Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

12+1 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το weekend

Όλα όσα θα συμβούν στο νησί και δεν πρέπει να τα χάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 09 Φεβρουαρίου 2024

Το σαββατοκύριακο είναι (επιτέλους) εδώ!

Το σαββατοκύριακο που περιμέναμε είναι εδώ και εμείς συγκεντρώσαμε μερικά από όσα θα συμβούν στην Κύπρο και θα μας διασκεδάσουν. Από εκδηλώσεις, συναιλίες, θεατρικές παραστάσεις, και άλλα πολλά.

Ιδού λοιπόν τι ξεχωρίσαμε και σου προτείνουμε γι' αυτό το weekend!

KATABASIS.jpg

«KATABASIS»
H θεατρική παράσταση «KATABASIS» είναι ένας διαλογισμός για την ανθρώπινη παροδικότητα. Απεικονίζει έναν κόσμο που ατελείωτα, ασταμάτητα καταρρέει και ατελείωτα, ασταμάτητα αναγείρεται. Έναν κόσμο στον οποίο χαρακτήρες και κοινό δεν είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στα ερείπια, στις ιστορίες, στον καινούργιο κόσμο που αποχαιρετά τον παλιό. Εμπνεόμενο από το τοπογραφικό και πολιτικό τοπίο της Κύπρου, μέσα από μια σειρά από αιώνιους θανάτους, το έργο εξερευνά την παράδοξη σχέση μεταξύ τρυφερότητας και βίας. Εμβαθύνει στις πολύπλοκες εμπειρίες του να μεγαλώνεις μέσα στην αγκαλιά μιας πληγωμένης πατρίδας, πλοηγώντας στην πολυπλοκότητα και στην ευθραυστότητα αυτής της συνυφασμένης ύπαρξης. Υπενθυμίζοντάς μας πώς κάτω από τα πόδια μας κρύβονται ερείπια κόσμων και οστών ακόμη θαμμένα από πολέμους και διχασμένα τοπία που παλεύουν για ένα τόπο στην ιστορία. Ένα πολυδιάστατο έργο, το «KATABASIS» περιλαμβάνει ένα διεθνές και πολύγλωσσο σύνολο ερμηνευτών καθώς και μια ποικιλόμορφη ομάδα συντελεστών που ενώνονται για να δημιουργήσουν ένα ασταθές σύμπαν όπου το βάρος του κόσμου μετριάζεται μέσω της ελαφρότητας. Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας και στηρίζεται από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου.
>> Παρ 9 Φεβ, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20:30. Εισιτήρια: €8-€16 (Sold Out Tickets).

ΤΗΕRION
Οι ΤΗΕRION «ξαναχτυπούν» πιο δυναμικά από πότε με μία εμφάνιση στην Κύπρο στη Λευκωσία που θα γράψει ιστορία και κανένας φαν της μέταλ σκηνής δεν πρέπει να χάσει! Εκεί που το metal αποκτά συμφωνική χροιά! Οι Σουηδoί θρύλοι του συμφωνικού metal, THERION επιστρέφουν προσφέροντας μας ένα ακόμη αριστούργημα, το Leviathan III. Το συγκρότημα διευρύνει την κληρονομιά του ολοκληρώνοντας την τριλογία, LEVIATHAN. Με περισσότερα από 35 χρόνια πορείας, το συγκρότημα, που πλαισιώνει τον μουσικό «εγκέφαλο» και δημιουργό Christofer Johnsson, ήταν ένα από τα πρώτα σχήματα που πίσω στα 90s συνδύασε το metal με τον κόσμο της συμφωνικής μουσικής εμπλουτίζοντας τον ήχο τους με ορχηστρικά στοιχεία. Δικαίως ο Christofer Johnsson θεωρείται ένας από τους ιδρυτές του συμφωνικού metal σήμερα, που με τις καινοτομίες και τη συνδρομή του το καθόρισε.
>> Παρ 9 Φεβ, Pavilion, Λευκωσία. Εισιτήρια: https://www.ticketmaster.cy.

