1-30 March 2024
Νέες Εκθέσεις , Τα Καλύτερα της Κύπρου

H ατομική έκθεση του Χριστόφορου Χρίστου, με τίτλο ‘On Being Blue’

Μία έκθεση που αντλεί έμπευση από τις σκέψεις του Gass

Δημοσιεύτηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2024

Η EDIT GALLERY είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει την ατομική έκθεση του Χριστόφορου Χρίστου, με τίτλο ‘On Being Blue’.

Το έργο του Χριστόφορου Χρίστου προκαλεί τα παραδοσιακά πλαίσια της προσωπογραφίας, και καλεί τους θεατές να εμβαθύνουν πέρα από τις επιφανειακές εντυπώσεις, εξερευνώντας τα βάθη της ύπαρξης και της εμπειρίας. Η έκθεση «On Being Blue» αποτελεί μια αριστοτεχνική σύνδεση μεταξύ της υλικότητας και της ενδοσκόπησης, αντλώντας το όνομα της από το ομότιτλο βιβλίο του William H. Gass. Ο Χρίστου εμπνέεται από τα οξυδερκή λόγια του Gass (1976): «Το μπλε είναι το χρώμα του μυαλού σε δανεισμό του σώματος. Είναι το χρώμα που καθιστάται η συνείδηση όταν χαϊδεύεται.»

Με αυτή την έκθεση, ο Χρίστου αψηφά τα συμβατικά καλλιτεχνικά όρια, χρησιμοποιώντας εύπλαστες παραστάσεις που ισορροπούν με επιδεξιότητα μεταξύ υπερβολής και απλότητας. Αντλώντας έμπνευση από τις σκέψεις του Gass, ο καλλιτέχνης προσπαθεί να ανασύνθεσει την εμπειρία, να συμφιλίωσει τη μνήμη και να αναβιώσει την ύλη και την ουσία. Κάθε κίνηση του αντιπροσωπεύει μια τολμηρή εξερεύνηση του θέματος, του μέσου και της περίπλοκης αλληλεπίδρασης μεταξύ του εαυτού και του άλλου, του "είναι" και του "γίγνεσθαι". Σε ένα μονοχρωματικό φόντο του μπλε, η έκθεση 'On Being Blue' μετατρέπεται σε μια βαθιά ενδοσκοπική απτική πάλη μεταξύ της τάξης και του χάους, ανασυνθέτοντας τελικά ένα κατακερματισμένο παρελθόν σε ένα επανεφευρεμένο παρόν.

Η έκθεση υπερβαίνει το οπτικό πεδίο, οδηγώντας τους θεατές σε μια σπλαχνική εμπειρία όπου η μπογιά γίνεται σάρκα και η αναζήτηση από το "είναι" στο "γίγνεσθαι" αναπτύσεται. Αυτός ο διάλογος αντηχεί ως ύπαρξη μέσα από την απουσία, αγκαλιάζοντας τα απολύτως απαραίτητα και παρουσιάζοντας μια οδυνηρή αφήγηση της ανάμνησης, του εορτασμού, της αγκαλιάς, της αποδοχής, του πένθους και, εν τέλει, της απελευθέρωσης.

Ο Χριστόφορος Χρίστου, μέσα από την έκθεση «On Being Blue», χρησιμοποιεί μια οπτική γλώσσα που είναι ταυτόχρονα ισχυρή και ευαίσθητη, προσκαλώντας τους θεατές να συλλογιστούν τη μοναδική, πολύπλευρη φύση του εαυτού.

Little-Girl.png

Σχετικά με τον καλλιτέχνη
Ο Χριστόφορος Χρίστου (γ.1982) είναι ένας πολυσχιδής καλλιτέχνης και εκπαιδευτικός με έδρα τη Λεμεσό, Κύπρο. Έχει σπουδάσει Ειδικά Εφέ για τις Παραστατικές Τέχνες στο London College of Fashion (UAL) στο Λονδίνο και και αργότερα ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στην Τέχνη και τον Σχεδιασμό στην Εκπαίδευση στο Institute of Education του University College London. Ο Χρίστου είναι ο ιδιοκτήτης και καλλιτέχνης του Artaxies Contemporary Arts, και έχει εκθέσει τη δουλειά του σε διάφορες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο, την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Έργα του περιλαμβάνονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Πέρα από τις εκθέσεις, ο Χρίστου έχει μια σημαντική σταδιοδρομία στην εκπαίδευση, έχοντας εργαστεί ως καθηγητής τέχνης σε διάφορα ιδιωτικά σχολεία στην Κύπρο και το εξωτερικό. Η εμπειρία του επεκτείνεται επίσης στον τομέα των ειδικών εφέ, όπου δούλεψε ως καλλιτέχνης ειδικών εφέ σε διάφορες κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ "On Being Blue"
Εγκαίνια παρουσία του καλλιτέχνη: Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024│18:00 – 21:00
Διάρκεια Έκθεσης: 1 – 30 Μαρτίου 2024
The Edit Gallery 1 Agias Zonis str., 23 Nicolaou Pentadromos Centre, 3026, Limassol, Cyprus
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή, 15:00 – 19:00, Σάββατο, 10:00 – 13:00

The Edit Gallery

+357 25 251710
info@theeditgallery.com
i: @the_editgallery
fb: theeditgallery
theeditgallery.com

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close