Τα καλύτερα της Κύπρου

Τα 10 καλύτερα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο τις επόμενες ημέρες

Οι πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για έξοδο και διασκέδαση αυτή την εβδομάδα

Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαρτίου 2024

Μετά από ένα χαλαρό και ξεκούραστο τριήμερο επιστρέψαμε με γεμάτες μπαταρίες για μία ακόμα εβδομάδα αποχαιρετώντας τον Μάρτιο και ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τον Απρίλιο με ένα ακόμα τριήμερο που μας περιμένει.

Μέχρι το επόμενο, όμως, τριήμερο, εκείνο της 1ης Απριλίου ας δούμε όλα εκείνα τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε τις επόμενες ημέρες στην Κύπρο που αφορούν ενδιαφέρουσες εκδηλώσες όπως θέατρο, μουσική, live εμφανίσεις και πολλά πολλά άλλα.

CUT_1.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


CUT στην Πάνω Σκηνή του Σατιρικού
Το CUT είναι μια θεατρική παραγωγή που δημιουργήθηκε από μια πολυπολιτισμική, ανεξάρτητη και επαγγελματική ομάδα. Αυτή η συναρπαστική δημιουργία είναι κυρίως μια κωμωδία, αλλά μπορεί να είναι λίγο φρικιαστική μερικές φορές. ένα νέο είδος παιχνιδιού που δεν έχει ξαναδεί το κυπριακό κοινό! Το έργο περιστρέφεται γύρω από τη σύγκρουση μεταξύ ενός σκηνοθέτη που έχει προσκληθεί να σκηνοθετήσει τον Άμλετ και ενός ηθοποιού. εστιάζοντας κυρίως στο θέμα της αξίας. Το έργο θα ανέβει τόσο στην ελεύθερη περιοχή της Κύπρου όσο και στα Κατεχόμενα και παίζεται στα αγγλικά. Παίζουν: Birce Birsel Çağlar, Penny Finiri, Gülsefa Dede
>> Τρίτη 26 Μαρτίου, Πάνω Σκηνή Σατιρικού Θεάτρου, Λευκωσία, 20:00. Εισιτήρια: soldoutticketbox.com ή στο ταμείο του θεάτρου τη νύχτα της παράστασης.

Natassa_Bofiliou.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Η Νατάσσα Μποφίλιου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου
Tο Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ, στα πλαίσια του 3ου Femme Fest Cyprus, προσκαλεί τη Νατάσσα Μποφίλιου για δύο μοναδικές εμφανίσεις στη Λευκωσία. Τέσσερα χρόνια μετά την Εποχή του Θερισμού και τις μεγάλες συγκινήσεις που προσέφερε, η Νατάσσα Μποφίλιου μπαίνει σε νέα φλεγόμενη τροχιά και παρουσιάζει με ενθουσιασμό τα πολυαναμενόμενα ολοκαίνουργια τραγούδια που έφτιαξαν για εκείνη ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος. Το "Κάτι Καίγεται" που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο χρόνο, σύγχρονο και δυναμικό, λυτρωτικό και μυστηριώδες, εγκαινιάζει τη νέα δημιουργική περίοδο της καλλιτεχνικής ομάδας που έχει κερδίσει την καρδιά του κοινού και υπόσχεται ακόμη μια φορά να ενθουσιάσει τους πιστούς ακροατές της.
>> Τρίτη 26 & Τετάρτη 27 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20:30. Εισιτήρια: soldoutticketbox.com

SALONIKI.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


"Κι από Σμύρνη... Σαλονίκη" στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου της Μιμής Ντενίση "Κι από Σμύρνη... Σαλονίκη" στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου μέχρι και την Πέμπτη 28 Μαρτίου. Το έργο αποτελεί συνέχεια του Σμύρνη μου αγαπημένη και γράφτηκε μετά από έρευνα σε κείμενα ελληνικά και ξένα που αφορούν την ταραγμένη εποχή του Μεσοπολέμου. Η Φιλιώ Μπαλτατζή Αρχόντισα της Σμύρνης με ό,τι απέμεινε από την οικογένεια της, φτάνει στη Σαλονίκη του 1923. Κανείς δεν ξέρει τι τους περιμένει. Σίγουρα όχι η ζεστή αγκαλιά της νέας πατρίδας όπως περίμεναν. Σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον Μικρασιάτες, Πόντιοι και ντόποιοι αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή. Παράλληλα η σπουδαία και ευημερούσα εβραική κοινότητα θυμίζει τη Σμύρνη. Όσο οι πρόσφυγες ανεβαίνουν τόσο η εβραική κοινότητα κινδυνεύει. Ο φασισμός που πλήττει την Ευρώπη πλησιάζει και τότε η ζωή αλλάζει για όλους. Ένα έργο γεμάτο σασπένς, αγωνία, συναίσθημα, έρωτες, καταστροφές και θριάμβους! Με πολλούς και σημαντικούς ρόλους. Κείμενο-σκηνοθεσία: Μιμή Ντενίση.
>> Τρίτη 26, Τετάρτη 27 & Πέμπτη 28 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20:00. Εισιτήρια: soldoutticketbox.com

