Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

10 χριστουγεννιάτικα χωριά για να επισκεφθείς το weekend

Ποια θα παραμείνουν ακόμα ανοιχτά!

Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιανουαρίου 2024

Αν ακόμη δεν έχεις καταφέρει να επισκεφθείς ένα από τα χριστουγεννιάτικα χωριά που στήθηκαν σε πόλεις και χωριά, τότε προλαβαίνεις να το κάνεις...

Δες τα πιο κάτω ποια παραμένουν ακόμα στολισμένα και ανοικτά και κάνε τη βόλτα σου!

gei.jpg

Χριστουγεννιάτικο Χωριό στη Λαϊκή Γειτονιά
Ο Δήμος Λευκωσίας, διοργανώνει φέτος με μεγάλη χαρά κάτι μοναδικό για τη Λευκωσία, ένα ιδιαίτερο Χριστουγεννιάτικο Χωριό, στη Λαϊκή Γειτονιά. Με σλόγκαν «Εκεί που η μαγεία συναντά την παράδοση» το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Λαϊκής Γειτονιάς στη Λευκωσία προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να βιώσουν μία μοναδική εμπειρία φέτος τις γιορτές. 50 ολόκληρες ημέρες και περισσότερες από 200 ώρες ψυχαγωγίας, διασκέδασης και επιμόρφωσης στα γραφικά σοκάκια της παραδοσιακής Λαϊκής Γειτονιάς. To πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικά και θεατρικά δρώμενα, χορωδίες, χορευτικά σύνολα, μουσικές μπάντες, κουκλοθέατρο, πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τα παιδιά, βιωματικά εργαστήρια που αφορούν την κυπριακή μας παράδοση και γαστρονομικές επιδείξεις και με το εργαστήριο του Άγιου Βασίλη, το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Λαϊκής Γειτονιάς θα προσφέρει μία μοναδική, ολοκληρωμένη γιορτινή εμπειρία, πρωτόγνωρη για τα κυπριακά δεδομένα.
>> Μέχρι την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, Λαϊκή Γειτονιά, Λευκωσία. Περισσότερα εδώ.

fika.jpg

Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Φικάρδου
Το αγαπημένο χωριό Φικάρδου μετατρέπεται για 2η συνεχή χρονιά σε Μεσαιωνικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό για 52 ημέρες γεμάτες μαγεία μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2024! Πάμε λοιπόν να ανακαλύψουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων στα στενά σοκάκια του xωριού, γεμάτα φωτάκια, ξύλινα σπιτάκια, εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, μουσική, βιωματικά εργαστήρια, και πολλές εκπλήξεις.
>> Μέχρι την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, Φικάρδου, επ. Λευκωσίας. Πρόγραμμα εδώ.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στον Καλοπαναγιώτη
Στην καρδιά της Μαραθάσας, υπάρχει ένα χωριό που κάθε Δεκέμβριο μεταμορφώνεται σε έναν μαγευτικό χώρο, σαν να βγαίνει κατευθείαν από τα παραμύθια. Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Καλοπαναγιώτη είναι ο τόπος όπου τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα.Μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2024, φανταστικά εργαστήρια και ξεχωριστές εκδηλώσεις περιμένουν τους μικρούς μας φίλους, αλλά και τους πιο μεγάλους, για να ζήσουν αξέχαστες στιγμές! Το κέντρο του χωριού θα είναι στολισμένο με χιλιάδες λαμπάκια και στολίδια. Περίπτερα με νόστημα φαγητά, γλυκά, χειροποίητες δημιουργίες και τοπικές λιχουδιές πλαισιώνουν την πλατεία, προσκαλώντας τους επισκέπτες να γευτούν τις γεύσεις των Χριστουγέννων. Οι μελωδίες των Χριστουγέννων ακούγονται από κάθε γωνιά του χωριού, ενώ το ψυχρό, αλλά φρέσκο αέρα της χειμωνιάτικης νύχτας σας αγκαλιάζει με την απόλυτη γαλήνη της εποχής. Είναι αδύνατο να μην αισθανθείτε την αγάπη, την ελπίδα και τη χαρά που πλημμυρίζει το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Καλοπαναγιώτη. Κάθε γωνιά, κάθε σπίτι, κάθε χαμόγελο είναι ένας ύμνος στην εορταστική ατμόσφαιρα που μας θυμίζει τις πραγματικές αξίες των Χριστουγέννων: την αγάπη, την κοινότητα και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
>> Μέχρι την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, Καλοπαναγιώτη, επ. Λευκωσίας. Πρόγραμμα εδώ.