gkerekoth.2e16d0ba.fill-1375x729.png

Τα τελευταία φεγγάρια
"Τα τελευταία φεγγάρια" του Furio Bordon, είναι μία παράσταση - ύμνος στη ζωή και τη νιότη. Σε αυτήν Στέφανος Κυριακίδης και Άντζελα Γκερέκου συμπράττουν μαζί επί σκηνής. Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα, η παράσταση που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς έρχεται στην Κύπρο για τρεις μοναδικές παραστάσεις! Πάνω στη σκηνή του Δημοτικού θεάτρου Στροβόλου και του Παττίχειου θεάτρου Λεμεσού, ο σπουδαίος Στέφανος Κυριακίδης συμπράττει θεατρικά με την αεικίνητη ηθοποιό Άντζελα Γκερέκου σ’ έναν ρόλο μοναδικό κι ανυπέρβλητο. Από την επιτυχημένη Γη της Ελιάς, σ’ ένα διαχρονικό έργο υψηλής αισθητικής και ουσίας. Πλάι τους επί σκηνής στον ρόλο του γιου, ο ταλαντούχος Δημήτρης Λιακόπουλος. Στο τιμόνι της σκηνοθεσίας η δυναμική Ρέινα Εσκενάζυ. Στο πολυβραβευμένο θεατρικό έργο του Furio Bordon «Τα Τελευταία Φεγγάρια» όλα συνδέονται αρμονικά στο πρόσωπο του ήρωα-πρωταγωνιστή, που κάνει μια βαθιά ενδοσκόπηση στο λυκόφως της ζωής του. Στο έργο ένας ηλικιωμένος καθηγητής μέσα σ’ ένα δωμάτιο φτιάχνει την βαλίτσα του για τελευταία φορά. Στους τοίχους κολλημένα αυτοκόλλητα με ήρωες του Ντίσνεϊ. Στο πάτωμα ένα φωτογραφικό άλμπουμ και διάσπαρτα κόμικς. Στο πικ-απ ακούγονται οι μουσικές νότες του Μπαχ. Ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι του γιου του που τον φιλοξενούσε, την τελευταία του οικογένεια, για να περάσει την υπόλοιπη ζωή του σ’ έναν οίκο ευγηρίας.
>> Παρ 9 & Σ 10 Φεβ, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20.30. Εισιτήρια από €15. Προπώληση Soldout.
>> K 11 Φεβ, Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λεμεσού, 19.00. Εισιτήρια από €15. Προπώληση Soldout.

AVGI PHOTO.jpg

AVGI “NOW YOU SEE ME”
Χαρακτηριστικό της Κύπρια μουσικού Αυγής Σταύρου είναι τα συναισθηματικά της τραγούδια, οι ιδιαίτερες μελωδίες και το μοναδικό χρώμα που χαρακτηρίζει τη φωνή της. Μέσα από τη δουλειά αυτή αναδεικνύει τη διαφορετικότητα κάθε ανθρώπου. Οι στίχοι της βασίζονται στις δικές της εμπειρίες ζωής και τον αγώνα για την αποδοχή της διαφορετικότητας της από την κοινωνία. Τα τραγούδια της μιλούν για τις σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους και τη συναισθηματική πάλη με τον εαυτό της. O τίτλος του άλμπουμ της «Now you see me», συμβολίζει την ετοιμότητά της να δείξει ποια είναι και αποτελεί μια συζήτηση με τον εσωτερικό εαυτό της. Ο σκηνικός χώρος της συναυλίας θα θυμίζει την απλή καθημερινή ζωή, για να μπορεί ο/η θεατής να ταυτιστεί τόσο με τους στίχους όσο και με τη μουσική της Αυγής Σταύρου. Να νιώσει ότι τα λόγια της είναι γραμμένα για τη δική του/της ζωή και ότι είναι εφικτό να εκφράζει τα συναισθήματα και τη διαφορετικότητα του/της. Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας.
>> Σ 10 Φεβ, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20:30. Εισιτήρια: €8-€16 (Sold Out Tickets).

