Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Porto Hydra: Μια γαστρονομική ανακάλυψη και πολλοί λόγοι για να την επισκεφθείς

Ένα εκλεπτυσμένο μενού σε μία φινετσάτη ατμόσφαιρα ενός πολλά υποσχόμενου εστιατορίου...

Δημοσιεύτηκε στις 31 Ιανουαρίου 2024

Στις 22 και 23 Ιανουαρίου, ένα μαγικό μαγειρικό ραβδί αποκάλυψε κάτι που είχε ανάγκη η γαστρονομική σκηνή της Λεμεσού (και όχι μόνο). Τις πρώτες δύο βραδιές του Porto Hydra, γνωστοί food και lifestyle bloggers και influencers – καλεσμένοι της Workshop Creative Agency – είχαν το προνόμιο να δοκιμάσουν πρώτοι το εκλεπτυσμένο μενού και να βιώσουν από κοντά τη φινετσάτη ατμόσφαιρα ενός πολλά υποσχόμενου εστιατορίου.

Porto-Ydra-34.jpg

Το εστιατόριο, παρουσίασε το όραμά μέσα από μια μοντέρνα σκοπιά της ελληνικής κουζίνας, χρησιμοποιώντας αγαπημένα υλικά της θάλασσας της Μεσογείου. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού, το οποίο περιλάμβανε σύγχρονα πιάτα με θαλασσινά, με αναβαθμισμένες, αλλά ταυτόχρονα γνώριμες γεύσεις της ελληνικής παλέτας.

Porto-Ydra-7.jpg

Η εμπειρία ξεκίνησε με το Ιταλικό Prosecco Asolo, το οποίο «άνοιξε» την ατμόσφαιρα και προλόγισε εξαιρετικά τη βραδιά, δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη όμορφων συζητήσεων και τον σχηματισμό μικρών παρεΐστικων ομάδων. Ο σεφ κέρδισε το ενδιαφέρον του κοινού από τα πρώτα κιόλας πιάτα, με το φρεσκοψημένο flatbread, την εξαιρετική τυροκαφτερή (η οποία γινόταν μαζικά refill σε όλα τα τραπέζια), το λεμονάτο χούμους και τις μαριναρισμένες ελιές.

Porto-Ydra-2.jpg

Η αφοσίωση του Porto Hydra στη χρήση ολόφρεσκων και εξαιρετικής ποιότητας πρώτων υλών έλαμψε, όταν σερβιρίστηκε το καρπάτσιο τόνου, η σαλάτα με το χταπόδι και η τρομερά εντυπωσιακή πιατέλα με raw θαλασσινά. Η μαγειρική ομάδα, απέδειξε τη δεινή γαστρονομική της ικανότητα και με τα επόμενα πιάτα, αφού το καλομαγειρεμένο orzo με θαλασσινά, οι γαρίδες σαγανάκι και ο εξαιρετικός «three way» αστακός, εντυπωσίασαν με τις γεύσεις και τις υφές τους.

Porto-Ydra-3.jpg

Η φράση «προσοχή στη λεπτομέρεια» είναι πολύ μικρή για να περιγράψει την πραγματικότητα, αφού οι ιδιοκτήτες επέλεξαν κάθε μικρή και μεγάλη λεπτομέρεια (όπως τα υπέροχα κουτάλια, οι κεντημένες πετσέτες κ.λπ.) μόνοι τους, με μεράκι και ενθουσιασμό.

Porto-Ydra-11.jpg

Μετά το δείπνο, οι καλεσμένοι δοκίμασαν τα signature cocktail του εστιατορίου, τα οποία μύριζαν Ελλάδα… with a twist, ενώ η ατμόσφαιρα έγινε ακόμα πιο χαλαρή και τα κομπλιμέντα άρχισαν να απονέμονται επάξια στους ιδιοκτήτες, τον σεφ και την ομάδα του.

Porto-Ydra-4.jpg

Το Porto Hydra κατάφερε κάτι μοναδικό. Κατάφερε να βάλει στο επίκεντρο την ελληνική κουζίνα, σε έναν μοναδικά σχεδιασμένο χώρο με απίστευτη φινέτσα. «Θέλουμε κάθε άτομο που έρχεται στον χώρο μας να νιώθει ότι έρχεται στο σπίτι μας» είπε ο ιδιοκτήτης στο καλωσόρισμά του και πραγματικά, το κατάφερε, αφού η διακόσμηση, η ανοικτή κουζίνα στο κέντρο του χώρου και η γενική ατμόσφαιρα αποπνέουν κάτι εξαιρετικά οικείο και γνώριμο.

Το Porto Hydra δεν έκανε απλά μια αξιοσημείωτη είσοδο στο γαστρονομικό τοπίο της Λεμεσού, αλλά μια εντυπωσιακή βουτιά! Το pre-opening event που διοργανώθηκε από τη Workshop Creative Agency, είμαστε σίγουροι ότι έκανε ένα σπουδαίο… ποδαρικό!

Porto-Ydra-1.jpg

Μάθε για το Porto Hydra
Το Porto Hydra, το πιο πρόσφατο γαστρονομικό addition της Λεμεσού, βρίσκεται σε ένα από τα καινούργια κτήρια της λεωφόρου Μακαρίου. Άνοιξε και επίσημα τις πόρτες του και λειτουργεί καθημερινά, Δευτέρα με Κυριακή, από τις 17:00 μέχρι τις 00:00 Το μενού περιλαμβάνει κυρίως θαλασσινά, ενώ οι γεύσεις του είναι εμπνευσμένες από την Ελληνική κουζίνα. Συνδυάζει φανταστικά την κομψότητα με μια πιο χαλαρή, funky ατμόσφαιρα.

Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ 181, Λεμεσός.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα με Κυριακή 17:00 - 00:00.
Τηλέφωνο κρατήσεων: +(357) 95 117257

Instagram: portoydracyprus
Website: https://portoydra.com/

Porto-Ydra-18.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close