18055640_835393439959632_16430015.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στο Θεατρικό Μουσείο
Το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου γιορτάζει με δωρεάν είσοδο, ξεναγήσεις και εκδηλώσεις την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου. Το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου, στα πλαίσια των εορτασμών της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου (27 Μαρτίου 2024) και των δώδεκα χρόνων λειτουργίας του (τα εγκαίνια του έγιναν στις 26 Μαρτίου 2012), ανακοινώνει ότι κατά τις δύο πιο πάνω ημερομηνίες Μαρτίου η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Επιπλέον, την Τρίτη 26 Μαρτίου στις 5:00μμ, θα προσφέρεται δωρεάν ξενάγηση και στις 8:00μμ το ίδιο βράδυ, το Θεατρικό Μουσείο θα φιλοξενήσει την εφηβική θεατρική παράσταση ‘FAT’ της Ζωής Αποστολίδου, από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (Θέατρο Βαλίτσα) σε σκηνοθεσία Έλενας Σωκράτους, την οποία ακολουθεί συζήτηση με το κοινό για το θέμα της στοχοποίησης λόγω του σωματικού βάρους (weight bias), που είναι το θέμα του έργου. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Νάγια Τ. Καρακώστα και Άρης Κυπριανού. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Τρίτη 26 & Τετάρτη 27 Μαρτίου, Θεατρικό Μουσείο Κύπρου, Λεμεσός. Κρατήσεις: 25343464.


leventios2.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Η Πινακοθήκη ταξιδεύει, το Νicosia Mall τη φιλοξενεί!
Το 2024 αποτελεί μια ιδιαίτερη χρονιά για τη Λεβέντειο Πινακοθήκη που γιορτάζει 10 Χρόνια Λειτουργίας! Αυτή την επετειακή χρονιά, η Πινακοθήκη ανοίγει τους ορίζοντές της με ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα που ενισχύουν την προσβασιμότητα και προσκαλούν το κοινό να γιορτάσουν τέχνη και πολιτισμό. Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων, και κατά τη διάρκεια του χρόνου, το προσωπικό της Λεβεντείου Πινακοθήκης εγκαταλείπει για λίγο το κτίριο της οδού Αναστασίου Γ. Λεβέντη αριθμός 5 και επισκέπτεται διάφορα σημεία του νησιού προσφέροντας δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Το «ταξίδι» αυτό ξεκίνησε στις 21 Μαρτίου από το Nicosia Mall. Εκπαιδευτικά εργαστήρια για τους πολύ μικρούς μας φίλους αλλά και για εφήβους και ενήλικες θα δώσουν στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει τη Λεβέντειο Πινακοθήκη έξω από τα συνηθισμένα της όρια. Παράλληλα θα τρέχουν διαγωνισμοί με πλούσια δώρα.
>> Το πρόγραμμα θα βρίσκεται σε εξέλιξη στο Nicosia Mall μέχρι και τις 31 Μαρτίου.


chardonnay.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Γευσιγνωσία κρασιών στη Λευκωσία
Πέντε βαρελάτα λευκά από πέντε διαφορετικά οινοποιεία δοκιμάζουμε αυτή την Τετάρτη 27 Μαρτίου στα Κλειδιά, όλα σερβιρισμένα σε μισό ποτήρι, ποτήρι και φιάλη. Για αυτούς που θέλουν να τα δοκιμάσουν όλα, θα υπάρχει επιπλέον και η επιλογή του flight, 5 ποτήρια, 75 ml έκαστο.
Λίστα κρασιών:
Νέλιον, Μελέτσες 2021 (Ξυνιστέρι)
Κυπερούντα, Έπος Λευκό 2022 (Chardonnay)
Έζουσα, Παλλούρες 2021 (Ξυνιστέρι)
Mystes, Chardonnay 2021
Βουνί Παναγιάς, Πρωμάρα 2019
>> Τετάρτη, 27 Μαρτίου, καφενείο Κλειδιά, Λευκωσία. Συστήνεται κράτηση: 22103857.

DSC_0950.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου "Το Σκοπευτήριο"
Η «Σόλο για Τρεις» σε σύμπραξη με το θέατρο ΑντίΛογος συνεχίζει τις παραστάσεις με το έργο του Μιχάλη Παπαδόπουλου «Σκοπευτήριο». Το «Σκοπευτήριο», είναι ένα θεατρικό έργο σε δύο πράξεις, που πραγματεύεται δύο διαφορετικές ιστορίες ρατσισμού και ομοφοβίας. Αθήνα, σήμερα. Ένα ζευγάρι περιμένει το διευθυντή ενός φεστιβάλ για δείπνο. Προοδευτικοί και οι δύο, με αριστερό παρελθόν, ζουν αποξενωμένοι πια ο ένας από τον άλλον. Βυθισμένοι στη ρουτίνα τους και στο κυνήγι μιας επιτυχημένης καριέρας, αδυνατούν να αντιληφθούν τις αλλαγές γύρω τους και το κακό που πλησιάζει. Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου – Καρσερά. Παίζουν: Χάρης Κκολός, Χριστίνα Χριστόφια, Μιχάλης Καζάκας.
>> Τετάρτη 27 Μαρτίου, Θέατρο Χώρα, Λευκωσία, 20:30. Κρατήσεις: 9614780.

