Δημοσιεύτηκε στις 29 Φεβρουαρίου 2024
Οι κινηματογραφικές ταινίες που κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου στις κυπριακές αίθουσες. Ξεχωρίζουμε την κυπριακή ταινία "Iman" των Κόριννας Αβρααμίδου και Κυριάκου Τοφαρίδη.

Iman
Ο Abdallah, ένας Άραβας μουσουλμάνος πολιτικός μηχανικός, πρέπει να πάρει την ευθύνη για την κατάρρευση ενός οικισμού που προκάλεσε τον θάνατο επτά ανθρώπων. Η Iman κι η Leila ριζοσπαστικοποιούνται και φτάνουν στην Κύπρο σε μια μυστική αποστολή. Η Michelle, μια μοναχική έφηβη, ερωτεύεται τον Άγγελο, έναν αυταρχικό νεαρό με ρατσιστικά πιστεύω. Τρεις ιστορίες ξεδιπλώνονται παράλληλα, με ήρωες που αναζητούν τη λύτρωση από το παρελθόν, από τις ενοχές και από τη μοναξιά τους. Η κυπριακή κινηματογραφική ταινία "Iman" (που στα αραβικά σημαίνει "πίστη") σε σενάριο και σκηνοθεσία Κόριννας Αβρααμίδου και Κυριάκου Τοφαρίδη, μετά από μια φανταστική πορεία σε Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου όπου απέσπασε 16 Βραβεία (ανάμεσά τους Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Ηθοποιών) καθώς και υποψηφιότητα Καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας, Septimius Awards 2023, βγαίνει σε ευρεία διανομή στους κινηματογράφους, σε όλες τις πόλεις της Κύπρου και με αγγλικούς υποτίλους. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το σενάριο της ταινίας πήρε το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σεναρίου της Ένωσης Σεναριογράφων Έλλάδος το 2018. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Αντρέας Τσέλεπος, Stephanie Atala, Μαργαρίτα Ζαχαρίου, Προκόπης Αγαθοκλέους, Rita Hayek, Παμπίνα Γεωργίου και ο Βαρνάβας Κυριαζής.
Διάρκεια: 125'. Πρεμιέρα: 29 Φεβρουαρίου.
K-Cineplex Kings Avenue Mall: Καθ & ΣΚ (19:45)
K-Cineplex Mall of Cyprus: Καθ & ΣΚ (19:45)
K-Cineplex Limassol: Καθ & ΣΚ (19:45)
K-Cineplex Nicosia: Καθ & ΣΚ (19:45)
K-Cineplex Larnaka: Καθ & ΣΚ (19:45)
Rio Limassol: Καθ & ΣΚ (19:40)
Rio Premier: Καθ & ΣΚ (19:45)

Dune: Part Two
To 2021, o Denis Villeneuve μετέφερε εκ νέου το μεγαλειώδες έργο του Frank Herbert στη μεγάλη οθόνη, σημειώνοντας μεγάλη εμπορική επιτυχία, καθώς κατάφερε να ξεπεράσει τα $400 εκατομμύρια σε εισπράξεις παγκοσμίως, ενώ απέσπασε 6 χρυσά αγαλματάκια στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ. Τρία χρόνια μετά, η συνέχεια της ιστορίας θα εξερευνήσει το μυθικό ταξίδι του Paul Atreides και πως θα ενώσει τις δυνάμεις του με την Chani και τον Fremen, καθώς βρίσκεται σε πολεμική τροχιά ζητώντας εκδίκηση από τους συνωμότες που κατέστρεψαν την οικογένειά του. Ξεκινά μία περιπέτεια για να αποτρέψει το τραγικό μέλλον που μόνο εκείνος μπορεί να προβλέπει, καθώς έρχεται αντιμέτωπος με μια δύσκολη απόφαση που θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην αγάπη της ζωής του και τη μοίρα ολόκληρου του σύμπαντος. Στο δεύτερο μέρος του "Dune" επιστρέφουν οι Timothée Chalamet ως Paul Atreides, Zendaya ως Chani, Rebecca Ferguson ως Lady Jessica, Josh Brolin ως Gurney Halleck, Dave Bautista ως Glossu 'Beast' Rabban, Charlotte Rampling ως Gaius Helen Mohiam και Javier Bardem ως Stilgar. Ωστόσο, θα έχουμε και πολλά νέα πρόσωπα, όπως τους Lea Seydoux ως Lady Margot, Christopher Walken ως Emperor Shaddam IV, Florence Pugh ως η κόρη του Princess Irulan, αλλά και ο Austin Butler ως Fey-Rautha. Η ταινία γυρίστηκε σε τοποθεσίες στη Βουδαπέστη, το Άμπου Ντάμπι, την Ιορδανία και την Ιταλία, ενώ στη μουσική είναι ο βραβευμένος με Όσκαρ, συνθέτης και μουσικός παραγωγός, Hans Zimmer.
