένη ταινία της Ασημίνας Προέδρου Πίσω από τις Θημωνιές. Η φετινή τελετή έναρξης και λήξης στο Θέατρο Ριάλτο, στις 12 και 20 Απριλίου αντίστοιχα, θα φέρουν την υπογραφή της πολυσχιδούς δημιουργού Λίας Χαράκη.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
>> Παρ 12-Σ 20 Απριλίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός & Ζήνα Πάλας, Λευκωσία.

16108-sitesdefaultfilesfestival_neraidas_2d0T.width-1920.jpg

7ο Φεστιβάλ Νεράιδων
Για το φεστιβάλ Νεράιδων, θα πάμε και φέτος στο Αυγόρου, το χωριό της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Νεράιδες, πρίγκιπες, πριγκίπισσες, ιππότες, λάτρεις, πειρατές και υπερήρωες, μαζευτείτε για να ζήσετε μια αξέχαστη μέρα περιπέτειας και φαντασίας στο μαγευτικό περιβάλλον του βοτανικού πάρκου. Οι δραστηριότητες στους Βοτανικούς Κήπους, στον Λαβύρινθο και στο Μαγεμένο Δάσος περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: Περιπέτεια στο Λαβύρινθο, Live Action Role Play, Μεσαιωνική μάχη και ξιφομαχία, Τοξοβολία και ακοντισμό, Παιχνίδια στην αρένα, Αφήγηση παραμυθιών, Ζωγραφική προσώπου κ.ά.
>> Σ 13 & Κ 14 Απριλίου, CyHerbia Botanical Park & Labyrinth, Αυγόρου, ελ. επ. Αμμοχώστου, 09.30-18.00. Πληρ. 99915443.

psari fest.jpg

Φεστιβάλ Ψαριού
Ετοιμαστείτε για μια μέρα γεμάτη κέφι, παρέα, και αυθεντικές θαλασσινές γεύσεις! Στο φεστιβάλ ψαριού γιορτάζουμε τον πολιτισμό μας και τον πλούτο των θαλασσών μας. Πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για όλους: Ζωντανή μουσική, παραδοσιακούς χορούς, ️Live link, Flyboard show, Μαγειρικό show, Δραστηριότητες ειδικά για τους μικρούς μας φίλους, που εγγυώνται γέλιο και διασκέδαση, Εκπλήξεις που θα ξεδιπλώνονται όλη τη μέρα, προσθέτοντας στη μαγεία της εμπειρίας και φυσικά, πρωταγωνιστή τα ολόφρεσκα, πεντανόστιμα ψάρια μας, μαγειρεμένα με μεράκι.
>> Σ 20 Απριλίου 2024, Λιμανάκι, Λατσί, επ. Πάφου.


2ο Youth Tech Fest Cyprus 2024
Το Πανεπιστήμιο Frederick συνδιοργανώνει το 2ο Youth Tech Fest Cyprus 2024, μια γιορτή της Τεχνολογίας, της Καινοτομίας και της Δημιουργικότητας. To Youth Tech Fest θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, μεταξύ των ωρών 09:00-16:30 στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λεμεσό, προσφέροντας μια σειρά από συναρπαστικά, διαδραστικά εργαστήρια, διαγωνισμούς και άλλες δράσεις για παιδιά και νέους/ες, σε πεδία όπως: Ρομποτική, Gaming, Woodworking, XR/VR, επιστημονικά πειράματα, κ.ά. Καταξιωμένοι/ες ακαδημαϊκοί, προγραμματιστές/τριες, μηχανικοί και επιστήμονες θα καθοδηγήσουν τους/τις συμμετέχοντες/ουσες στις διάφορες δραστηριότητες. Το Youth Tech Fest καλεί όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο όχι μόνο να συμμετάσχουν στις δραστηριότητές του αλλά και να υποβάλουν εργασίες μαθητών και μαθητριών τους που σχετίζονται με τους τομείς ΕSTEAM, στον Ανοιχτό Διαγωνισμό της διοργάνωσης. Όλες οι εργασίες θα τύχουν αναγνώρισης κατά την Τελετή Βράβευσης.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
>> Σάββατο 20 Απριλίου, Πανεπιστήμιο Frederick, Λεμεσός, 09:00-16:30.

