Δημοσιεύτηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2024
Ο Δήμος Λεμεσού, μας περιμένει την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου για να υποδεχθούμε τη Βασίλισσα και να διασκεδάσουμε σε ένα ρετρό πάρτι με τον Πασχάλη.
Ωστόσο το πρόγραμμα της γιορτής ξεκινά από πολύ νωρίς στην πόλη του γλεντιού και του κεφιού.
Πιο αναλυτικά:
11.00π.μ.
Καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με μουσική και κέρασμα μπροστά από την Ελληνική Τράπεζα (οδός Γλάδστωνος) και την Τράπεζα Κύπρου (οδός Αγίου Ανδρέου έναντι εκκλησίας Αγίας Νάπας).
1.30μ.μ.
Η ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού» τραγουδούν στην Πλατεία Σαριπόλου για όλο τον κόσμο. Θα ακολουθήσει πρόγραμμα με DJ μέχρι τις 5.00 μ.μ.
6.00μ.μ. Δημοτικό Μέγαρο
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την Ένωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων (Λεμεσού) διοργανώνουν Έκθεση Ζωγραφικής με θέμα «Καρναβάλι 2024». Συμμετέχουν η παιδική χορωδία και η μικτή χορωδία του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών.
Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου
6.00μ.μ. Η πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) ζωντανεύει και μας παρασέρνει στους ρυθμούς του Καρναβαλιού με μουσική και τραγούδι.
Ρυθμό δίνει η ομάδα κρουστών Batukinio και ακολουθεί το συγκρότημα «The latin way of pop». Η pop και soul μουσική μασκαρεύονται και χορεύουν σε ρυθμούς από την Κούβα μέχρι και την Βραζιλία. Marguerita Freeks- τραγούδι, Γιώργος Μορφίτης- πιάνο και ενορχηστρώσεις, Αντρέας Ροδοσθένους- ηλεκτρικό μπάσο, Οδυσσέας Τουμάζου- κιθάρα, Ανδρέας Στεφάνου- τύμπανα, Ρόδος Παναγιώτου- κρουστά.
7.00 μ.μ. Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, η Βασιλική οικογένεια, τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, , τις Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών και τις Μαζορέττες Λεμεσού ξεκινούν από το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, σε πομπή και θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο). Προπορεύονται οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου και οι Κανταδόροι Αρίονες.
7.30μ.μ. Η Βασίλισσα της Λεμεσού, το κόσμημα της Μεσογείου εισέρχεται στην πόλη πάνω σε ένα εντυπωσιακό άρμα με τη συνοδεία της για να ακολουθήσει η τελετή στέψης.
Ακολουθεί ένα καρναβαλίστικο πάρτι με τραγούδι και χορό από το αγαπημένο σε όλους Πασχάλη, με τραγούδια από τις δεκαετίες 60ς, 70ς, 80ς, 90ς μέχρι και σήμερα.
Εδώ Λεμεσός! Κοπιάστε όλοι μεταμφιεσμένοι!
Τα άρματα των κανταδόρων καθώς και η φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού μαζί με τις ομάδες μαζορέττων θα παρελάσουν από το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο μέχρι το τέρμα της οδού Ανεξαρτησίας.

Σχετικά


Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο χωριό Άγιος Θεόδωρος Πιτσιλιάς
Δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους με θέατρο, τόμπολα, παιδικά εργαστήρια και χοροεσπερίδα για καλό σκοπό


Η Πόλη Χρυσοχούς διοργανώνει μια σειρά από υπέροχες καλοκαιρινές εκδηλώσεις
Ένα πρόγραμμα γεμάτο συναυλίες και εκδηλώσεις
Η Μαρίνα Αγίας Νάπας σε ρυθμούς καλοκαιριού: Τα happenings που δεν πρέπει να χάσεις
Η Μαρίνα Αγίας Νάπας συνεχίζει και τον Αύγουστο να αποτελεί το απόλυτο σημείο συνάντησης για όσους θέλουν να ζήσουν το καλοκαίρι στο έπακρο

Ζήσαμε την απόλυτη ε-μπυρία: Με μεγάλη απήχηση το CraftXBeerience στη Μαρίνα Αγίας Νάπας!
9 εικόνες από το φεστιβάλ που πλημμύρισε τη Μαρίνα από γέλια, γεύσεις, μουσική και craft μπύρα

18 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή την βδομάδα στην Κύπρο
Με θέατρο, φεστιβάλ, μουσική, μπίρα και θερινό σινεμά

Βραδιές μουσικής στο Pralina Experience
Μια ατμόσφαιρα που συνδέει τη γαστρονομία με την τέχνη

Αύγουστος στην Τεμβριά γεμάτος εκδηλώσεις και καλοκαιρινές βραδιές
Δες το αναλυτικό πρόγραμμα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ: Τι να κάνεις τον Αύγουστο στη Λευκωσία
Μπορεί όλοι να φεύγουν για παραλίες, αλλά η πρωτεύουσα κρύβει τις δικές της καλοκαιρινές απολαύσεις

Όλα όσα θα γίνουν στις Κάτω Πλάτρες τον Αύγουστο
Θέατρο, μουσική, θερινό, τόμπολα και άλλες εκπλήξεις

Το πρώτο Christmas Market του νησιού έρχεται και γνωρίζουμε τις ημερομηνίες
Ο απόλυτος προορισμός πριν τα Χριστούγεννα για μικρούς και μεγάλους, που χωρίζεται σε 2 μέρη.