goyroynakia.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Τα τρία γουρουνάκια
Η πιο διαδραστική παιδική παράσταση, που παρουσιάζεται για 12η χρονιά στην Ελλάδα έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο! Τα παιδιά θα βοηθήσουν τα γουρουνάκια να γλιτώσουν από τον λύκο, θα μπουν στο παιχνίδι και θα πρωταγωνιστήσουν στην πιο διασκεδαστική παιδική παράσταση των τελευταίων 12 χρόνων! Μια διαδραστική παράσταση που οι μικροί θεατές ζουν το παραμύθι μέσα από το ίδιο το παραμύθι. Βοηθούν τα γουρουνάκια να γλιτώσουν από τον κακό λύκο, τραγουδούν και χορεύουν με τους ηθοποιούς, φτιάχνουν τη δική τους ιστορία και πρωταγωνιστούν μέσα σε αυτή. Στόχος της είναι να δίνει στα παιδιά την ευκαιρία για μια βιωματική εμπειρία στο θέατρο, μέσα από την συμμετοχή τους στην ιστορία που ξετυλίγεται μπροστά τους, και να νιώθουν το ευχάριστο αίσθημα της επίτευξης που συμβάλλει στην ανάπτυξη εμπιστοσύνης στον εαυτό τους.
>> Σ 10 Φεβ, Δημοτικό Θέατρο Πάνω Πολεμιδιών, Λεμεσός, 11:00 & 15:00.
>> Κ 11 Φεβ, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 11:00 & 15:00.
Τιμές εισιτηρίων: €15 & €10 (ticketmaster)

grimm.jpg

Grimm Story
Το «Grimm Story» επιστρέφει στη σκηνή του Θεάτρου Μασκαρινί, για ένα δεύτερο μίνι, κύκλο παραστάσεων. Ένα έργο, φτιαγμένο με αγάπη από μας για τη δική σας διασκέδαση και τη διασκέδαση των παιδιών σας. Μια δική μας ιστορία, με ήρωες από γνωστά παραμύθια των αδελφών Γκριμ. H 18η παιδική θεατρική παράσταση στα 11 χρόνια ιστορίας του Θεάτρου μας. Μια παράσταση φτιαγμένη με αγάπη, όχι μόνο για τα μικρά παιδιά αλλά και για όλους όσοι νιώθουν παιδιά. Γεμάτη με μηνύματα δοσμένα μέσα από το χιούμορ, το τραγούδι, το χορό, τα χρώματα, την ενέργεια και την ζωντάνια των συντελεστών. Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς.
>> Κ 11 Φεβ, Θέατρο Μασκαρίνι, Λευκωσία, 11.00. Γενική είσοδος €10. Κρατήσεις 99485083 και 22270420.

Έλβις και Μέριλιν
H Animagnet και οι Χυμοί Ένα παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Κύπρο την θεατρική παράσταση Έλβις και Μέριλιν! Οι Animagnet, δημιουργοί των μεγάλων επιτυχιών «Μεταξούλης» και «Μάλο» επιστρέφουν στην Κύπρο με νέα παράσταση που υπόσχεται πολλές συγκινήσεις, δράση, τραγούδια και μαγευτικά εφέ που θα εντυπωσιάσουν μικρούς και μεγάλους.  Ο Έλβις και η Μέριλιν είναι δυο χαριτωμένα ρομπότ που δουλεύουν σε φάρμα αυτοκινήτων. Βοηθούν δυο κορίτσια, την Ρωξάνη και την Έμμα, με τις δουλειές τους. Όλα θα αλλάξουν όταν στην πόλη καταφθάνει ο Ρεμί, ο παγκόσμιος Γάλλος πρωταθλητής ράλι και συλλέκτης αυτοκινήτων, με ύπουλες προθέσεις. Τα κορίτσια και τα ρομποτάκια θα πρέπει να γίνουν μια ενωμένη οικογένεια, αν θέλουν να σταματήσουν τον Ρεμί.
>> Κ 11 Φεβ, Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, 12.00. Εισιτήρια €12/ €15. Προπώληση Soldouttickets.

