20-21 January 2024
Τα καλύτερα της Κύπρου , Τι τρέχει στην Κύπρο

13 όμορφα πράγματα για να κάνεις το σαββατοκύριακο

Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους

Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιανουαρίου 2024

Το σαββαοτκύριακο πλησιάζει και εμείς ετοιμαζόμαστε για έξοδο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι εκδηλώσεις των επόμενων ημερών θα σου φτιάξουν τη διάθεση, θα δημιουργήσουν νέες επιλογές στις εξόδους σου και θα σε ψυχαγωγήσουν με όλη τη σημασία της λέξης. Γι' αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε όλα όσα θα γεμίσουν αυτές τις μέρες το πρόγραμμά σου.

Nif…Never Ends - Αλκυονίδες
Το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας παρουσιάζει τον Κύπριο μουσικό και ενορχηστρωτή Αβραάμ Κοντό και την παγκύπρια πρώτη της νέας του δισκογραφικής δουλειάς «Ψυχογραφία» σε στίχους του Κουμέττου Κατσιολούδη. Οι στίχοι της (Ψυχογραφίας) ανήκουν στον Κουμέττο Κατσιολούδη από την ομώνυμη ποιητική συλλογή του. Με αφορμή τις Αλκυονίδες μέρες του χειμώνα, ο συνθέτης λειτουργεί ενδοσκοπικά απέναντι στην ανθρώπινη φύση και καταγράφει τα ψυχικά χαρακτηριστικά της, με τραγούδια με τίτλο «Ψυχή» και «Ουτοπία». Θα παρουσιαστούν επίσης, οι μελοποιημένες συνθέσεις του Αβραάμ Κοντού εμπνευσμένες από το βιβλίο «Ποιητική Νοσταλγία» του Ντίνου Κοντού. Σε αυτή την ποιητική συλλογή πρωταγωνιστούν τα κατεχόμενα χωριά της Κοινότητας των Μαρωνιτών της Κύπρου: Αγία Μαρίνα, Ασώματος, Καρπασία και Κορμακίτης. Τα τραγικά γεγονότα της Τουρκικής Εισβολής, η φρίκη των βομβαρδισμών, ο εκτοπισμός από τις εστίες και η διαφυγή αποκτούν βαρύνουσα σημασία για τον συνθέτη, εκφράζοντας με τις ενορχηστρώσεις του τον παγκόσμιο χαρακτήρα της νοσταλγίας για την πατρίδα και της ελπίδας για επιστροφή.
>> Σάββατο 20 Ιανουαρίου, Δημ. Θέατρο Λευκωσίας, 20.30. Εισιτήρια από €10. Προπώληση Soldouttickets.

kithares.jpg

200 Κιθάρες με τον Νίκο Πορτοκάλογλου
Μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα μουσική συνύπαρξη επί σκηνής, μια ανατρεπτική συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου και του Νίκου Πορτοκάλογλου. σε ένα μουσικό υπερθέαμα για φιλανθρωπικό σκοπό! Η προτεινόμενη παράσταση αποτελεί μια σύγχρονη ερμηνευτική προσέγγιση, με έναν από τους σημαντικούς τραγουδοποιούς και ερμηνευτές της γενιάς του, με την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου να προβάλλει τα τραγούδια πάντα με την ιδιαίτερη ενορχηστρωτική ματιά της, με απόλυτο σεβασμό στην αυθεντική μουσική γραφή. Μια συναυλία, όπου ο Νίκος Πορτοκάλογλου με τη συνοδεία 200 Κιθαριστών στη σκηνή τραγουδάει με μοναδικό τρόπο, αγαπημένα δικά του τραγούδια.
>> Σάββατο 20 Ιανουαρίου, 20:30 Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.
>> Κυριακή 21 Ιανουαρίου, 20:30 Ριάλτο Θέατρο, Λεμεσός. Πληρ.99430654, εισητήρια Ticketmaster, ACS, www.rialto.com.cy. Όλα τα έσοδα θα δοθούν για ενίσχυση του έργου του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.

fotor.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Η Αφροδίτη με Γούνα
Η θεατρική ομάδα «Σόλο για Τρεις» μετά τις σερί Soldout παραστάσεις του έργου "Η Αφροδίτη με Γούνα", θα δώσει μέσα στον Ιανουάριο 6 τελευταίες παραστάσεις. «Η Αφροδίτη με Γούνα» διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη του σήμερα. Ο Τόμας Νόβατσεκ, συγγραφέας και σκηνοθέτης, έχει κάνει τη διασκευή του κλασικού σαδομαζοχιστικού / ερωτικού μυθιστορήματος του Leopold Sacher – Masoch, «Η Αφροδίτη με τη Γούνα» (1870), που είναι η ιστορία μιας εμμονικής εξωσυζυγικής σχέσης μεταξύ ενός άντρα - του Severin von Kushemski - και της ερωμένης του - Vanda Dunayef - στην οποία ορκίζεται αιώνια υποταγή. Ο Τόμας βρίσκεται σε απόγνωση προσπαθώντας να βρει την ηθοποιό που θα παίξει το ρόλο της Βάντα, της πρωταγωνίστριας του έργου που έχει διασκευάσει. Απροσδόκητα, την τελευταία στιγμή, φτάνει αργοπορημένη για ακρόαση μια εξίσου απελπισμένη ηθοποιός, όλως περιέργως, ονόματι Βάντα!
>> Σάββατο 20, 20:30 & Κυριακή 21 Ιανουαρίου, 19.00, Θεάτρο Χώρα, Λευκωσία. Κρατήσεις: 96147809.

Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας ©Αντώνης Φαρμακάς-0830.jpg

Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας
Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας του Φρήντριχ Ντύρενματ, σε σκηνοθεσία Νεόφυτου Ταλιώτη, ανεβαίνει για μία παράσταση στη Λεμεσό στις 20 Ιανουαρίου 2024 . Το έργο θα ανέβει επίσης για δύο τελευταίες παραστάσεις στη Λευκωσία στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2024. Το έργο, που κατατάσσεται ανάμεσα στα καλύτερα που γράφτηκαν μέσα στον 20ό αιώνα, είναι μια μαύρη κωμωδία για τη δύναμη του χρήματος και την κοινωνική διαφθορά. Στην παραγωγή συμπράττουν ο σκηνογράφος Άγγελος Αγγελή, ο συνθέτης Μιχάλης Χριστοδουλίδης καθώς και ένα λαμπρό επιτελείο ηθοποιών, με την Αννίτα Σαντοριναίου και τον Σταύρο Λούρα στους δύο κεντρικούς ρόλους.Ο Νεόφυτος Ταλιώτης επιστρέφει στο ΘΟΚ για να μοιραστεί με το κοινό τη δική του ανάγνωση πάνω σε αυτό το σπουδαίο, διαχρονικό έργο, που παρουσιάζεται για δεύτερη φορά στην κρατική μας σκηνή, μετά την εμβληματική παράσταση του 1988.
>> Σάββατο 20 Ιανουαρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός, 20:00. Πληρ. 77772717, εισιτήρια www.thoc.org.cy, ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, εισιτήρια €12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας), θέσεις ΑΜΕΑ παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Ταμείο ΘΟΚ στο 77 77 27 17 για την ευκολότερη πρόσβαση στο θέατρο.

μολυβενιος.jpg

Ο Μολυβένιος Στρατιώτης
Ένα από τα πιο γνωστά παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν Ο μολυβένιος στρατιώτης συστήνεται σε μικρούς και μεγάλους θεατές μέσα από τη θεατρική εκδοχή της Άνδρης Θεοδότου στη Σκηνή 018 του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου από τις 22 Οκτωβρίου 2023. Τη σκηνοθεσία του έργου έχει αναλάβει η Λέα Μαλένη, η οποία, μαζί με έναν θίασο ταλαντούχων ηθοποιών, φιλοδοξεί να μας παρασύρει, με γρήγορες εναλλαγές δράσης, ζωηρή κίνηση, φαντασία και άφθονη μουσική, στο επίμονο ταξίδι του μολυβένιου ήρωα προς την αγάπη και την ευτυχία.
>> Σάββατο 20 Ιανουαρίου, 15:00 (ελληνικα ), Kυριακή 21 Ιανουαρίου 10:30 (αγγλικά και τούρκικοι υπότιτλοι), Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή Αίθουσα, Εύης Γαβριηλίδης, πληρ. 77772717, εισιτήρια:
6€ γενική είσοδος.

Το τέρας έρχεται
Το συγκλονιστικό νεανικό μυθιστόρημα του Αμερικανού συγγραφέα Πάτρικ Νες, το οποίο εκδόθηκε το 2011, διασκευάστηκε για το θέατρο έντεκα χρόνια αργότερα για λογαριασμό του Old Vic Theatre από τους δημιουργούς Σάλι Κούκσον και Άνταμ Πεκ, σε δημιουργική σύμπραξη με τον θίασο. Η Ειρήνη Ανδρέου και ο Γιάννης Καραούλης διαβάζουν με έγνοια το κείμενο για να υλοποιήσουν ένα σκηνικό εγχείρημα που κινείται μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. Η δημιουργική ομάδα και οι ηθοποιοί φιλοδοξούν να δώσουν φωνή στο ψυχικό τοπίο του νεαρού ήρωα, όπου κατοικούν ο φόβος, ο θυμός, η θλίψη, η απομόνωση, αλλά και η εγγύτητα, η κατανόηση, η αναγνώριση.
>> Σάββατο 20 Ιανουαρίου, 20:30 & Κυριακή 21 Ιανουαρίου, 18:00, Θέατρο Αποθήκες, πληρ. 77772717, εισητήρια: 12€ κανονικό, 6€ μειωμένο.