Διάρκεια: 167'. Πρεμιέρα: 29 Φεβρουαρίου.
K-Cineplex Kings Avenue Mall: Καθ & ΣΚ (17:30, 20:00, 21:30) K-Cineplex Mall of Cyprus: Καθ & ΣΚ (17:30, 20:00, 21:30) K-Cineplex Limassol: Καθ & ΣΚ (17:30, 20:00, 21:30) K-Cineplex Nicosia: Καθ & ΣΚ (17:30, 20:00, 21:30) K-Cineplex Larnaka: Καθ & ΣΚ (17:30, 20:00, 21:30) Rio Limassol: Καθ (19:30, 22:00) & ΣΚ (16:15) Rio Premier: Καθ & ΣΚ (18:00, 20:00, 21:30)
Anatomy of a Fall
Είναι η θανατηφόρα πτώση του Γάλλου συγγραφέα Samuel Maleski από το παράθυρο του σαλέ του στις Άλπεις ατύχημα ή δολοφονία; Από την αυτοψία στη σκηνή της πτώσης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενη τη σύζυγο του Sandra Voyter, η σχέση του ζευγαριού, η ζωή τους με τον γιο τους Daniel και οι ίδιες οι προσωπικότητές τους γίνονται αντικείμενο μιας ενδελεχούς εξέτασης που ανατέμνει τελικά την ίδια την ανθρώπινη ατέλεια και φθορά. Αποσπώντας εγκωμιαστικές κριτικές για τη σκηνοθεσία, το σενάριο και την ερμηνευτική δύναμη της πρωταγωνίστριας Sandra Hüller (πρωταγωνίστριας και στο επίσης υποψήφιο για Όσκαρ, "The Zone of Interest"), η ταινία της Justine Triet έχει κερδίσει μέχρι στιγμής τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών 2023, έξι βραβεία Σεζάρ, δύο Χρυσές Σφαίρες, ένα Bafta, αλλά και πέντε υποψηφιότητες για τα επερχόμενα Όσκαρ (μεταξύ άλλων διεκδικεί και το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας).
Διάρκεια: 150'.
Το "Anatomy of a Fall" θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού σε συνεργασία με την Alliance Française de Limassol στο πλαίσιο του Μήνα Γαλλοφωνίας, τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 20:15, στο σινεμά Ρίο 3.

Inspector Sun & the Curse of the Black Widow
Σανγκάη, 1934. Κάτω από την επιφάνεια, στον κόσμο των εντόμων, οι ντετέκτιβ και οι γκάνγκστερ συνυπάρχουν σαν σε φιλμ νουάρ. Ο μοναχικός επιθεωρητής Sun– που ανήκει στο είδος της αράχνης κυνηγού- καλείται να λύσει ένα μυστήριο που αποδεικνύεται μία υπόθεση ζωής και θανάτου για ανθρώπους και έντομα. Με τον πρωτότυπο κόσμο των εντόμων σε πρωταγωνιστικό ρόλο, η ευρηματική ταινία κινουμένων σχεδίων "Inspector Sun & the Curse of the Black Widow" σε σκηνοθεσία, Julio Soto Gurpide, είναι ένα διασκεδαστικό φιλμ νουάρ για παιδιά με φόντο την κοσμοπολίτικη αισθητική της Σαγκάης των ‘30s. Η ταινία θα προβληθεί τόσο στα αγγλικά, όσο και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά με τις φωνές των Θανάση Κουρλαμπά, Βασιλικής Σούτη και Νέστωρ Κοψιδά.