ΤΑΡΖΑΝ .jpeg

Ταρζάν, το μυστήριο της Ζούγκλας
H θεατρική ομάδα Young Performers παρουσιάζει το Μιούζικαλ - Ταρζάν το μυστήριο της Ζούγκλας - σε ελεύθερη ελληνική διασκευή και σκηνοθεσία της Μαρίας Μπεγιάζη. Η πασίγνωστη ιστορία του Ταρζάν ‘Ο Ταρζάν των Πιθήκων’ πρωτοεκδόθηκε ως μυθιστόρημα το 1914 από τον συγγραφέα Edgar rice Burroughs . Έχοντας διανύσει πάνω από 100 χρόνια ζωής με αναρίθμητες εκδόσεις, τηλεοπτικές μεταφορές και μιούζικαλ παραγωγές, έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο σε θεατρική μορφή σε ένα εντυπωσιακά φαντασμαγορικό αποτέλεσμα που θα μας ταξιδέψει κατευθείαν στην καρδιά της Αφρικής. Στόχος των συντελεστών είναι η δημιουργία μιας πρωτότυπης σκηνικής πρότασης δημιουργώντας ένα ολοκαίνουριο θεατρικό έργο, βασισμένο στις αξίες της οικογένειας και της ομαδικότητας. Μια πρωτότυπη φαντασμαγορική παράσταση, σε αφρικάνικους ρυθμούς έρχεται να εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους. Στην παράσταση συμμετέχουν επαγγελματίες ηθοποιοί, χορευτές και 15 μαθητές του τμήματος μιούζικαλ της σχολής Young Performers.
>> Παρ 9, Σ 10 & Κ 11 Φεβ, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 11.00 & 16.00 (9 Φεβ, 18.00).

LET'S MUSIC 4.jpg

“LET’S MUSIC”
To Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας… που δεν τελειώνει, παρουσιάζει τη διαδραστική, οικογενειακή συναυλία «Let’s Music» με τη Συμφωνική Μπάντα Δήμου Στροβόλου – Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου σε καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση του Δρος Γιάννη Μυράλη. Η συναυλία – πάρτι χαρακτηρίζεται από την αλληλεπίδραση μεταξύ των μουσικών και του κοινού, μέσα από την παρουσίαση ενός ποικίλου ρεπερτορίου από ελληνική, κινηματογραφική και κλασική μουσική, καθώς και από συναυλιακά εμβατήρια, ροκ, λάτιν, τζαζ και ποπ μουσική. Στόχος της συναυλίας να δώσει την ευκαιρία στο κοινό του φεστιβάλ να γνωρίσει σημαντικές, αλλά και ασήμαντες πληροφορίες για τα πνευστά και κρουστά όργανα, τους συνθέτες, καθώς και για το σύνολο πνευστών που αποτελούν μια συμφωνική μπάντα. Περισσότεροι από 35 μουσικοί διαφόρων ηλικιών θα παρουσιάσουν αγαπημένα κομμάτια από συνθέτες όπως τους Strauss, Beethoven, Shostakovich, Morricone, ΑΒΒΑ, Βαγγέλη Παπαθανασίου, Μάνου Χατζιδάκι και άλλα. Ηλικίες: 3+.
>> K 11 Φεβ, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 16.00. Εισιτήρια: €10 (Sold Out Tickets).

