Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Akakiko: Εκεί όπου το fine dining γίνεται μια comfort γευστική εμπειρία

Akakiko, 20 χρόνια φέρνει την Ασία στο πιάτο σου

Δημοσιεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2024

Το Akakiko είναι ένα από τα αυθεντικότερα ασιατικά εστιατόρια του νησιού εδώ και 20 χρόνια, που έχει καταφέρει να προσελκύσει όλους τους λάτρεις της ασιατικής γαστρονομίας από κάθε γωνιά της Κύπρου και όχι μόνο. Ατού η ζεστή ατμόσφαιρα, η απίθανη διακόσμησή του και σίγουρα το ποιοτικό μενού.

Άλλωστε, η ασιατική κουζίνα είναι σταθερά από τις πλέον δημοφιλείς στο νησί. Και το Αkakiko δε, ανέκαθεν αποτελούσε τον απόλυτο προορισμό. Η κουζίνα του, βλέπεις, παραμένει σταθερά ποιοτική και αυθεντική μέσα στα είκοσι χρόνια της λειτουργίας του, εξ ου το brand που έφερε πρώτο τα sushi στο νησί μας, μετρά σήμερα τρία εστιατόρια στο νησί, σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πόλη Χρυσοχούς, δεν έχασε ποτέ αυτή την αυθεντική αίσθηση της ιαπωνικής γαστρονομίας, που σπάνια συναντάμε. Η ανανέωση, ωστόσο, και αναβάθμιση τόσο των χώρων του όσο και των μενού του, είναι από μόνοι τους λόγοι επίσκεψης στα εστιατόρια Akakikο.

akakiko.jpg

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή!

Όλα ξεκίνησαν σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό της Αυστρίας, κάπου ανάμεσα στις αποβάθρες των τρένων όπου ένα ζευγάρι Κορεατών με πάθος για την ασιατική-ιαπωνική κουζίνα, ταξίδευε τους περαστικούς στις γεύσεις της Άπω Ανατολής. Στο μενού τους δύο μοναδικά πιάτα, το OHH sushi και το OHH tempura, τα οποία γίνονταν ανάρπαστα ανεβάζοντας τη φήμη τού τότε street food μαγαζιού επεκτείνοντας την τέχνη της fusion κουζίνας και καθιστώντας το Akakiko σήμερα, ένα από τα πιο αγαπημένα και πετυχημένα εστιατόρια

Το όνομά του αποτελεί σύνθεση των λέξεων “Aka” που στα ιαπωνικά σημαίνει κόκκινο και το “kiko” που προέχεται από τη λέξη kitchen (κουζίνα). Η επωνυμία αντικατοπτρίζει την πολυχρωμία και την ποικιλία των μοναδικών γεύσεων που συνθέτουν ένα εντυπωσιακό γαστρονομικό ταξίδι για κάθε επισκέπτη.

Το πρώτο Akakiko είχε ανοίξει στη Λευκωσία το 2004, με μια παράδοση που αντλεί έμπνευση από την Ασία προσαρμοσμένη πάντα στην πιο σύγχρονη εκδοχή και με διεθνή χαρακτήρα.

Σήμερα, είκοσι χρόνια μετά, τα εστιατόρια Akakiko, έχοντας πλέον πλούσια ιστορία στο νησί μας, έχουν πλέον καθιερωθεί στη συνείδηση ντόπιων αλλά και επισκεπτών ως ο απόλυτος προορισμός για όλους όσοι επιθυμούν να απολαύσουν ποιοτικές και συνάμα εντυπωσιακές γεύσεις της Άπω Ανατολής στην πιο fusion εκδοχή τους.

akakiko-limassol-gallery-2.jpg
Αkakiko, Λεμεσός

Ο χώρος
Η καλόγουστη, μοντέρνα εικόνα, η μινιμαλιστική διακόσμηση, τα γήινα χρώματα και ο χαλαρωτικός φωτισμός δημιουργούν μια φιλόξενη και γαλήνια ασιατική ατμόσφαιρα, η οποία σε συνδυασμό με τη θερμή φιλοξενία προετοιμάζουν για μια μοναδική εμπειρία! Η δε άψογη εξυπηρέτηση από τα άρτια εκπαιδευμένα μέλη του προσωπικού συμπληρώνει το παζλ της εμπειρίας του κάθε επισκέπτη.