34643-sites/default/files/agkinara.jpg

5ο Φεστιβάλ Αγκινάρας
Ένα ιδιαίτερο λαχανικό, που κάποιοι λατρεύουν και άλλοι όχι τόσο, γίνεται ο πρωταγωνιστής σε ένα φεστιβάλ που αναμένεται φέτος στις 21 Απριλίου. Πρόκειται για το Φεστιβάλ Αγκινάρας, το οποίο διοργανώνεται στην κεντρική πλατεία του Κιτίου Λάρνακας. Το φεστιβάλ αφιερώνεται σε ένα προϊόν που παράγεται στο Κίτι, και η μεγάλη γιορτή περιλαμβάνει περίπτερα, φαγητό, ποτό, μουσική και, φυσικά, τραγούδι και χορό. 
>> Κ 21 Απριλίου, πλατεία Κιτίου, Λάρνακα.

Φεστιβάλ Ανθού της Κιτρομηλιάς
Ο Ανεξάρτητος Όμιλος ΕπιΔραση διοργανώνει το 7ο Φεστιβάλ του Ανθού της Κιτρομηλιάς! Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Απριλίου 2024 από τις 11 μέχρι τις 19:00, στην πλατεία Ελευθερίας, στην Επισκοπή Λεμεσού. Μια αλλιώτικη και πολύ ενδιαφέρουσα Κυριακή που θα περιλαμβάνει επίδειξη παρασκευής γλυκού και ανθόνερου, παραδοσιακή μουσική και τραγούδια και κυπριακούς χορούς από τα χορευτικά συγκροτήματα Διόνυσος, Οθέλλος, Σωματείο Παναγιώτης Τουμάζος και το χορευτικό συγκρότημα του πολιτιστικού ομίλου Παρεκκλησιάς.Επίσης παιχνίδια, ζωγραφική και χειροτεχνίες για τους μικρούς μας φίλους και έκθεση φωτογραφίας είναι μερικά από́αυτά́που θα συνθέτουν το εορταστικό σκηνικό́. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 15:30. Στο χώρο της εκδήλωσης θα πωλείται φαγητό, γλυκό και ροφήματα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα προσφέρονται κεράσματα και θα υπάρχουν προς πώληση προϊόντα που παράγονται από́ την κιτρομηλιά τα οποία αποτελούν τοπικά́ παρασκευάσματα και έχουν συνδεθεί με την παράδοση του χωριού. Σας περιμένουμε όλους να απολαύσουμε μαζί μια όμορφη Κυριακή με την ιδιαίτερη γεύση του κιτρομήλου και την ξεχωριστή μυρωδιά του Ανθού. Την εκδήλωση στηρίζει το Κοινοτικό Συμβούλιο Επισκοπής. Τα έσοδα των εκδηλώσεων του Ομίλου διατίθενται σε κοινωφελείς σκοπούς.
>> Κυριακή 21 Απριλίου, πλατεία Ελευθέριάς, Επισκοπή Λεμεσού, 11:00-19:00. Είσοδος ελεύθερη.

street2.jpg

Street Life Festival
Το Street Life Festival επιστρέφει στις 27 Απριλίου! Ελάτε να γιορτάσουμε την τέχνη των δρόμων, τον πολιτισμό και την ιστορία της Λεμεσού στις οδούς Σαριπόλου και Αθηνών. Το κέντρο της πόλης θα φιλοξενήσει πάνω από 30.000 επισκέπτες, με τοίχους και σπίτια να γίνονται καμβάς για τους ταλαντούχους καλλιτέχνες των δρόμων. 0 ώρες μουσικής με Djs, και χορευτές, μπάσκετ και skatepark, εργαστήρια και mia αγορά με 50+ περίπτερα θα προσθέσουν στην ζωντανή ατμόσφαιρα. Το Street Life Festival διοργανώνεται από το The Copy Shop και το Project2C σε συνεργασία με το Δήμο Λεμεσού και υποστηρίζει το Ίδρυμα Θεοτόκου. Μη χάσετε το μεγαλύτερο ετήσιο φεστιβάλ στους κλειστούς δρόμους από την κυκλοφορία αυτοκινήτων στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού - μια ευκαιρία να περάσετε μια δημιουργική μέρα γυρνώντας με τα πατίνια ή τα ποδήλατα σας!
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
>> Σ 27 Απριλίου, οδοί Σαριπόλου και Αθηνών, Λεμεσός.