Η «Κυπριακή Μουσική άλλως… πως»
Τo Round Table 7 Πάφου, το Πετρίδειο Ίδρυμα και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Πάφου συνδιοργανώνουν και φιλοξενούν στην Πάφο τη μοναδική μουσική παράσταση «Κυπριακή Μουσική Άλλως… πως». Η μουσική παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Πετρίδειου Ιδρύματος για τη συμπλήρωση 30 χρόνων στήριξης και προώθησης του αθλητισμού, της παιδείας και του πολιτισμού. Έργα της πλούσιας Μουσικής Παράδοσης της Κύπρου και σύγχρονες δημιουργίες Κυπρίων συνθετών αποτυπώνονται στους πνευστούς και έγχορδους ήχους και τις αισθήσεις του σήμερα. Οι καλλιτέχνες συναντιούνται στην σκηνή και δημιουργούν μια ξεχωριστή παράσταση, με τον δυναμικό ήχο των πνευστών να σμίγει με τον μελωδικό ήχο των εγχόρδων και δημιουργούν ένα Μουσικό Κράμα που θα μαγέψει! Πρόκειται για έναν αλλιώτικο ηχοχρωματικό διάλογο από το Quintus Ensemble και το Κουιντέτο εγχόρδων ChamberFusion που σκοπό έχει να προσφέρει ένα μουσικό ταξίδι στην κυπριακή παραδοσιακή μουσική, υπό την ενορχηστρωτική επιμέλεια του Νεοκλή Νεοφυτίδη.
>> Κυριακή 21 Ιανουαρίου, Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο, 18.30. Εισιτήρια €15 (κανονικό), €5 (μαθητικό). Πληροφορίες 99756355, 99485199.

loris.jpg

«Αυτή η νύχτα Μέλι»
Ένα ζευγάρι αποφασίζει να σπάσει την ρουτίνα της πολύχρονης σχέσης του κάνοντας μια απόδραση σε ένα πολυτελές θέρετρο στην Πεγεια της Παφου. Η πολυτελής σουίτα του ξενοδοχείου και η απίστευτη θέα με φόντο το απέραντο γαλάζιο φαντάζουν ως το ιδανικό σκηνικό για την αναζωπύρωση του πάθους στην ερωτική τους ζωής. Θα εχει επιτυχή κατάληξη το εγχείρημα; Η μήπως η ερωτική τους σχέση θα ολοκληρωθεί άδοξα; Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου θα διαδραματίσει το θεατρικό κοινό καθώς οι θεατές στην πορεία του έργου θα κληθούν να λάβουν μέρος σε μια ομαδική «ψυχοθεραπεία» δίνοντας συμβουλές στο ζευγάρι και καθορίζοντας εν μέρη την κατάληξη του έργου. Καθοριστικός στην εξέλιξη του έργου θα είναι ο Ρόλος του καμαριέρη (Μιχάλης Σοφοκλέους) υπαλλήλου στο Ξενοδοχείο ο οποίος όντας καταπιεσμένος σύζυγος θα «φορτώσει» τα προβλήματα του δικού του γάμου στο ζευγάρι (Λώρης Λοϊζίδης , Μαρία Μαστρίδου). Η μια ανατροπή θα διαχέεται την άλλη , ενώ στην παρέα θα προστεθεί η καθαρίστρια της σουίτας (Μαρία Παπακώστα) η οποία με τις παρεμβάσεις της θα βάζει φιτιλιές στο ζευγάρι.
>> Παρασκευή 19, Σάββατο 20, Κυριακή 21 & Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 20.30 (Κ 19.00), Λάρνακα. Εισιτήρια από €15. Προπώληση Soldouttickets.

«Έγκλημα στο Belmont street»
Ενα δικαστικό διαδραστικό θρίλερ εξελίσσεται στην αίθουσα του θεάτρου η οποία μετατρέπεται σε δικαστική αίθουσα . Το έργο είναι εμπνευσμένο από έργα της Άγκαθα Κρίστη. Ένας φόνος στην Belmont street φέρνει στο εδώλιο του κατηγορουμένου τον νεαρό Βολ. Όλα συνηγορούν στο γεγονός ότι ο ύποπτος είναι ένοχος. Είναι άραγε έτσι ή υπάρχουν σκοτεινές πλευρές που κρύβουν τον πραγματικό ένοχο; Την απάντηση εσείς θα την δώσετε αφού η παράσταση είναι διαδραστική και μπορείτε να ψηφίσετε ως ένορκοι. Ποιος είναι τελικά ο ένοχος;
>> Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, Θεατράκι AUCY, Λάρνακα, 20.30. Εισιτήρια €12/€15. Προπώληση Soldoutticketbox.

