Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Πάμε για Boukkoma σε ένα καταπράσινο πάρκο (πολύ κοντά στο φράγμα Ξυλιάτου)

Από τούδε και στο εξής θα πηγαίνουμε για μπούκωμα στην Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου

Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαΐου 2021

Το Boukkoma είναι ένα μοναδικό δημιούργημα ενός νεαρού σεφ, το οποίο μας πρωτοσυστήθηκε πέρσι και μας κράτησε συντροφιά όλη τη σεζόν, σερβίροντάς μας μπούκωμα και μεζεδάκια κάτω από την κληματαριά στην πλατεία του χωριού Πλατανιστάσα,

Φέτος, το Boukoma μετακόμισε στο Κοινοτικό Πάρκο Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου, σε ένα παραμυθένιο τοπίο, πνιγμένο στην κυριολεξία στο πράσινο, με παιδική χαρά και το αγίασμα της Αγίας Μαρίνας. Αυτό θα είναι για φέτος το νέο του σπίτι, το οποίο άνοιξε σήμερα τις πόρτες του και μας περιμένει για καφέ, παγωτό, βραδινό, τσιμπήματα, dips και μπέργκερ μελούι., όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του. Τα μπουκκώματα ξεκινούν από το επόμενο Σαββατοκύριακο! 

Μάθε ότι: Η Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου, μία πολύ όμορφη ημιορεινή κοινότητα της επαρχίας Λευκωσίας, βρίσκεται μόλις μισή ώρα από το κέντρο της πόλης και προσφέρεται για την καθημερινή σας βόλτα αλλά και για την εξόρμηση του Σαββατοκύριακου. 
Σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από το Κοινοτικό Πάρκο, θα βρείτε το Παλαιό Εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας. Ένα πανέμορφο λιθόκτιστο οικοδόμημα το οποίο έχει διακηρυχθεί ως διατηρητέο και του οποίου την διαφύλαξη ανέλαβε το Κυπριακό Μουσείο. Στα 500 μέτρα θα βρείτε το Κοινοτικό Γήπεδο της κοινότητας, το οποίο έχει επενδυθεί με τεχνητό χλοοτάπητα και προσφέρεται για ώρες ατελείωτου παιχνιδιού. Στην γειτονική κοινότητα του Ξυλιάτου και σε απόσταση μόλις 10 λεπτών από το Πάρκο, θα βρείτε το πιο όμορφο φράγμα της Κύπρου, το Φράγμα Ξυλιάτου, καθώς και την διάσημη Οχτήπετρα. Ακολούθως, στην μαγευτική καταπράσινη διαδρομή από το φράγμα προς Λαγουδέρα και Σαράντι, θα δείτε το Παλιό Γεφύρι των Λαγουδέρων ενώ στο τέλος της διαδρομής θα συναντήσετε την Εκκλησία της Παναγίας του Άρακα. Ένα υπέροχο κτίσμα που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα και συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. 

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close