dier.jpg

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Δερύνεια
Ο Δήμος Δερύνειας έχει επιλεγεί από το Υφυπουργείο Τουρισμού για τη λειτουργία «Χριστουγεννιάτικου Χωριού 2023-2024» μέχρι 14 Ιανουαρίου 2024. Θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες στην πλατεία Παναγίας και στους χώρους των Μουσείων μέχρι την πλατεία Αγίου Μοδέστου. Εκεί λοιπόν δημιούργησε Το Σπίτι της Φράουλας, προσκαλώντας σε να δημιουργήσεις αξέχαστες αναμνήσεις φέτος τα Χριστούγεννα. Με εκθαμβωτικά φώτα, εορταστικές λιχουδιές και μαγευτικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, το Christmas Strawberry Land είναι το τέλειο μέρος για να κάνετε τις Χριστουγενιάτικες διακοπές σας ιδιαίτερα ξεχωριστές. Προγραμματίστε την επίσκεψή σας από τις 25 Νοεμβρίου 2023 έως τις 14 Ιανουαρίου 2024 και ελάτε να γιορτάσουμε μαζί! Παράδοση, χριστουγεννιάτικες ταινίες, κατασκευές, μουσική, φωταγώγηση και χορός θα είναι αυτά που θα κάνουν το σαββατοκύριακό μας μαγικό.
>> Μέχρι την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, Δερύνεια, επ. Αμμοχώστου. Πρόγραμμα εδώ.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στον Αγρό
Πολύ σύντομα θα έχουμε έναν ακόμα λόγο να πάμε στον Αγρό. Το δημοφιλές χωριό ετοιμάζεται πυρετωδώς για να μας υποδεχτεί στο χριστουγεννιάτικο χωριό του και απ' ό,τι φαίνεται από το πλούσιο πρόγραμμά του, θα έχουμε σχεδόν δύο μήνες γεμάτους ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και ψυχαγωγία. Μπορούμε να απολαύσουμε magic show, θεατρικές παραστάσεις, χορούς, χειροτεχνίες, μουσικό πρόγραμμα και θα έχουμε αγαπημένες μασκότ στην παρέα μας.
>> Μέχρι την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, Αγρός, επ. Λεμεσού. Πρόγραμμα εδώ.

kyp.jpg

Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Κυπερούντα
Η Κυπερούντα βρίσκεται στην οροσειρά του Τροόδους, στην περιοχή της Πιτσιλλιάς, υπάγεται στην επαρχία Λεμεσού, και έχει υψόμετρο 1.300 περίπου μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Το όμορφο αυτό χωριό λοιπόν, ετοιμάζεται να μας υποδεχτεί στο παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο χωριό που θα στηθεί στην πλατεία! Κατά τη διάρκειά του, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πληθώρα εκδηλώσεων και οργανωμένων εργαστηρίων χειροτεχνίας, τοπικά προϊόντα αλλά και πολλές εκπλήξεις.
>> Μέχρι την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, Κυπερούντα, επ. Λεμεσού. Πρόγραμμα εδώ.