ΜΑΪΟΣ 

Φεστιβάλ Μαγιάτικα Γαϊδουράκια
Ο Μάιος ως γνωστό, θεωρείται ο μήνας που γεννιούνται τα γαϊδουράκια. Εξ ου και την Κυριακή 12 Μαΐου αυτό η Golden Donkeys Farm διοργανώνει στη Σκαρίνου μια γιορτή διαφορετική από τις άλλες. Στο πλαίσιο και της φετινής γιορτής θα μας συστήσουν το γλυκύτατο ζώο που τα παλιά χρόνια ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των ανθρώπων της Κύπρου και τώρα τείνει να εκλείψει. 
>> Κ 12 Μαΐου, Golden Donkeys Farm, Σκαρίνου, επ. Λάρνακας.

karaolos.jpg

Φεστιβάλ Καραόλου
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Τερσεφάνου θα διοργανώσει ένα γαστρονομικό και πολιτιστικό φεστιβάλ με θέμα τον καράολο. Μέσα από αυτό το φεστιβάλ θα αναδειχθεί με μοναδικό τρόπο η παράδοση, η γαστρονομία και η πολιτιστική κληρονομιά της κοινότητας Τερσεφάνου. Η εκδήλωση θα διοργανωθεί στις 12 Μαΐου 2024 από τις 3μμ μέχρι και τις 8. Στο χώρο της εκδήλωσης διακεκριμένοι σεφ και μάγειρες θα δημιουργούν συνταγές με καράολο ως κύριο συστατικό ενώ ο καθένας και η κάθε μια θα έχει το δικαίωμα, εφόσον το επιθυμεί να συμμετέχει στο διαγωνισμό καλύτερου πιάτου με καραόλους. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαρία να δοκιμάσουν διάφορες συνταγές και να εξοικειωθούν με τις γεύσεις του καράολου. Παραδοσιακή, έντεχνη μουσική και χορός θα προσφέρουν μια ευχάριστη εμπειρία στους επισκέπτες και θα ενισχύσουν την ατμόσφαιρα του φεστιβάλ. Στο χώρο επίσης θα υπάρχουν βιωματικά εργαστήρια και πολλές δραστηριότητες για παιδιά. Το φεστιβάλ θα πλαισιώνουν περίπτερα πώλησης φαγητού τύπου «street food» και περίπτερα πώλησης τοπικών προϊόντων και χειροτεχνιών. Το γαστρονομικό και πολιτιστικό φεστιβάλ θα δώσει τη δυνατότητα στην κοινότητα Τερσεφάνου να προβάλει την παράδοσή της και να μοιραστεί τον πλούτο της κουλτούρας της με τους επισκέπτες. Μείνετε συντονισμένοι και σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες για την εκδήλωση.
>> Κ 12 Μαΐου, Τερσεφάνου, επ. Λάρνακας, 15.00-20.00.

17146-sites/default/files/058923-007-a_fruehmorgens-agros_04.jpg

Γιορτή Τριαντάφυλλου
Κάθε Μάιο, παραδοσιακά, δίνουμε ραντεβού στον Αγρό! Για δύο σαββατοκύριακα και φέτος ο Αγρός θα έχει την τιμητική του! Εξάλλου η λέξη τριαντάφυλλο έχει γίνει πλέον συνώνυμη με το πανέμορφο χωριό. Γι' αυτό και η κοινότητα καθιέρωσε το ετήσιο φεστιβάλ που γίνεται με σκοπό να διαδοθεί η παράδοση που έχει σχέση με τα ρόδα. Στη Γιορτή του Άγριου Τριαντάφυλλου θα ζήσεις τη μοναδική εμπειρία συγκομιδής και επεξεργασίας του ρόδου, και θα μάθεις για την εξέλιξη της παραγωγικής διαδικασίας και τους τρόπους χρήσης των προϊόντων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Επίσης, στο πλαίσιο της γιορτής πραγματοποιούνται έκθεση, μουσικοχορευτικό πρόγραμμα κ.ά.
>> Σ 11 & Κ 12 Μαΐου και Σ 18 & Κ 19 Μαΐου, Αγρός, επ. Λεμεσού.