Είτε επιλέξεις το Akakiko στην Έγκωμη, το οποίο αποτελεί το ιδανικό hotspot για business lunch, είτε το Akakiko εντός του Royal Apollonia στη Λεμεσό, το οποίο απολαμβάνει τη μαγευτική θέα της θάλασσας, είτε αυτό στο Polis 1907 στην Πόλη Χρυσοχούς, το οποίο είναι συνώνυμο με την ηρεμία και τη χαλάρωση, η απόλαυση είναι εξασφαλισμένη.

menu akakiko.jpg

Οι γεύσεις του
Σήμερα, που το Akakiko μετρά 20 χρόνια ζωής, υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές στο μενού του, που παρασύρουν κάθε επισκέπτη σε ένα εντυπωσιακό ταξίδι, με καινοτόμες γεύσεις, ιδανικές ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Γεύσεις και συνδυασμοί που προσαρμόζουν αρμονικά το παραδοσιακό με το σύγχρονο. Αυτό, εξάλλου, είναι το αληθινό ατού του εστιατορίου. Μάλιστα, σε συνδυασμό με την γνώση και το ταλέντο των σεφ των εστιατορίων Akakiko, μπορεί κανείς να ζήσει εδώ μοναδικές γευστικές εμπειρίες, ακόμα και αν είναι vegetarian ή vegan.

Με αφορμή μάλιστα τα 20χρονά του, το Akakiko, θέλοντας να ανταμείψει τους εδώ και χρόνια φανατικούς επισκέπτες του, εμπλουτίζει το μενού του με 20 ολότελα νέα πιάτα τα οποία σίγουρα θα κλέψουν τις εντυπώσεις και θα ενθουσιάσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Επιπλέον, λανσάρει ένα limited edition anniversary platter, το OHH MAKI αποτελούμενο από 20 maki, με πέντε καινούργιες γεύσεις. Το πιάτο αυτό αντικατοπτρίζει την πληθώρα των γεύσεων, των υλικών, της παράδοσης και των τεχνικών που αξιοποιούν τα Akakiko, ενώ διαθέτει στοιχεία από τα πιάτα που έχουν λατρέψει οι Κύπριοι τα 20 αυτά χρόνια. Το εν λόγω platter θα είναι διαθέσιμο μέχρι τις 20 Μαρτίου σε όλα τα εστιατόρια Akakiko.

Άλλωστε, η φιλοσοφία πίσω από το Akakiko είναι απλή – Easy Japanese Fusion με υψηλής ποιότητας και υγιεινές πρώτες ύλες. Το μενού του προσφέρει μια ποικιλία από ολόφρέσκα sushi, sashimi και maki, ορεκτικά όπως γαρίδες popcorn, Dim Sum και Thai Calamari και νόστιμα ζεστά πιάτα όπως πάπια Sweet & Sour και Μοσχαρίσιο φιλέτο Teppan.

akakiko.jpg

Τα εστιατόρια Αkakiko αποτελούν μέλος της Louis Hotels. Με βάση την επιτυχία του concept Akakiko Easy Japanese Fusion, τα εστιατόρια Akakiko επεκτάθηκαν σταδιακά εντός των ξενοδοχείων της Louis, αποτελώντας μια από τις premium επιλογές διατροφής των επισκεπτών τους. Οι λάτρεις της Ασιατικής και fusion κουζίνας μπορούν να γευτούν τις ιδιαίτερες και μοναδικές αυτές γαστρονομικές δημιουργίες σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πόλη Χρυσοχούς.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Akakiko Nicosia (Hilton Nicosia) & at Akakiko Nicosia Mall
  • Akakiko Limassol (Royal Apollonia)
  • Akakiko Polis (Polis 1907)

AKAKIKO - Easy Japanese Fusion - TEL: 7777 8022
https://akakiko.com.cy

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close