Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Μια υπέροχη διαδρομή στη φύση που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους

Πάρε το ποδήλατό σου και πάμε να γνωρίσουμε το νησί μας

Δημοσιεύτηκε στις 25 Μαΐου 2021

Δεν χρειάζεσαι τίποτα περισσότερο από ένα ποδήλατο, όρεξη και ένα μπουκάλι νερό. Εάν αγαπάς τη φύση και θέλεις να εξερευνήσεις το πανέμορφο νησί μας απ' άκρη σε άκρη, τότε αυτή η διαδρομή θα σε ενθουσιάσει. Μια ποδηλατική διαδρομή που ξεκινά από την αρχαία Αμαθούντα και τελειώνει στην Ακτή του Κυβερνήτη.

Αυτή η διαδρομή των 15 χιλιομέτρων είναι η ιδανικότερη για τους λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας που εκτιμούν τις τεχνικές δυσκολίες. Αν και υπάρχουν μερικές αλλαγές στην κλίση, ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής είναι σε βραχώδες έδαφος και απαιτεί καλή ισορροπία και τεχνικές δεξιότητες.

Η διαδρομή αρχίζει στο σημείο όπου καταλήγει η διαδρομή Λεμεσός - Αρχαία Αμαθούντα, συνεχίζοντας στην ίδια κατεύθυνση κατά μήκος του παλιού δρόμου Λεμεσού - Λευκωσίας για 5 χιλιόμετρα μέχρι την αερογέφυρα της Μονής. Εκεί σβήνει σ΄ ένα χωματόδρομο προς τα δεξιά και κατευθύνεται νότια προς την ακτή. Η διαδρομή περνά από μια σειρά βιομηχανικών μονάδων, καθώς και από το λατομείο της Μονής, όπου στρίβει αριστερά με ανατολική κατεύθυνση. Αυτό το μέρος της διαδρομής είναι γεμάτη από συγκινήσεις για τους λάτρεις του ποδηλάτου και καταλήγει στην Ακτή του Κυβερνήτη.

Στα μισά του δρόμου και κατά μήκος της διαδρομής (περίπου 4 χιλιόμετρα) είναι μια βιολογική μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων. Λίγο πριν την ανηφόρα που οδηγεί στη μονάδα, υπάρχει ένα στενό μονοπάτι που χάραξαν στα δεξιά του βράχου και κατεβαίνει στην ξερή κοίτη του ποταμού του Αγίου Γεωργίου Αλαμάνου. Ο δρόμος στην κοίτη του ποταμού είναι ομαλότερος και κατευθύνεται βόρεια για 600 μέτρα περίπου, πριν από τη στροφή δεξιά για να περάσουν στην άλλη πλευρά.

Δεν είναι πολύ μακριά απ΄ εκεί μέχρι την ακτή με την παραλία του Κυβερνήτη να απέχει 5 χιλιόμετρα.

Πληροφορίες: visitcyprus

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close