Seaside Street Food Festival
Λίγες μέρες πριν την έναρξη του καλοκαιριού διοργανώνεται και φέτος το εντυπωσιακό Seaside Street Food Festival. Ετοιμάσου λοιπόν, γιατί το τριήμερο 24, 25 και 26 Μαΐου δίνουμε ραντεβού στον Δημόσιο Κήπο Λεμεσού, για να απολαύσουμε ποιοτικό street food, δίπλα στη θάλασσα! Ένα φεστιβάλ με επωνυμία, περιεχόμενο και αυστηρά επιλεγμένους εκθέτες που θα σας παρουσιάσουν αυθεντικές κουζίνες από όλο τον κόσμο, ποιοτική μουσική με καινούργιες καινοτομίες όπως την ελεύθερη είσοδο στις 24–26/05 από τις 11:00 μέχρι τις 17:00 με στόχο να το αγκαλιάσουν και να το επισκεφθούν ακόμα περισσότερες οικογένειες με τα μικρά παιδιά αφού ο Δημόσιος Κήπος προσφέρεται για χαρά, παιχνίδι και διασκέδαση. Για όλες τις υπόλοιπες ώρες υπάρχει είσοδος €5 και παιδιά μέχρι 12 ετών δωρεάν. Επίσης κατά την διάρκεια που θα είναι ελεύθερη η είσοδος θα υπάρχουν και ειδικές τιμές μείον 10% – 20%.
>> Παρ 24, Σ 25 & Κ 26 Μαΐου, Δημόσιος Κήπος Λεμεσού. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 99642516.

Φεστιβάλ ‘Ανα-Βιώματα’
Η όμορφη Δορά της επαρχίας Λεμεσού κάθε Μάιο διοργανώνει το Φεστιβάλ ‘Ανα-Βιώματα’. Φέτος στις 26 Μαΐου στο χωριό, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει και να απολαύσει έκθεση με παραδοσιακά προϊόντα, τη διαδικασία απόσταξης ζιβανίας και παρασκευής χαλουμιού και παλουζέ, το ζύμωμα και φούρνισμα ψωμιού, καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς κυπριακούς χορούς και τραγούδια και να γνωρίσει την ανα-βίωση παραδοσιακών επαγγελμάτων. Στον χώρο θα υπάρχουν περίπτερα με παραδοσιακά προϊόντα και διάφορες δράσεις για μικρούς και μεγάλους.
>> Κ 26 Μαΐου, Δορά, επ. Λεμεσού.  

42695-sites/default/files/fraoula_2.jpg

Φεστιβάλ Φράουλας
Ο Δήμος της Δερύνειας, είναι ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, κι έχει να περηφανεύεται για πολούς λόγους. Ένας από αυτούς που κάνουν περήφανη τη Δερύνεια και τους κατοίους της είναι για οι φράουλές της. Εξ ου και έχουν δημιουργήσει παράδοση, κατέχοντας την πρώτη θέση στην παραγωγή φράουλας και καλύπτει το 60% της παγκύπριας παραγωγής. Στο γεγονός αυτό δίδεται μεγάλη σημασία και κάθε 2 χρόνια, στα μέσα Μαΐου, διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία Παγκύπριο Φεστιβάλ Φράουλας που προκαλεί το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών, ντόπιων και ξένων. Ένα φεστιβάλ που επιστρέφει και φέτος, στις 24 Μαΐου 2024 στο Γήπεδο "Αναγέννησης" Δερύνειας, παρόλου που έδωσε και πέρσι την παρουσία του. Ωστόσο, ο Δήμος Δερύνειας συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια, εξ ου και διοργανώνει επετειακές εκδηλώσεις!
>> Παρ 24 Μαΐου, Γήπεδο "Αναγέννησης" Δερύνειας, επ. Αμμοχώστου.