panos-kalidis.jpg.2e16d0ba.fill-1375x729.png

Ο Πάνος Καλλίδης στην Κύπρο
Η PMGE Entertainment presents τον Νικόλα Αντωνιάδη στις Notes Live στη Λεμεσό. Special Guest της βραδιάς θα είναι ο δημοφιλής Έλληνας καλλιτέχνης Πάνος Καλίδης. Μαζί τους θα είναι και η Κυριακή Ηλία. Οι τρεις καλλιτέχνες έρχονται στο μαγαζί της Λεμεσού για να χαρίσουν μοναδικές στιγμές διασκέδασης στον κόσμο που θα τους επισκεφτεί. Οι τραγουδιστές είναι σίγουρο πως θα συνθέσουν ένα ενδιαφέρον μουσικό πρόγραμμα για όλα τα γούστα.
>> Τετάρτη 27 Μαρτίου, Notes Live, Λεμεσός, 20:30. Κρατήσεις: 96244380.

nor_oipoiites.jpg

«Οι ποιητές μας τραγουδούν» στο Δημ. Θέατρο Λατσιών
Ποίηση , μουσική και τραγούδι. Η Ελλάδα μέσα από τους στίχους των ποιητών και μαζί μελοποιημένοι δέκα συνθέτες. Ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη επιστρέφουν με το πιο ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα των τελευταίων ετών. Μια συνεργασία που συζητήθηκε. Μια καλλιτεχνική πρόταση που αγαπήθηκε, μια περιδιάβαση στο μαγικό κόσμο της ελληνικής ποίησης από τον 6ο π.Χ. αιώνα έως τις μέρες μας. Ακούγονται μελοποιημένοι οι: Σαπφώ, Διονύσιος Σολωμός, Κωστής Παλαμάς, Άγγελος Σικελιανός , Κ.Π Καβάφης, Κώστας Βάρναλης, Ναπολέων Λαπαθιώτης, Κώστας Καρυωτάκης, Γιώργος Σαραντάρης, Γιώργος Σεφέρης, Οδυσσέας Ελύτης, Γιάννης Ρίτσος, Μυρτιώτισσα, Τάσος Λειβαδίτης, Μανώλης Αναγνωστάκης, Μιχάλης Κατσαρός, Νίκος Καββαδίας, Νίκος Γκάτσος, Ιάκωβος Καμπανέλης, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Γιώργος Χρονάς ,Μάνος Ελευθερίου, Γιώργος Σκούρτης, Άλκης Αλκαίος και Διονύσης Σαββόπουλος . Οι συνθέτες που μελοποίησαν αυτά τα ποιήματα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Γιάννης Μαρκόπουλος ο Σταύρος Ξαρχάκος,ο Δήμος Μούτσης, ο Ηλίας Ανδριόπουλος, ο Διονύσης Σαββόπουλος , ο Θάνος Μικρούτσικος , ο Χρήστος Λεοντής, ο Γιάννης Σπανός, ο Νίκος Ξυδάκης και η Λένα Πλάτωνος. Ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη μετά την περσινή μεγάλη τους επιτυχία «Ο Γκάτσος που αγάπησα » ανοίγονται τολμηρά στο αρχιπέλαγος της ελληνικής ποίησης παρουσιάζοντας τα διαμαντικά της.
>> Πέμπτη 28 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 20:30. Εισιτήρια: Soldouttickets.


419557956_392371513370219_3144501.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Κάρμα: Το τελευταίο επεισόδιο
Συνεχίζεται η προβολή της ταινίας "Κάρμα: Το τελευταίο επεισόδιο". Μια ταινία βασισμένη στην σειρά του Alpha Κύπρου «Κάρμα» σε έρευνα και σενάριο Χριστιάνας Αρτεμίου και σκηνοθεσία Ναστάζιας Χριστοδούλου. Απαγορεύεται η είσοδος σε άτομα κάτω των 18 ετών. Η υπόθεση του φινάλε της σειράς, αφορά σε μια από τις πιο γνωστές και πολύκροτες υποθέσεις serial killers στην Κύπρο, με συμμετοχή 45 ηθοποιών. Σκηνοθεσία Ναστάζια Χριστοδούλου.
K Cineplex (The Mall of Cyprus) 19.30, 22.15
K Cineplex (Λευκωσία) 19.30, 22.15
K Cineplex (Λεμεσός) 19.30, 22.15
K Cineplex (Λάρνακα) 19.30, 22.15
K Cineplex (Kings Avenue - Πάφος) 19.30, 22.15
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 19.45, 22.00

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close