Eating News , Εστιατόρια

Κλείνει αγαπημένο στέκι για τους λάτρεις του παγωτού στην πρωτεύουσα

Ο Μάριος Φωτίου ανακοινώνει το οριστικό κλείσιμο του Les Fouets du Fou

Δημοσιεύτηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2024

Το γαλλικό Les fouets du fou του ταλαντούχου pastry chef Μαρίος Φωτίου ο οποίος έχει εργαστεί σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια και ξενοδοχεία της Λεμεσού, ενώ στο παρελθόν μας έχει χαρίσει απίστευτες στιγμές απόλαυσης με τις μοναδικές δημιουργίες του στην Άλωνα, κλείνει οριστικά τις πόρτες του!

Αφήνει ωστόσο ως παρακαταθήκη στη μνήμη μας το μαναδικό gluten free παγωτό, το απόλυτο τζελάτο του σε ευφάνταστες γεύσεις (όπως φουντούκι, κυδώνι, καπνιστό χοιρομέρι, μόσφιλο κ.ά.), αλλά και πληθώρα από οργανικά high end προϊόντα παντρεμένα με τοπικά υλικά, τα οποία δοκιμάσαμε!

Πιο κάτω αυτούσια η ανακοίνωση που έφτασε στο email μας:

Μια απώλεια στο χώρο της ζαχαροπλαστικής, αφήνει για κληρονομιά μια ιστορία γεμάτη γεύση αλλά και κοινωνική ευαισθησία!

Ανακοινώνουμε το οριστικό κλείσιμο του Les Fouets du Fou, ενός αγαπημένου στέκιου για τους λάτρεις του παγωτού και όχι μόνο.

Μοναδικά Προϊόντα και Καινοτόμες Γεύσεις:
Το Les Fouets du Fou ξεχώρισε για τα πρωτότυπα και υψηλής ποιότητας προϊόντα του, με κυρίαρχο το πιο μοναδικό gelato. Ο pastry chef Μάριος Φωτίου, με μεράκι και αφοσίωση, δημιούργησε γεύσεις gelato ασύγκριτες, χρησιμοποιώντας αγνές πρώτες ύλες και παραδοσιακές τεχνικές όπως η παλαίωση και ζύμωση των φρούτων που δημιούργησαν το πολυσυζητημένο παγωτό ΤΤ από τα αρχικά του παρουσιαστή Τάσου Τρύφωνος.

Αξιοποιώντας βότανα (χρήση φαρμακευτικής κάναβης και φίλων συκιάς), προσέδωσαν στα προϊόντα του Les Fouets du Fou μια μοναδική ταυτότητα προστιθέμενης αξίας.

Πάντα με κοινωνική ευαισθησία πέρα από την εξαιρετική γεύση, το Les Fouets du Fou διακρίθηκε για την κοινωνική του προσφορά. Ο κ. Φωτίου, παρήγαγε προϊόντα κατάλληλα για όλους, για να μην μένει κανένας πού να μην μπορεί να απολαύσει ισότιμα ότι και οι υπόλοιποι χωρίς να το επιτρέπει η υγεία του.

Αντιμετωπίζοντας ο ίδιος ΔΕΠΥ και δυσλεξία αφιέρωσε χρόνο και πόρους για την υποστήριξη πολλών ατόμων στηρίζοντας τακτικά με δράσεις το παιδόγκολογικό και ογκολογικό της τράπεζας κύπρου, δίνοντας πάντα διατροφικές επιλογές σε άτομα με κοιλιοκάκη.

Σημαντικότητα της Gluten Free Διατροφής:
Ο Μάριος Φωτίου πρωτοστάτησε στην ανάδειξη της gluten free διατροφής, προσφέροντας προϊόντα ισάξια και ανώτερα από τα συμβατικά, χωρίς τεχνητά υποκατάστατα. Η ευαισθητοποίηση του για τις διατροφικές ιδιαιτερότητες πολλών ανθρώπων και η γνώση του από πρώτο χέρι για τις φλεγμονές που προκαλεί η γλουτένη στο πεπτικό σύστημα αλλά και σε εγκεφαλικούς νευρώνες, αποδεικνύονται μέσα από αμέτρητες έρευνες που έχει αναδείξει την gluten-free διατροφή σημαντική όχι μόνο για άτομα με κοιλιοκάκη αλλά και για άτομα με πολλά αυτοάνοσα, νευροαναπτυξιακές διαταραχές κτλ. Έτσι δημιούργησε ένα μοναδικό χώρο με στοιχείο την συμπερίληψη και το σεβασμό σε όλους.