Vegan Fam Flavours
Το VEGAN FAM FLAVOURS, το φεστιβάλ με το βίγκαν street food, επιστρέφει και φέτος στο χωριό Ψεματισμένος της επαρχίας Λάρνακας, το διήμερο 25 και 26 Μαΐου, με ελεύθερη είσοδο. Το Vegan Fam Flavours είναι μια γιορτή αφιερωμένη στη ζωή! Σε κάθε μορφή ζωής. Είναι μια ευκαιρία τόσο για τους βίγκαν όσο και για αυτούς που ενδιαφέρονται για ένα υγιεινό τρόπο ζωής, να περάσουν δύο όμορφες μέρες. Η εκδήλωση διοργανώνεται στην Αίθουσα και τον περιβάλλοντα χώρο εκδηλώσεων στο χωριό Ψεματισμένος, της επαρχίας Λάρνακας, στις 25 και 26 Μαΐου 2023. Το φεστιβάλ δεν απευθύνεται μόνο σε βίγκαν αλλά σε όσους ενδιαφέρονται για ένα υγιεινό τρόπο ζωής για τους ίδιους αλλά και για τον πλανήτη. Το φεστιβάλ έχει οικολογικό χαρακτήρα και έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια να περιοριστεί η χρήση του πλαστικού στο ελάχιστο. Είναι ανοικτό για μικρούς και μεγάλους με ελεύθερη είσοδο. Εδώ λοιπόν θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις νόστιμα φαγητά, γλυκά και ποτά, να περάσεις δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας και να ακούσεις ζωντανή μουσική.
>> Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Μαΐου, Αίθουσα Εκδηλώσεων, Ψεματισμένος, επ. Λάρνακας.


Reflect Festival
Το Reflect Festival θα πραγματοποιηθεί στις 30-31 Μαΐου και θα βρίσκεται στο Kolla Factory, δίνοντας μια μοναδική εμπειρία στους 10.000 καλεσμένους. "Ενισχύουμε σημαντικά το πρόγραμμα startup-επενδυτών, προετοιμάζοντας μια έκθεση από 150+ εκθέτες, προσθέτουμε μια νέα σκηνή και εκδηλώσεις που στόχο έχουν να δικτυωθεί το κοινό με άτομα του χώρου. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βρήκαμε ένα νέο χώρο για το φεστιβάλ και φέρνουμε τους παρευρισκόμενούς μας στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού για περισσότερες από 30 εκδηλώσεις», λέει ο Στυλιανός Λάμπρου, συνιδρυτής της Reflect. Το Reflect Festival αυξάνει την προσπάθειά του να ενώσει κορυφαίους επαγγελματίες από την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, μετατρέποντας τη Λεμεσό στο επίκεντρο της καινοτομίας. Οι συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων 250+ επενδυτών, 1000+ startups και 150+ ομιλητών, μπορούν να γνωρίσουν άτομα του χώρου τους, να ανταλλάξουν ιδέες, και να βρουν νέους δυνητικούς πελάτες και ταλέντα.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
>> Πέμ 30 & Παρ 31 Μαΐου, Kolla Factory, Λεμεσός.

Φεστιβάλ Ακορντεόν Κύπρου
Μετά την επιτυχία που σημείωσαν οι προηγούμενες διοργανώσεις, το Φεστιβάλ Ακορντεόν Κύπρου, επιστρέφει και φέτος στην έκτη του έκδοση, στις 31 Μαΐου στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Ιουνίου. Το φεστιβάλ που είναι κατάλληλο τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες, μουσικόφιλους, λάτρεις του ακορτεόν, θα περιλαμβάνει ανοικτή Έκθεση Ακορντεόν και Τεχνική Υποστήριξη, Συναυλίες-Σεμινάρια-Εργαστήρια, αλλά και δωρεάν Κατασκηνωτικό Χώρο.
>> Παρ 31 Μαΐου - Κ 2 Ιουνίου, Άγιος Θεόδωρος, επ. Λάρνακας.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close