Διάρκεια: 88'. Πρεμιέρα: 29 Φεβρουαρίου.
K-Cineplex Kings Avenue Mall: ΣΚ (15:15) ΑΓΓ / Καθ (17:15), ΣΚ (15:00) ΕΛΛ
K-Cineplex Mall of Cyprus: ΣΚ (12:00, 15:00) ΑΓΓ / Καθ (17:15), ΣΚ (12:00, 15:00) ΕΛΛ
K-Cineplex Limassol: ΣΚ (15:15) ΑΓΓ / Καθ (17:15), ΣΚ (15:00) ΕΛΛ
K-Cineplex Nicosia: Καθ 17:15, ΣΚ (15:00) ΑΓΓ/ΕΛΛ
K-Cineplex Larnaka: Καθ 17:15, ΣΚ (15:00) ΑΓΓ/ΕΛΛ
Rio Limassol: ΣΚ (15:00, 17:00) ΑΓΓ, ΣΚ (15:30, 17:30) ΕΛΛ
Rio Premier: Καθ (17:30), ΣΚ (11:30, 13:30, 15:30, 17:45) ΑΓΓ/ΕΛΛ
Σχετικά
4 πρεμιέρες – 4 λόγοι για να πας σινεμά αυτή την εβδομάδα
Τέσσερις πρεμιέρες γεμάτες ένταση, συναίσθημα και κινηματογραφική μαγεία
Πρεμιέρα για την ταινία "The King of Kings"
Μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, η ζωή του Ιησού ζωντανεύει σε μια συγκινητική animated περιπέτεια γεμάτη θαύματα, αγάπη και ελπίδα
Πρεμιέρα για την ταινία "Silent Night, Deadly Night"
Το πιο αιματηρό και σκοτεινά γιορτινό horror
Πρεμιέρα για την ταινία "Nuremberg"
Russell Crowe και Rami Malek οδηγούν ένα δυνατό δράμα για τη Δίκη της Νυρεμβέργης και τα μυστικά των Ναζί αξιωματούχων
Πρεμιέρα για την ταινία "Keeper"
Το νέο horror του Osgood Perkins που μετατρέπει ένα ρομαντικό ταξίδι σε εφιάλτη
Οι 5 νέες πρεμιέρες της εβδομάδας: Από τα Κάλαντα των Χριστουγέννων μέχρι το Five Nights at Freddy’s 2
Συγκίνηση, τρόμος, παραμύθι, πάθος και αληθινές ιστορίες: οι σημαντικότερες κινηματογραφικές αφίξεις της εβδομάδας που αξίζουν την προσοχή σου
Οι 4 πρεμιέρες της εβδομάδας στις κινηματογραφικές αίθουσες
Από κοινωνικό ελληνικό δράμα μέχρι animation για όλη την οικογένεια και horror εμπειρίες που κόβουν την ανάσα!
Η «Σπασμένη Φλέβα» του Κύπριου σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη βγαίνει στις αίθουσες
Ένα σύγχρονο αστικό δράμα που κόβει την ανάσα.
Οι 5 νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Οι πιο φρέσκες επιλογές της εβδομάδας στον κινηματογράφο.
4 φθινοπωρινές πρεμιέρες με ένταση και συγκίνηση
Τέσσερις νέες ιστορίες – τέσσερα κινηματογραφικά ταξίδια
Πρεμιέρες της Εβδομάδας: Τρόμος, δράμα, περιπέτεια και κωμωδία στις μεγάλες οθόνες
Ποικιλία πρεμιέρων για κάθε γούστο στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κύπρου.
Τέσσερις κινηματογραφικές πρεμιέρες με δράση, σασπένς και χιούμορ στις κυπριακές αίθουσες
Νέες ταινίες για όλα τα γούστα!