Κατά τους τελευταίους μήνες αφιερώθηκε στον Σύνδεσμο για άτομα με την ίδια διαταραχή που κουβαλάει με περηφάνια.

Η συνεργασία του με τον Σύνδεσμο ΔΕΠΥ Κύπρου προέκυψε όταν ο ίδιος κατάλαβε ότι στην Κύπρο δεν υπάρχουν funding για να χρηματοδοτήσουν το Σύνδεσμο έτσι ώστε να γίνει αναχαίτιση της κατάστασης που στιγμάτισε την ζωή του. Την ίδια στιγμή που στο εξωτερικό κράτος και ιδιωτικός τομέας αναλαμβάνει την χρηματοδότηση δράσεων για το ADHD με έντονη προβολή αφότου πρόκειται εκ των σημαντικότερων κοινωνικόν θεμάτων.

Και ο ενώ ο ίδιος δεν ελάβε καμία ευλογη προσαρμογή από το κράτος στην δική του εποχή, πιστεύει ότι σήμερα σε μία εποχή όπου στην αμερική το adhd αποτελεί ένα από τα κορυφαία πέντε προσόντα για τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας όπως καταγράφεται από τό linkedin, οι ADHD καταγράφουν καλύτερες αποδόσεις σε πολλούς κλάδους, είναι δημιουργικά και παραγωγικά άτομα, σε αντίθεση με την Κύπρο μας όπου από νωρίς το εκπαιδευτικό σύστημα αντί διάγνωσης και προσαρμογών τα δαχτυλοδείχνει, τα απομονώνει και τα οδηγεί σε δυσμενής καταστάσεις καθιστώντας τους ανίκανους!

Πρόσφατα μέρος των εσόδων του Les Fouets du Fou παραδόθηκαν στον Σύνδεσμο ΔΕΠΥ Κύπρου, ενώ ο κ. Φωτίου οραματίζονταν ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο με έμφαση στην προσβασιμότητα και την ισότητα. Αυτό πλέον αποτελεί παρελθόν μπροστά στις προκλήσεις για το ADHD σε μια χώρα που μείναμε όλοι στην ίδια τάξη.

Τελευταία δράση:
Στις 25 Φεβρουαρίου, στο Don's Society Cafe στη Λεμεσό, θα λάβει χώρα η τελευταία δράση του Les Fouets du Fou. Εκεί, οι λάτρεις του gelato θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν για μια τελευταία φορά τις μοναδικές γεύσεις του και κρέπες χωρίς γλουτένη με τά έσοδα να διατίθονται για το τεράστιο έλλειμμα στην χρηματοδότηση 4 νεων πρόγραμμάτων, τα οποία στηρίζει μερικώς το Υπουργείο Υγείας.

Στατιστικά στοιχεία για τη ΔΕΠΥ:
*Άνω του 10% στον γενικό πληθυσμό επηρεάζεται από ADHD (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας)

* 7% μόνο τα διαγνωσμένα παιδιά στην Κύπρο (Υπουργείο Παιδείας, 2021)

* 85% ατόμων σε μονάδες απεξάρτησης έχουν ADHD (διεθνή έρευνες)

* 25% μαθητών με ADHD εγκαταλείψαν το σχολείο (έρευνα στην Ελλάδα)

* 25%-40% φυλακισμένων έχουν ADHD (διεθνή έρευνες)

Συμπέρασμα:
Η ΔΕΠΥ ΔΕΝ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

Οι ADHD καταγράφουν υψηλότερο νοητικών επίπεδο από το μέσο όρο

Η έγκαιρη διάγνωση, η θεραπεία και η υποστήριξη είναι απαραίτητες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με ΔΕΠΥ και την μείωση του κοινωνικού κόστους.

Ιδιαίτερες Ευχαριστίες:
Ο κ. Φωτίου ευχαριστεί τους πελάτες του και όσους στήριξαν το Les Fouets du Fou. Επιθυμία του είναι η ιστορία του να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση για το ADHD.

Σημείωση:
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Σύνδεσμο ΔΕΠΥ Κύπρου, στο 97 896800.

Ο ίδιος θα υπάρχει στο Instagram σαν voice4adhd follow for more

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close