Cinema: Τα Καλύτερα

Αντίο Κοπρόσκυλα

Το θεατρικό έργο του Φρίξου Μασούρα μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία Ανδρέα Κυριάκου

Δημοσιεύτηκε στις 31 Ιανουαρίου 2024

Κύπρος 2013. Άνοιξη. Η οικονομική κρίση στο νησί και η τύχη ολόκληρου του τραπεζικού συστήματος κρέμεται από μία κλωστή.

Ένας απελπισμένος θίασος, αποφασίζει να δώσει την τελευταία του παράσταση: Μια ληστεία τράπεζας!

Χωρίς πρόβες, χωρίς καμία ελπίδα επιτυχίας, αλλά με μπόλικο τσαμπουκά 6 φίλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις ταινίες που μεγάλωσαν και τα σενάρια που ονειρεύονταν ως ηθοποιοί στην σκηνή, να ξετυλίγονται ζωντανά, μπροστά στα μάτια τους.

Οι σχέσεις τους θα δοκιμαστούν μέχρις εσχάτων, καθώς το πλάνο δεν κυλάει ομαλά και οι ίδιοι δεν έχουν ιδέα πώς είναι να είσαι εγκληματίας. Πως διαμορφώνονται οι σχέσεις όταν ένας απλός καθημερινός άνθρωπος, βρεθεί ξαφνικά με ένα πιστόλι στο χέρι; Ή μήπως το πιστόλι ενεργεί σαν καταλύτης της αλήθειας!

Η δική σας παρουσία αλλά και η δική σας μαρτυρία, μπορεί να ενισχύσει αυτή την αλήθεια και να καταδείξει τον ένοχο!

Η κυπριακή ταινία σε σκηνοθεσία Ανδρέα Κυριάκου και κείμενο Φρίξου Μασούρα, αποτελεί φόρο τιμής στην κινηματογραφική ταινία "Reservoir Dogs" του Quentin Tarantino, αλλά και σε κινηματογραφικές παραγωγές - σταθμούς των δεκαετιών του '80 και '90 από τους μετρ του είδους Brian De Palma, John McTiernan και Martin Scorsese. Ένα έργο στο οποίο η τέχνη και η ζωή θα συγκρουστούν επικίνδυνα σε μια ξεκαρδιστική τραγωδία-καθρέφτη της κυπριακής πραγματικότητας.

Πρόκειται για μεταφορά της cult επιτυχίας της αυθεντικής παράστασης, “Αντίο, Κοπρόσκυλα!” του 2018, στη μεγάλη οθόνη. Αφού έπρεπε να αντιμετωπίσουν ένα σχεδόν ανύπαρκτο προϋπολογισμό, μια παγκόσμια πανδημία, και ένα σοβαρό τραυματισμό με σκέιτμπορντ (don't ask), επιτελούς βρέθηκε η φόρμουλα και ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα το καλοκαίρι του 2021.

Το “Αντίο, Κοπρόσκυλα!” έκανε την διεθνή πρεμιέρα του τον περασμένο Απρίλιο στο Θέατρο Ριάλτο της Λεμεσού ως μέρος του επίσημου προγράμματος του Cyprus Film Days,

Ηθοποιοί: Μάριος Μεττής, Παναγιώτης Κυριάκου, Κρίστοφερ Γκρέκο, Ανδρέας Νικολαϊδης, Χρήστος Γιάγκου, Χριστόδουλος Μαρτάς, Στέλιος Μαρτάς. Διάρκεια: 80'.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close