Μουσική βραδιά στον Πράσινο Κάμπο
Όλοι δρόμοι οδηγούν στον Πράσινο Κάμπο το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στις 19:00 για μια μαγική μουσική βραδιά που θα αφήσει εποχη. Μην χάσετε όμως και τον πρώτο ορεινό αγώνα Kambos Mountain Race την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 9:15 που οργανώνει το Σωματείο Ανάπτυξης Κάμπος-Τσακκίστρα σε συνεργασία με τα κοινοτικά συμβούλια Κάμπου και Τσακκίστρας και με τη συνδρομή των S.A.S Sports Events και της Custom Timing. H έναρξη του αγώνα θα πραγαμτοποιηθεί στον κεντρικό δρόμο στο γεφύρι δίπλα στο καφενείο του χωριου.Την ίδια μέρα θα διεξαχθεί παιδικός αγώνας διασκέδασης 500μ για παιδάκια 6-12 χρόνων και οι εγγραφές θα γίνονται επιτόπου. Μην το χάσει κανένας.
>> Σάββατο 20 Ιανουαρίου, Πράσινος Κάμπος, 19:00
>> Κυριακή 21 Ιανουαρίου, κεντρικός δρόμος στο γεφύρι δίπλα στο καφενείο του χωριού, 9:15, κρατήσεις μπορούν να γίνουν μόνο διαδικτυακά έδω

O Νικολάκης Big Mamma
Η παιδική σκηνή Δώρου Κυριακίδη από το Σάββατο 20 Ιανουαρίου υποδέχεται την νέα χρονιά με την ξεκαρδιστική, διαδραστική, γεμάτη χορό, τραγούδια, παιχνίδια, κωμωδία «Ο Νικολάκης...Big Mamma»!Ίσως η καλύτερη παράσταση όλων των χρόνων λειτουργίας της παιδικής μας σκηνής και με τον Κώστα Σχοινιού σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ ερμηνείας!Μία παράσταση που θα βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση μέσα από την ψυχαγωγία. Μαζί τους ο Μίκυ, η Μίνι και ο Γκούφυ, τρεις αγαπημένοι ήρωες των παιδιών!
>> Σάββατο 20 Ιανουαρίου, Θέατρο Έναφ (Αγία Φύλα), Λεμεσός, 16.00.
>> Κυριακή 21 Ιανουαρίου Θέατρο Ανεμώνα, Λευκωσία, 11.00.
Πληρ. 99055537 – 96430002, εισητήρια: γενική είσοδος: 10 ευρώ

γουρουνισματα .jpg

"Γουρουνιάσματα"
Tα Γουρουνιάσματα, το μιούζικαλ που προωθεί την αποδοχή, τη διαφορετικότητα, τη φιλία, τη συγχώρεση, την αγάπη, την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό έρχονται στη Λεμεσό για μια αποχαιρετηστήρια παράσταση την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 12:00 στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρo. Ελάτε να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε σε αυτή τη μοναδική παράσταση.
>> Κυριακή 21 Ιανουαρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρo Λέμεσός, 12:00, εισιτήρια: https://www.ticketmaster.cy και τα ACS Courier Cyprus.

Οι χειμερινοί κολυμβητές θα συναντηθούν στην Αγία Νάπα
Φεστιβάλ Χειμερινών Κολυμβητών, θα διοργανώσει στις 21 Ιανουάριου στις 10:00 στην παραλία Μακρόνησος ο Όμιλος Χειμερινών Κολυμβητών Αγίας Νάπας, με στόχο μέχρι το 2025 η εκδήλωση αυτή να καταστεί ένα διεθνές φεστιβάλ, με τη συμμετοχή χειμερινών κολυμβητών και από το εξωτερικό.Ο πρόεδρος χειμερινών κολυμβητών Ανδρέας Λάρκου δηλώνει πως στόχος είναι η δημιουργία ενός παγκύπριου συνδέσμου χειμερινών κολυμβητών με έδρα την Αγία Νάπα και η εγγραφή του υφιστάμενου ομίλου στον Διεθνή Σύνδεσμο Χειμερινών Κολυμβητών. Όσον αφορά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Χειμερινών Κολυμβητών ο κύρίος Λάρκου ανέφερε ότι θα περιλαμβάνει την άφιξη των κολυμβητών και την εγγραφή τους, κολύμβηση, ομιλίες για τα οφέλη της χειμερινής κολύμβησης καθώς και παράλληλες εκδηλώσεις όπως Beach Volley, παιγνίδια για παιδιά, άσκηση Tai Chi, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα όπως σούπα, ζιβανία κλπ
>> Κυριακή 21 Ιανουάριου, παραλία Μακρόνησος, Αγία Νάπα, 10:00.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close