le.jpg

Χριστουγεννιάτικο χωριό στα Λεύκαρα
Μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου του 2024 τα πανέμορφα Λεύκαρα θα ετοιμαστούν για να υποδεχτούν τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες τους. Σε μια διαρκή Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, ο Δήμος Λευκάρων «προετοιμάζει εκπλήξεις, βιωματικά εργαστήρια, γαστρονομικές δημιουργίες, χριστουγεννιάτικες φιγούρες και πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Στόχος του Δήμου είναι για άλλη μια φορά είναι να ανταποκριθούμε σ΄ αυτή τη μεγάλη πρόκληση, να κερδίσουμε το στοίχημα της επιτυχίας και να ικανοποιήσουμε τους φίλους των Λευκάρων». Το χριστουγεννιάτικο χωριό θα ανοίξει τις πόρτες του επίσημα στις 26 Νοεμβρίου στις 17.00, με τα εγκαίνια και τη φωταγώγηση.
>> Μέχρι την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, Λεύκαρα, επ. Λάρνακας. Πρόγραμμα εδώ.

Χριστουγεννιάτικο Χωριό " Limassol Christmas Festive"
Ένα ακόμα χριστουγεννιάτικο χωριό έρχεται, για να «φωτίσει» τις ημέρες των γιορτών. Ο λόγος για το Limassol Christmas Festive που θα ανοίξει τις πόρτες του γεμάτο λάμψη, χρυσόσκονη, πολύχρωμα φωτάκια, μυρωδιές και δημιουργιες, ενώ στόχος του είναι να προσφέρει άπλετη χαρά σε μικρούς και μεγάλους τις ημέρες των Χριστουγέννων. Πιο συγκεκριμένα, το χριστουγεννιάτικο χωριό θα στηθεί από τις 8/12/23 μέχρι 31/1/24 στην Παρεκκλησιά (επ. Λεμεσού). Ζήστε ένα γιορτινό θέαμα που περιλαμβάνει ένα υπέροχο Food Christmas Market, Luna Park, Playground και συναυλίες με αγαπημένους Έλληνες καλλιτέχνες. Αναμένεται να φιλοξενήσει πάνω από 100.000 επισκέπτες.
>> Μέχρι Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, Παρεκκλησιά, επ. Λεμεσού. Πληρ. 77770503.

AKOMA...

paramythoupoli.jpg

Παραμυθούπολη Χριστουγέννων
Μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2024, η Παραμυθούπολη Χριστουγέννων στην Τάφρο Ντ' Αβίλα και συγκεκριμένα στον δημοτικό χώρο στάθμευσης, ρυθμό και λάμψη στην πρωτεύουσα! Η Παραμυθούπολη είναι ανοιχτή τις καθημερινές από τις 16.00 μέχρι τις 23.00, τα Σάββατα από τις 14.00-23.00 και τις Κυριακές από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 23.00. Διασκέδασε στη μεγαλύτερη παιχνιδούπολη της πόλης, με καρουζέλ, το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο τροχό 40 μέτρων, και ατέλειωτα παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, τα οποία μεταφέρθηκαν στη Λευκωσία ειδικά για την Παραμυθούπολη από το Parko Paliatso της Αγίας Νάπας.

larnaka--.jpg

Χριστουγεννιάτικο λούνα παρκ στη Λάρνακα
Η Πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα μεταμορφώθηκε σε ένα άκρως χριστουγεννιάτικο λούνα παρκ, με πολλή διασκέδαση, δράση, φανταχτερά στολίδια, παιχνίδια του λούνα παρκ και δεκάδες διασκεδαστικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, καλωσορίζοντας την πιο όμορφη, λαμπερή, παιχνιδιάρικη, μα και πάγκους με εκατοντάδες γιορτινά εδέσματα για λίγη γλυκιά (ή αλμυρή) γεύση από Χριστούγεννα. Για 65 ολόκληρες μέρες λοιπόν (μέχρι 6 Ιανουαρίου), βολτάρουμε πάνω στο όμορφο καρουζέλ που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους, ξεχυνόμαστε στους πάγκους με τα εδέσματα και ζούσε τη μαγεία των γιορτών, στη Λάρνακα.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close