Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαρτίου 2024
Οι ηθοποιοί Δέσποινα Μπεμπεδέλη και Στέλα Φυρογένη συναντούν μέσα από τις σελίδες των «Αποδελτιώσεων» της Σεμίνας Διγενή, τον Γιάννη Ρίτσο, τον Θανάση Βέγγο, την Έλλη Λαμπέτη, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Παύλο Σιδηρόπουλο, αλλά και τη Φρειδερίκη.
Μαζί τους -μέσα από βίντεο- και ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και ποιητής Δημήτρης Καταλειφός.
Θα παρευρεθούν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και η Χαρίτα Μάντολες.
Η σειρά των «Αποδελτιώσεων» περιέχει σημαντικές συνεντεύξεις, αλλά και πολλά κείμενα, άρθρα στο Ριζοσπάστη, καθώς και σε άλλες αθηναϊκές εφημερίδες, όπως και στον ηλεκτρονικό Τύπο. Η δεύτερη Αποδελτίωση περιλαμβάνει αρθρογραφία της, πορτρέτα, άγνωστες ιστορίες και συνεντεύξεις σημαντικών προσώπων. Ανάμεσά τους οι: Ειρήνη Παπά, Ιάννης Ξενάκης, Έλλη Λαμπέτη, Στέλιος Καζαντζίδης, Αλέιδα Γκεβάρα, Μάγδα Φύσσα, Τζένη Καρέζη, Τίτος Βανδής, Πάνος Κατσιμίχας, Παύλος Σιδηρόπουλος, Μάνος Λοΐζος, Γιώργος Μαρίνος, Μάγια Αγγέλου, Αλέκος Φασιανός και άλλοι πολλοί.
Στην «Αποδελτίωση ΙΙΙ» η Σεμίνα Διγενή ερευνά και καταθέτει τις κοινωνικές, οικονομικές και οικογενειακές συνθήκες που γέννησαν και διαμόρφωσαν κάθε προσωπικότητα την οποία παρουσιάζει, ενώ αναδεικνύει την καθοριστική στιγμή που η προσωπικότητα αυτή πήρε την κομβική απόφαση για τη ζωή της, τη στιγμή που διάλεξε στρατόπεδο. Καταγράφει, δε, τα χαρακτηριστικά κάθε συνομιλητή της ως προσωπική αντανάκλαση του κλίματος κάθε εποχής. Ενώ μέσα από τη θεματολογία που επιλέγει να συζητήσει μαζί τους, μας δίνει ερεθίσματα για να εμβαθύνουμε σε πολλά ζητήματα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.
Η Σεμίνα Διγενή γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Σιένα και Ηλεκτρονική Δημοσιογραφία στη Ρώμη. Υπήρξε μέλος της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών Ιταλίας STAMPA ESTERA. Εργάστηκε ως ελεύθερη ρεπόρτερ και αρθρογράφος στις εφημερίδες Ελευθεροτυπία, Αυγή, Εξόρμηση, Απογευματινή, Έθνος της Κυριακής, Αδέσμευτος Τύπος, Real News, στην ιταλική ΑVANTI, στη Lifo.gr, στα ραδιόφωνα του ΣΚΑΪ, του ΑΝΤ1, του Δεύτερου Προγράμματος της ΕΡΤ, στο Real FM και σε πολλά περιοδικά. Υπήρξε αρχισυντάκτρια, project manager, σκηνοθέτρια, εμπνεύστρια πολλών τηλεοπτικών projects που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και παρουσιάστρια δεκάδων εκπομπών στη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση από το 1982 μέχρι το 2009. Ανάμεσά τους οι εκπομπές «Τρεις στον αέρα», «Εδώ και σήμερα», «Μade in Greece», «Ιστορίες γι’ αγρίους», «Μηχανή του χρόνου», «Πες το στη Σεμίνα», «Άνθρωποι», «Ώρα Ελλάδος», «Αταίριαστοι», «Εντιμότατοι φίλοι», «Κοίτα τι έκανες», «Τοp Stories» κ.ά. Διετέλεσε, επίσης, Διευθύντρια Προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, Σύμβουλος Προγράμματος στην ΕΡΤ, Σύμβουλος Πολιτισμού του Δημάρχου Πατρέων και παραγωγός ντοκιμαντέρ σε Αμερική, Κούβα, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Κίνα, Μογγολία, Ν. Αφρική, Σρι Λάνκα, Γερμανία κ.α. Έχει βραβευτεί με 19 βραβεία για το έργο της στην ελληνική τηλεόραση και δημοσιογραφία. Διευθύνει το θεατρικό site onlytheater.gr και το κανάλι της στο YouTube είναι το #SeminaDigeniOfficial. Αρθρογραφεί στον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη και δημιουργεί podcasts και παρουσιάζει εκπομπές στο ραδιόφωνο του Real FM.
