Δημοσιεύτηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2024
Το «Peloponnesian wine festival», όχι μόνο έχει καταστεί θεσμός στη χώρα μας, αλλά και έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα οινικά γεγονότα στο νησί μας.
Φέτος για 6η χρονιά, στο Wine Festival μας που πραγματοποιήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου στη Λεμεσό, περισσότεροι από ποτέ, επαγγελματίες αλλά και απλοί λάτρεις του κρασιού, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πλούτο της αμπελουργικής περιοχής της Ελλάδας, με τη μεγαλύτερη ποικιλομορφία.
Ανακάλυψαν κρασιά από αυθεντικά αμπελοτόπια και από γηγενείς γνωστές ή και λιγότερο γνωστές ποικιλίες, όπως το Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτη, Μαυροδάφνη, Μοσχάτο, Κυδωνίτσα, Μαύρο Καλαβριτινό, Σιδερίτη, Λαγόρθι, αλλά και από διεθνείς ποικιλίες όπως Syrah, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier και Gewurtzraminer.
Γνώρισαν από κοντά και συνομίλησαν με τους παραγωγούς, αντήλλαξαν απόψεις και εμπειρίες, ενώ εξίσου πολύτιμο είναι το γεγονός ότι δόθηκε η ευκαιρία για ανάπτυξη επαγγελματικών σχέσεων και επιχειρηματικών συνεργασιών.
Σε ό,τι αφορά τους μη επαγγελματίες, η εμπειρία της δοκιμής πέραν των 300 κρασιών, παραδοσιακών ή και πρωτοποριακών, συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της οινικής κουλτούρας και προσθέτει στις γνώσεις και εμπειρίες των κυπρίων οινοχόων.
Κλείνοντας το 6ο «Peloponnisian WineFestival», οι διοργανωτές κατέθεσαν την υπόσχεση για ένα νέο ραντεβού στην Κύπρο ξανά τον επόμενο χρόνο. Για ακόμη περισσότερες εμπειρίες και εμπλουτισμό γνώσεων και επαφών.
Σχετικά
Αυτά είναι τα 50 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο για το 2026
Τη λίστα με τα 50 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο δημοσίευσε το «The 50» και στην κορυφή βρίσκεται ένα ισπανικό
7 απάχικα ταβερνάκια με τίμιο φαγητό που αξίζει να ανακαλύψεις
Συγκεντρώνουμε μερικά από τα απάχικα ταβερνάκια της Λεμεσού που αξίζει να ανακαλύψεις.
Πάμε για σουβλάκι, σεφταλιές και κυπριακά μεζεκλίκια σε μία Μαντάμ!
Εδώ θα απολαύσεις την κυπριακή κουζίνα όπως πρέπει να είναι: απλή, γενναιόδωρη και φτιαγμένη για να μοιράζεται.
Το Chocolate Week επιστρέφει στο Colors Café: Όλα όσα θα απολαύσουμε στην πιο γλυκιά εβδομάδα της χρονιάς
25 χρόνια Colors Café και Chocolate Week: Μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται
Season Opening στο Olio
Με ανανεωμένη διάθεση, το δημοφιλές hot spot της πρωτεύουσας συνεχίζει να συνδυάζει τη σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα με την ποιοτική διασκέδαση, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία εξόδου.
Captain’s Cabin: Ένας ξεχωριστός παραθαλάσσιος προορισμός για κάθε εποχή
Tο ιδανικό σκηνικό για όμορφες στιγμές
Το Akakiko μάς συστήνει τον κόσμο της ιαπωνικής fusion κουζίνας
Εστιατόρια ΑΚΑΚΙΚΟ Κύπρου: Τώρα ακόμη πιο κοντά σου!
Νοέμβριος στο Ιστορικόν: Η εποχή για ένα καλό κυπριακό τραπέζι
Με κυπριακό μεζέ, πιάτα ημέρας και κυριακάτικα μεσημέρια για την παρέα, το ταβερνείο του Αγίου Δομετίου μάς υποδέχεται το φθινόπωρο, υποψήφιο για ακόμη μία φορά στην κατηγορία Ταβέρνα των Cyprus Eating Awards 2026
Brunch με νέο μενού στο Enso Vegan Lifestyle Bar!
Ένα μενού βασισμένο σε τροφές που προσφέρουν ευεξία, συμβάλλουν στην διατήρηση της υγείας και ενισχύουν το ανοσοποιητικό
Πάμε στο χωριό για γαλακτομπούρεκο: 5 γλυκές στάσεις εκτός πόλης
Το γαλακτομπούρεκο της κυρίας Σκεύης στην Κακοπετριά, τα παραδοσιακά γλυκά της Θεοπίστης στο Παλαιχώρι και μικροί φούρνοι που δίνουν γλυκό προορισμό στην επόμενη εκδρομή μας.
Μάθαμε ποιοι χώροι εστίασης θα ανοίξουν στο παλιό ΓΣΠ
Νέα εποχή για το Παλιό ΓΣΠ – Έπεσαν οι τελικές υπογραφές!
Μάθαμε πότε ανοίγει το ΦΛΕΡΤ στη Λεμεσό - Δέχεται ήδη κρατήσεις!
To σύγχρονο bar & restaurant που θα γίνει το νέο σημείο αναφοράς της πόλης