Ρεσιτάλ Πιάνου - Μαρτίνος Τιρίμος
Το Θέατρο Ριάλτο παρουσιάζει τον διεθνούς φήμης Κύπριο πιανίστα Μαρτίνο Τιρίμο σε ένα ρεσιτάλ με σημαντικά έργα από το κλασικό ρεπερτόριο. Θα παρουσιαστούν: Μπετόβεν: 7 Ländlerische Tänze WoO11 και Σονάτα για Πιάνο αρ. 32 σε Ντο ελάσσονα, έργο 111. Σούμαν: Φαντασία σε Ντο Μείζονα, έργο 17 και Λιστ: Ουγγρική Ραψωδία αρ.12.
>> K 11 Φεβ, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Εισιτήρια: €20 / 15. Πληρ. 77777745.

1761-ΚΑΘΑΡΟΙ, ΠΙΑ©Παύλος Βρυωνίδης.jpg

Καθαροί, πια
Η Νέα Σκηνή του ΘΟΚ ανεβάζει το έργο «Καθαροί, πια» της Σάρα Κέιν, σε σκηνοθεσία Ευριπίδη Δίκαιου. Η πρώτη παράσταση του έργου, που τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της ευρωπαϊκής σκηνής στα τέλη του 20ού αιώνα και θεωρείται από τα κορυφαία του είδους in yer face theatre, θα δοθεί την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024. Σε έναν περίκλειστο χώρο, έξι πρόσωπα υποβάλλονται σε ακραίες δοκιμασίες υπό το σαδιστικό βλέμμα ενός γιατρού. Σχέσεις εξουσίας και υποταγής που ανοίγουν πληγές και τσακίζουν σώματα και ψυχές. Ένα τραυματικό περιβάλλον όπου η οποιαδήποτε απόπειρα ερωτικής εκδήλωσης είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Κραυγές αγάπης σε απόλυτο αδιέξοδο, που καλύπτονται από φόβους και παραμορφωμένα συναισθήματα.
>> Παρ 9- Κ 11 Φεβ, Θέατρο ΘΟΚ, 20.30 (Κ 18.00). Εισιτήρια €12/€6. Προπώληση www.thoc.org.cy. Πληροφορίες 77772717.

«Ολόκληρη η Βίβλος σε μια ώρα»
Ένας καταιγισμός εικόνων που δημιουργούν τρεις ηθοποιοί performers και ένας μουσικός σε ένα show με τραγούδι, χορό και ερωτήματα των ερωτημάτων πάνω σε θεμελιώδη ερωτήματα. Τελικά, «την Βίβλο πρέπει να την ερμηνεύουμε κυριολεκτικά;» Μέσα από κωμικές καταστάσεις οι τέσσερις performers διερευνούν ζητήματα θρησκευτικής ελευθερίας. Ένας στοχασμός για τις ευθύνες, τις επιλογές μας, για τους περιορισμούς και τις ελευθερίες μας, ένας στοχασμός εν τέλει για την ίδια τη ζωή.
>> Σ 10-Κ 11 Φεβ, Θέατρο Μασκαρίνι, Λευκωσία, 20.00. Προπώληση Soldouttickets.

anemi2.jpg

«This Must Be The Place»
Το Anemi παρουσιάζει την έκθεση «This Must Be The Place» του ψηφιακού καλλιτέχνη Slasky με έδρα τη Ρώμη, σε επιμέλεια της Έμιλυς Γιολίτη. Στην έκθεση που εγκαινιάστηκε το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, ο Koons συναντά τον Caravaggio και το Downton Abbey. Ένα συνονθύλευμα από iconic χώρους και πρόσωπα, με την αισθητική της γκαλερί Saatchi, με neon installations και prints. Αντιπαραθέτοντας σύγχρονες εικόνες με ιστορικά ορόσημα και με μια pop πινελιά, όλα τα έργα είναι ένας φόρος τιμής στους μεγάλους δασκάλους!
>> Μέχρι 10 Φεβ, Maison Anemi, Αμαθούντος 28, Άγιος Τύχωνας, Λεμεσός.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close