Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαρτίου 2024
Εστιατόριο αφιερωμένο στη θρυλική Ιταλίδα ηθοποιό, Σοφία Λόρεν θα ανοίξει τις πύλες του στο Χονγκ Κονγκ. Το «Sophia Loren House» είναι το πρώτο της αλυσίδας εστιατορίων εκτός Ιταλίας και θα εγκαινιαστεί στα μέσα Απριλίου στην περιοχή Wanchai του Χονγκ Κονγκ.

Το εστιατόριο θα λειτουργήσει στο τετραώροφο Woo Cheong Pawn Shop, κτήριο πολιτιστικής κληρονομιάς του Χονγκ Κονγκ.
Ο χώρος θα είναι αφιερωμένος στην Ιταλία των δεκαετιών του 1960 και του 1970, την εποχή της ταινίας «La Dolce Vita» του Φεντερίκο Φελίνι και επίσης στην κορύφωση της κινηματογραφικής καριέρας της Σοφία Λόρεν.
Το εστιατόριο, όπως και τα άλλα τέσσερα στην Ιταλία, σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Ίβο Μαρία Ρενταέλι, ο οποίος έχει επιλέξει για τη διακόσμηση πολλά έργα τέχνης με θέμα τη Σοφία Λόρεν.
Σε κάθε όροφο του εστιατορίου θα προσφέρονται διαφορετικές προτάσεις για φαγητό, στο ισόγειο θα είναι η ναπολιτάνικη πιτσαρία, στον πρώτο όροφο υπάρχει ένα ιταλικό εστιατόριο με θαλασσινά και κλασικά πιάτα. Ο τρίτος όροφος διαθέτει μια ρετρό πίστα χορού με θέμα τη δεκαετία του 1970 και η ταράτσα φιλοξενεί ένα κοκτέιλ μπαρ.
«Στη ζωή μου είχα πολλά πάθη και ένα από αυτά είναι αναμφίβολα το φαγητό» είπε η Λόρεν σε δήλωσή της. «Κανένας σκηνοθέτης δεν κατάφερε ποτέ να μου επιβάλει δίαιτα – και οι ώρες που περνούσα στην κουζίνα ζυμώνοντας, τηγανίζοντας και ψήνοντας ήταν από τις πιο ευτυχισμένες της ζωής μου. Όταν μου ζήτησαν τη δημιουργία αλυσίδας εστιατορίων προς τιμήν μου, με χαρά συναίνεσα σε αυτή την υπέροχη περιπέτεια και είμαι περήφανη που είμαι μέλος μιας ομάδας ταλαντούχων Ναπολιτάνων που επιθυμούν να εξάγουν την "αλήθεια" της ναπολιτάνικης κουζίνας στον κόσμο» ανέφερε η ηθοποιός, σύμφωνα με το THR.
Το Sophia Loren House στο Χονγκ Κονγκ θα είναι το πέμπτο εστιατόριο της αλυσίδας. Η Σοφία Λόρεν άνοιξε το πρώτο της εστιατόριο στη Φλωρεντία το 2021 σε συνεργασία με τον Ναπολιτάνο επιχειρηματία και πολιτικό Λουτσιάνο Τσιμίνο και στη συνέχεια η αλυσίδα επεκτάθηκε στο Μιλάνο, στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης και στο Μπάρι.
Σχετικά
Στην Αγία Νάπα θα στηθεί Παραδοσιακό Γλέντι
Μια αυθεντική γιορτή γεμάτη μουσική, παράδοση και κυπριακή φιλοξενία από τον Λαογραφικό Όμιλο Αγίας Νάπας «Τουμπεζιά».
Φούρνοι Ζορπάς: Μοιράζoυν χαμόγελα και ελπίδα σε στέγες ηλικιωμένων
Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Υπάρχει» και της συνεργασίας με το ΠΣΣΕ θα προσφέρουν βασιλόπιτες
Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο συμπλήρωσε 300 χρόνια
Αργοψημένο γουρουνόπουλο και φάντασμα στο κελάρι
Αγαπημένο καλοκαιρινό στέκι της Λευκωσίας, τώρα ανοικτό και τον χειμώνα
Σε ένα νέο και ανακαινισμένο χώρο
Η Βρετανία απαγορεύει το βράσιμο των ζωντανών αστακών
Κυβερνητικοί βουλευτές στη Βρετανία χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο για τους αστακούς ως «φιλόδοξη μεταρρύθμιση» - Τι αλλάζει
Χριστουγεννιάτικο Media Brunch στη Lidl Food Academy
Σε μία ζεστή, γιορτινή συνάντηση, η Lidl Κύπρου φιλοξένησε - όπως κάθε χρόνο - φίλους και συνεργάτες από τον χώρο των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.
Οι καλύτεροι γαστρονομικοί προορισμοί στον κόσμο για το 2026
Από τη Σεβίλλη μέχρι το Σίδνεϊ, αυτά τα μέρη ξεχωρίζουν για το φαγητό τους!
Οι τέσσερις πιο γευστικές πόλεις του κόσμου σύμφωνα με την UNESCO
Οι ιστορίες που κρύβει το φαγητό τους
Ξέρουμε ποιος θα σου ετοιμάσει γουρουνιά για το γιορτινό τραπέζι
Γουρουνιές, ψημένες με μεράκι, για να μοιραστούν και να εντυπωσιάσουν
15+ προτάσεις για εστιατόρια στο βουνό που σερβίρουν γιορτινό μπουφέ και μεζέδες
Πού θα φάμε τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στην κυπριακή ύπαιθρο;
24 ώρες με τη Χρύσω Λέφου
Η τηλεμαγείρισσα και παρουσιάστρια της εκπομπής «Χρυσωμαγειρέματα» μάς ξεναγεί στην καθημερινότητά της και μας μεταφέρει τις αγαπημένες της συνήθειες.