Το Νοέμβρη του 2018 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Κίτρινο Υποβρύχιο. Το Μάρτη του 2020 κυκλοφόρησαν Οι Απείθαρχοι από τις εκδόσεις Κάκτος, το Σεπτέμβρη του 2021 και το Δεκέμβρη του 2022 οι Αποδελτιώσεις Ι και ΙΙ από τη Σύγχρονη Εποχή και το Σεπτέμβρη του 2022 το Felicità από την Κάπα Εκδοτική, το οποίο παρουσιάστηκε και στο θέατρο. Στις εκλογές του 2023 εκλέχτηκε βουλευτής του ΚΚΕ.
Παρασκευή 29 Μαρτίου, Το Έρμα, Λευκωσία, 18:30, 22346770.
-
Βιβλιοπωλείο - Καφεαναγνωστήριο "Το Έρμα"
29 Μαρτίου 2024
Σχετικά
Τραγούδια και παραμύθια στο Μουσείο
Τι κοινό μπορεί να έχουν οι άρχοντες των καλάντων και οι μυθικοί καλικάντζαροι; Σίγουρα το τραγούδι και τα παραμύθια!
Όταν η τεχνολογία συναντά την Αλεξάντρα Νταριέσκου στην παράσταση «Ο Καρυοθραύστης κι εγώ»
Μια πρωτοποριακή multimedia εμπειρία στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2025
Ιανουάριος στο Θέατρο Ριάλτο
Το Θέατρο Ριάλτο ανακοινώνει το πρόγραμμα του για τον μήνα Ιανουάριο.
Καλωσορίσατε στο Cap Bohème, το πρώτο Signature Dinner Show στο Club του Cap St Georges Hotel & Resort
Ξεκινήστε τη βραδιά με σαμπάνια, καθώς το Club ζωντανεύει
Eudaimonia Festive Edition στο Οινοποιείο Τσιάκκα
Η πιο κομψή, ζεστή και γιορτινή συνάντηση του Δεκεμβρίου – μια εμπειρία που δεν μοιάζει με καμία άλλη
Christmas Fest στον Άγιο Δομέτιο με μουσικές, τραγούδια και φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου
Μία μέρα γιορτής για μικρούς και μεγάλους
H Τερσεφάνου ετοιμάζεται να φωταγωγήσει τις γειτονιές της με συναυλία και κεράσματα
Ο Κύπριος Τραγουδιστής Χρίστος Τελεβάντος, πρόκειται να πλαισιώσει την εκδήλωση
Η «Σταχτοπούτα» του Προκόφιεφ ζωντανεύει στη σκηνή από το Μπαλέτο Νέων Λευκωσίας
Με περισσότερους από 65 ταλαντούχους νέους χορευτές, εντυπωσιακά κοστούμια και σκηνικά
10 Χρόνια Birth Forward: Μια δεκαετία φροντίδας, δικαιωμάτων και αλλαγής
O οργανισμός Birth Forward απευθύνεται στην κοινωνία, στους θεσμούς και στους επαγγελματίες
Direct Orient: Βραδιά ποίησης αφιερωμένη στην ποιήτρια Ελένη Κεφάλα
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει μουσικά ιντερμέδια
Η Ομάδα Εν Δράσει ολοκληρώνει την διεθνή περιοδεία της στη Νίκαια, Γαλλία
Η παράσταση «NEVER JUST I» διερευνά τους πολλαπλούς ρόλους των γυναικών
Be The Light – Kindness Edition: Μια φιλανθρωπική βραδιά ένταξης, αγγέλων και αξέχαστων εμφανίσεων
Περισσότεροι από 250 καλεσμένοι αναμένεται να παρευρεθούν σε αυτή τη σημαντική βραδιά